Federer je bez ztráty servisu ve čtvrtfinále, Djokovič hraje 2-2 s Andersonem

6. 7. 2015, 22:26
Aktuality 12
WIMBLEDON - Roger Federer i nadále proplouvá letošním Wimbledonem bez ztráty servisu. Dnes nedal šanci Španělu Bautistovi a postoupil do čtvrtfinále. O to musí tvrdě bojovat obhájce titulu Novak Djokovič, který bude duel s Jihoafričanem Andersonem dohrávat za stavu 2-2 na sety až zítra.
Roger Federer

38 winnerů, 12 nevynucených chyb. Roger Federer v osmifinále Wimbledonu přehrál po přesvědivém výkonu hladce 6-2 6-2 6-3 Španěla Roberta Bautistu a ani ve svém čtvrtém zápase na turnaji nepřišel o svůj servis. Dosud čelil jedinému brejkbolu ve druhém kole proti Querreymu.

První set dnes Federer získal za pouhých 21 minut. V druhé sadě jeho soupeř podklouzl a poranil si kotník. Po ošetření Bautista pokračoval, ale držet krok s favoritem nedokázal.

"Hrál jsem výborný tenis. Dokázal jsem míček trefovat opravdu rychle. Dobře se to pro mě vyvíjelo a když jsem se rozjel, tak jsem měl pocit, že hraju velmi dobře. Ve druhém setu jsem nevěděl, jestli bude Roberto pokračovat a vždy je to pro oba hráče nepříjemné. Doufám, že se dá brzy dohromady a bude zase hrát svůj skvělý tenis," řekl Federer. 

"Cítím, že tu hraju dobrý tenis. Ale hlavně na returnu mám ještě co zlepšovat," uvedl třiatřicetiletý Švýcar, který postoupil do svého 45. grandslamového čtvrtfinále, z toho třináctého ve Wimbledonu.

O postup do semifinále si sedminásobný šampion zahraje s Gillesem Simonem, který dnes snadno vyřadil Tomáše Berdycha

"Je to tenista, který umí zahrát i na trávě, protože je rychlý. Proti Berdychovi musel ukázat svou kvaliu, když ho porazil takhle hladce. Doufám, že se mi ho podaří zastavit," řekl Federer směrem k utkání se Simonem, nad kterým vede ve vzájemné bilanci 5-2.  

Dokonce bez prohraného setu, ale s několika ztraenými servisy, se do čtvrtfinále dostal Federerův krajan Stan Wawrinka. Třicetiletý Švýcar dnes na trávě v All England Clubu zdolal 7-6 7-6 6-4 Belgičana Davida Goffina a vyhrál 10. grandslamový zápas v řadě.

O první wimbledonské semifinále si vítěz loňského Australian Open a letošního Roland Garros zahraje se semifinalistou z roku 2007 Richardem Gasquetem, kterého udolal na předloňském French Open v pěti setech. Francouz Gasquet dnes porazil 7-5 6-1 6-7 7-6 Australana Nicka Kyrgiose a oplatil mu pětisetovou porážku z loňského ročníku.

Už na 18. grandslamovém turnaji v řadě nebude ve čtvrtfinále chybět Andy Murray. Domácí šampion  zroku 2013 v osmifinále porazil 7-6 6-4 5-7 6-4 Chorvata Iva Karloviče.

O semifinále si třetí nasazený Brit zahraje s Vaskem Pospisilem.
Nenasazený Kanaďan dnes ve svém prvním grandslamovém osmifinále udolal 4-6 6-7 6-4 6-3 6-3 Srba Victora Troického a v Londýně zaznamenal už třetí pětisetovou výhru. Dnes navíc odehrál i pětisetový duel ve čtyřhře s Jackem Sockem. V deblu však vypadl a přišel o možnost obhájit loňský titul.

Poslední osmifinálové utkání mezi Novakem Djokovičem a Kevinem Andersonem se dohrát nestihlo. Srbský obhájce titulu prohrával už 0-2 na sety, dokázal se však vrátit do hry za stavu 6-7 6-7 6-1 a 6-4 bylo utkání kvůli tmě přerušeno. Pátý set se bude dohrávat v úterý.

• WIMBLEDON 2015 •
Velká Británie / Londýn, tráva, 14.455.000 eur
pondělní výsledky mužů (06. 07. 2015)
• Dvouhra - osmifinále •
Simon (12-Fr.) - Berdych (6-ČR) 6-3 6-3 6-2
Federer (2-Švýc.) - Bautista (20-Šp.) 6-2 6-2 6-3
Murray (3-Brit.) - Karlovič (23-Chorv.) 7-6(7) 6-4 5-7 6-4
Wawrinka (4-Švýc.) - Goffin (16-Belg.) 7-6(3) 7-6(7) 6-4
Čilič (9-Chorv.) - Kudla (USA) 6-4 4-6 6-3 7-5
Gasquet (21-Fr.) - Kyrgios (26-Austr.) 7-5 6-1 6-7(7) 7-6(6)
Pospisil (Kan.) - Troicki (22-Srb.) 4-6 6-7(4) 6-4 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
panzer.dragon
nedaří se mi najít sestřih zápasu karlovice s davyděnkem v métách 2012, karlovic tam dostal kanára od davyděnka.. rád bych si prohlídnul co ten davyděnko na iva vymyslel, že mu dal kanára :-) nenajdete někdo pls?
Reagovat
smazaný uživatel
To by mě taky docela zajímalo, ale google nic nenajde, ani když se to hledá v azbuce. Na rutrackeru taky nic. Ale zase si nemyslím, že by to bylo něco nevídaného, Ivo má občas výpadky. Je ale pravda, že letos hrál jen jediný set, kde by měl méně než 3 body (2-6 s Fallou). Počet kanárů za kariéru (ať už udělených nebo obdržených) ale asi moc vysoký mít nebude :)
Reagovat
panzer.dragon
That last service game was actually @rogerfederer's 100th successive service hold since losing service vs Kohli at Halle.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě tak 12-15 přidá se Simonem. A pak skončí přípravné zápasy a bude se hrát předčasné finále, které - doufám - vyhraje Andy :)
Reagovat
panzer.dragon
někdo jde pro vítězství a někdo jde doufat že vyhraje :-)

jak píšeš k andymu se hodí to doufání, je to prostě tak, že andy by musel zastavit rogera ne že roger musí zastavit andyho, na tom se asi shodneme ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě je to 50/50. Před turnajem jsem Andyho favorizoval výš, ale měl v některých zápasech slabší chvilky a Roger servíruje nejlíp za hodně dlouhou dobu. Prostě je to předčasné finále - kdo vyhraje, měl by mít v tom skutečném finále lehčí práci. Zase je ale těžké dělat nějaké prognózy, protože ani jeden zatím neměl soupeře, který by je pořádně prověřil.
Reagovat
Mayo
V semifinale uz ten servis strati urcite, mozno aj v quarteri ale aj tak hezky
Reagovat
a.magerova
To je takové divné, vyzdvihovat, že neztratil servis, když ztratil set.... Karlovič většinou neztratí servis a stejně titul nevyhraje viz. letošní Halle, kde ve 4 zápasech neztratil svůj servis a ani na postup do finále to nestačilo.....

Ale tak, jen tak dál Rogere !!! :-)))
Reagovat
a.magerova
Jo a to Karlovič v Halle ztratil 5 setů ve 4 zápasech, takže je to opravdu takové jakože nevím, no..... jen pro ucho....
Reagovat
mahycek
Jako kdo zítra ve třech vyhraje ????
Reagovat
gigin
klobouček...
Reagovat
a.magerova
Jééééžiš, KŠÁÁÁÁ, jinak zítra Simon hladce ve třech :-P
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist