Federer je v semifinále, prolétl tam za 39 minut

14. 6. 2013, 16:59
Aktuality 8
Největším možným rozdílem porazil Roger Federer v Halle domácího Mischu Zvereva a postoupil do semifinále. Nejvýše nasazený hráč zvítězil 6-0 6-0 za pouhých 39 minut a s dalším Němcem Tommym Haasem si zahraje o finále.
Roger Federer

Roger Federer sice během své dosavadní kariéry strávil 302 týdny v pozici světové jedničky a získal 17 grandslamových titulů, ale tak jednoznačně zničil svého soupeře jen jednou. V roce 2005 deklasoval 6-0 6-0 Gastona Gaudia, a dnes si to zopakoval proti Mischovi Zverevovi, kterého smetl za pouhých 39 minut.

"Mischi je mi líto," řekl po utkání Švýcar. "Takhle vyhrávat nechci, je mi to trochu nepříjemné," dodal pětinásobný vítěz turnaje.

V dalším zápase čeká bývalou světovou jedničku další domácí hráč, se kterým by už měl mít výrazně těžší práci. Tommy Haas totiž prožívá výbornou sezonu, kterou minulý měsíc vyšperkoval titulem z domácího turnaje v Mnichově, a navíc právě on loni Švýcara v Halle vyřadil a došel si až pro titul.

Podobně jako v předešlém zápase i s Gaelem Monfilsem odehrál Haas vyrovnaný první set, který se musel rozhodnout v tie-breaku. Ten tentokrát vyhrál jeho soupeř, který ale na postup nedosáhl. Zatímco si totiž německý tenista dál držel svá podání, Monfils ve druhé sadě za stavu 3-3 poprvé kapituloval a zbytek setu už patřil domácímu hráči. Ten si dál suverénně hlídal servis i v rozhodujícím dějství, které rozhodl šestý game. V něm se Haas znovu dočkal brejku, a náskok si pak pohlídal. Francouz si až za stavu 3-5 vypracoval první brejkbol, ten ale pětatřicetiletý Haas odvrátil a krátce nato zápas ukončil.

Nedlouho po Federerovi postoupil do semifinále také druhý nejvýše nasazený hráč Richard Gasquet. Také on měl v dnešním utkání za soupeře domácího tenistu, Floriana Mayera, jemuž měl po loňském vyřazení ve Wimbledonu co oplácet. V Halle se radoval Francouz, který díky jedinému brejku vyhrál první set 6-3 a druhou sadu pak získal ve zkrácené hře.

Vítěz dvou letošních turnajů Gasquet si o třetí finále v sezoně zahraje s jediným nenasazeným semifinalistou Michajlem Južným. Třicetiletý Rus dnes v duelu dvou loňských neúspěšných semifinalistů porazil snadno 6-3 6-2 domácího šampiona z roku 2011 Philippa Kohlschreibera, jenž se loni postaral o vyřazení Rafela Nadala, a v devátém vzájemném střetnutí si připsal teprve druhou výhru. Tu první navíc zaznamenal po skreči soupeře. 

Južnyj tak v Halle zopakoval loňské semifinále, v němž před rokem nestačil na Federera, a bude usilovat o první finále od loňského února. S Gasquetem má vyrovnanou bilanci 4-4, na trávě se utkají poprvé.

Výsledky - Halle (tráva, dotace 779.665 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Federer (1-Švýc.) - Zverev (Něm.) 6:0, 6:0, Gasquet (2-Fr.) - Mayer (8-Něm.) 6:3, 7:6 (7:4), Haas (3-Něm.) - Monfils (Fr.) 6:7 (4:7), 6:3, 6:3, Južnyj (Rus.) - Kohlschreiber (6-Něm.) 6:3, 6:2. 

Semifinálové dvojice: Južnyj - Gasquet, Federer - Haas.
pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Roger to s Hassom sice zvladol, no nebol to optimalny rogerovsky vykon na trave :)
Reagovat
anajka
Hlavne v tom prvom sete sa stále vyhadzoval...
Reagovat
Heather_Fedex
federer v mezihre uuuplna katastrofa, fh lital vsudemozne, jen ne do dvorce. jakmile byla delsi vynena, bylo jasne, ze ji roger ztrati!
pozitivum byl urcite servis, ten podrzel v klicovych momentech. nasazel i celkem dost es, bp celil myslim ze jen v 1. setu, pak uz ne.
no a to nejvetsi a nejdulezitejsi pozitivum dneska byl postup. po absolutne zbabranem 1. setu fedex zabojoval a nakonec otocil. i kdyz, je nutno rict, ze tommy mu vyrazne usnadnil cestu do finale tim, ze dneska nasazel tolik dvojchyb, co zvykne za zapas sharapova.
verim, ze roger se ve finale zlepsi v mezihre a nebude tolik netrpelivy hlavne z forehandu.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte náhodou někdo, zda se bude zápas Fedex vs Haas vysílat na neplaceném kanále na satelitu.Děkuji za info.
Reagovat
Jiri
bude ostry test pred W. Tento zapas lecos o forme Fedexe napovi. Doufam, ze to Roger da!
Reagovat
a.magerova
Taky doufám!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Pe3k
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist