Federer má jistou medaili! Po nejdelším třísetovém zápase postoupil do finále

3. 8. 2012, 17:53
Aktuality 364
Roger Federer kariéru bez olympijské medaile z dvouhry neukončí. Třicetiletý Švýcar si z Londýna odveze minimálně stříbro, neboť v dnešním nejdelším třísetovém zápase v Open éře zdolal po 4 hodinách a 26 minutách 19-17 v třetím setu Argentince Del Potra a postoupil do finále.
Roger Federer

Před čtyřmi lety v Pekingu získal Roger Federer olympijské zlato ve čtyřhře a letos v Londýně vybojuje také první medaili ve dvouhře. Zda bude zlatá, nebo stříbrná se rozhodne v nedělním finále. Do něj švýcarský tenista postoupil po dramatickém semifinále, ve kterém udolal 3-6 7-6 19-17 Argentince Juana Martína Del Potra

Federer byl po prvním prohraném setu blízko porážce i v sadě druhé, ve které za stavu 4-4 odvracel brejkboly. Dějství ale nakonec v tie-breaku získal a mohl následovat maratónský set. V něm si oba tenisté dlouho drželi servisy, až za stavu 10-9 šel Federer podávat na vítězství. Game však ztratil čistou hrou a drama pokračovalo. 

I při dalších Jihoameričanových podáních měl Švýcar šance, ale na další brejk si musel počkat až do 35. gamu. Dostal se do vedení 18-17 a napodruhé už při servisu nezaváhal. Při prvním mečbolu sice zahrál volej jen do pásky, ale při druhém už Del Potro zakončil výměnu do sítě.

Švýcarský tenista svého argentinského soka porazil letos již pošesté a na wimbledonské trávě, na které před necelým měsícem získal už 17 grandslamový titul, tak vyhrál už 12. zápas v řadě.

Historicky nejdelší 'tříseťák'
Duel dnes trval 4 hodiny a 26 minut a Federer s Del Potrem tak překonali nejdelší zápas na olympijském turnaji, kterým byl pár dní starý rekord vytvořený Tsongou a Raonicem. Tenisté se dokonce postarali o nejdelší třísetový zápas v éře profesionálního tenisu, která začala v roce 1968. Federer s Del Potrem o třiadvacet minut překonali duel Novaka Djokoviče s Rafaelem Nadalem ze semifinále turnaje v Madridu v roce 2009.

"Cítil jsem, že jsem součástí něčeho výjimečného. Čím delší ten zápas byl, tím víc jsem si říkal, že je super takové utkání hrát," uvedl Federer, jenž přiznal, že se o vítězství chvílemi bál. "Místy jsem byl hodně napjatý. Někdy jsem se viděl jako poražený, ale na druhou stranu jsem se zároveň viděl s medailí. Takže jsem si prošel hodně pocity," dodal tenista, jenž zajistil Švýcarsku první medaili na londýnských hrách.

Utkání z druhého kola londýnské olympiády mezi Jo-Wilfriedem Tsongou a Milosem Raonicem, které skončilo 25-23 v třetím setu, se stihlo za méně než čtyři hodiny a bylo rekordní už jen v počtu gamů.

Po měsíci finále Federer - Murray
Ve finále se Federer utká stejně jako na grandslamovém Wimbledonu s Andym Murraym, který zdolal 7-5 7-5 Srba Novaka Djokoviče.

Murray s Djokovičem ve druhém mužském semifinále předváděli výborný pohyb a obranu, pro oba z nich bylo těžké výměny ukončit. Dlouho si bez větších problémů drželi servis, než se ve dvanáctém gamu prosadil Murray. Třetí hráč světa prohozem využil setbol při Djokovičově podání a vyhrál úvodní set 7-5.

Ve druhé sadě měl srbský tenista celkem ve čtyřech gamech šanci sebrat Murraymu servis, ale ani v klíčových okamžicích za stavů 4-4 a 5-5 ji nevyužil. Skotský tenista ho za to potrestal, ve dvanácté hře mu vzal servis a k radosti zaplněných ochozů ukončil zápas. 

"Byla to jedna z největších výher v mé kariéře, jedna z nejemocionálnějších," uvedl Murray, jenž na čas odhodil svou zamračenou masku. "Asi mě moc často nevidíte smát se, ale co jsem slezl z kurtu, nemohl jsem se přestat usmívat," dodal pětadvacetiletý Skot.

Pětadvacetiletý Brit, který už čtyřikrát neúspěšně bojoval ve finále o grandslamový titul, tak má jistou olympijskou medaili. Naopak Djokovič může maximálně zopakovat bronz z Pekingu, v duelu zklamaných se utká s Del Potrem.

- OLYMPIJSKÉ HRY LONDÝN 2012 -
(Velká Británie / Wimbledon, tráva)
páteční výsledky (03. 08. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Federer (1-Švýc.) - Del Potro (8-Arg.) 3-6 7-6(5) 19-17
Murray (3-Brit.) - Djokovič (2-Srb.) 7-5 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

364
Přidat komentář
Denis92
Murray si vitazstvo plne zasluzil..Hral naozaj skvele ale to co predviedol ROger..to mi hlava stale nebere
Reagovat
smazaný uživatel
To,co předvedl dnes by nestačilo ani na semifinále.Přišlo mi, že byl unavený a bez šťávy. Sen se nesplnil, bohužel. Gratulace Andymu.
Reagovat
Denis92
presne tak,suhlasim. Bol to podobne slaby vykon ako v semifinale s tym rozdielom ze dnes mu nesiel ani servis a stal proti nemu lepsi super
Reagovat
spaniel
Murray s prehledem. Kazdy uder, ktery si vymyslel, trefil. Vsude byl vcas a veril si po celou dobu. Parkrat troska stesti s paskou a zadna nervozita na zaver. Roger spousta chyb, podani ani zdaleka jako v zapase s Del Potrem, u forehandu byl pozde, zbytecne slicovane returny z druheho servisu, spatne prechody na sit a kdyz uz si tam sahl, hodne voleju skazil. A hlavne pocet brejkbolu co zahodil :( Nezaslouzil si vyhrat. Nevim, jestli to byla unava nebo psychika.

Jsem zvedavy jestli toto bude bod zlomu pro Andyho. S takovou hrou by uz GS nemel byt nedosazitelny. Uz se tesim na USO.
Reagovat
J.M.
U Rogera bych tipoval spíš tu únavu. Už v posledních dvou kolech Wimbledonu se mi zdál trochu pomalý při pohybu do forhendu, a skoro celou olympiádu to bylo ještě horší. Určitě věděl, proč vynechává Toronto, i když ten týden na pořádný odpočinek asi stejně stačit nebude.

Jinak Andy byl jasně lepší, jenom se pořád u jeho hry nemůžu zbavit permanentní frustrace z toho, že na mě působí, jako kdyby do míčků dával desetinu síly, které je schopen. Podle mě by Andy mohl být ještě mnohem dominantnější a úspěšnější, kdyby přidal na agresivitě.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty vole, co byste ještě nechtěli? Ten posun v agresivitě je markantní, dneska dominoval i s tak útočným hráčem, jakým je Roger.
Reagovat
tito
Klid. Gratulace nejen k výkonu a vítězství ale samosebou k prolomení kletby finálového zápasu!
Reagovat
J.M.
Dominoval, ale ve většině výměn ne agresivitou, ale chybami Rogera, případně prohozy. Skvělou obranou. Taky servisem. Ano, měl tam i agresivní momenty, ale ty jsou tak sporadické, že to na mě pořád působí strašně neuspokojeným dojmem. Chybí mi tam koncentrovanější agrese, která je cílená a permanentní, ne jeden agresivní úder za deset výměn pro zpestření. Tohle kdyby změnil (a to klidně může kdykoli, lusknutím prstu, herně na to odjakživa má), tak už má několik grandslamových titulů.
Reagovat
spaniel
Co tady vysilujes? Oba piseme, ze hral skvele, tak nechapu o co ti jde? Tenis hraji vzdy, jestli jsi si nevsiml a je normalni probrat i vykon druheho a pravda je, ze Federer hral priserne. Nic to neubira na Andyho vykonu, ktery byl perfektni.
Reagovat
Nola
nedávno som písala, že Andy vyhrá OH presne ako Dementieva, dostalo sa mi výsmechu, že sa hrá na 3 víťazné sety, Nole síce prehral, ale dokázal dokopy uhrať viac hier proti výborne hrajúcemu Andymu a prehral vždy až v závere setu, dnes nebyť trojsetového duelu, tak to dopadne ako v dueloch ženskej dvohry, kde Serena valcovala súperky, vo finále mal byť jednoznačne Del Potro..
Reagovat
spaniel
Mas recht, v kdybytenisu je Nole porad prvni s naskokem 10000 bodu. A Del Potro prohral semi, takze se nezaslouzil byt ve finale.
Reagovat
Stan_Borowitz
Navíc toho fenomenálního Djokoviče porazil, zatímco s Federerem prohrál...
Reagovat
smazaný uživatel
Jen jsem na to koukal a kroutil hlavou, takhle spatne Federer snad jeste nikdy nehral, nevyslo mu vubec nic:( Vubec nechapu jak je mozny, ze byl takhle svazanej, zkusenosti ma nejvic ze vsech. Hold premotivovanost:( Andy super vykon, zaslouzil si to...
Reagovat
smazaný uživatel
Murray vy-ni-ka-jú-ci výkon, takto dobre už dlho nehral, na US Open najväčší favorit, aspoň pre mňa.
Reagovat
Malda
Je vidět, že na Rogerovi se absolutně podepsala tíha okamžiku. Nevychází mu vůbec nic.
Reagovat
smazaný uživatel
Je celý svázaný možností vyhrát...:( jinak Murray vynikající výkon...
Reagovat
Pe3k
To musí být dnes vysněný den :)
Reagovat
Malda
Tak a pan chladný je dle mého názoru vyřízený. Mimochodem kdy hraje Nole s Del Potrem? Díky
Reagovat
smazaný uživatel
Už hraje a první set projel a ve druhém prohrává 5.4
Reagovat
smazaný uživatel
Come on! Ještě 2 sety, jen tak dále.
Reagovat
smazaný uživatel
Už jen jeden,ne!
Reagovat
smazaný uživatel
Hraje se na 3 vítězný.
Reagovat
smazaný uživatel
Vážně?
Reagovat
smazaný uživatel
Smrtelně
Reagovat
smazaný uživatel
Jednoznačně přeji aby Murray vyhrál.
Reagovat
Vojtiik
Federer zatim velice pasivni, neveri si na BH :/
Reagovat
brixner
...přeji Rogerovi ! Není více, co dodat !
Reagovat
smazaný uživatel
bohužel to dnes asi už nevyjde.Asi vyhraje Murray.
Reagovat
smazaný uživatel
Takže. Já se tu tentokrát nebudu pouštět do bojů v žabomyších válkách na téma Roger vs Rafa.

Ale mluví se tu o nějakých mýtech a furt dokola se tu objevuje jeden, kterej mě vytáčí ze všeho nejvíc. A to je ten, jak slabá generace byla ta Rogerova. Mýtus založenej na třech věcech - na tom, že Roger vyhrával všechno, že ti hráči nedokázali nic a že jejich kariéry brzo skončily. No, ty první dvě věci spolu jaksi souvisí - Roger dominoval, nikomu nic nedovolil, takže ti tenisti nemohli zaznamenat moc úspěchů. Co se týče jejich brzkejch konců, tak tuhle generaci postihla naprosto nevídaná a rozšířená skleněnost, který se vyhnul snad jen Roddick, ale v žádným případě to nesouvisí s nedostatkem kvality, protože ti tenisti při všech návratech okamžitě zaznamenávaj velká vítězství.

Osobně mě nijak nepřekvapuje, že když někdo dokáže během pěti let vyhrát všechno čtyřikrát až pětkrát, tak se začne zpochybňovat kvalita konkurence. Ale i kdyby ta konkurence nebyla tak zázračná, jak je v současnosti, tak nevím, proč Rogerovy úspěchy znevažovat. On dokázal vytěžit maximum a vyhrávat absolutně všechno. Vždyť vůbec nevíme, jak by v tý době hráli Nadal nebo Djokovic, kdyby si vyměnili místo s Rogerem. Třeba by někomu dovolili, aby se z něj stal silnej soupeř a stejně by tu konkurenci měli velkou, možná by takový úspěchy prostě nezaznamenali. Já mám na ty tenisty jen dobrý vzpomínky, taky posouvali hranice tenisu, taky předváděli neskutečný výkony. Haas a Safin jsou nejen pro mě dva z největších talentů všech dob, Safin byl tenisově obdařenej podobně jako naše současná top 3. Hewitt se stal nejmladší jedničkou historie, vyhrál 2 GS na dvou různejch površích a tenisu vládnul vskutku důstojně. Ferrero se jako jeden z prvních Španělů adaptoval na všechny povrchy a během jednoho roku vyhrál RG + hrál finále USO, Nalbandian s Roddickem byli taky nanejvýš kvalitní tenisti.
Reagovat
smazaný uživatel
Wtf.... mě nebaví ten příspěvek rozdělovat na části. Prostě tady je celej.

http://img256.imageshack.us/img256/2007/nechutnedlouhejprispeve.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Tři palce nahoru :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky palec nahoru, už jen za tu snahu :-) Ale obávám se, že jestli někdo Federera rád nemá, bude stále zpochybňovat jeho úspěchy.
Reagovat
smazaný uživatel
Moc pěkné. ;)
Haasovi bych taky přál to zdraví.
Reagovat
spaniel
Novy styl prispevku :D Ale je to marne, je to marne, je to marne.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem v šoku, že to někdo přečet :)
Reagovat
Amputace
Napsat, že mimo antuku je ve většině vzájemných zápasech lepší Federer než Nadal, ale jakýsi "blok" mu neumožní vyhrát... to je opravdu vážně míněno? Řeči, jako že není schopen podávat optimální výkon po celou délku zápasu... Proboha! A kdo je?! To jsou zkrátka kecy takového kalibru, že se člověku ani nechce regulérně argumentovat.
Nadal na Federera uměl. Tečka. Co dále chcete řešit?
Ve kterých zápasech byl Federer lepší a prohrál? Kdy se tak stalo? Doufám, že Wimbledon 08 nebo AO 09...
S Murrayem souhlasím. Je to veliký tenista, který má prostě smůlu, podobně jako ji měl třeba Henamn.
Reagovat
Amputace
Henman*
Reagovat
smazaný uživatel
Ďakujem za skvelý tip na príspevky. Vo všetkej slušnosti pripájam svoj názor.

http://img59.imageshack.us/img59/999/druhstranaa.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkná úvaha! :-) Mně osobně přijde zbytečné hádat se na podobná témata. Mám úctu ke všem borcům, co to dotáhli takhle daleko, že dokázali dominovat světu ať už dlouhodobě na jednom turnaji (Nadal), nebo v jednom kompletním kalendářním roce (Nole) či dokonce v celé jedné tenisové éře (Federer). Nechci soudit, co by kdyby viz někdejší úvahy nad imaginárními souboji Sampras - Federer. Stejně nikdo nikdy nezjistí, jak by to bylo. Mně stačí to, co řekl Agassi ve své knížce: "že lituje všechny budoucí soupeře Federera. Protože každý tenista má nějakou slabinu (aspoň jednu), ale on nemá žádnou". A věřím, že vítěz osmi GS věděl mnohem lépe než my všichni tady ostatní, o čem mluvil. Tím ale netvrdím, že se přikláním na jakoukoli názorovou stranu této diskuze.
Reagovat
smazaný uživatel
To ocenění pěkné úvahy patřilo Chazymu ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
A teď podobná pochvala i Forehandovi. Jste borci, že si s tím dáte takovou práci. Je vidět, že jste tenisti - srdcaři :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemal som chuť čítať celý tvoj príspevok, aj tak je to stále len o tom istom ... ale poradím ti, neporovnávaj Federera a Nadala v otázke veku, pretože Nadal začal vyhrávať v skoršom veku a v skoršom veku aj vyhrávať skončí. Federer má 31 čoskoro, a je svetová jednotka - na toto mi dáš aký argument o konkurencii ? :)
Nadal má na Federera herné páky, ale čím je starší, tým viac dokáže dominovať len na svojom povrchu, veď uvidíš sám ... teda pokiaľ sa začneš pozerať ďalej, ako je tvoj vlastný namyslený nos :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo chce psa byt hul si vzdycky najde. Kecy o slaby konkurenci vymejslej lidi co ho nemaji radi a nechteji uznat jeho kvality, nevim proc. At se podivaj do statistik a to proste zpochybnit nejdou.

Federer byl jedsnicka 237 tejdnu. Je neuveritelny, ze dokazoval ty body obhajovat, pod takovym tlakem. Byla doba, kdy celej tenisovej svet cekal kdy klopytne. Je neuveritelny, ze i pres vsechny jeho uspechy ma porad motivaci, trenovat a neco na svy hre menit. A uplne neskutecny je jak dokaze setrit sily a nehuntovat si telo, jako treba Rafa.

Proste tenisovej buh dostal jmeno, Roger Federer:)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky fore za odpověď, reakce bude, ale až nám skončí tenisová olympiáda :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně jak říká rfever. Federer má to nejlepší za sebou a přesto vládně tenisovému žebříčku v tak těžké konkurenci?
Reagovat
spaniel
Jak pise forehand, jsou 2 moznosti:
1. Tato tenisova era je slaba, tudiz to, ze he Federer svetovou jednickou nic neznamena.
2. Nadal je zraneny, kdyby nebyl, tak ma samozrejme vsechny GS od roku 2005.

A ted si vyber.
Reagovat
smazaný uživatel
...ale tady se na kdyby nehraje,ale na vítězné zápasy. A vymlouvat se na slabou tenisovou éru nebo zranění je také chabá výmluva. I když nejsem fanoušek Nadala,přeji mu brzké uzdravení.
Reagovat
Amputace
Federer je tenisovou jedničkou, ale dlouho jí nebude a dlouho by jí v současné době nebyl ani v případě, že by mu bylo o pět šest let méně. Konkurenceschopnost čtyřech momentálně nejlepších tenistů světa je neuvěřitelná. Nic podobného v době Federerovy vrcholné dominance nebylo. Jak dlouho už si současná čtyřka nejvýše postavených tenistů drží svá místa na vrcholu? - s tím, že se mění postavení pouze mezi nimi. Jak dlouho už se neobjevil nikdo, kdo by tuto čtyřku ohrozil? To o čemsi svědčí.

Nelze snižovat úspěchy Federera z doby, kdy dominoval světovému tenisu - jak říká rfever, byl na něj vyvíjen obrovský tlak a on přesto dokázal obhajovat body. Každou sezónu znovu a znovu. Ale neobhajoval je proti hráčům jako je Nadal či Djokovič, nýbrž proti hráčům jako Roddick či Hewitt. Třeba Safin rozhodně nebyl na úrovni Djokoviče či Murrayho, jak tvrdí Chazy - nemohl být už vzhledem ke své povaze a vznětlivosti, která mu dost bránila tenisově růst, ale nebyl na úrovni dnešní čtyřky ani tenisově, to tedy zdaleka ne. A Nalbandiana, který pro Federera jako jediný mohl představovat opravdovou hrozbu a dodnes jsem přesvědčen, že byl co do tenisového talentu přinejmenším na podobné úrovni jako Federer, zabrzdila zranění.
Reagovat
Amputace
Chci říct: Federer je tenisový fenomén, pro mnohé legenda a nepřekonatelná ikona sportu, ale výkřiky o nejlepším tenistovi všech dob a neustálé odkazování na v tomto případě nic neříkající statistiky nemám rád. Argumentace, že Nadal nikdy podobnou dominanci nezažil a nevyrovná se proto Federerovi, je rovněž lichá. Nadal je bezesporu náchylnější ke zraněním, to není omluva, ale fakt - a takový tenista, zvláště když rok co rok bojuje proti Federerovi, Djokovičovi, Murraymu... nebude tři roky jedničkou. To je ovšem skutečnost, která je platná ve statistickém porovnání obou tenistů, naprosto bezpředmětná je však při srovnání jejich kvalit.

Je naprosto pochopitelné, že čím je Nadal starší dominuje pouze na svém povrchu (přesto bych nezapomínal, že před Wimbledonem hrál pět GS finále v řadě). To samé se ale snad týká také Federera. Respektive - na jakém povrchu dominuje od roku 2008, kdy ho Nadal sesadil v Londýně a o rok později v Melbourne, on? Možná jedině na halových turnajích.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano Nadal je nachylnejsi na zraneni, protoze pri jeho stylu hry, to je proste logicky vyusteni. Zadnej tenista by nevydrzel jeho styl aniz by se nezranil...

V tom je mezi nima ohromnej rozdil. Federer narozdil od Nadala vi, kdy usetrit sily. A na pohled je urcite hezci lehkost Federera, nez strojovej a silovej tenis Nadala....
Reagovat
smazaný uživatel
Taky se musím přidat do diskuze, Nadalovci opět nezklamali.
Rafa je bezesporu fenomenální hráč (ač mně osobně jeho hra nudí, hlavně souboje s Djokovičem), na Rogera bezesporu zahrát umí (u každého hráče se najde někdo, kdo mu evidentně nesedí).
Ale většina rekordů je v držení Rogera a to je neodiskutovatelný fakt. Rafa se prostě v celkovém počtu vyhraných turnajů, týdnech na pozici č. 1... nikdy nevyrovná. Na to mu ty turnaje na antuce stačit nebudou.
Rafa je bez antukové sezóny naprosto ztracený, nevím, jak by jste mudrovali, kdyby 3 turnaje Masters series (1000) byly na trávě a na antuce žádný. To by i to H2H vypadalo jinak, nebo vlastně ani ne (bylo by těsně stejné podbné jako dnes, ale bez antukové části), protože Rafa pokud nehraje top tenis, není schopen k Rogerovi v pavouku dolézt!!!
A ohánět se Rogerovým věkem, to mi přijde ubohé, Novak pravidelně začal Rogera porážet v loňské sezóně, kdy mu táhlo na 30, Rafa získal titul z US open v Rogerových 29 (navíc jej na US taky nikdy neporazil, obdoba Vašeho French open).
Rafu celkově uznávám jako nejlepího hráče na antuce, vždycky se těším na jeho souboje s Rogerem (pokud nejsou na antuce ;)), ale stavět ho nad Rogera na základě H2H je trochu přehnané.
Reagovat
Matti
Tys taky nezklamal. Argumentem, že Rafa Rogera na Us open, nikdy neporazil.
Reagovat
Amputace
Nazývat Federera nejlepším tenistou všech dob mi rovněž připadá přehnané - už vzhledem k tomu, že žádná statistika či rekord toto nemůže prokázat. Federer je symbolem tenisu pro současnou generaci. Řekne-li se tenis, většina lidí si okamžitě vybaví Federera. To se nedá popřít. Ale nejlepší tenista všech dob? Pro mě osobně je tím největším Bjorn Borg, který nenastupoval na AO, kariéru ukončil v 25ti letech a přesto získal 11 GS titulů.
Reagovat
smazaný uživatel
Ako tak pozerám, v noci to tu bol poriadny hnoj :)) Spaniel, s takými "expertmi" sa ani netreba baviť, človek sa môže snažiť, ale čo z toho ... múdremu napovedz, no hlupákovi ani do hlavy nenaleješ :)
Reagovat
Roger_Federer
Re: ..
a s těmi čtyřmi roky má spaniel pravdu-kdyby byli stejně staří a dostali se na vrchol ve stejné době(a o ba vyzráli ve dvaadvaceti),vytvořil by se nejen mýtus Federer,ale i mýtus Nadal..byli by to dva gladiátoří,kteří by sí mezi sebou rozdělovali tituly plus mínus půl na půl..Federer měl obrovský štěstí,že dostal na vrchol v době,kdy Sampras a Agassi byli na konci a Rafa a Djokovič byli začínajícími teenagery..ono porážet všechny ty bezzubý Roddicky,Hewitty,Blaky,Ljubičiče a Gonzalesy nijak složitý nebylo.Jaká je pravda se ukázalo až když dozráli Rafa a Djoko-kdyby byli všichni tři stejně staří,byl by Federer rád za osm deset tituů,to je prostě fakt a kdo ho nechce vidět,není objektivní..

Neskutečnej blábol:) a neobjektivita

Je to přesně na opak,Federer vyhrál první granslam ve 22 letech v roce 2003, Nadal v 19 letech 2005, takže svoji výtěznou grannslam, karieru nastartoval o 3 roky(v 19 letech) dřive něž Federer.Ve stejné době a čase DVA HRÁČI,..Samozdřejmě to že nebyl a dodnes není komplexním hráčem je věc druhá..Jeho granslam.tituly jsou ze 70% z RG..A celá jeho kariera je založena na antuce..
No a zesměšnování vynikajících tenistů minulosti nebudu vůbec komentovat.Nadal je bezpochyby nejlepším antukářem historie, ale to je vše a i kdyby ješte získal 5 titulů z antuky pořad to bude z jednoho povrchu a o žadné dominanci světovemu tenisu jako federer se ani nepřiblíží..
Reagovat
smazaný uživatel
Co bys čekal od Nadalovce...
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda že není Rožér o pět let mladší, to by všechny ty bezzubý nadaly a Djokovice sfoukl jako sfíčku :-)
Reagovat
Mayo
Rafa je veľmi dávno komplexný hráč, neviem kde ste to nabrali, že to tak nie je...ale nebojte sa nemám problém priznať ako fanda RAfu, že Roger je najlepší z najlepších a lepší tenista už nikdy nebude...a mne navyše Roger vôbec neprekáža...mier
Reagovat
Amputace
Vůbec prostě nechápu, jak někdo může říct, že nějaký hráč není komplexní, když získal kariérní GS. To mi hlava nikdy nepobere. Není možnost, aby pobrala, protože to může tvrdit jedině blázen. Argument, že v 19ti letech Nadal nebyl komplexním hráč, je věru platný.. Člověk by se musel zabít, aby těmto plkům čelil.
Reagovat
Amputace
Mimochodem. Rád bych obdržel odpověď na otázku, kdo v historii tenisu byl komplexním tenistou krom génia Rogera?
Reagovat
smazaný uživatel
Frantíci asi budou mít bronz. Španěláky stálo to semifinále hrozně moc sil. Škoda, zrovna Ferrerovi bych medaili moc přál, v tom deblu byl skvělý, předčil mé očekávání a dokonce i přehrával Lopeze.
Reagovat
smazaný uživatel
Můžu mít dotaz..jak se říká tomu,když někdo vyhraje všechny 4 grandslamy+zlato z OH?díky za odpověď
Reagovat
a.magerova
Zlatý Grand Slam nebo Golden Slam
Reagovat
Vojtiik
Goldenslam.. karierni ma Rafa a Agassi (mozna vice muzu, nechce se mi hledat:) ) a cisty ma Steffi Graf, ktera v roce 1988 vyhrala vsechny 4 GS i OH
Reagovat
Vojtiik
tak me magerka predbehla :(
:))
Reagovat
smazaný uživatel
Jenom tihle dva ho mají. A tak to i zůstane po zítřku.
Reagovat
a.magerova
tomasinho: no no !!!
Vojtiik: :-)))

No a dnes přibude i Serena - ta má všechny GS jak ve dvouhře tak i ve čtyřhře, turnaj mystryň, zlato z OH čtyřhry, takže jí to dnešní zlato pěkně uzavře mozaiku :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak :-) dneska Andy s Laurou skvěle v mixu.
Reagovat
smazaný uživatel
A má Serena i Fed Cup? Jink ten mají i Nadal a Agassi dokonce. Nadal ale nemá turnaj mistrů.
Reagovat
a.magerova
Teda člověk Ti podá prst (jakože výčet nespočtu úspěchů) a Ty hned celou ruku (jakože Fed Cup) :-(((
No nevím .... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Andy má šanci na druhou medaili. To je paráda. Jediný problém pro mě je, že budu muset jít ve fandění proti Sabine, což mi asi utrhne srdce.
Reagovat
Bob
Kolik tipujete? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Andy s Laurou předvedli další obrat v supertiebreaku, z 2-5 na 10-8, za stavu 8-8 Stosur vyhodila return po podání Laury a to rozhodlo. Pro Andyho to moc dobré vzhledem k zítřejšímu finále není, dneska jej čeká čeká semifinále s dvojicí Lisicki/Kas a zítra po finále mužů i zápas o medaili v mixu. Ale tak zase proč nemít dvě placky že?
Reagovat
Fandina
Nemusí to přece vadit, daří se jim a když to Andy bere jako trénink, proč ne a když vyjde i semi mix tak super pro Andyho a Robson ... gratulace
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdo na svete to nechce tak jako Fedex. Nevim jestli je to do finale dobre nebo spatne. Zapas s Potrem jsem nemoh sledovat, ale udajne byl hodne nervozni, tak nevim. No nezbejva nic nez fandit a verit, ze to dotahne. Federer forever
Reagovat
Vojtiik
S Delpem byl neskutecne nervozni v druhem setu, za stavu 4:4 jsem od nej videl snad nejhorsi, nejnejistejsi game v jeho kariere, potom v TB mu par uderu vyslo a ve tretim setu po odvracenych BB za stavu *0:1 zacal hrat klidneji, v mezihre byl lepsi nez delpo, ten vypadal pak uz dost unavene a od stavu 5-5 jsem si rikal, ze je to jen otazka casu... po rebrejku zpatky na 10-10 to zas bylo ve hre vyrovnane, Federer tam lital a delpo do toho řezal jak hovado:D.. Fi je 50-50, Murray hraje velmi dobre, velmi chytre, vi, kdy byt agresivni a kdy ubrat.. ale RF je jen jeden, i kdyz bych to Murraymu pral proti komukoliv jinemu tak zitra rozhodne ne:)
Reagovat
smazaný uživatel
no ja to sledoval jen na telefonu na livescore, a kdyz ved Roger 10:9 tak jsem si rikal, no konecne a jak tak skocilo 10:10 tak jsem myslel ze me vomejou:)
Reagovat
duhove_hovinko
Jakým způsobem se bojuje/nebojuje o bronz?? Díky
Reagovat
a.magerova
Na dva vítězné ve 13:00 zítra.
Reagovat
duhove_hovinko
Díky
Reagovat
smazaný uživatel
Finále na Rožéra je pěkněj kurz, vždyť Murray se zase sesype :-)
Reagovat
steve79
Jaké má bejt počasí v neděli? Bylo by dobrý kdyby se hrálo pod zataženou střecho. Tak jsem přesvědčenej o tom, že by ho Roger porazil Murrayho. Takto to bude padesát na padesát.
Reagovat
smazaný uživatel
Boha jeho, doufat vé déšť, hlavně aby to jakkoliv pomohlo co? Ať se pěkně hraje pod širým nebem.
Reagovat
dappe
Před Wimbledonem jsem ve finále Federerovi hodně věřil, ale tady to bude asi jiný. Tlak se možná trochu víc přesouvá na stranu Federera a Murray hraje hodně dobře, v současnosti na trávě neexistuje těžší soupeř. Federer naopak působí dost nervozně a bude to hodně těžký. Každopádně věřím mu, ale i kdyby to nevyšlo, tak stříbro taky dobrý a pokračuje jeho znovuzrození......navíc by to znamenalo zlato pro Murrayho a ten už by si to zasloužil. Mohl by si ještě ale počkat chvíli.

Včera to byly velký nervy, ono 12x podávat na udržení v zápase není ideální, ale Federer vlastně téměř všechny gamy uhrál s přehledem. Del Potro obrovský překvapení, on lépe na trávě už hrát nemůže, na každej těžkej moment v zápase zahrál skvěle.

Ještě bych doplnil, že Federer - Murray by se mohlo ještě hodněkrát opakovat. Na USO je jejich finále docela reálné a hlavně následuje halová sezona a oni dva jsou v hale nejlepšími hráči. Nepochybuju o tom, že nebýt loňského zranění Murrayho na TM, utkali by se ve finále právě oni dva. Vůbec by mi to nevadilo, protože to jsou hráči, jejichž tenis je založenej na technice a chytrosti s výborným servisem.
Reagovat
smazaný uživatel
1) Já Rogerovi také věřím, ale necítím už takový tlak jako před měsícem. Je jasné, že Roger i po prohře zůstane první, navíc Andyho můžu. Každopádně budu fandit a věřit, že Roger urve zlato. Bylo by to překrásné.

2) Pravda, včerejší zápas byl nervydrásající, ale Roger na konci druhého a ve třetím setu si vždycky pomohl z krize skvělým servisem či jiným úderem. DelPo včera odehrál na trávě senzační zápas, lépe už snad na trávě ani hrát nemůže.

3) Také jsem přišel na chut´ soubojům Roger - Andy, je to změna oproti provařeným rivalitám Rogera s Nadalem či Nolem. Věřím, že se budou potkávat ještě častěji a jejich soupeření může dorůst rozměrů rivality Roger - Novak. Už nyní spolu odehrávají kvalitní zápasy a bilance je vyrovnaná, 8-8. Zítra se tedy bude hrát o olympijské zlato a vedení v h2h.

Snad to Roger zvládne, já mu věřím, ale, jak už jsem psal, klidnější než před měsícem určitě jsem. Ale ne o moc, vždyt´ i nyní se hraje o dost. :-)))
Reagovat
dappe
Souhlas, jinak já se třeba na tenis na OH chtěl koukat jen tak bez nervů a sledovat hlavně ostatní sporty. Ani jsem to přes týden nějak nesledoval, jen zápasy Federera a včera Murrayho. Bohužel včera se z toho zase stal zápas, ze kterýho jsem nervozní ještě ted :D S tím tlakem jsem to myslel spíš tak, že RF až moc chce se mi zdá.

Ještě jsem nedodal jednu důležitou věc, Del Potro musí získat bronz.....
Reagovat
dappe
Ale jak můžeš číst níže, máme štěstí, že je Nadal zraněnej.:) Jinak by měli Federer s Murrayem velkou smůlu, bylo by finále Nadal - Nadal asi.......
Reagovat
smazaný uživatel
No já teda sledoval hlavně tenis, ale když jeli naši o medaile (např. Hilgertová nebo Synek), tak jsem se vždycky "uvolnil" z tenisu a sledoval naše. Ještě jsem stačil vidět nějaký volejbal (pár zápasů), basketbal (zápasy Češek) a nějaké mužské plavání ze záznamu. To si pamatuji, pokud jsem viděl něco jiného, bylo to jen tak letmo. Spíše jsem vždycky delší dobu trávil na internetovém zpravodajství či sledoval highlights.

To s tím tlakem v prvním odstavci, to ani tak nebyla reakce na Roerův tlak před finále, jako spíše jsem myslel tlak na sobě. :-))) Spíše jsem chtěl napsat, že jsem takový uvolněnější, než před měsícem. Ale o moc ne, to jsem psal taky.

Jinak DelPovi bych přál taky placku, ale záleží, jak se bude prezentovat v tom zápase s Novakem. Podle mě ho má šanci porazit i ve dvou setech, nejpravděpodobněji asi v koncovce, např. poměrem dvakrát 7:5 jako včera Andy. Ale to za okolností, že JMDP i Novak budou hrát stejně, jako včera. Ten Noleho výkon nebyl špatný, ale šlo tam o ty neproměněné šance. Pak na něho vždycky Andy vždycky za stavu 6:5 zatlačil a brejknul ho. Ale Nole do toho dá všechno a jsem zvědavý, jak se DelPo oklepe ze včerejška. Ale trochu se obávám, že tohle byl jeho životní zápas na trávě.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))))))
Reagovat
Amputace
S přítomností Nadala by byl ten turnaj úplně o něčem jiném, to těžko popřeš. Je velký rozdíl, jsou-li ze světové čtyřky v turnaji tři nebo čtyři hráči. A vzhledem k tomu, že Federer na Nadala příliš neumí, vše by se mohlo vyvíjet zcela jinak. Co je na tom nepochopitelného?
Samozřejmě, nikde není napsáno, že by na sebe Nadal s Federerem narazili. Je to pouze hypotetická rovina diskuze.
Reagovat
ladka
suhlas finale bude tažké a tlak bude skôr na Rogerovi Murray ma najvatšiu šancu aku kedy mal vyhrať niečo naozaj velke budeme fandit Fedexovi,ale ked to nevyjde striebro je pekne a Roger sa vobec nemusi hambit aj ked vieme,ze zlato velmi chce,no možno prave to ho bude zvazovať uvidime je fakt,že zatial je na turnaji dosť v strese a je nervozny..
Reagovat
ladka
pravda za pritomnosti Rafaela Nadala by mal turnaj uplne iný spád to sa poprieť nedá
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám, že tady bylo s omezenými Nadalovci ještě veselo. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Velka skoda,ze nemas notebook,tablet alebo smart phone ako kazdy civilizovaný clovek,nemusel si musiet zapinat PC ;)
Reagovat
Labi
není vám tady už tak náhodou trapně? řešit komu fandí autor článku? .... prostě to Roger ubojoval i díky větším zkušenostem.....nevím proč máte potřebu řešit takové blbosti....za chvíli se tady člověk dočte že někde v areálu All England Clubu byla vstyčená švýcarská vlajka tak organizátoři asi fandí Federerovi .... to jsou teda starosti
Reagovat
smazaný uživatel
To víš, Nadalovci...
Reagovat
ladka
to už maš tak na tomto fore ako aj všade inde su ludia nespokjni,stale nadavaju na toho či toho,ale sa mi zda,ze na tomto fore vymimočne najviac na RF,preto sem casto nechodim nepotrebujem sa z nikym hadat pride mi to zbytočne,lebo kazdy si zastava toho svojho favorita a milačika a to je v poriadku,len by to mohlo byt aj bez nadavok...v našej rodine vôbec nie je oblubeny prave Murray,ale ako som už vravel,ak vyhra tak sklamani sice u nas doma budeme,ale určite tu potom nebudem nikomu nadavat ako niektori,čo v kuse uražaju RF...ked už nie zlato aj striebro bude pekne 1 medajla v dvojhre...
Reagovat
smazaný uživatel
Nejvíce urážejí Nadalovci Federera a dehonestují jej, to JE dohledatelný fakt. Pěkným příkladem je diskuze z dnešní noci, kdy jsem se ted´ zase válel smíchy pod stolem při argumentaci Nadalovců. :DDD Nechápu, jak to J.M. se spanielem mohli tak dlouho vydržet...
Reagovat
smazaný uživatel
Tento zápas zase v plné síle ukázal krásu tenisu. Oběma aktérům patří velký dík., úžasná tenisová škola, bylo tam vše :-)Pro mě se štaastným koncem, DelPO, pokud mu vydrží zdravíčko se při jeho stylu hry brzy dočká vavřínů nejvyšších i na olympiáde, ale RF by si zasloužil tuto poslední velkou metu, která mu chybí do jeho impozantní sbírky titulú. Super finále repríza Wimbledonu, tak brzy a zase na tři vítězné sety, co více si přát,:-) :-)
Reagovat
ladka
jasne,ze ako fans RF mu tiež prajem tu zlatu,ale ak vyhra Murray,tak ja určite nebude nadavat ako niektori,čo tu v kuse urazaju RF..
Reagovat
J.M.
Jinak jsem chtěl ještě říct, že autor zdejších článků a zpráviček musí být velký fanoušek Federera. Vykřičníky v titulcích jak zprávičky ("je ve finále!"), tak článku ("má jistou medaili!") jako kdyby automaticky předpokládaly totéž nadšení u všech čtenářů, tedy že co čtenář, to Rogerův fanoušek nebo Švýcar. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím,že to je celkom zrejmé a nielen,čo sa týka autora článku, ale aj drvivej vacsiny televiznych komentatorov..
Reagovat
J.M.
Tak u komentátorů možná taky, ale myslím, že se aspoň snaží to potlačovat. Mně u toho jenom přišlo vtipné, že jako kdyby tím autor předpokládal, že každý čtenář z toho má stejnou radost jako on. :-) U českých reprezentantů by to snad byl reálný předpoklad.
Reagovat
smazaný uživatel
oni mají zřejmě v popisu práce adorovat Federera do zblbnutí i když si to v dané chvíli nezaslouží ..bezpochyby je na jeho straně většina fanoušků,musím říct bohužel,ale je to tak 2:1 v jeho prospěch,takže nám třiceti procentům Rafovců tohle jednostranné vadí..novinář by měl být objektivní ať už fandí komukoli.To jak se v mediálné sféře otevřeně fandí Federerovi mi připadá podobné s tím jakou má v českých mediích podporu pravice..tu budou v drtivé většině taky servírovat jako to nejlepší pro tuto zem.To jak jsou na jejich straně je až výsměch novinářské neutralitě..nevyváženost jakéhokoli zpravodajství,ať sportovního nebo politického mě strašně štve..
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som vzdy plaval proti prúdu a preto vnímam svoj support Nadalovi za nanajvýš symbolický :)...Rovnako nemám rád zaužívané dogmy a bojujem proti nim,no chápem,ze Federer prisiel ako prvý a tie 4roky ludí priam vyzývali k predčasným záverom..

Politiku do toho radcej netahajme,samozrejme je jasné,ze konkretné media su vzdy spriaznené nejakej strane,ludia su vsak dost povrchní na to,aby si to vsimli a aj na zaklade toho formovali názory..
Reagovat
spaniel
Jake predcasne zavery? Jake 4 roky? Tvoje zabednenist nezna hranic. Nadal je svetelne roky za Federerem. Vecna dvojka. A porovnavat pravici s Federerem je totalni tupost. Pochybuju ze Federer vlastni nebo ovlivnuje noviny. Je to proste ikona sportu, legenda, kazdy vi, jak chce olympiadu vyhrat, ze je to jeho posledni sance, tak to prozivaji, co je na tom?
Reagovat
smazaný uživatel
Nemam zaujem s tebou diskutovat,si hlupy a vyzadujes trpezlivost. Prepac
Reagovat
spaniel
Nemas argumenty, zadne prekvapeni. U tebe se o diskusi ani neda mluvit, napisu 1+1=2 a ty napises ze 3 a ze nehodlas diskutovat. Parada. To tupe hovado co tady nekdo zminil sedi na 100%.
Reagovat
smazaný uživatel
že je Rafa světelné roky za Federerem tomu se vážně můžu jen smát-11 ku 17 grandslamům když je mezi nimi pět let jsou světělné roky jo?..to snad ani není myšleno vážně.Pro mě je lepším tenistou Rafa a pro tvoji informaci tvrdí to i takoví lidé jako McEnroe nebo Nick Boletieri.A Wilander říká,počkejme s vyhlašováním nejlepšího hráče historie až Rafa ukončí kariéru..takže v odborných kruzích,i těch nejyšších má Rafa spoustu zastánců.Oni jsou tedy taky hlupáci co tomu vůbec nerozumí ano?..ještě k těm médiím,nechtěl jsem aby to vyznělo jako porovnání a srovnávání,mě jen prostě vadí jakákoli novinářská neobjektivita,at se týká jakékoli oblasti,tak to bylo myšleno
Reagovat
spaniel
Ja jsem, abychom pockali na soudy, az oba skonci. Ale bavime se ted a ja si stojim za tim, ze momentalne je Roger o patro vys. Navic Rafovi tezko odpares specializaci na antuku, kdyz 70% jeho uspechu je prave z ni. Neni zdaleka tak vsestranny. Ale treba si tady o tom budeme psat za par let a uvidi se.
Reagovat
smazaný uživatel
a s těmi čtyřmi roky má spaniel pravdu-kdyby byli stejně staří a dostali se na vrchol ve stejné době(a o ba vyzráli ve dvaadvaceti),vytvořil by se nejen mýtus Federer,ale i mýtus Nadal..byli by to dva gladiátoří,kteří by sí mezi sebou rozdělovali tituly plus mínus půl na půl..Federer měl obrovský štěstí,že dostal na vrchol v době,kdy Sampras a Agassi byli na konci a Rafa a Djokovič byli začínajícími teenagery..ono porážet všechny ty bezzubý Roddicky,Hewitty,Blaky,Ljubičiče a Gonzalesy nijak složitý nebylo.Jaká je pravda se ukázalo až když dozráli Rafa a Djoko-kdyby byli všichni tři stejně staří,byl by Federer rád za osm deset tituů,to je prostě fakt a kdo ho nechce vidět,není objektivní..
Reagovat
smazaný uživatel
tak je pravda,že většinu titulů a grandslamů má z antuky,ale ber v úvahu ten Wimblas 08 co musel ve vrcholné formě vynechat,US v témže roce,kde byl znovu zraněný,Austrálii 10 a 11,kde byl znovu zraněný..když to za ty poslední čtyři roky spočítáš,nejméně o čtyři tituly na rychlých grandslamech nemohl plnohodnotně bojovat nebo dokonce vůbec..bez šance byl jen ve finále Wimblasu a US loni s Djokem..takže říkat,že neumí hrát ten nejšpičkovější tenis na rychlých površích není pravda,to by asi ty čtyři grandslamy mimo antuku těžko získal..ale jsem pro,abychom si o tom popovídali za pět let..záleží na Rafově zdraví-když bude držet,může ho překonat,jinak ne..
Reagovat
spaniel
Vynechal jen W2009, ne 2008. A ty dalsi nevynechal... Hral a prohral US2009 v SF, AO2010 a 2011 v QF.
Reagovat
smazaný uživatel
samozřejmě jsem myslel Wimblas 09..na AO 10 musel skrečovat ve čtvrtfinále,na AO 11 byl taky viditelně zraněnej a s Ferrerem nemohl hrát ani na osmedesát procent a na US 09 byl taky zraněnej a hrál jen silou vůli i když to měl skrečovat taky..on ale nechce být za skrečaře,když už nasoupí..takže tyhle čtyři zmíněné grandslamy neměl kvůli zdraví šanci
Reagovat
Amputace
Spaniel: "Je to proste ikona sportu, legenda, kazdy vi, jak chce olympiadu vyhrat, ze je to jeho posledni sance, tak to prozivaji, co je na tom?"
- a Murray nechce Olympiádu vyhrát? Přitom zpráva o jeho dnešním vítězství nad Djokovičem zde ani není. Ale hlavně že všichni víme, že Roger Federer "má jistou medaili."
Reagovat
spaniel
marty: on je zraneny casto (vzdyt zdravy Rafa jeste neprohral,ze? :)) Ale co s tim jako? Mame mu to pocitat jako vyhrane GS? Vzpomenes si treba, kdy byl zraneny Borg? McEnroe? Ktere zapasy kvuli tomu prohrali?

Amputace: to bych tak nebral. To je tady bezne, ze se clanek neobjevi cely den. Zitra uz tady bude. Asi je to tim, ze se hral pozde, nevim. Ale neni to poprve a nasli by se i Federerovi zapasy, kdy clanek vysel pozde nebo se jen pripojil k jinemu druhy den.
Reagovat
smazaný uživatel
je to až směšný,ta věčná nikdy nekončíčí adorace Federera.Vzpomínám si na rok 2009,kdy v jedněch novinách jakýsi novinářík vynášel do nebes Federera a ještě se navíc vysmíval Rafovi,že je zraněnej..tytéž noviny jsem otevřel za rok po Rafově vítězství a samozřejmě ani čárka(nemluvím o Sportu,tam jsou vcelku korektní)..ale pro některé novináře tenisový svět začíná a končí Federerem a Rafa je pro ně vzduch,to je prostě na odplivnutí..
Reagovat
spaniel
Mozna proto ze v 2009 nebyl zraneny, zvlastni ze to nevis.
Mozna ho novinari tak nezerou, protoze neumi anglicky.
Vlastne to moc s novinari neumi.
Reagovat
Amputace
V roce 2009 nebyl zraněný? Víš to určitě?
Reagovat
spaniel
Ja Rafu nemusim, ale cetl jsem jeho knihu, jen proto, ze me zajima tenis. Psal, ze byl mimo z rozvodu rodicu, proto pry prohral se Soderlingem.
Reagovat
smazaný uživatel
v r.09 zraněný byl a opakovaně-zvláštní,že to nevíš..musel vynechat Wimblas,vrátil se na betony a na US byl opět zraněný a silou vůle došel aspon do semifinále..
Reagovat
spaniel
Jasne, vylezl z invalidniho voziku a silou vule vyhral vsechny jeho GS.
Reagovat
smazaný uživatel
Namachrovaný Srb je venku, doufám že to Andy dotáhneš do konce. Budu držet palce.
Reagovat
smazaný uživatel
Superman Serbian is finally out. Andy i will hold you all fist.
Reagovat
Sonja
Jdi do háje, můžeš?
Reagovat
smazaný uživatel
Vdyt vis ze ho nesnasim, stejne jako Tispu,tak to se divis. Andy je me z cele ctyrky nejvic sympaticky. Moc mu to preju.
Reagovat
Nola
evidentne Nolemu chýba Rafa... bez jeho účasti, resp. vypadnutí sa nedokáže tak koncentrovať ako v minulosti, Rafa prosím ťa, vráť sa,
chýba mi tá rivalita, potom sa stáva, že niekto má veľké šťastie na los...
Reagovat
smazaný uživatel
Nolemu nechyba Rafa, Nolemu chyba forma :-//
Reagovat
smazaný uživatel
kazdopadne Novaka poznamenalo to nedotazeni kompletniho grandslamu.....pul roku a bude zas zpatky - neporazitelny.
Reagovat
Vojtiik
:DDDDDDDDdd
Reagovat
Nola
Myslím, že Andy môže OH vyhrať, nejak mi pripomína víťazku minulých OH Dementievu, večnú štvorku na rebríčku, dokázala vyhrávať turnaje, na GS sa dostala dva krát do finále, nikdy žiadny GS nevyhrala, bola aj dvojkou na rebríčku ako Andy, jediný veľký titul získala práve na OH v Pekingu........
Reagovat
smazaný uživatel
A vyhrala ho dokonca na tri víťazné sety! :)
Reagovat
a.magerova
To je nějaký error, na tři vítězné ?!
Bylo to 3:6 7:5 6:3 s Dinarou
Reagovat
smazaný uživatel
To jenom forheand ironicky dodal, že Andy na 3 vítězné prostě nevyhraje. A já doufám, že se bude pěkěn divit v neděli.
Reagovat
a.magerova
Jo tak já jsem ještě tak opojena těmi vítězstvími, že jsem to špatně pochopila. Jo moc pěkně se mi s Tebou sedělo ve stejné lóži, ale v neděli zase každý tam kam patří !!! :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, mně taky, bohužel se musíme rozdělit na těch pár hodin. Ale aspoň bude jeden šťastný a druhý dostane medailu taky.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, mně taky, bohužel se musíme rozdělit na těch pár hodin. Ale aspoň bude jeden šťastný a druhý dostane medailu taky.
Reagovat
smazaný uživatel
Ou, error, omlouvám se.
Reagovat
a.magerova
Beru TO (error) jako, že Tvá radost posedět se mnou byla dvojnásobná :-)))
Jj máš pravdu medaili máme oba, takže teď Tobě hodně štěstí a mi tu vysněnou ....
Reagovat
smazaný uživatel
Delpo ukázal svoju neskúsenosť. Zápas mal vyhrať v dvoch setoch a nikto by ani brvou nepohol. Ukázal svoju neskúsenosť, hráč typu Nadala, či Djokovica by Rogera nemilosrdne dokončil. V druhom semifinále mal Nole naozaj obrovskú smolu. Vzhľadom na skutočnosti považujem Britov postup za raritný. Hviezdy sú však Švajčiarovi naozaj naklonené, dnešným dňom turnaj skončil a je po všetkom. Opakuje sa tak história roku 2009, kedy Nadal z GS turnaja prekvapivo vypadáva, z ďalšieho vrcholu sa odhlasuje a tým pádom sa pripisujú dva tituly na stranu Federera..Má to chudák Rafa ťažké, všetko je to len na ňom..
Reagovat
taffer
Tak konečně v tom mám jasno! Za to, že je RF světová jednička a ve finále OH, může děkovat Rafovi, ne svému výkonu. Ten Rafa, to je ale kluk ušatá, vychytralá! Né se honit do finále, ale zařídit to tak, aby byl Roger jednička. Skvělá dedukce, Sherlocku-Forehande!
Reagovat
smazaný uživatel
ale kdyt je to neprehlidnutelny ! od 2009 uspechy svycara tkví jenom a jenom diky absenci nebo zraneni Rafaela - Paris, Wimbl, Us, Ao, ....Wimbl, Olypia
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že Rogerov olympijský výkon neznesie prísnejšie kritéria.
Reagovat
smazaný uživatel
zkratka v teto dobe tady schazi ZDRAVY Rafael Nadal, A hlavne vy tupci piste ze to ma zpusobeny svoji hrou .... pokud vim, tak unavovy zlomeniny nema.
Reagovat
J.M.
Nezaměňovat okolnosti s příčinou. To, že Rafa na těchto akcích chyběl, neznamená, že to byl důvod Rogerových vítězství. NA Roland Garros se o tom dá klidně uvažovat, ale jinde ne.

Konkrétně letos na trávě, zejména ve Wimbledonu, by Roger podle mě skoro určitě Nadala dal, protože ten byl letos na trávě úplně marný a bezradný, zato Roger hraje o dvě třídy líp než v roce 2008, kdy jedinkrát s Nadalem na trávě prohrál, a i ta jeho tehdejší katastrofální hra a ztráta formy po mononukleóze stačila na to, aby to byl obrovsky vyrovnaný pětisetový zápas. V přímém letošním střetnutí obou v plné síle, v Indian Wells, Roger Rafu úplně zesměšnil.
Reagovat
smazaný uživatel
64 hracu, 2 sety, neuveritelne povedeny los, neucast kvalitnich travaru...Haas, Fish, Mahut. A samozrejme nejsnazsi povrch
Reagovat
Labi
...Forehande možná tak měsíc zpátky jsem tě společně s 24 označoval za tupé hovado pak se něco stalo a tvé příspěvky jsem považoval za jedny z nejlepších tady na TP ale ted vidím v tom trochu zaujatost, kdy Roger po titulu ve Wimbledonu bude hrát o zlatou medaili a fanoušci Rafy opět začínají hledat statistiky a spojitosti...prostě Roger je tam kde je na trávě se opět zvednul a uvidíme jak to půjde na betonech...tenista stejně jako každý sportovec musí vědět co dělá ...myslím že ve vzájemných duelech s rafou by roger taky uhrál více kdyby tam běhal do mrtva od jedné lajny k druhé...jenže on to prostě nemá v povaze a Nadal ano...sice si tímto "vyběhá" nějakové úspěchy ale zákonitě musí pak přijít reakce těla....
Reagovat
smazaný uživatel
"protože ten byl letos na trávě úplně marný a bezradný". Tak tomu snad ani sam neveris !? myslis jako ze problem s kolenem nastal az PO Wimbledon ? No to snad né. Dosedel ten jakysi problem vypozoroval
Reagovat
smazaný uživatel
ze tenis je zalozenej jen na behani, opravdu muze myslet jen totalni tenisovej kreeten a diletant
Reagovat
J.M.
S problémy hrál celý letošní rok (i předchozí roky). S bolavým kolenem hraje neustále. Nevadilo mu to při vítězství na Roland Garros, těžko to tedy bylo příčinou hned následného vypadnutí o pár dní později na trávě v Halle s Kohlschreiberem. Já jsem ten zápas viděl, a Kohlschreiber nevyhrál kvůli Rafovým kolenům, ale prostě proto, že byl lepší. Stejně tak Rosol ve Wimbledonu vyhrál proto, že zahrál líp. To, že při tom Rafu trochu mohlo (nebo nemuselo) bolet koleno, nic nemění na tom, že byl prostě letos na trávě marný, s kolenem nebo bez.
Reagovat
Labi
a sakra...retard je zpět...umíš číst a přemýšlet? jestli ne tak se to aspon zkus naučit....Rafa "týrá" své tělo mnohem více než Roger v tom je rozdíl ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ne, už zase ten mýtus o neporazitelném Nadalovi :D
Reagovat
smazaný uživatel
Neberiem Rogerovi víťazstvá, vo všeobecnom meradle je neúčasť Nadala bezpredmetná, tituly sa rátajú, bezpredmetná nie je len v kontexte odvekého boja Nadal-Federer. Nie je to však nič, čo by vás malo rozladiť a na základe čoho by ste mali skĺznuť do urážok.

J.M - Sú to tvoje pocity, neviem na základe čoho sa domnievaš, že momentálna hra tvojho favorita je lepšia ako tá z roku 2008, keďže rozhodne nie je..Dovoľ mi pripomenúť, že ten zápas je ešte dnes považovaný za BEST EVER, takže zrejme bola kvalita na oboch stranách..Ak si na to pozabudol, kľudne si ho pusti znova, znova a ešte raz znova..Určite zmeníš názor, uvidíš..O zosmiešňovaní by som hovoril v súvislosti s Nadalom len veľmi opatrne, podľa možností by som sa tomu z pochopiteľných príčin najradšej úplne vyhol..Osobne si myslím, že Nadal Federera porazí v tomto veku na GS už vždy, aj keby mali hrať na povrchu planéty Mars. Opäť som si istý, že to ešte niekoľkokrát potvrdí.
Reagovat
Labi
nepřípomíná ti to něco?...pamatuju si dobře před SF letošního Wimbledonu kdy všichni měli podobný názor, že Djokovic si s Federerem udělá po Paříži co bude chtít, že to je formalita to odehrát a ouha ono tomu bylo jinak...Federerovi jsem vžfy fandil díky jeho pohledné hře ted ovšem mám velkou radost, že nepadá za svůj stín ale sám sebe i všechny ostatní přesvědčuje že na okruhu není jediný hráč proti kterému by nemohl už vyhrát
Reagovat
smazaný uživatel
ale my vidime jenom tech par "hodin před kamerou. Zasadni zapřach je v připrave.....drina mimo kurt...a tu musi mit špicka plus minus stejnou. Federer rad zminuje jak neskutecne dře. To je jako kdybys rikal, ze Ferer, almagro, treba i Muraj museji byt zraneni. Zeptej se terapeuta Novotnyho na priciny jeho problemu....
Reagovat
J.M.
Ano, ten ZÁPAS je považovaný... Ale rozhodně ne HRA Rogera v něm. Roger v roce 2008 prožíval jednu z největších herních krizí v kariéře. Hodně se o tom tehdy mluvilo a dodnes mluví. Spravil se až na US Open. V tom finále Wimbledonu hrál extrémně katastrofálně, celé si to prohrál sám těmi miliony chyb. To, že vůbec s tak otřesnou hrou, s tréninkovým mankem po mononukleóze, byl vůbec schopen to dotáhnout do takového stavu v pátém setu, bylo jenom svědectvím jeho mentální síly a zkušeností.

Dnes hraje o dvě třídy lépe než tehdy - jedna třída za to, o kolik se vůbec celkově herně zlepšil od té doby (úderově je daleko lepší, celé roky pořád zlepšuje techniku úderů - mimochodem, Nadal je první, který tohle uzná, sám o tom letos s uznáním mluvil), druhá třída za tu letošní formu, která i přes ten momentální útlum je pořád o dost lepší než v tehdejší krizi.

Záznam z toho zápasu jsem si nedávno pouštěl znova, a bylo to ještě horší než jsem si to pamatoval. Člověk už za ty roky zapomněl, jak ultrapříšerně tenkrát Roger oproti dnešní době hrál. Celé kouzlo toho zápasu bylo v dramatičnosti, plus to stmívání. Tenisově průser.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano Labi, pripomína. Vtedy som aj ja viac veril Djokovičovi, hoci nemám rád zápasy, kde všetci všetko vedia už pred zápasom. Federer v semifinále súpera predčil najmä herne, pomohla mu strecha, bol agresívnejší, Djokovič zaostal za mojimi očakávaniami a ruku na srdce, určite aj za očakávaniami teba samotného. Ani dnes to proti Murraymu nebolo ono, niečo mi na Srbovi chýbalo, možno ak by sa dostal do vedenia, kto vie...A možno že meno finalistu je v kontexte výsledku nakoniec aj tak úplne bezpredmetné. Každopádne som si istý, že Murray aj Nole sú najlepší na betóne, hlavne Srb na tráve pohybovo stráca a som presvedčený o tom, že Federer bude mať čo robiť aby svoje letné úspechy v Amerike obhájil.

J.M - vyzerá to tak, že tomu ozaj veríš a ako bernú mincu výkonnosti považuješ olympijské štyri zápasy s hráčmi mimo špičku...Nejdem ťa presviedčať o tom, že 25 ročný Federer bol lepší, než 30ročný, len pripomeniem, že 5 setov sa hralo aj v roku 2007, Roger vyhrával sety v oboch finále prakticky len v TB, takže pred mononukleózou aj po nej.
Reagovat
J.M.
Za bernou minci neberu 4 zápasy, ale to, jak Roger hraje od US Open. Viděl jsem téměř všechny jeho zápasy za poslední rok (tím myslím včetně všech turnajů ATP). Hraje daleko líp než před pár lety, a víc než daleko líp než v nejtemnějším období své kariéry, v roce 2008 do Us Open (tam se konečně postupně dostával zpátky do formy, a finále s Murraym už bylo jeho parádní představení).

V roce 2008 mu mimochodem nebylo 25. Už tehdy se mluvilo o tom, že stárne a zhoršuje se (předtím, než se zjistilo to o té nemoci).

Jinak se vesměs pozorovatelé dělí na dva tábory: konzervativní, kteří za jeho herní vrchol považují roky 2004-2006 (někteří tam řadí i 2007), a odvážnější, kteří za jeho tenisově herní vrchol považují rok 2012 (např. Mats Wilander na australian Open řekl, že dnešní Federer by toho před z před x lety porazil 3:0). Každopádně rok 2008 je všeobecně přijímán jako jeho největší krize.

Jinak to, jak dokáže mononukleóza tenistu zničit, je vidět teď i na Soderlingovi. Dokonce se začíná mluvit se o tom, že už se možná nikdy nevrátí. Roger měl to štěstí, že to odnesl "jen" několika měsíci, kdy byl herně a fyzicky mimo, i když následky si možná nesl déle, možná i dodnes.
Reagovat
smazaný uživatel
..že Rafa není v pořádku bylo jasné už od prvního zápasu letošního Wimblasu..a tvrdit,že letos na trávě nic nepředvedl je mimo-v Halle to pro něj byl jako v min.letech v Queensu rozehřívací turnaj na trávě a jako vždy na něm i tady skončil vzhledem k únavě po RG ve čtvrtfinále..možná,že ale už tam se začalo koleno ozývat a nemohl hrát ani na těch sedmdesát osmdesát procent..a nad tvrzením,že letos hraje o dvě třídy líp než v r.2008 se nelze než pousmát.Ani náhodou.Tehdejšímu zápasu se kvalitativně žádný z letošní travnaté sezony nepřiblížil,to řekne každý fundovaný a hlavně objektivní odborník..tehdy Rafa podával tak neskutečně,že si Federer na jeho servisu za šest hodin neškrtl a do pěti setů to dostal jen díky tiebreaků..hodně ubohý,takhle se navážet do Rafy.Ano,za všechno mohla mononukléoza-a za prohrané finále Austrálie 09 taky ještě mohla ta mononukleoza jo?..naprosto směšný.Rafa se v roce 08 dostal na vrchol,zcela vyzrál a proto nevyhrál kvůli únavě jen US Open..tam už ale zase Federera žádná mononukleoza netrápila co?
Reagovat
smazaný uživatel
Pri demagogii je celkom bežné jemné pozmenenie a podsúvanie faktov,no vacsinou sa na to ide pomaly a zlahka..J.M vsak zacal takou absurditou,že sa jeho slová stretavaju akurat so vseobecnym pocudovaním..
Reagovat
smazaný uživatel
co rok 2010?..to bylo taky temné Federerovo období?..ono je jednoduché říct,že nevyhrával jen díky tomu,že prostě nebyl ve formě..Rafa se v roce 08 stal komplexním,vyzrálým hráčem a kdyby ho v roce 09 v Paříži nezastavilo zranění,tak by býval vládl tenisu bez přerušení tři roky a vyhrál ty dva grandslamy,které udělaly ten zásadní rozíl,který mezi nimi momentálně je..teprve až loni se stal nejlepším hráčem Djokovič.Letos by se býval Rafa na první místo vrátil,nebýt toho proklatýho kolene..Federer zas tak vyjímečně nehraje-s Benneteauem byl dva míčky od vyřazení,Djokovi odešla forma a s Murraym ho zachránila zatažená střecha a tím pádem halové podmínky,které miluje..nejlepším hráčem historie v hale je,to mu neberu a nenám problém to přiznat,ale bez pomoci střechy by to finále s Murraym možná nevyhrál..no a na OH zatím kdovíjaké výkony taky nepředváděl-v žádném zápase to vyjímečný tenis nebyl až na dnešní zápas s Potrem,kde vyhrál i díky štěstí..takže pro mě jsou nejlepšími zápasy historie Wimblas 08 a Austrálie 09-ty stěží někdo překoná..snižovat tehdejší Rafovu výkonnost je tedy opravdu ubohé,ale překroutit se dá samozřejmě cokoli,když se chce že?
Reagovat
J.M.
Ano, ten zápas je považovaný za vrchol. Ale znovu opakuji - ten zápas. To drama v něm. To jsou dvě naprosto odlišné věci. Zápas a Rogerova hra. Nikdy v životě jsem neviděl jediného tenisového komentátora nebo někoho, kdo se v tenise vyzná, který by výkon Federera v tom zápase označil za vrchol. Stejně tak jsem neviděl nikoho, kdo by Federerovu formu z roku 2008 považoval za lepší než tu z roku 2012. Jak říkám, 2004-2006 jistě, to je éra, která má dodnes své skalní příznivce, ale 2008, to je naprostý nesmysl.
Reagovat
J.M.
2010 bylo takové nijaké období. Určitě ne krize jako v roce 2008, ale taky daleko od nějakých vrcholů.

Rok 2008 byl dost možná nejlepším Rafovým rokem vůbec. Tehdy se dostal do neuvěřitelného laufu a vyhrával dokonce i na rychlých tvrdých površích, kde hrál skvěle. Viz olympiáda. V tom wimbledonském finále (a předtím pařížském) se to sešlo - Rafa v životní formě, Roger v životní krizi. Ty zmiňované pozdější grandslamové zápasy, AO 2009 atd. to už je něco jiného (hlavně rostoucí mentální blok).

Co se týče spekulací o Rafově vládnutí - kolena Rafu trápí celou kariéru, minimálně už nějak od roku 2005, to je věc, se kterou prostě hraje spoustu turnajů, a mnoho z nich i vyhrál. Jednou za tři roky to dojde do fáze, kdy už to potřebuje delší rehabilitaci.

To, že Federer momentálně v posledních týdnech nijak výjimečně nehraje, nijak nerozporuji - naopak jsem mnohokrát opakoval, že momentálně je v útlumu. Píšu o těch desítkách zápasů, které odehrál na turnajích za poslední rok, a v některých z nich (zvlášť v těch z jara 2012) hrál nejlepší tenis, jaký jsem kdy od kohokoli viděl. Já neposuzuji tenis podle pár zápasů v televizi, když dávají jednou za rok nějaký Wimbledon.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim,ze zapas je povazovany za vrchol najma pre hru oboch zucastnenych,dramatičnosť je podradeným faktorom..Preto Isner-Mahut nemoze byt best ever..
Reagovat
smazaný uživatel
..tak to je zvláštní,že i věšina tenisových legend a odborníků považuje finále 08 za nejlepší zápas historie..a z toho co jsem četl nejen kvůli atmosféře,ale neméně kvůli kvalitě hry..jinak,za pravdu ti dávám v tom,že v r.08 ještě Rafa to nejlepší nehrál-to přišlo až v r.10..v tom roce hrál tak skvělě,že by na něj nestačil Federer v jakékoli formě.Jinak přesto,že jsem jeden z největších Rafových fandů,budu objektivní..nejlepším tenisem co jsem v životě viděl byl ten Djokovičův prvních dvou setů finále loňského US Open..byly to jen dva sety,ale totálně mě ohromily-o takovém tenise si mohli nechat zdát Rafa s Federerem dohromady..a to říkám jako skalní fanda Rafy.Ale kdybych měl dát na první místo nějký zápas,byl bylo by to finále Austrálie 09,tenhle zápas se mi líbil ještě víc než finále Wimblasu 08..tehdy už se Federer rozhodně nemohl na žádnou mononukleozu vymlouvat a hrál nadoraz a na Rafu prostě nestačil..říkám,nebýt toho zranění,Rafa byuž v r.09 zažil sezonu,kterou si vychutnal až v sezoně 2010...
Reagovat
J.M.
Isner-manut nemůže být pívažovaný za best ever prostě proto, že při vší úctě Isner i Mahut jsou nikdo a wimbledonské finále je něco úplně jiného než první kolo. Žádný zápas prvního kola nikdy nebude považovaný za nejlepší zápas všech dob, i kdyby byl.
Reagovat
spaniel
Proc se s nima hadas? Ja uz to zkousel a vzdal. Jeden je tupon, druhy je troll, ktery se povazuje za objektivniho a martyho neznam, ale pekne k nim pasuje.

Vsechno co jsi napsal, je znama vec. Finale W 2008 povazuji za nej zapas jen fanousci Nadala. Je sranda, jak tady marty pise neco o prekrucovani, Federerovu mononukleozu shazuje, ale Rafove zraneni jsou samozrejme nejvaznejsi :D

PRAVDA je, ze
- Nadal ma mimo RG pouhe 4GS, z 26 hranych GS. Vyradil ho snad Federer 22 krat? Je to kral anutky, to je vse. Na ostatnich povrsich hodne ztraci.
- Z jeho 21 titulu Masters je 16 z antuky.
- Federer drzi tak 70% vsech rekordu ATP
- Je tezke se stat svetovou jednickou, ale jeste mnohem tezsi se tam udrzet. Federer to zvladal nekolik let a drzi rekord. Nole budiz prikladem, jak doslo na obhajoby bajecneho roku, uz to nezladl. Nadal je vecna dvojka a to uz tezko zmeni.
- 17 > 11

Cela vase argumentace plave na vode, prirovnavat Nadala k Federovi je uplne od veci, jsou jina liga.
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlasím do bodky..K Rafovi som velmi kritický,ale v minuloročnom US Open neurobil mimo servisu nič zle,prave naopak,hral dobre,Djokovič bol však lepší...
Reagovat
smazaný uživatel
Nikto sa tu neháda,slusne sa tu diskutuje,tvoja schopnost chápania je však už na TP legendárnou..;)

J.M - Tym Isnerom som chcel naznačiť,že prvoradé su vždy vykony a kvalita hry,nielen dramatičnosť,hoci aj tá je nevyhnutnou sucastou..
Reagovat
J.M.
Roger tehdy na Rafu nestačil hlavně mentálně. To byl typický obrázek jeho zápasů s Rafou na grandslamu: drží krok, ale ke konci se prostě sesype. Později nahrazen novějším vzorcem - ze začátku na něj vlítne a drtí ho, ale pak se zase sesype. Ve většině těch zápasů jsem prostě viděl, že si je Roger prohrál sám, tím, že prostě nebyl schopen udržet hru, kterou předváděl, když do zápasu vstupoval. Vždycky, dřív nebo později, přišel ten moment, kdy se mu začala třást ruka, a zkazil i nezkazitelné. Šlo jen o to kdy to přijde. On to myslím nikdy nepřiznal, ale všeobecně mají fanoušci za to, že to je prostě komplex Nadal, má to pořád v hlavě. Na běžných turnajích ATP tím netrpí.

Tím nijak nezlehčuji ty Nadalovy výhry, třeba na Roland Garros často Federera přejel jako parní válec. Ale na jiných grandslamech mu Roger svým komplexem hodně pomáhal.
Reagovat
smazaný uživatel
..že byl rok 2010 nijaké období,to je směšný.Rafa až tehdy hrál to nejlepší co umí a hlavně jeho jízda na US Open,kde podával jak bůh byla něčím vyjímečným..v té sezoně by mu Federer nestačil ani v té formě z let 04 nebo 06,o tom jsem přesvědčený.Rafa v té sezoně podával skvěle celou dobu,byl už konečně maximálně útočný a s většinou soupeřů si začal už jen pohrávat jako Federer v nejlepší možné formě..jinak ani já neposuzuji sezonu a výkony jen podle Wimblasu,já tenisa sleduji prakticky každý týden a živě,takže prakticky neustále vím,kdo je v jaké formě a jak jeho hra vypadá..neříkám,že nehrál Federer dobře,má to ale pár ale-když beru letošní nehalovou sezonu,koho skvělého v ní porazil?..v Doha ani v Austrálii nikoho(Del byl tehdy katastrofální),v Dubaji dal oblíbeného Murrayho,v I.Wells dal Rafu a to byl až do Wimblasu jeho jediný velký skalp téhle sezony,v Miami vypadl hned,v Madridu mu pomohl povrch a znovu na Rafu ani Djoka nenarazil,pak na dvou dalších antukách dostal naloženo od Djoka,v Halle nestačil na Haase a na trávě se neutkal s Rafou..takže kde jsou ty jeho úžasné výkony srovnatelné s jeho výsledkově nejlepším obdobím?..jinak když tvrdíš,že vpřímém letošním souboji v I.Wells Rafu zesměšnil,dovol abych ti připomněl zápas,který se hrál jen o měsíc dřív na grandslamu,kde naopak Rafa až na první set nedal šanci Federerovi a to byl snad důležitější zápas ne?..takže si stojím za tím,co jsem řekl-kdyby Rafovi po Rg nevypovědělo službu koleno,byl by to další finále mezi Rafou a Federerem a myslím,že Rafa by vyhrál,možná po boji,ale vyhrál,protože on grandslamy hraje úplně jinak než nějaký Indian Wells:-D
Reagovat
spaniel
Diskutuje? Vzdyt ty nikdy nic neuznas, jen si meles svoje. A to ze jdes rad proti proudu :D Kdyz ti rekne 1000 lidi, abys neskakal ze strechy, tak skocis? Tak je to i s Federerem, je nejlepsi, je to zmeritelne, jen ty si jedes to svoje jak pokazeny kolovratek. Tak nekecej o diskusi, kdyz ty neuznas nikdy nic.
Reagovat
smazaný uživatel
Pozri,obaja sa urcite zhodneme na tom,ze tenis je len pre silné povahy a ozajstní sampioni su len tí psychicky najsilnejsí..Superi Top 50 alebo aj TOP 10 zapas proti Federererovi alebo Nadalovi casto nedotiahnu hlavne kvoli mentalnej slabosti..Psychika je vsak sucastou tejto hry a jej ovladanie,ci neovladanie je kluc k uspechu..Del Potro dnes mozno psychicky zlyhal a koho to zaujima,jeho problém..Tenista typu Federera,ktory mnoho zapasov vyhra cez svoju psychiku sa na to proste nemoze vyhovarat,proste nemoze..Musi to zlomit,ak na to má..
Reagovat
smazaný uživatel
Ako moze byt nieco zmeratelné,ked subjekty vyskumu su v inom veku a disponujú teda inými hodnotami?Zmeratelné su akurat fazy tenisovej kariery,ktoru maju obaja za sebou..Ach boze logika, preco to ja vlastne rozvadzam..
Reagovat
spaniel
Uvidime az skonci. I kdyz mam tusaka, ze ty neuznas nikdy nic. Ja samozrejme mluvim o pritomnosti, nic jineho v rukach nemame.
RF ..._____________________________
RN.....................____________________

Kde je psano, ze to Rafa dotahne? Ze jeste vyhraje? Je to porad tezsi a tezsi a nikdy nevis. Momentalne ma Rafa bliz k Novakovi nez k Rogerovi. Ja osobne neverim ze jej dostihne. Ty ano? Vazne?
Reagovat
smazaný uživatel
opakuji,že já za nejlepší zápas historie považuju finále Austrálie 2009,ne ten Wimblas,takže mi to tu neposouvej,jinak fasinuje mě,jak každý,kdo řekne něco vůči Federerovi,je ihned nazván tupounem,který tomu nerozumí..Rafa porazil Federera na grandslamech na vše površích,Federer jeho jen na trávě,pro připomenut a poslední jeho vzájemné vítězství na grandslamu se naví datuje do roku 07,at se jedná o kterýkoli povrch..jak budeš tohle rozporovat,když tvrdíš jak to Rafa mimo antuku vlastně tolik neumí?..kdyby ho nezastavily v posledních čtyřech letech na betonových grandslamech a Wimblasu 09 zranění,měl by min.o dva tituly víc,to si piš..17 ku 11 a pět let rozdílu ve věku,to může Rafa když bude zdravý většinu času stáhnout i překonat-nic utopickýho..a co se týče postu světoé jedničky.v posledních čtyřech letech je to trojnásobně složitější než v letech 04-07,kdy byli největšími konkurenty Roddick,Hewitt,Ljubičič,Blake a další looseři plus náladovej Safin..jo to se to vyhrávalo a vyhřívalo na prvním místě,když odnikud nefoukal vítr..tím bych se ale narozdíl od vás nechlubil
Reagovat
Amputace
PRAVDA JE:
- Vzájemná bilance Nadala a Federera na GS je 8:2 pro Nadala, z toho 3:2 mimo antuku.
- Nadal nikdy neprohrál s Federerem na "svém" povrchu na GS - na RG se střetli celkově pětkrát: skóre 5:0 pro Nadala.
- Lze možná zdiskreditovat finále Wimbledonu 2008, nikoli však finále AO 2009
Reagovat
spaniel
Ja nikde nepsal, ze si myslis, ze nej zapas bylo finale W2008..? Nevim proc to pises, ja jen napsal, ze souhlasim s J.M. ze to nebyla dobra hra od Federera a ze se tam projevilo mono. Kdyz to prihlizis ke zranenim Rafy, tak bys mel i k souperovym.

Nikdy jsem ani nerozporoval, ze Rafa na Rogera umi a ze ho drti. Ostatne je to snadno dolozitelny fakt. Proste mu jeho hra nesedi a je tam i komplex, ktery uz asi neprekona. Myslim si, ze je to hodne zpusobene frustraci z toho, ze se Rafa nezlomi a ze bojuje o kazdy micek, i kdyby ten zapas mel trvat dny. Ze to co by byl obvykle winner je proti Rafovi jen prvni z 10 uderu, ktere potrebuje na ukonceni. Proste si prestane verit a zlomi se. Vsechna cest Rafovi, je jediny, kdo to dokazal za 14 let co je Roger profesional. Ae tenis sa hraje s vice hraci, pres ktere se musis prokousat, abys mohl bojovat o titul. A v tomto Rafa zaostava, prohral s hraci, se kterymi by nemel a to se Rogerovi zatim nestalo. Nac je teorie co by se stalo, kdyby se dostal dal a hral proti RF, kdyz se tam proste nedostal. Roger ho cekal snad 5x ve finale RG (jako ovce na porazku), kdezto Rafa casto zklamal na jinych povrsich a do finale se nedostal. Treba USO, ani jedno utkani proti sobe.
Reagovat
smazaný uživatel
..finále AO 09 opravdu zdiskreditovat nelze,protože tam hrál Federer zcela naplno a po zápase dobře věděl proč brečel..v tu chvíli si uvědomoval,že i v nejlepší formě už nemůže Rafovi konkurovat a že už na něj těžko najde recept..tehdy si skutečně myslel,že už možná kvůli Rafovi nic nevyhraje natož RG..ale na RG 09 přišlo zranění,které vše změnilo.Nebýt jeho,Rafa by zažil tři úžasné sezony v řadě na prvním místě..jinak ta Austrálie byl atehdy opravdu fantastická z obou stran a pochválil bych za ní oba a Federera jen o trochu míň..já totiž dokážu plně ocenit i Federerův um,třebaže tvrdím,že lepším hráčem pro mě je a vždy bude Rafa...
Reagovat
spaniel
Zas pises nepravdy. Na RG 2009 nebyl Rafa zraneny. Kdyz ho tak uznavas, tak bys mel vedet, co bylo pry ve veci.
Reagovat
Amputace
Výše píšeš o tom, že je objektivně dokazatelné, že je Federer jinde než Nadal, jak je ovšem tedy potom možná jejich vzájemná bilance? Vždyť ta jakákoli podobná tvrzení v zásadě vylučuje, to musí dojít naprosto každému. Ano, Nadal možná toliko neuměl na některé soupeře, na které Federer ano, nicméně uměl na Federera, na onoho krále, který všechny válcoval. Vy (nevím, zda konkrétně ty, ale fanoušci Rogera) mluvíte o komplexu z Nadala, o nedostatku formy v některých klíčových utkáních a podobně, ale nejsou právě toto ty určující faktory, které oddělují v té naprosté špičce jednoho tenistu od druhého? Při podobné logice si může fanoušek Nadala snadno myslet, že celý rok 2011 ovládl Nadal - jenže měl komplex z Djokoviče. Celkově vzato je tady obrovský paradox, který jednoznačně vylučuje řeči o nejlepším tenistovi všech dob a tak dál, paradox: Federer vládne mnoha statistikám, jeho dominance je bezkonkurenční, ale na druhou stranu nikdy neuměl na Nadala, na hráče, který jej, toto "nejlepšího", dokázal porážet. Co chcete víc?
Reagovat
smazaný uživatel
na RG 09 to bylo podobný jako na letošním Wimblasu-se Soderlingem se taky nepohyboval na svých sto procent stejně jako letos proti Rosolovi..Rafa prostě nechce připravit soupeře o dobrý pocit z vítězství a tak některý věci neřekne..ale už na RG ho kolena musela začít trápit když za dva týdny musel vzdát Wimblas..jinak komplex komplex-nejlepší hráč historie by neměl mít komplex z nikoho ne?..prohrává s ním na všech povrčích,i rychlých,kde je doma.Ne,Rafova hra zrála a v r.08 vyzrála a nebýt zranění,mohlo být finálí o tyři,pět víc,to je prostě fakt..jinak to US není dobrý příklad-i Rafa na Federera v min.dvou sezonách na US čekal a marně,takže tam to mají skoro fifty v tomhle ohledu..a ještě jedna věc-nejen Rafa,ale už i Djoko krom trávy na něj našel recept a je schopen ho stabilně porážet,takže takoví hráči už jsou dva,i když s Djokem to je méně negativní bilance..
Reagovat
spaniel
Och boze. Chapes co jsou herni styly? Ze nekdo ti nemusi sedet a porazi te, i kdyz je celkove horsi? Nadal ma (krome Rosola) negativni bilanci treba s Davydenkem. Je teda horsi hrac nez Davydenko??? Snad necekas, ze Federer nikdy neprohraje zapas? Nikdo neni dokonaly.
Tenis neni o zapasech Federer-Nadal-Djokovic. Hracu je mnohem vic, musis porazet co nejvic z nich a zbirat tituly. O nic jine nejde. Co je Rafovi platne, ze na Rogera umi, kdyz se nedostane pres Soderlinga, Del Potra, Rosola? Divej se na vetsi obraz.
Reagovat
spaniel
Aha, 5 titulu, 6 finale na USO Roger a 1 titul a 1 finale Rafa - tomu rikas fifty fifty? :D
Hadas se tady o Rafovi, pritom o nem prd vis. Naposledy teda, na RG 2009 nebyl zraneny!!!
A Roger s nim prohrava na vsech povrsich? Ale jdi ty brepto, mimo antuky vede ve vzajemne bilanci Roger 8:6 jestli se nepletu. Rafa 12:2 na antuce.

Vidim ze tomu fakt rozumis... Dobrou
Reagovat
smazaný uživatel
píšeš nesmysly..asi zapomínáš,že Rafa byl z posledních deseti grandslamů osmkrát ve finále a v těch dvou,kdy do něj nedošel ho zradilo zdraví..podívej se do statistik za poslední dvě a půl sezony a pak mluv-být z deseti grandslamů osmkrát ve finále je visačka nejyšší kvality pro kohokoli..
Reagovat
smazaný uživatel
já mluvím o tom,že v posledních dvou sezonách čekal ve finále pro změnu Rafa na Federera-máš pěkně dlouhý vedení koukám..jinak o tom zranění už na Rg 09 jsem přesvědčený-to,že už za dva týdny musel ohlási neúčast ve Wimblasu tomu odpovídá..je znát,když se pohybovat na sto procent může a kdy ne..jinak i v té další věci máš dlouhý vedení-mluvil jsem o bilanci na ostatních površích na granslamec-ty jsou zásadní..a tam je to na betonu 2:0 pro Rafu,takže nejen dominance na grandslamech na antuce!..když už se neví kudy kam,tak je nejlepší druhýho nazvat blbcem a nazdar.Zamysli se nad sebou kamaráde..
Reagovat
smazaný uživatel
jinak je směšný,když mi tvrdíz hlavy říct,že o tom prd vím..já bych ti dokázal z hlavy říct účastníky finále všech tisícovek i s výsledky(o granslamec ani nemuvě)za posledních deset let..já dobře znám všechny statistiky,bez obav,ale nesmíš mít tak dlouhý vedení a dovtípit se o čem právě mluvím,že třeba ne o celkový bilanci,ale bilanci na grandslamech..ale co se hádat s někým jako ty.Zdar
Reagovat
Hook2424
Mluvíš mi z duše ...
Reagovat
smazaný uživatel
Trpezlivost chlapci,trpezlivost...So Spanielom to inak nejde a nepojde..
Reagovat
spaniel
Vzdyt jasne, zdravy Rafa jeste neprohral :D On sam rekne, ze prohral, protoze mel osobni problemy a tezko znasel rozvod rodicu, ale tys na nem videl spatny pohyb :D
Aha, ja mam byt asi telepat a vycist ti z hlavy, ze jei mluvil jen o GS (ostatninturnaje asi neexistuji,ze). Tak pokud nas zajimaji jen GS, tak 17 > 11 :D A pokud je to nad tvoje chapani, bez reklamovat k uciteli matiky.
Reagovat
smazaný uživatel
Trava, Berdych 1 kolo ven, Feder s Benetju, Novak v semi ven, final Svycar-muraj, a samozrejme bez ucasti toho zraneneho kluka z malorky .... nepripomina vam to nahodou jakysi halovy turnajek tady před měsicem ?
Reagovat
a.magerova
Mi to připomíná jeden dvojblok turnajů z roku 2009 :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Come on Andy! Zejtra to musí dát. Žádný GS tlak na něj nebude. Tak to snad vyjde. Samozřejmě nevýhoda je že se hraje na 3 sety. Ale kde jinde to prolomit, když ne ve Wimbledonu, kde vždy hraje skvěle a přitom nemusí řešit žádné britské čekaní na GS titul.
Reagovat
taffer
Jo, zejtra ať klidně vyhraje, ale v neděli musí být vítězem Roger :-)
Reagovat
Heather_Fedex
andy ROZHODNE sance ma. bude ho pohanet domaci publikum a navic, pokud mu bude litat servis jak dneska, tak to roger bude mit VEEEELMI narocne....mam velky strach, vazne
Reagovat
smazaný uživatel
Sakra error. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem si nějak zvyknul, že hráli každý den. Tak teda v nedeěli no.:D
Reagovat
taffer
Tak to ne, tady už končí legrace:-)
Reagovat
ladka
ako fans RF fandim vo finale Rogerovi,ale ak to nevyjde aj striebro poteši velmi kedže to bude 1.medajla v singli murray hral dnes ozaj dobre..
Reagovat
smazaný uživatel
Na twitteru už se spekuluje, jestli by Murray zpíval po výhře britskou hymnu nebo ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Jen at si ji zazpívá, kéž by to vyšlo, Andy určitě cítí tu podporu celého U.K.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, ale nevím nevím. Velšani taky při fotbale nezpívají hymnu, tak uvidíme. Snad ale zazní a pak už je jedno, jestli zpívá nebo ne.
Reagovat
Heather_Fedex
zni to lakave ;) nicmene doufam, ze budu moci opet slyset zpivat rogera
http://m.youtube.com/watch?v=umdb-FOOE60
Reagovat
smazaný uživatel
já si myslím že uslyšíme švýcarskou hymnu :) že to bude jasně 2:0 pro rogera:)
Reagovat
a.magerova
Musí TO být 3:0 :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ubezpečujem ťa, že 2:0 pre Rogera to neskončí, no tú švajčiarsku hymnu chcem počuť aj ja, hoci Murray si ma dnes svojím výkonom získal.
Reagovat
Basa
:)))Ty si tak naivní Emičko:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Nech toho :-))) proč naivní? Co píšu špatně? Andy nemá podporu, nebo myslíš, že nemá jako vůbec šanci vyhrát?
Ale tak ty to máš z první ruky..tak víš asi něco, co já ne?? :-)
Reagovat
ladka
neviete nahodou prosim Vás niekto ako sa rataju body na olympyade kedy mi na to nietko vedel dať odpoved,tak sa potešim...
Reagovat
smazaný uživatel
750 - 450 - 340 - 270 - 135 - 70 - 35 - 10
Reagovat
ladka
dakujem pekne..
Reagovat
a.magerova
Viděla jsem Tvou gratulaci u Rogera :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, pochválit se Roger musí. :-)
Reagovat
ladka
RF sa vraj odhlasil s masters v Toronte určite je to škoda..
Reagovat
Denis92
to sa dalo cakat..ocakavam to aj od Murraya..Djokovic obhajuje vyhru tak som zvedavy ci tam pojde
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že to je hned po olympiádě, Murray vypadl loni v 2. kole s Andersonem, takže ohl trošku stáhnotu Nadala ještě. Ale tak top hráči mají volný los a 1. kolo můžou hrát prakticyk až ve středu.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, takže vitěz bude - jednooký mezi slepými králem..:-/
Reagovat
Roger4EVER
Zdroj?
Reagovat
a.magerova
http://www.rogerscup.com/men/english/currentNews.php
Reagovat
J.M.
Oficiální stránky turnaje (www.rogerscup.com).
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.rogerscup.com/men/english/currentNews.php

Tady
Reagovat
Roger4EVER
Díky moc :)
Reagovat
Roger4EVER
Díky moc :)
Reagovat
smazaný uživatel
To je stejně strašně brzo, když teprve v neděli dohraje finále.
Taky bych ho samozřejmě rád viděl, ale je to logickej a správnej krok.
Reagovat
Berny
Cetl jsem v rozhovoru s Palou, ze kdyby chtel tak kvitovou hrave porazi, dale jsem cetl ze safarova si s berdychem ani nezatrenuje a dal bych chtel zas rict ze pred X lety Chris Evertova si dala match s tenistou v TOP 50 a porazilo ho. Jinak neverim ze nejaka soucasna hracka by uhrala proti komukoliv z TOP 100 set. Uvahy ze verdasco a nishikori jsou labilni sou smesne, oni jsou mozna labilni proti skvelym hracum a serena ja mozna silna psychicka proti zenskym ale verdasco by ji vytriskal z trenek, serena je u kazdeho micku o 1-2 s pozdej nez on a uz jen tento fakt by zapricinil ze verdasco by si s ni ani nezahral, to nemluve o tom ze chlapy jsou takticky uplne jinde..
Reagovat
Berny
a este btw pavlasek kvitovou porazi taky :) takze neni co resit.
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem Petra ho prý neporazila ještě nikdy, když si spolu zahráli. A jinak je to fakt. Bavil jsem se o tom s jedním bývalým tenistou, svého času 130. na světě, a potvrdil mi to. Chlapi jsou větší, silnější, servírujou díky svým postavám pod jiným úhlem a to co je u ženských skoro nadpozemský tenis viz Serena, je u mužů běžný průměr. Takže něco na tom bude, že se loňská wimbledonská vítězka nemůže měřit s talentovaným juniorem...
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že Serena by ten set asi nedala, ale mohla by určitě něco uhrát, třeba s takovým Darcisem, prostě s menším hráčem..i komentátor říkal, že se její servis dá rychlostí srovnat s mužským, ale je fakt, že chlap by jí ho prostě zreturnoval, ale normální hráčky s tím mají prostě problém.
Serena je samostatná kategorie..:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Však už se to zkoušelo, tenisti vs. tenistky, stačí zadat do vyhledavače "Battle of the Sexes (tennis)" :-).

Naposledy hrál Karsten Braasch se sestrami Willimsovými v roce 1998, vyhrál jasně oba mače :-).
Reagovat
Fandina
Ahoj pejsku ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj Fandino, fandíš svědomitě? :-)
Reagovat
Fandina
... jasně :-))) vždycky jsem byla srdnatá co se týče Rogera, ale dneska v druhém jsem už jeho údery vzývala, aby tam padaly, jak jsem nechtěla aby prohrál, ale celkově nádherný zápas od obou, zážitek. A holky malinko nejasnosti ve druhém, ale jinak nádherná hra a teď mám s nimi obrovskou radost ... úsměv
a fandím také pejskům :-) ... pac pac pac
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, holky HH hodně potěšily. Nečekal jsem to, neviděl jsem to, ale radostí jsem se točil dokola :-).
Reagovat
Fandina
pes :-) jak jinak také u pejsků než se točit dokola a vrtět ocáskem :-) ale HHolky měly takovou radost, že kdybys to viděl, tak bys ji měl ještě větší. A také jim to moooooooooc slušelo a vůbec. Velká gratulace a také k tomu jak hrály, no paráda ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Ale kde na žebříčku v té době sestry byly? Nemám srovnání..tak nevím, nakolik je to vypovídající.
Reagovat
smazaný uživatel
Zapátral jsem po tom a chytil jsem stopu, že Venus byla pátá a Serena okolo dvacátého místa v té době..Braasch byl ve třetí stovce.
Reagovat
smazaný uživatel
Fandil jsem, mrzí mě to.:-(
Snad cinkne alespoň ten bronz.
Reagovat
gigin
Díky, Oskare ....
Reagovat
Nola
od nervov som nevidela posledný game... Nole mal toľko šancí, je mi do plaču
Reagovat
gigin
Jen se vyplač ......
Reagovat
steve79
Čekal jsem od novaka trochu více. No finále se hraje na tři sety. Bude to zase drama. Roger má zítra volný den, ale murray hraje čtyřhru. Čekám jen kdy se odhlásí další hráči z Toronta
Reagovat
J.M.
Taky jsem zvědav. Letošní Toronto, to může být docela fraška na tisícovkový turnaj. Už teď je Berdych nasazená čtyřka, to je pro los super. A dost možná bude ještě výš.
Reagovat
steve79
Já se jim, ale na jednu stranu nedivím. Překonat časovej posun není jednoduchý. Myslím si, že je otázka času kdy se odhlásí Federer, Murray, Djokovič
Reagovat
smazaný uživatel
Právě jsem chtěl napsat, že to je ideální šance pro Big boye, který se v poslední době nepotkal s formou, nabrat nějaké kvalitní body za málo muziky. Protože oproti účastníkům posledních kol OH bude mít minimálně v aklimatizaci výhodu, ne-li taky v řádně prořídlém startovním poli.... :-)
Reagovat
J.M.
Federer už se odhlásil. A taky si myslím, že se odhlásí i Andy nebo Novak. No, dobře jim tak, organizátorům. Muselo jim být naprosto jasné, že pořádat hned den po olympijském finále tisícovkový turnaj je kardinální hovadina. S těmi nesmyslnými termíny už by ATP konečně měla něco začít dělat, je za to kritizována léta.
Reagovat
steve79
To ani nevím, že se odhlásil. Kde je to napsaný?
Reagovat
J.M.
Odkaz sem nejde vložit (je moc dlouhý), takže na www.rogerscup.com v sekci News.
Reagovat
smazaný uživatel
Come on!!!!!!!!! Ty jo, krása, dvě domácí travnatá finále během měsíce. Snad si Andy spraví chuť po Wimbledonu, mco bych mu to přál, ten úspěch si zaslouží už konečně. A kde jinde než doma?

K zápasu, rozhodly opravdu maličkosti, přišlo mi, že Andy více chtěl, Novak nebyl úplně ve své kůži, první set o trošilinku lepší Murray a v koncovce rozhodl. V druhém byl určitě lepší Djokovič, měl spoustu šancí, ale Andy se mohl na brejkbol vždy spolehnotu na servis, který na turnaji prostě zatím píše perfektně. A za stavu 6:5 šlo vidět, jak moc to chce ukončit před tibreakem, kterého jsem se i já bál, navíc případný 3. set by znamenal asi zatažení střechy.

Měl by asi vzdát mix, protože by musel hrát zítra asi čtvrtfinále i semifinále a obral by se o síly na finále. Snad to vyjde a plakat budeme radostí.
Reagovat
a.magerova
Gratuluji, slovo jsem i přes značnou nevoli carolyn dodržela :-)))
No jakože vzdát mix ?! No to nemůžeš přece myslet vážně !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuju :-) No, nevím jako, musel by zítra odehrát čtvrtfinále mixu a případně i semifinále, byl by pak na finále unavený. Nebo prostě prohrát, je to k Lauře kruté, ale priorita je zlato v singlu.
Reagovat
Pe3k
Krom jiného to znamená, že je Federer světová jednička i nadále :)
Reagovat
J.M.
To je pro mě asi nejpodstatnější. A může mu to bez přerušení vydržet až do US Open a dál, protože Novak v americkém turné obhajuje spoustu bodů. Otázka je, jestli si tu pozici Roger zaslouží, a v poslední době bych spíš řekl že za sílu vůle než předvedenou hru... Ale i to k jedničce patří.
Reagovat
Denis92
Roger si ide po zlato!
Reagovat
Sonja
:'-(
Reagovat
Heather_Fedex
takze andy to dokazal....myslelajsem, ze to bude 3-setak, ale novak nedokazal vyuzivat sve sance. jinak ve finale to bude mit roger EXTREMNE tezke. co je ovsemvyhoda, hraje se na 3 vitezne sety
Reagovat
a.magerova
Bože můj Tys mě dnes při zápase Rogera tak nasírala, že jsem chvílemi zapomínala a stres, který mi připravoval ON, takže vlastně "vše špatné je k něčemu dobré", ale teda nemyslím, že bys tuto taktiku měla používat i ve finále :-)))
Reagovat
Heather_Fedex
ubezpecuju te, ze pocas finale tady ani nepipnu a co vic, pravdepodobne to nebudu moci sledovat. na 1 strane jsem smutna, na 2. strane me to usetri od zvyseneho tlaku a budu mit delsi zivot ;)))
samozrejme, ze posledni vec, co jsem chtela udelat, je nasirat te, ja jsem jenom realne popisovala situaci. a at si chazy nebo kdokoli mysli co chce, zalezelo mi na rogerovi dneska minimalne tolik, co tobe
Reagovat
gigin
gratuluju ...
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuju. Snad vám vyjde bronz.
Reagovat
smazaný uživatel
No, to snad ne :-))))
Reagovat
a.magerova
Bronz vám opravdu přeju !!!
Reagovat
Heather_Fedex
andy hraje pri breakbalech jako buh!
Reagovat
Denis92
neviete o kolkej bude v nedelu finale muzov?
Reagovat
smazaný uživatel
Ve 13 hodin je zápas o bronz a po něm finále.
Reagovat
Denis92
zapas o bronz ma byt na kurte c.1 ..takze finale bude o 13 na center kurte
Reagovat
Heather_Fedex
davidek a feliciano lost ;( skoda, tak doufam, ze urvou alespon bronz. a taky mi je lito delpa a hodne, podelal to i v mixu...urcite mu uz nezbyly mentalni sily a ani ty fyzicke....
Reagovat
smazaný uživatel
kde to dávají prosím:))
Reagovat
Heather_Fedex
ct 2 ;)
Reagovat
a.magerova
http://www.ceskatelevize.cz/loh/sporty/tenis/
Reagovat
smazaný uživatel
To je snad poprvé, co fandím Andymu M., (hádejte proč?)
Reagovat
Andrew89
asi tak:DDDD
Reagovat
Heather_Fedex
krasny tenis
Reagovat
Heather_Fedex
andy hra SKVELE. novak bude mit co delat...ale nepochybuju o 3 setech
Reagovat
Heather_Fedex
andy 1. set....hraje az prilis dobre. vubec neni nervozny z domaceho prostredi, skvele podava returnuje, chopuje a cte hru. jsem zvedava....
a jinak, statisky: stejny pocet nevynucenych chyb (5) a winneru mel vic novak, presto andy necelil zadnymu breakbalu. byl tam 1 dlouhy gem, ale tam brita podrzel 1. servis.
novak samozrejme umi otacet i ztracene zapasy a zatim neni nic ztraceno....
Reagovat
smazaný uživatel
Neviete niekto či finále sa nehraje náhodou na 3. víťazné sety ?
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, hraje :-)
Reagovat
smazaný uživatel
diki moc :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Andy, držím palce, at vyhraješ a oplatíš Rogerovi porážku z Wimbledonu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To jsme dva.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdepak, Novak to ještě otočí, ale asi až pod zataženou střechou.
Ale Murray je zatim efektivnější, to zase jo
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím se Andy skvěle drží, jen tak dál :-)
Reagovat
smazaný uživatel
5 gamů, ale supr tenis zatím.
Reagovat
Sonja
Souhlas, radost koukat vážně...:-))
Reagovat
Heather_Fedex
uniqlo take navrhuje prouzky ;) jsem myslela, ze uz s tim skoncil....
Reagovat
Sonja
Uniqlo to má ovšem mnohem líbivější:-)
Reagovat
a.magerova
Hodně se mi líbí šaty Sereny !!!
Reagovat
Sonja
Mně taky;-)
Reagovat
Heather_Fedex
me se libi kombinace cerveno-bile ;) jakou ma marus a roger. a jinak dneska aza outfit nic moc, ten bily svetrik si mohla odpustit, lepe by vypadala cerveno-zelena kombinace
Reagovat
Heather_Fedex
vypada to, ze dalsi maraton si chteji strihnout lopez/ferrer a tsonga/llodra
tyto oh jsou magicke ;)
Reagovat
Denis92
Tsonga chce naspat rekord :D
Reagovat
Denis92
chudak Tsonga..jedina moznost ako sa zapisat do historie a este aj to mu zobral ROger :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jdeme do boje, na který se tak těšíme. Ať vyhraje ten lepší.
Reagovat
gigin
Jo. Tak hodně štěstí ..
Reagovat
smazaný uživatel
Nápodobně :-)
Reagovat
Sonja
Kéž by vítěz tohoto duelu vyhrál zlato...:-)
Reagovat
Heather_Fedex
mezi zenskym a muzskym tenisem....svetova jednicka udela se serenou 3 gemy a na 2. strane hraje svetova jednicka 4 hodinovy maraton ze svetovou devitkou....neskutecne kontrasty
Reagovat
smazaný uživatel
To je veľmi relatívne. Pamätám si, keď v Šanghaji na turnaji majstrov porazil Federer tuším Gaudia 6:0 6:0. A to bol vtedy GG tuším ôsmy na svete.
Reagovat
tommr
srovnáváš nesrovnatelný a tvoje závěry navíc nejsou úplně logický ... :)
Všichni asi víme, že zdravá Serena je téměř bez konkurence a Vika je na prvním místě jen protože Serena nemohla kvůli zraněním dlouho hrát. Dnešní hladká výhra Sereny proto vůbec nepřekvapila ...
Co naopak dost překvapilo, je to, že se Federer tak dloho trápil proti Del Potrovi ...
Reagovat
Heather_Fedex
ale ja narazim na to, ze i kdyz je roger jednicka, tak rozhodne neni takovym dominantem jako serena mezi holkama
Reagovat
tommr
no z tvýho původního příspěvku se zdálo, že srovnáváš oficiální světový jedničky ... :)
Navíc si myslím, že tvoje závěry stejně nejsou správný - v ženským tenise je konkurence ve špičce mnohem větší než v mužským. V mužským tenisu si to o velký tituly rozdávají prakticky pořád jen tři hráči, zatímco v ženským může vyhrát prakticky kdokoli z první dvacítky. Dnešní zápas Rogera byl spíš taková výjímka potvrzující pravidlo a stejně to nakonec Roger vyhrál ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
no protože světová ženská jednička hraje s BABO-CHLAPEM....už víš proč?
Reagovat
Sonja
Serena snadno a rychle...jdem na druhé semi!:-))
Reagovat
Sonja
gigine, má modré tríčo:-))
Reagovat
gigin
to je znamení !! :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem zase strávil spoustu času na WC a na verandě (nikotinový doping) a dcerky musely řevem hlásit průběžný stav. Ještě jednou to hodlám absolvovat, ale pak si vychutnám záznamy utkání!
Reagovat
smazaný uživatel
teda to bylo nervu, a to jsem sledoval jen stav na telefonu... Jeste jeden zapas, Come on Roger
Reagovat
Bob
jak se těšíš na výprask? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud to Roger cely vyhraje, myslim, ze az do pristiho Wimbledonu bude svetova jednicka
Reagovat
Sonja
Kdy jindy má OH vyhrát než teď, když se hraje na trávě v Londýně...osobně s jeho výhrou počítám, i když mu ji nepřeju:-), Serena si jde s největší pravděpodobností taky pro zlato, takže tu asi budeme mít stejné vítěze jako před pár týdny.
Ale hlavně jsem chtěla říct...IDEMO NOLEEEE, jdem si pro medaili!!!:-)))
Reagovat
misoSK
myslim, ze v takomto zapase je uplne jedno, kto komu fandi, osobne som fandil Rogerovi, ale je mi velmi luto Juana Martina, ktory hral skvele, ale pravdepodobne skonci bez medaile
Reagovat
smazaný uživatel
Mohl by udělat ten bronz, to by si zasloužil za tu porážku dneska. Hlavně aby se dal dohromady, pak toho Murrayho udělá..
Reagovat
Nola
Serena hra neskutočný tenis, to nemôže nikoho ani baviť pozerať, ako valcuje súperky, hádam nechce nadeliť kanára aj Azarenke? Kľudne by mohla porážať aj niektorých chlapov v prvej desiatke...
Roger to už má za sebou, ešte Nole
Reagovat
gigin
Už to na mne jde !!! :(( IDEMOOOOOOOOO !!!! :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Serena válcuje soupeřky protože to je BABO-CHLAP :D ta by měla nastupovat proti mužům a ne holkám......
Reagovat
a.magerova
No já bych byla na takový zápas hodně zvědavá, jakože Serena a někdo z první mužské trojky....
Reagovat
smazaný uživatel
no já taky :) na první desítku by určitě neměla to je jasné... ale na hráče typu Verdaska,Nishikoriho,Simona asi jo :)))))
Reagovat
dappe
Neměla by na ně ani náhodou, byla by ráda za nějakej ten game....
Reagovat
smazaný uživatel
nebudu se hádat ale ja si myslím že ano:)tyto tenisty jsem vybral záměrně..... a to z důvodu že nejsou tenisově psychicky odolní.BABO-CHLAP....rozhodně ANO :D a když se veme že MUŽATKA má servis velice kvalitní okolo 190 km/h,return atd taky tak si myslím že by je porazila :(
Reagovat
dappe
Serena neni žádná mužatka
Reagovat
Jan
Už jsem na tohle téma někde četl, že kdysi tohle Serena chtěla zkusit a hrála s nějakým tenistou kolem 200. místa žebříčku a lehce ji porazil. Tak říkala, že tedy by to zkusila s někým kolem 400. místa a on říkal, že když počká pár týdnů, tak to s ním může zkusit znovu, protože momentálně nehraje a za tu dobu na to 400. místo klesne. Nevím, nakolik je to pravda.
Reagovat
dorons
Jednou hral jeden Nemec z treti stovky proti Venus tehdy svetove jednicce a ta mu nebyla schopna vratit ani micek z podani a prohrala kolem 6-1,6-2,takze ani omylem by si Serene neskrtla proti zadnemu tenistovi z prvni 500stovky...
Reagovat
gigin
Kdyby to všichni drtili jak ona, tak můžou OH tenisový turnaj dělat jen na víkend :))
Reagovat
spaniel
No, tep uz v normalu. JMDP hral senzacne, forehand jak delo, dlouhe udery, spousta lajn, na siti casteji nez Roger. Verim, ze jeste dokaze velke veci, mohl by zacit uz ted na americkych betonech. Prvni 2 sety bych na Rogera navsadil, ve tretim uz byl lepsi, i kdyz o moc ne, spousta chyb, jsem rad, ze ho nevyuziti prvniho brejku nezlomilo. Servis mu ale fungoval bezvadne, diky bohu, ze ma tolik moznosti, o ktere se oprit.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Rogerovi:)Dnešní zápas zvládl po stránce servisu famózně.Ještě aby Novak postoupil přes Andyho a finále bude neskutečné:)
Reagovat
Jardus
Neskutečnej zápas, po tom, co Roger předváděl v prvním setu a ve druhém třeba za stavu 4:4 jsem nevěřil, TB byl o štěstí, naštěstí to vyšlo, pak se probral a už to jelo. Až na ten kolaps za stavu 10:9, ale to mohlo být i tím větrem a ohranýma míčkama. Tak a teď koho si přát na finále?
Reagovat
smazaný uživatel
Prašť jako uhoď, přej si to, aby spolu hráli podobně dlouho a dohrávali zejtra.
Reagovat
Jan
Radši bych viděl souboj Nole - Roger.
Reagovat
Jan
To je radosti u fanoušků Rogera :) Taky by mi víc vadilo, kdyby vyhrál Del Potro, ale jinak mě to zas tak netankuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi prostě v klídku, jen se potměšile usmíváš v pozadí. :-)))
Reagovat
Sonja
Dej Bože, aby druhé semifinále bylo (o moc) kratší, ať už dopadne jakkoliv, nemám na to nervy:-((:-D
Jo a teď: Come on, Serena!!:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Snad Serena udělá krátký proces. Taky bych jí to zlato přál, taková hráčka ho prostě mít musí.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne Tome, fandi za mě Vicky :))
Reagovat
smazaný uživatel
Rád bych, ale musela by rychle vyhrát ve 2 setech. Chci to co nejrychlejší. A Vicky bude mít šancí dost ještě. Už 0-3, Serena zas nastoupila ve velkém stylu.
Reagovat
smazaný uživatel
Serenu už zastaví jenom polámané hnáty. Nechci se rouhat, ale příjde mi, že už nyní je vítězkou olympijského turnaje.
Reagovat
smazaný uživatel
Já nějak nedokážu věřit, že by to Roger moh vyhrát. Jsou tři věci, co ještě moc chtěl dokázat a dvě dokázal, bylo by až moc pohádkový, kdyby ten sen vyšel celej :)))
Reagovat
smazaný uživatel
I pohádky jsou někdy skutečné. Když to vyšlo dneska, proč ne v neděli. Hůř snad hrát nemůže.
Reagovat
a.magerova
Roger je naše pohádka !!! :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
...se šťastným koncem,jako to v pohádkách bývá.Alespoň pro dnešní den.
Reagovat
Pe3k
Které je hodno olympijského boje o zlato. Finále to jen těžko překoná. Každopádně pro mě jako pro fandu to bylo za hranicema únosnosti...Gratulace a poklona Rogere.
Reagovat
Pe3k
fenomenální
Reagovat
Fandina
připojuji se ... fenomenální výkon neuvěřitelné a obrovské napětí pro fanouška s vítěznou tečkou. Krásné výkony obou a gratulace Rogerovi. Držím palce do finále Rogere ... go go go
Reagovat
Teo
Jedinej zápas, ve kterém by mi nevadilo, že Roger nevyhrál.
Reagovat
Heather_Fedex
temer jsem dostala infarkt, ale na konec TO VYSLO!! juan si zaslouzi uznani, ze tak dlouho vydrzel a take za to, jak serviroval za neprizniveho stavu. je to vynikajici hrac a pevne verim, ze vyhraje jeste nejaky gs vyhraje. a na techto oh at da alespon placku...je jedno, v jake discipline, ale preju mu to. je jeste hodne mlady, ma roky pred sebou.
zato rogerovi tahne na 31 a urcite jsou tyhle oh absolutnim vrcholem jeho kariery a dnes to dokazal. ja jenom doufam, ze rogerovi zbidou fyzicke sily na finale. dnes to byl daleko narocnejsi zapas, nez jsem cekala, juan tady prodal svoje zbrane na plno.
ve finale to bude mit strasne moc narocne, at uz bude hrat proti novakovi, nebo andymu. ale tohle vitezstvi je jedno z nejcennejsich (ne li nejcennejsi) vitezstvi rogerove kariery
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Chudak Delpo stale narazi na toho Rogera a nie a nie s nim vyhrat. Dnes som mu vo velmi prial. Skoda.
Reagovat
Labi
..ted budu čekat zas několik týdnu než mi dorostou nehty na rukou :D
Reagovat
a.magerova
Já jdu v pondělí na nové, takže tyhle staré klidně i v neděli obětuju :-))))

Rogere Miluji Tě !!!!
Reagovat
a.magerova
Už jsem to sice psala vedle, ale teda ještě jednou Juane smekám !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Bohovské. Byl to hroznej výkon, nic nevycházelo, skoro jsem přestával věřit a přemýšlel, co tu napíšu za hlášku, abych z frustrace zaprovokoval fanoušky Djokovice. Nakonec to zázrakem vyšlo, TB byl o štěstí. Dneska se Roger nemoh opřít o hru u sítě, to je bohužel velkej problém se stylem, co poslední rok hraje. Ale prizpůsobil se, našel zbraň. Tak to má vypadat.

Každopádně obrovská gratulace Del Potrovi. Na US Open nevyhrál nad Rogerem finále náhodou, je to obrovskej hráč, obrovskej charakter a přeju mu jen to nejlepší. Je mi líto, že tenhle zápas někdo musel prohrát, ale on ještě šanci mít bude.

Já se s váma loučím, jdu slavit narozky a teda díky Rogerovi, že mi to nezkazil :))) Pozdní gratulace přijímám (s výjimkou tomasinha, kterej prostě podělal, že to nestih v termrínu). Fanděte za mě komu chcete :)))
Reagovat
smazaný uživatel
V den narozenin jsem byl mimo město a data narození všech lidí v hlavě fakt nenosím. Kdyby ses nevyprdnul na icq, tak bych ti popřál.
Reagovat
smazaný uživatel
Výmluva nepřijata.
Reagovat
smazaný uživatel
Žíly mi to netrhá :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Syčáku :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě budeš v neděli gratulovat ty mně :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Placka jako placka, aspoň zůstaneme první :)
Reagovat
smazaný uživatel
Aspoň, že máš výmluvu. Ale ne, já budu taky rád za každou placku, i když bych turnaj radši končil výhrou.
Reagovat
smazaný uživatel
To ja radšej striebro ako bronz :))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jasně, že je lepší stříbro, ale souhlasím s tím, co psal Soob ráno (a to je co říct). Aby ho druhá porážka doma v krátké době nevykolejila. Ale zase nemá čas na fňukání, když hned musí letět do USA.
Reagovat
smazaný uživatel
Raději končit turnaj výhrou než prohrou. Funguje to mnohem lépe, jak pro hráče, tak pro fans. Proto radši bronz a končit v euforii než stříbro a končit zklamán. Tot´ můj názor.
Reagovat
smazaný uživatel
No keď sa na to pozrieš o pár rokov neskôr, tak tá strieborná sa predsa len blyští o niečo viac, ale toto je večná debata :)) Odpoveď na ňu by mohla byť : pár dní po finále je lepší bronz, no celkovo vzaté s odstupom času je samozrejme lepšie striebro.

ahh, who cares, aj tak chceme najmä zlato ! :)
Reagovat
smazaný uživatel
No my chceme zlato !!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Bravo Roger! Zatím nejkrásnější sportovní zážitek na olympiádě. Když do finále, tak s plnou parádou. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
také se připojuji. Nejkrásnější zážitek se šťastným koncem pro Rogera.Del Potro hrál také senzačně,ale vítěz může být pouze jeden.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Rogerovi:)Dnešní zápas zvládl po stránce servisu famózně.Ještě aby Novak postoupil přes Andyho a finále bude neskutečné:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist