Federer odehrál 900. zápas. Oslavil ho vysokou výhrou

21. 10. 2010, 22:59
Aktuality 3
ATP STOCKHOLM - Švýcarský tenista Roger Federer oslavil svůj 900. zápas na okruhu ATP bezproblémovým vítězstvím. Ve druhém kole turnaje ve Stockholmu porazil Američana Taylora Denta 6-1 6-2.
Profily hráčů
Roger Federer

Roger Federer se do švédské metropole vrátil po deseti letech. Pak už se turnaj do jeho kalendáře nevešel. "Mohl jsem přijet už loni. Ale hodně se toho tehdy stalo. Vyhrál jsem Roland Garros a Wimbledon, narodila se nám dvojčata, oženil jsem se. Potřeboval jsem si odpočinout," vzpomínal na loňskou sezonu.

"Letos to na Roland Garros i ve Wimbledonu nebylo tak brutální. Cítím, že Stockholmu něco dlužím. Turnaji navíc šéfují Jonas Björkmann a Thomas Johansson, mí dobří přátelé," zdůvodnil Federer svou volbu se letos do Stockholmu vrátit. "Myslím, že to bude dobrá příprava pro Basilej, Paříž a Londýn. Ve hře je stále hodně bodů," nastínil svůj další program.

V samotném Stockholmu měl v prvním kole volný los a ve druhém ho čekal Taylor Dent. Souboj s Američanem byl Federerovým 900. zápasem na okruhu ATP a osladil si ho hladkým vítězstvím 6-1 6-2.

"Vyhrát devítistý zápas je určitě lepší než ho prohrát," řekl agentuře Reuters Federer, který se na kurtu zdržel pouhých 51 minut. Pomohlo mu i soupeřovo zranění - Dent si ve druhém setu vyvrknul kotník. "Šlo to lépe, než jsem čekal. V mužském tenise málokdy někdo vyhraje 6-1 6-2, protože soupeř většinou uhraje body při servisu," prohlásil.

"Když se podívám zpátky, tak první zápas jsem odehrál v roce 1998 a o devět set zápasů později jsem tady. Je to šílené, ale hodně se mi dařilo a nemohl jsem si přát lepší kariéru," uvedl šestnáctinásobný grandslamový vítěz a bývalý první hráč světa.

Ve čtvrtfinále se utká s krajanem Stanislasem Wawrinkou. "Máme spolu jeden velký zážitek, olympijské zlato z Pekingu. Musím říct, že udělal velký pokrok. Porazil mě v Monaku (v roce 2009) a na US Open vyřadil Andyho Murrayho," řekl devětadvacetiletý Federer. "Nemá žádné výkyvy, proto je to pro mě těžký zápas. Je to kamarád, bude to dobrý a férový zápas," přidal.

- ATP 250 STOCKHOLM (Švédsko, tv. povrch / hala, 600.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (21. 10. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Federer (1-Švýc.) - Dent (USA) 6-1 6-2
Söderling (2-Švéd.) - Becker (Něm.) 6-3 6-3
Ljubičič (4-Chorv.) - Clément (Fr.) 6-3 6-4
Blake (USA) - Bachinger (Něm.) 6-4 3-6 7-6(2)
Dodig (Chorv.) - Kamke (Něm.) 6-1 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
a.magerova
Gratuluji k výhře a doufám, že tisícovka NÁS nemine :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Velka gratulacia. Aj fakt, ze ani jeden zapas neukoncil predcasne je jeho velkost. Drzim palce, aby to bolo aspon do 1000.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist