Federer porazil Kohlschreibera i potřinácté. Od postu jedničky ho dělí už jen Nizozemec

15. 2. 2018, 21:36
Aktuality 30
ATP ROTTERDAM - Roger Federer v Rotterdamu zdolal bez ztráty podání Philippa Kohlschreibera, který v první sadě nevyužil dva setboly, a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil už na 13-0. O postup do semifinále a návrat do čela světového žebříčku se utká s vítězem nizozemského duelu Haase - Griekspoor.
Roger Federer

Roger Federer se s vidinou možnosti sesadit Rafaela Nadala z postu světové jedničky vrátil po pěti letech na halový turnaj ATP 500 do Rotterdamu. Pro návrat na první místo žebříčku zněl úkol jasně: vyhrát tři zápasy.

Dvě ze tří met už překonal, když po včerejší jednoznačné výhře nad Bemelmansem neztratil set a podání ani proti Philippu Kohlschreiberovi. Šestatřicetiletý Švýcar zdolal o dva roky mladšího Němce 7-6 7-5 a vyhrál tak i 13. vzájemný souboj.

Federer v Rotterdamu ještě nečelil brejkbolu, přesto ho dnes německý sok potrápil. V tie-breaku první sady měl Kohlschreiber dva setboly, ale Švýcar je odvrátil a po boji vyhrál 10-8. V druhém dějství měl Federer šance na brejk už ve třetí hře, ale žádný ze tří brejkbolů nevyužil. Jediný brejk tak zaznamenal až v jedenácté hře, následně duel ukončil proměněním druhého mečbolu.



Posledním Federerovým sokem na cestě zpět do čela světového žebříčku bude v pátečním čtvrtfinále domácí Robin Haase, s nímž Švýcar ve dvou vzájemných střetnutích neprohrál ani set.

Federer v minulosti strávil v čele světového žebříčku rekordních 302 týdnů, poprvé pořadí vévodil 2. února 2004 a naposledy 4. listopadu 2012. Pokud se na 1. místo žebříčku v pondělí vrátí, usedne zpět na tenisový trůn po pěti letech a 106 dnech, což by byla historicky nejdelší pauza mezi kralováním.

Dvacetinásobný grandslamový šampion by se navíc ve věku 36 let, 6 měsíců a 11 dnů stal nejstarší světovou jedničkou v historii. Dosud je rekordmanem Američan André Agassi, který vévodil pořadí ATP naposledy ve věku 33 let a 131 dní.

V Rotterdamu Federer hraje poprvé od roku 2013. Předchozí dva starty v sezonách 2005 a 2012 proměnil v titul. Letos se mu minimálně na cestě do finále nepostaví žádný z nasazených soupeřů, v případném semifinále by se střetl s Rusem Medvěděvem, nebo Italem Seppim.

Pokud by Federer turnaj v Rotterdamu potřetí v kariéře vyhrál, zůstal by na prvním místě minimálně do poloviny března, kdy bude obhajovat 1000 bodů na Masters v Indian Wells. Když by ale v Nizozemsku našel přemožitele, měl by Nadal šanci se do čela po dvou týdnech vrátit, musel by však koncem února získat titul z Acapulka.

Španěl Nadal, jenž drží první místo nepřetržitě 26 týdnů od loňského srpna a celkem na něm strávil 167 týdnů, se stále zotavuje ze zranění kyčle, kvůli kterému nedohrál čtvrtfinále na Australian Open.

• ATP 500 ROTTERDAM •
Nizozemsko, tv. povrch / hala, 1.996.245 dolarů
čtvrteční výsledky (15. 02. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Federer (1-Švýc.) - Kohlschreiber (Něm.) 7-6(8) 7-5
Dimitrov (2-Bulh.) - Krajinovič (Srb.) 7-6(4) 7-5
Rubljov (Rus.) - Džumhur (Bosna) 6-4 7-6(4)
Medveděv (Rus.) - Herbert (Fr.) 3-6 7-6(2) 6-4
Haase (Niz.) - Griekspoor (Niz.) 6-4 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

30
Přidat komentář
peggy
Proc by mnel mit Rafa a ostatni tezke,kdyz hraje Federer,on jej take nekdo porazi.
Reagovat
janek_da
zlata slova
Reagovat
Krisboy
Tesat do kamene.
Reagovat
smazaný uživatel
Rogerko hraje nejlepsi tenis v zivote. Vidis Berdychu? Kdyz to ma clovek v hlave ok, dokaze vse
Reagovat
Krisboy
Zápas jsem nedokoukal, škoda. Ale co jsem viděl, krásnej zápas, Roger se fakt nadřel. Tak sláva vítězi, veliká čest poraženému. Philip je borec. A Rogere - koukej Robina spláchnout jako záchod. Nebo aspoň jako Bemelmanse :)
Reagovat
Tornes
Hodím to i sem.
K incidentu mezi Harrisonem a Youngem: https://www.cbssports.com/tennis/news/atp-finds-no-evidence-that-ryan-harrison-made-racist-remarks-towards-donald-young/

Vyšetřování ATP, nic se nenašlo. A četl jsem vyjádření podavače míčků, který měl stát hned za hráči, který také tvrdil že nic o rase nebylo řečeno, že to byla pouze obyčejná hádka. Takže dle všech dostupných důkazů se potvrdil můj předpoklad, že o nic rasistického nešlo (a Young by zasloužil pár facek).

Doufám, že když tenisportal přispěl se článkem obviňujícím/naznačujícím, že je Harrison rasista, tak dodá alespoň stejný prostor i tomuto očisťujícímu verdiktu.
Reagovat
FulnekUltras
a tak - tyhle věci z rychle vychládající sluníčkové kuchyně už dneska lidi berou vážně asi jako "odbornou" dálkovou diagnózu jakéhosi věkem sešlého psychologa o zdravotním stavu prezidenta a naší "morální povinnosti" ho kriticky sledovat... ;)
Reagovat
Tornes
No, řekl bych že dost jak kdo. Hlavně když to někdo nesleduje pořádně, tak taková obvinění mohou mít docela výrazný vliv. A obzvlášť v zemi jako je USA.
Reagovat
a.magerova
Za chvíli bude mít člověk strach říct, že pere bílé prádlo zvlášť a barevné taky zvlášť, aby nebyl označen za rasistu... :-/
Reagovat
panzer.dragon
Ivo pěkně, sundal Harrisona a bez TB to je krása, Ivo nejlepší return na okruhu :)
Reagovat
ipko
ťažký zápas, ale Roger bol v dôležitých momentoch lepší a už iba jeden zápas od no.1, tak poďme na to!
Reagovat
turista
Tohle už RF proměnit v podstatě musí. Až budou na okruhu uzdravení Djoker a Sir Andy budou to mít Federer a Nadal těžší.
Reagovat
Pe3k
https://youtu.be/5PCtsHc_P6E
Reagovat
Roger_Federer
Kdo by to v roce 2013 rekl :)..
Ale tak kdo by rekl ze fnukal, vyhraje Us.open a bude znova svetova1 ze.:)
Reagovat
FulnekUltras
jj, i těch 20 GS se jednu dobu zdálo být zcela scifi...
Reagovat
a.magerova
Po AO 2009 už někteří prorokovali Rogerovi konec čehokoli...
Reagovat
annah
Sci-fi to bylo ještě v roce 2016.
Reagovat
Marduch
Scifi to bylo asi šest let nebo kolik:))
Reagovat
Ondra979
no a ted uz vyhlizime dalsi..ale ono to nemusi prijit, jen ted uz verim, ze pokud vydrzi forma, tak to neni nemozne
Reagovat
smazaný uživatel
Byla by velká safisfakce, pokud by porazil ve finále Wimbledonu Djokovice.
Reagovat
smazaný uživatel
Anebo vystavit účet Nadalovi za W 2018
Reagovat
Ondra979
asi za W08 - k tomu uz asi nedojde, ale pral bych si to. Nadal bude porad nejelpsi na antuce, aspon letos, ale na trave se mu uz tolik nedari, hlavne ve W. A na hardu jsem na nej taky zvedav, loni to mel na USO opravdu snadne, to uz se asi nebude opakovat. Pral bych si zapas s Djokem na trave, uvidime jak se to vyvrbi.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, za 08 jsem myslel. Sice těžko říct, jak se to vyvrbí, ale nejdůležitější je teď zápas proti Haasemu. Pokud to vyjde (jako že by mě odvezli kdyby ne), tak být hladový po tom držet první pozici co nejdéle. Ale kdyby kompletně nevydařily obhajoby v IW a Miami, což je dost pravděpodobné, tak se hlavně nenechat zlákat na antuku, to je ďáblova lest letošního roku.
Reagovat
Ondra979
myslim, ze to neni Rogeruv cil drzet no1 co nejdele..a byla by to i chyba. Samozrejme hodne zalezi na tom, jak se mu bude darit na IW a Miami, ale myslim, ze sam dobre vi, ze to asi neudrzi, ale o to opravdu nejde. Antuka uz ho nepotrebuje a mel by to dodrzet - https://www.express.co.uk/sport/tennis/919403/Roger-Federer-Rafael-Nadal-French-Open-2018 - je to dpst zradne, dulezitejsi je priprava na W :)
Reagovat
Ondra979
pokud se na nr1 dostane, pro jistotu :)
Reagovat
a.magerova
Hele, asi tak... to všechno budeme řešit, až se TAM dostaneme... zatím, prosím, NEZAKŘIKNOUT... ;-)

-----------------------------------------------

Poznámka pod čarou: "Pár týdnů stačí, nejsme nenažraní...." ;-)
Reagovat
annah
JO. Stačí tři týdny. Stejně nás už asi nikdo nikdy nepřekoná. Anebo možná někdy v hudoucnu, ale to už nebudeme na světě...:-)
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš mi přislo vtipný, že se za ním pár lidí přidalo s potleskem a smíchem jen jako v reakci na dav. :D
Reagovat
Marduch
Dobre ho Robin setrel, usmrkance nevychovanyho.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist