Federer potvrdil první letošní turnaj, v říjnu se zúčastní domácí akce v Basileji

26. 4. 2022, 15:16
Aktuality 58
Roger Federer by mohl svůj první soutěžní zápas na hlavním okruhu od loňského Wimbledonu odehrát v říjnu na domácí halové akci v Basileji, kde posledních pět startů přetavil v triumf a kraloval celkem desetkrát. Čtyřicetiletý Švýcar by se měl na kurty po zranění kolene vrátit nejpozději v září v rámci exhibičního Laver Cupu v Londýně.
Profily hráčů
Roger Federer (© AFP)

Federer kvůli problémům s kolenem, s nímž byl v posledních dvou letech už třikrát na operaci, odehrál svůj poslední soutěžní zápas loni ve Wimbledonu, ve čtvrtfinále prohrál s Hubertem Hurkaczem. Mnozí už začali majitele 20 grandslamových trofejí, který v srpnu oslaví 41. narozeniny, odepisovat, ale švýcarský fenomén konec kariéry ještě neplánuje.

Po exhibičním Laver Cupu (od 23. do 25. září v Londýně) by se měl představit na domácí akci v Basileji. Posledních pět startů ve svém rodišti přetavil v triumf a v domácí hale kraloval celkem desetkrát. Informaci přinesl švýcarský deník Blick.

Svůj možná první soutěžní zápas na nejvyšším okruhu od loňského ročníku nejslavnějšího turnaje světa odehraje v úterý 25. října, v případě postupu bude mít den volna.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

58
Přidat komentář
Drzymalski
Feďa je Jarda Jágr tenisu.Doufam že Eurosport bude vysílat. Génius se vrací do práce.
Reagovat
paddy
kdyby se Wimbledon hrál na ledové trávě, tak tam bude bruslit také do 50

tenisté se nevozí, takže odpadají brzy po 30
Reagovat
Drzymalski
smile
Reagovat
com
no zebrickem klesa.. jen aby nemusel do kvaldy smilesmile
Reagovat
soloo
jojo a wild cardy žere Murray smile
Reagovat
Krisboy
Do října klesne až do WTA žebříčku.
Reagovat
Stan_Borowitz
Maskulinni supremacisto!
Reagovat
HolyMotors
Prokremelská svině.
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
blixa
Další prokremelská svině. Nějakej sviní slet ? smilesmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Já, který nenávidím Putina a nesnáším Rusko jsem prokremelská svině, ty se fakt běž léčit smile
Reagovat
blixa
Bolševik nesnášející Rusko ? Ale no tak, soudruhu ... smile
Reagovat
Rafaeoli25
Ty jsi fakt i.iot viď? No říkám, pro tebe jsou bolševici i Sociální demokraté a Zelení, má tedy smysl vůbec o něčem diskutovat? Současná německá vláda je tedy bolševická, ok. Tak to aby tam odsud lidé z toho pekla hromadně prchali že smile. Neděláš rozdíly mezi ničím, čirá demagogie vše co řekneš.
Reagovat
blixa
Evidentně nemáš ani ponětí, koho nazývám bolševikem, nebo to víš ale děláš ze sebe vola, viď ty politologu smilesmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Ano, vidím to, právě proto tu říkám, že jsi naprostý id.ot, když nazýváš bolševikem třeba mě. Nemusíš to ale dělat každý den, vím, že jsi mimo smile
Reagovat
blixa
Tak ty samozřejmě bolševik jsi, o tom žádná pochybnost, soudruhu smile
Reagovat
Rafaeoli25
Já bolševik nejsem, ale ty jsi blb bezpochyby, gratuluju, i když není k čemu smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak třeba francouzští komunisté tvrdě odsoudili vpád na Ukrajinu, když jsme u toho, netušíš nic, jen plkáš. A komunisté v Itálii i jinde v Evropě se od Sovětského Svazu odvrátili už na konci sedmdesátých let, z té doby pochází termín eurokomunismus, který se jasně distancoval od zvěrstev, ke kterému docházelo v SSSR. Rád bys očerňoval, ale smůla, nemáš v ruce fakta, jen mystifikace. Už to, že nazveš Guardian bolševickým deníkem říká mnohé o tvé inteligenci..
Reagovat
blixa
Jojo, soudruzi se vždycky napřed porvou mezi sebou a pak teprve jdou zakroutit krkem svým nepřátelům. To je taková vaše dobrá tradice. Ještě že ji máte ! smilesmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Výplody extra vola, ty bysis měl nechat zarámovat a pověsit nad postel ty kašpárku. V tvém případě ale neplatí, že i s malým kašpárkem se dá dělat velké divadlo smile
Reagovat
Rafaeoli25
Když jsme u toho, jak ti tedy voní soudruzi Scholz a Habeck, kteří vedou novou německou vládu? smile
Reagovat
blixa
Vůbec mi nevoní. Ale mě je do Německa prd.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak to musíš mít těžký život, když skoro všude v Evropě vládne levice v nějakém složení. Jinak mně německá vláda konvenuje, dělá kroky, se kterými se ztotožňuji, to, že se snaží vymýtit chudobu je skvělé a jejich výsledky se dostavují.
Reagovat
blixa
Tak být v Německu chudý, to je fakt dřina ! A pokud se to někomu povede, tak takového specialistu vymýtit je prakticky nemožné, tak teda nevím co ta jejich vláda mýtí ... zase jen žvásty, viď ty POLITOLOGU smilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
I v Německu jsou chudi, ano, ne v takovém množství a není to tak vidět, ale jsou. Právě proto tam nová vláda zvedla minimální mzdu na 2 tisice, o skoro 500 Eur ze dne na den a to je pořádný rozdíl pro ty, kteří tam vydělávají nejméně. Dalším skvělým krokem je zastropování cen nájmů v Berlíně, ano, tak je také nutné situaci řešit, bojovat proti fondům, které se zabývají jen spekulacemi, tleskám tamní levicí, jak to vede smile. Jinak Orbán to je taky bolševik viď? No vidíš, zastropoval tam ceny už před deseti lety a funguje to, žádný ekonomický kolaps. Prostě jen kecáš ty ekonome smilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Pro tvoji informaci, Rusko nemám rád tak moc, že bych nikdy nepřekročil ani jeho hranice, i když třeba v Petrohradu určitě stojí pár věcí za vidění, ale ani architektura a umění mi nestojí za to, abych do téhle země, které se štítím, kdykoli jel. A stejný pohled mám i na jejich satelity, jsou mi vzdálení světelné roky a nějaké slovanství mě opravdu nezajímá.
Reagovat
misa
Zajímavé, protože skoro každý tvůj mimotenisový komentář je výrazně proruský.
Reagovat
Rafaeoli25
Protože jsem kritický vůči USA ani v nejmenším neznamená, že jsem proruský. Jsem protiruský i protiamerický. Rozhodně jsem ale proevropský a dá se říct, že i probruselský. Asi těžko mohu být prounijní i proruský že. Kritika akcí USA nebo NATO neznamená ani špetku podpory a omluvy pro Rusko, které nesnáším. Ani já nemohu zapomenout na srpen 68. A tento ruský režim je mi ještě odpornější svou brutální politikou vůči menšinám i nedemokratickou politickou soutěží, o této válce ani nemluvě. Stačí?
Reagovat
Krisboy
Svině neumějí létat smile
Reagovat
blixa
Tyhle jo. Aeroflotem ! smile
Reagovat
Krisboy
To daleko nedoletísmile
Reagovat
blixa
Taky doufám ! smile
Reagovat
Rafaeoli25
A kdyby blbost nadnášela, tak ty tu budeš létat jako holubička, tenhle památný citát na tebe sedí jako na málokoho smile
Reagovat
blixa
Chlapče, kdyby blbost nadnášela, tak už dávno rejdíš ve stratosféře ... smile
Reagovat
Dobry-den
Svou šanci důstojně skončit už propásl stejně jako Vilijemsky. Tohle už je fakt jen trapné divadlo. smile
Reagovat
FulnekUltras
horší bude odchod Borhyové z Novy ;-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
Patik
tak túto sezónu len zlahka lízne a budúcu sezónu pôjde naplno..podľa zdravotného stavu..lúčiť sa nejde..čo to dá roboty vracať sa po operácii a kvôli dvom turnajom to je blbosť.
Reagovat
smazaný uživatel
= náhodný generátor slov
Reagovat
Patik
To si z čoho vydedukoval? smile
Reagovat
Fandina
:-))) výstižné, to si musím zapamatovat.
Reagovat
FulnekUltras
děláš, jako kdyby tady tento canc padl poprvé ;-)
Reagovat
RFanousek
Federer se určitě nebude vracet kvůli jednomu turnaji, buďte v klidu. Basilej určitě nebude rozlučka.
Spíš ještě neví jistě jestli už bude chtít hrát v USA, tak první co potvrdil je Basilej.
Reagovat
turista
Šetří těmi starty jako lékárník.
Reagovat
Mayo
Rogi nemá boha pri sebe smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Rafa si ho půjčil a zapomněl ho vrátitsmile
Reagovat
turista
Tak nějak. Ale Pán Bůh se píše s velkým B.
Reagovat
Rafaeoli25
Už ho asi nevrátí, nikomu smile
Reagovat
Patik
Jasne..najlepsie a najviac sa smejem keď ide Rafa proti Nolemu hrať zápas vlasy mokré ulizane zacesane do čelenky suverejny pohľad zabijaka nezlomny warrior.. A po zápase strapaty plesaty osklbane kura smutne..ked sa bohovia vrátia do formy poddaní poklaknu..
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
soloo
Ego-hra smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Nech ich tam vyfacká všetky
Reagovat
annah
Vidím to na rozlucku. smile
Reagovat
Krisboy
Federer? Toho si pamatuju, ten byl dobrej jak sviň! smile
Reagovat
Rafaeoli25
Je to určitě bohužel strašně vážné, když se návrat posunul až takhle daleko. Rekonvalescence je předlouhá a to nevěstí nic dobrého smile. Snad to opravdu nebude jen rozlučka a konec po letošní sezoně, to by bylo strašně trpké. Snad ne.
Reagovat
Alien
Jo FedExi, jo!
Reagovat
Mantra
rozlučku smile
Reagovat
SwissMaestro
Bude záležet na stavu kolena. Pokud bude držet, dá to do Wimbledonu 23...věřím v to :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist