Federer před rekordní návštěvou v Cincinnati porazil Fishe a je v dalším semifinále

18. 8. 2012, 13:48
Aktuality 99
ATP CINCINNATI - V Cincinnati byl překonán rekord v místní divácké návštěvnosti. Před fanoušky, kterých se v pátek v hledišti vystřídalo přes 24 tisíc, postoupil přes domácího Fishe do 12. letošního semifinále Roger Federer, jehož čeká krajan Stanislas Wawrinka. O druhé místo ve finále si v repríze olympijského souboje o bronz zahrají Djokovič a Del Potro.
Roger Federer

Roger Federer si poradil v repríze předloňského finále s domácím Mardym Fishem 6-3 7-6 a bilanci vzájemných zápasů vylepšil už na 8-1. Jednatřicetiletý Švýcar nečelil jedinému brejkbolu a ani ve svém třetím utkání v Cincinnati neztratil podání. V 28 gamech na servisu soupeřům povolil dohromady jen 36 fiftýnů.

V pátek byl v Cincinnati překonán rekord v návštěvnosti: areál během dne navštívilo 24.184 diváků a skvělá kulisa vítěze letošního Wimbledonu a stříbrného z olympiády nadchla. "Atmosféra byla skvělá, myslím, že bylo vyprodáno a to je vždycky vzrušující. Hrát v Americe proti domácímu hráči je vždy speciální," řekl čtyřnásobný vítěz místního turnaje Masters 1000. "Karty byly jasně rozdány. Ten, kdo bude agresivnější, bude konzistentně podávat a bude hrát o trochu lépe od základní čáry, tak pravděpodobně vyhraje. Jsem rád, že jsem dnes tím hráčem byl já," komentoval Federer.

Sedmnáctinásobný grandslamový vítěz loni v Cincinnati vypadl ve čtvrtfinále s Tomášem Berdychem, od té doby se však dostal na 15 z 16 turnajů vždy minimálně do semifinále, za což byl po Wimbledonu odměněn návratem na post světové jedničky.

O postup do finále si zahraje s krajanem Stanislasem Wawrinkou, s nímž na okruhu ATP vyhrál 11 z 12 vzájemných střetnutí. "Ale bude to těžké, vypadá to, že tu hraje velmi dobře. Jsem nadšený i za něj, že se tady v semifinále potkají dva Švýcaři. Je to skvělé," těší se Federer, který usiluje o rekordní 21. titul z turnajů Masters 1000.

Sedmadvacetiletý Wawrinka od osmifinále French Open prohrál čtyři zápasy v řadě, do Cincinnati ale přiletěl se skvělou formou. Postupně porazil Mathieua, Davida Ferrera, Nišikoriho a ve čtvrtfinále otočil duel s nebezpečným Kanaďanem Milosem Raonicem.

Švýcarský tenista sice v první setui dvakrát přišel o podání a za 34 minut prohrál hladce 2-6, pak už si ale všechny servisy udržel a potřetí v kariéře postoupil do semifinále turnaje Masters 1000. Takhle daleko byl pouze před třemi lety v Římě, kde o rok dříve dosáhl dokonce na finále.

"Tento týden hrajů skvělý tenis. Poslední dva měsíce nebyly jednoduché. Po French Open jsem prohrál v 1. kole ve Wimbledonu, ve Gstaadu i na olympiádě," řekl Wawrinka. "Teď jsem rád, že jsem zase zpátky na rychlých kurtech. Od začátku turnaje se soustředím a jsem šťastný, že jsem v semifinále."

Ve druhém semifinále na sebe narazí Novak Djokovič a Juan Martín Del Potro, kteří si zopakují souboj z olympiády. Na trávě ve Wimbledonu před 14 dny vyhrál Argentinec, který tak získal bronzovou medaili. V celkové bilanci vzájemných utkání ale vede stále Srb (4-2).

Djokovič ve čtvrtfinále porazil hladce 6-2 6-3 Chorvata Marina Čiliče, Del Potro bez problémů zastavil překvapivé tažení Jerémyho Chardyho. Francouze, který se do hlavní soutěže dostal až jako lucky loser za zraněného Isnera, v předchozích kolech vyřadil dvojnásobného šampiona Roddicka, Istomina i obhájce titulu Murrayho.

- ATP MASTERS 1000 CINCINNATI -
(USA / Ohio, tv. povrch, 2.825.280 dolarů)
páteční výsledky (17. 08. 2012)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Federer (1-Švýc.) - Fish (10-USA) 6-3 7-6(4)
Wawrinka (Švýc.) - Raonic (Kan.) 2-6 7-6(5) 6-4
Del Potro (6-Arg.) - Chardy (Fr.) 6-1 6-3
Djokovič (2-Srb.) - Čilič (12-Chorv.) 6-3 6-2

Semifinálové dvojice:
Federer - Wawrinka, Djokovič - Del Potro.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

99
Přidat komentář
smazaný uživatel
13 stupňů východně: Hot Bird
Eurosport 2 HD - frekvence 11258 MHz, symbolrate 27500, polarizace H, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 3/4, pilot off
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.liveticker.com/turnierbaum/hI3c5caO/lEUn5gl2/

...tak si snad Tomas par zapasu zahraje...
Reagovat
smazaný uživatel
Je to super los, Harry i Alex reálná šance na QF, Isner by měl dát SF :)
Reagovat
ladka
myslim,že RF sa dnes nejako extra neroztrhne,aby porazil ND,on sa potom radšej bude hnat na us open
Reagovat
smazaný uživatel
:-DD hlavně ať máme alibi, to se hodí... Roger vyhrát musí, tohle je jeho turnaj, jeho povrch. A jde tady o to, aby na konci roku byl jednička. Dá do toho 100%. Už jen proto, aby si před USO dokázal, že ten loňskej kolaps je pryč a momentálně je před Nolem. To finále pro něj bude mít velkej význam z mnoha pohledů.
Reagovat
smazaný uživatel
Naprostý souhlas. Motivační je to jako hrom - tento zápas se hraje vpodstatě o 800 bodů, což může rozhodnout na konci roku o čísle 1. Ve hře je vyrovnání Rafy v počtu titulů na "tisícovkách" - oko bere. :-)
Posílení sebevědomí před US open, atd. atd. V případě výhry budou bok po boku v letošním "race to London".
Reagovat
ladka
bodaj by sa tvoje prognozy naplnili jasne chcem vyhru RF,ale myslim,ze Djokovič ho zasa vytrieska...vraj hra super neviem posudit nesledujem zapasy ND...tak uvidime no...ale poslednu dobu má Roger velmi negativnu bilanciu s ND tak neverim preto velmi v jeho uspech vo finale
Reagovat
smazaný uživatel
Můžu na to napsat něco jinýho než "lol"?
Reagovat
ladka
uvidime ako to dopadne no...každopadne držime Rogerovi palce
Reagovat
dappe
No včera ten výkon byl téměř bezchybný, celkově ten zápas s Fishem měl velkou kvalitu, asi nejlepší zápas na turnaji. Dneska hrál ale taky velice dobře, hrál co potřeboval a navíc Wawrinka dneska nebyl lehký soupeř.
Reagovat
dappe
to měla být reakce níž...
Reagovat
spaniel
Zapas s Mardym byl super, jsem rad, ze se dostal z tech nesnazi se srdcem a vraci se kam patri. Je des mit kolem top 10 Monaca apod. To same Stan, snad se konecne nakopl a vraci se do stare formy, jsem zvedavy na USO.
Reagovat
dappe
Fish mě včera hodně překvapil v jaké byl formě. Fakt hrál parádně a držel s výborně hrajícím Federerem krok. Určitě hráč top 10, jinak s Wawrinkou nevím, jak to vlastně je a bude. U něj rozohodně není problém v přístupu k tenisu, co jsem o něm četl, tak v tomhle je 100%. Snad se ještě pořádně prosadí.
Reagovat
Heather_Fedex
wawros hral hodne agresivne ale bohuzel pro nej na nekterych uderech bylo znat, ze je to hrac z 3. desitky rankingu. v 1. setu jeste stacil ale ke konci zapasu uz byl odevzdany, cehoz dukazem je dvojchyba pri matchpointu. roger podal standardni vykon. tenhle turnaj vnimam pro rogera jako rozehravku pred poslednim gs, titul by byl jenom bonusem. novak se zda byt vic nez slusne rozjety, vraci se zpatky do sve stare dobre hardove formy. zapas mezi rogerem a novakem bude pripadna ochutnavka pred tim, co nas ceka v ny. pevne doufam, ze dojde k mereni sil i tam. u rogera ocekavam, ze na uo bude hrat jinak, nez ted. samozrejme hraje dobre, ale urcite si to nejlepsi jenom setri
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně se mi zdá, že je Roger na tomhle turnaji úžasně klidný. A taky mu funguje první podání při stavech 30:30, shodách a breakballech. Vážně hraje super, backhand je lahůdka.
A k Delpovi-doufám, že si odpočine, vylěčí to zápěstí a dojde na UO daleko.
Reagovat
smazaný uživatel
Co proboha má Roger předvádět víc? O.o
Reagovat
spaniel
Takze Roger si upevni o chlup pozici svetove jednicky :)
Az na prvni servis hral super, pokud se mu zitra vrati, tak mu verim.
Reagovat
J.M.
No nevím, nevím, podle mě hrál o dost hůř než včera, hlavně ty chyby z bekhendu... Jako kdybych tam zase viděl návrat nervozity, a s Nolem k ní bude mít ještě o hodně větší důvod.
Reagovat
spaniel
Muze se stat cokoliv, ale nejak mu verim. Mozna ze je ve finale Cinci 4:0 a Novak 0:3... Navic Novaka nikdo poradne neproveril. Del Potro byl zraneny, Davydenko vzdal kvuli zraneni. V zapase se zranenym Del Potrem mel negativni w:ue, tusim 15:19. Tezko rict jak vlastne hraje, to se asi uvidi az zitra. Jen doufam, ze se mu vrati prvni servis, body zdarma se hodi.
Reagovat
smazaný uživatel
aky dovod k nervozite? dnes mal dovod, lebo hral o post svetovej jednotky, zajtra ide skor o prestiz, nic viac...takze nevidim dovod na nervozitu...
Reagovat
a.magerova
Takže 294 týdnů je reálných ....
Reagovat
J.M.
No 294 týdnů je jistých, ale co dál? :-) Kdyby zítra vyhrál, hodně by si tím usnadnil šance na udržení do konce roku. V opačném případě by zase měl jen minimální náskok jako dosud a musel by doufat ve velký trhák na US Open, protože jinak ten závěr roku už bude hodně těžký.

Což myslím i může vysvětlit, proč by mohl být zítra nervózní, kromě toho, že hraje s Novakem, se kterým měl poslední dva roky spoustu nepříjemných, až potupných porážek.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak v tuhle chvíli je reálných přes 300 týdnů.
Až zejtra vyhraje, bude to o 900 b. a až vyhraje US open tak to bude min. o tři tisíce.
Pak je až v říjnu Šanghaj, tam loni nehrál snad ani jeden, pak se náskok začne postupně snižovat no. Ještě několik dalších týdnů tak bude ranking v pořádku.
Reagovat
a.magerova
Na začátku roku jsem chtěla pro Rogera alespoň 2 týdny No1 a zlato z OH.
Týdny jsou splněny a zlato teda až z Ria :-)), takže teď by mohla být meta 300 týdnů no i ukončení roku jako No1 by bylo fajn, ale tak když TO nevyjde, tak mi to vadit nebude, hlavně že ho hrát baví a nechám se ráda jím dál překvapovat ...
Reagovat
spaniel
Toger s Novakem za posledni 2 roky prohraval. Ale kde jsi vzal ty potupne porazky? Zadne 6:0, ani 6:1. Normalni prohry s Novakem v zivotni forme.
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravím všechny tenisové odbornicky, a že jich tady je! :-))
Roger - Nole, finále jak má být, už se doufám těšíte jako já! ;-)
Jsem RFan,srdeční záležitost, zítra to bude opět bušit ostošest!
Jedna anketka mezi řádky: TOP3 TV komentátoři na česky mluvících stanicích???
Reagovat
J.M.
No já myslím, že ono to nemusí být zrovna 6:0 6:1, aby to bylo potupné. :-) Myslím, že třeba ty nejtěsnější prohry, na US Open, ho psychicky srazily nejvíc. To v sobě nosí dodnes. A třeba letos v Římě a na Roland Garros ho Novak přejel takovým způsobem, že to není Rogera hodno.

Jinak tedy z hlediska skóre má Roger štěstí, že prohra 2:6 1:6 v Abú Dhabí se do oficiálních statistik nepočítá. :-)

http://www.youtube.com/watch?v=qfI2dUYs1R4
Reagovat
smazaný uživatel
V SAE o nebyl Roger, o byl nějaký jeho dvojník! :-)
Na FO v semi jsem měl pocit,že vidím v 1.setu na kurtu nejlepšího Rogera z posledních let, pak se to zvrtlo tak, že dodnes nevím (a asi ani Rog), jak se to mohlo stát. Jedno základní vysvětlení ale je - Nole hrál výborně!
Reagovat
smazaný uživatel
vynechává mi občas písmeno T, sorry :-)
Reagovat
smazaný uživatel
V tom druhým setu předved neskutečnej kolaps no. Bohužel pro něj to není atypický. On je neskutečně psychicky silnej a pomůže si v důležitý chvíle, ale jen když ví, že je na kurtu lepší a zápas ovládá. Jak s ním hraje soupeř vyrovnaně, tak ztrácí půdu pod nohama a dělá kiksy.
Reagovat
smazaný uživatel
Co a anketka? Come on! Moje pořadí: 1.Vojta Biederman (o parník!), 2.zbytek :-)
Reagovat
a.magerova
2. Libor Basík

Oba sem chodí :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu?? Pod svým jménem?
Reagovat
smazaný uživatel
Mám ráda - Basík, Homolka, Moravec, Vojta B.

Nemusím- Slepička, Havrila, Pouva....
Reagovat
woody
Biederman je nejhorší komentátor tenisu, podle mého názoru. Pořád hledá nějaká trapná srovnání se zápasy,které viděl před hodinou. Tenis komentuje jak telenovelu a ještě k tomu vnuvuje svoje názory, které mě příjdou často mimo a ještě k tomu, vždy když řekne nějakou prognózu, tak se stane přesnej opak.... Komentátor tak akorát na dabing telenovel...
Reagovat
smazaný uživatel
Bidrman ;) Neopravuju tě poprvý.
Reagovat
J.M.
Proč takhle Wawrinka nehraje pořád? Mohlo být v top 10 o jednoho velmi zajímavého hráče víc. Včera tak dobrý zdaleka nebyl.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem se už chvíli divil, ale nakonec Wawroš stejně zkolaboval, když měl šanci na minibrejk.
Reagovat
Bolomsson
Wawrinka dnes hodně kouše, ale i přesto, ten Federerův přehled a údery....to je fakt umění...teda, až na ty dvojchyby dneska :-))). první set je v kapse, tak teď už ůže hrát klidněji.
Reagovat
smazaný uživatel
Olalá, to byl volej :)
Reagovat
Bolomsson
Sakra to ten tenis nedává žádný kanál krucinál!!!
Reagovat
a.magerova
Novasport
Reagovat
Bolomsson
díky, já tam před chvílí byl a nedávali to, děkuji :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Místo tohoto tuctového zápasu je lepší koukat na italský Supertennis (nekódovaně na Hot Birdu), který od 21:00 dává záznam celého finále Wimbledonu 2008.
Tohle určitě stojí za připomenutí. Jedno z nejkvalitnějších finále tenisové historie! Kdy zase uvidíme Rafana v takové formě?
Reagovat
spaniel
Co to meles? Mame dat 4 roky staremu zapasu pred live? Zato ze to mas na nejakem priblblem satelitu? Jsi fakt mimo. A ten zapas precenujes.
Reagovat
dadaft
ano, live je live, hráči hrajou slušně, některé výměny vyloženě krásné - - - je tu jen ten jeden problém - proč se vlastně dívat na zápas, u kterého vím předem, kdo vyhraje?
Reagovat
spaniel
Kdyz jsi si tak jisty, tak doufam, ze jsi prodal barak, auto a vsechno vsadil, ze ano...
Reagovat
smazaný uživatel
S takovým kurzem snad nemá value ani ten případ, kdy tomu dáváš 95% :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Úžasná logika, milánkové. Nadal vyhrál 3-2, jenže je to nej utkání, které se v posledních letech hrálo. Nějaké live SF s Rožérem mi může být ukradené.
Vynechat Federer - Wawrinka stojí za to už jenom z důvodu, že hraje Federer a Wawrinka. Pro mě naprosto nezajímavé, viděl jsem 2x a stačilo to.
Jak to asi dopadne? Wawroš to tradičně podělá nebo se stane zázrak?
Reagovat
spaniel
Logika je neco, co kolem tebe ani neslo, "milanku". Kdyby sli dva live zapasy, nereknu ani n. Ale srovnavat to se ctyri roky starym zaznamem je mimo.
Reagovat
Heather_Fedex
brozik si samozrejme potrebuje dodat sebevedomi tim, ze bude cumet na 4 roky stare finale. jeho posramocene egicko totiz nesnese fakt, ze takhle hrajiciho rafu uz pravdepodobne nikdy neuvidi....
brozi, cum si na co chces, ale nam ostatnim dej s timi svymi satelitnimi dristy pokoj, ano milanku???
jo a mimochodem, kdybys nahodou chtel zapatrat do tenisove minulosti a podivat se na kvalitni tenisovy zaznam, tak zvol finale ao 2012 a hlavne si opakovane prehravej moment v 5. setu za stavu 4:2 a 30:15.
Reagovat
smazaný uživatel
Nerad ryju do svých řad (:-D).

Ale je fakt maximálně úsměvný, že když to fanynka Rogera chce "nandat" fandovi Rafy, tak si musí vypůjčit úspěchy Noleho a nemá co nabídnout od Rogera :)))

To by radši fanynka Rogera měla mlčet.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak místo Wimbledonu 2008 dosadíme Wimbledon 2007 a poslední set. Nejdřív začátek setu pro Rafu a pak osudový míček za stavu 3:2 40:15 při Rafově podání, skvělý slice a vítězný forehand.
Reagovat
smazaný uživatel
Miláčku, ty kecy si strč někam! VAMOS RAFA! Příští rok uvadajícímu Rožírkovi ukáže jak se hraje tenis.
Reagovat
dappe
Nejsem si jist, ale podle mě Heather poukázala na ten zápas AO 2012 schválně. Protože právě Broz tady potom brečel, jak za tohoto stavu Nadal prohrál, o kolik GS titulů ještě přijde atd.:D Pro Broze je z nějakýho důvodu dost důležitý, aby byl Federer předstižen v počtu titulů a začíná se mu to dost bortit. Naposledy tady před finále Wimbledonu přesvědčoval sám sebe, že Murray nemůže prohrát a prohrál :)
Reagovat
Heather_Fedex
ty mas ze me nejake mindraky, kdyz se do me porad obouvas....hrajes si na mudrlanta, ve skutecnosti jsi hodne primitivny a sprosty.. uvedla jsem ten zapas proto, protoze to byl zapas, kt. skutecne kvalitni byl a rafael v nem prohral. roger nad rafaelem takovy zapas vyhral naposled v roce 2007 a to uz je hodne davna historie
Reagovat
spaniel
Reagovat
Heather_Fedex
jsi zamindrakovanej chudacek, brecis, ze se ten tvuj vamosrafa nikdy do stare formy nevrati a zaroven sam sebe naivne presevedcujes, ze pristi rok rafael ukaze rogerovi, jak se hraje tenis. jen pokracuj, naramne se bavim....
idemooo roger!!!!!
Reagovat
Sonja
"idemooo roger!!!!!":-D:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Mindrák? Ty mít můžu, ale z tebe sotva :-D Z tebe mám prostě regulérní prdel.
Reagovat
Sonja
Jinak, vrátila ses nějaká zlá, ostřejší:-(...beru, že tě Brozovy řeči provokujou, ale psát, že už Rafa nikdy nebude mít formu jako dřív, je teda vzhledem k současný situaci, kdy nemůže kvůli zranění hrát, docela dost ošklivý...
Reagovat
Heather_Fedex
tak si ze me delej srandu i nadale....je mi to jedno. krreten zustane na veky krretenem. s tim nic nenadelam....
Reagovat
smazaný uživatel
Njn, zlý to je, ale jestli jsou ty problémy takový, že musí uvažovat nad změnama v kalendáři, tak asi doopravdy bude muset (opět) upravovat styl hry :-X A neumím si představit, že by hrál ještě agresivnějš, aby výměny ukončoval rychlejš. Asi tam nějakej výkonnostní pokles bude muset přijít.
Reagovat
smazaný uživatel
Vím, o co ti šlo... ale jen tak si přemýšlím, že asi nezbejvá nic jinýho, než se smiřovat s tím, že co říká Heather, prostě bude pravda.
Reagovat
Heather_Fedex
samozrejme, ze jsem nechtela zranit zadneho rafeolovho fanouska, ale sama uznas, ze to co porad pise broz je opravdu silna kava a zaslouzi si jen to nejhorsi. mysli si, ze kdyz se pres internetovy chat bude vyvysovat nad druhymi, ze ho to udela lepsim od ostatnich a takove lidi nesnasim.
a jinak sonjo, vsimla jsem si, ze dost casto "kastujes" federerovi fanousky. takze ted je to fifty-fifty, jo? ;)
Reagovat
Sonja
Ok, mi je jasný, že to ve skutečnosti tak nemyslíš a chceš jen "oplatit" Brozovi ty jeho provokace...ale stejně jsem se musela ozvat:-(:-)
Co se týče toho "kastujes federerovy fanousky", to se ti zdálo asi;-)
Reagovat
Heather_Fedex
ne, nezdalo ;) a dik za pochopeni!
good night ;))
Reagovat
Sonja
V každym případě nejsem hnusná na nikoho, kdo by si to nezasloužil;-)
Dobrou noc, Heather.
Reagovat
smazaný uživatel
Tvoje příspěvky v tomhle vlákně jsou "silná káva" :-//

Chazy není podle mě primitivní a sprostý, to se tu takhle právě projevil někdo jiný a to přitom nemusíš napsat jediný sprostý slovo..:-//
Reagovat
smazaný uživatel
"kastuješ" - to jako myslíš od slova "kasta" nebo jsi vynechala "r" a chtěla napsat "kastruješ"?
To by byl dost podstatný rozdíl.:-DD
Reagovat
Sonja
Pch, ve skutečnosti je to dost nepodstatné, protože nedělám ani jedno:-D...
Heather je občas těžký porozumět, ale abych zakryla, že jí nerozumím, použila jsem velice univerzální odpověď:-D:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, nějak jsem to z toho vycítil, ale s tím slovem mně to přišlo nějak srandovní.:)

Myslím, že určitě neděláš ani jedno ani druhé.:)

Ale to "idemooo roger" je sranda, třeba se to chytí.:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Každý divák satelitní pozice 13E Hot Bird (např. italský Supertennis) se aktuálně může dívat na program Eurosport 2 HD s velmi kvalitním obrazem. Díky nefungujícímu kódování jde tento program bez placení a bez vložené karty!
Pokud se stav nezmění, od 1:00 zde bude možné sledovat semifinále WTA Cincinnati. Jde volit z několika zvukových stop, jedna z nich je v češtině.

Parametry pro naladění (podmínkou je HD přijímač): frekvence 11258 MHz, symbolrate 27500, polarizace H, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 3/4, pilot off
Reagovat
smazaný uživatel
Nemáte někdo link na livko?
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.lshunter.tv/tennis-live-streaming-video.html :-)
Reagovat
Nola
http://atdhe.eu/tennis
na tejto adrese je možné sledovať live prenosy, za kvalitu neručím, treba skúšať
Reagovat
J.M.
Hm, tak to jsem myslel, že bude Del Potro schopen víc vzdorovat. Novak v Cincinnati taky působí dost suverénním dojmem.
Reagovat
smazaný uživatel
Utkání vysílá nový novácký program Fanda. Pro diváka je výhodné, že na Skylinku (frekvence 11973, pol.V, SR 27500) jde o neplacený program, který má možnost sledovat mnohem víc lidí než Nova sport, který je součástí placených balíků Multi, Kombi, HD plus a Multi HD.
Velkým minusem je ovšem dost špatný SD obraz ošizený kompresí. S Nova sport v HD rozlišení je vjem na velkých obrazovkách nesrovnatelný.
Má někdo u jiného poskytovatele (kabelovka nebo jiný sat) lepší zkušenost s kvalitou obrazu?
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, ja mam taky skylink a fakt srovnani Fandy s HD je katastrofa - no ale lepsi nez nic nebo na netu...
Reagovat
smazaný uživatel
Dík za reakci, lepší než internetový stream je to určitě, přesto ale v době velkých LCD televizí nechápu smysl takových programů.
Reagovat
J.M.
Když jsem v posledních měsících četl různé diskuse na zahraničních serverech, kde lidé pořád psali, jak se Roger zhoršil oproti zlaté éře 2004-2006, zejména jak moc zhoršil forhend, který prý už zdaleka nemá tu sílu jako za jeho nejlepších časů (a dokazovali to archivními videi, ze kterých bylo jasně vidět, že měl tehdy forhend o dvě třídy horší než dnes, zastaralejší technické provedení), nikdy jsem nechápal. Ono lidi klame, že na rozdíl od té doby dnes už existují jen dva turnaje s opravdu rychlým povrchem - Dubaj a Cincinnati. Všechno ostatní jsou pomalé a středně nebo mírně rychlé povrchy. Takže to pak opticky vypadá, že už nemá tu razanci jako kdysi. Ale kdo viděl první set včerejšího zápasu s Fishem, tak pokud usoudí, že Roger a jeho údery nejsou co bývaly, tak podle mě spadl z Marsu. :-) Viz highlights:

http://www.youtube.com/watch?v=MYVph0ZClZQ&feature=g-all-u
Reagovat
steve79
Presne tak. Musime taky brat v potaz ze obrana hracu je dneska taky mnohem lepsi, nez pred peti lety. Od federera vcera vyborny vykon. Ma formu. Finale federer-djokovic je na spadnuti
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som si hlavne všimol, že Federer teraz v Cincinnati chodí na sieť oveľa častejšie ako napr. vo Wimbledone. Neviem či je turnaj, na ktorom by bol častejšie na sieti ako tu. To je myslím ďalší dôkaz pre tých, ktorí nechcú pripustiť to spomaľovanie povrchov, vrátane Wimbledonu ;-)
Reagovat
J.M.
Tak já bych řekl, že na síť chodil ještě častěji na modré antuce v Madridu. :-) I ta byla možná rychlejší než letošní Wimbledon. Ono i to Cincinnati je letos možná o malinko pomalejší než jindy, ale pořád, abych doslova citoval Federera z před pár dní, "mnohem rychlejší než Wimbledon".
Reagovat
smazaný uživatel
Tak presne si každý turnaj už nepamätám, ale teda dáva zmysel, že chodil ešte častejšie na sieť v Madride. Ja mám strašne zlú pamäť :D Ale určite chodí teraz na sieť viac ako vo Wimbledone. Popravde, tenis ktorý hrá tu v Cincinnati sa mi strašne páči, Federer hrá síce stále pestro, ale v Cincy hrá ešte pestrejšie (asi aj vďaka tým častejším prechodom na sieť) ;-)
Reagovat
J.M.
Ono to může být i tím, že není úplně rozehraný, tak si to těmi útoky na síti usnadňuje, respektive si to zkouší, nacvičuje v zápasech, které má pod kontrolou. Do Madridu jel po pětitýdenní pauze, a v úvodních zápasech nebyl herně úplně jistý, tak chodil hodně na síť. Teď v Cincinnati taky říká, že neměl čas se po prodloužené trávové sezóně připravit na přechod na tvrdý povrch, že rozhodně míval v minulých letech lepší přípravu. Tak možná i tím to je.
Reagovat
smazaný uživatel
Wow, nějaký údery jsou vážně neuvěřitelný. Bekhend už má technicky naprosto precizní. Jinak ono je to i o tom, že se zhoršil na pohybu, kdyby zkombinoval pohyb z před 8 let a údery ze současnosti, tak je asi bezkonkurenční. Ale se svýma současnýma dispozicema musí občas hrát daleko složitější údery, a tak i když zahraje náročnější úder, výsledná efektivita nemusí být vždy vyšší než dřív, kdy hrál údery z lepších pozic.

Každopádně bych zápas mezi Rogerem z roku 2006 a 2012 viděl docela rád. Nemyslím si, že by ten současný musel mít navrch.

Každopádně Fish si taky zaslouží pochvalu, nějaký výměny zahrál brilantně. Škoda, že jsem neviděl.
Reagovat
J.M.
Taky si myslím, že některé typy úderů, které dnes hraje, "vynalezl" tím, že je o malinko pomalejší než před lety. Ale pořád je velice rychlý, jenom ten standard z let 2003-2007 v tomto ohledu byl prostě úplně šílený.

Myslím, že sám sebe z mladých let by porazil. Ale taky bych to rád viděl. Wilander říkal, že dnešní Federer by toho mladého porazil 3:0 na sety. Těžko říct, ale myslím, že možná malý pokles rychlosti kompenzuje lepší, modernizovanou technikou úderů a novými variantami úderů, větší škálou, a hlavně zkušenostmi, chytrostí.
Reagovat
J.M.
Jinak když se na to dívám znovu, tak úplně nejúžasnější úder, který v současnosti hraje, je ten jeho naražený bekhendový return. Tím několikrát zaskočil na jaře Nadala v Indian Wells, a teď včera i Fishe. Taková blesková reakce, jenom nastavení zápěstí, a tak skvělá délka až k základní čáře...
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě je Roger z té doby trochu podceňovanej. Hrál podle toho, jak tehdejší tenis vypadal, samozřejmě jaký byly povrchy atp, což tu sám popisuješ. Nevíš, jak by si tehdejší Federer poradil se současným tenisem, i když samozřejmě něco se dá vyvodit z toho, jak tehdy hrál na antuce a jak na ní hraje druhou polovinu svoji kariéry. On i tehdy hrál údery a výměny, který byly naprosto neuvěřitelný a který si třeba dnes nedokážu představit. Vybaví se mi jedna proti Agassimu, naprosto šílenej lob. Tehdy nemusel tolik hrát z defenzívy, většinu výměn hrál v kurtu a ofenzivně, takže nějaký herní systémy vůbec využívat nemusel, ale třeba by toho i tehdy byl schopen a třeba by dnešního Rogera porazil.

Já si tím u Rogera jistej nejsem. Jen u Roddicka vím, že ten z roku 2009 by tu světovou jedničku přejel.

Každopádně co je na tom videu, to jsou věci, o kterejch si Nole může nechat jen zdát. Tenis ve stylu letošního jara, opravdu tenis nejlepšího hráče na okruhu.
Reagovat
J.M.
No, nevím, zase když teď sleduju Noleho...:-) Tak bych snad jen řekl, že jsou to dva momentálně nejlepší hráči. Podle mě zase letošní Novak je podceňovaný. Pořád se říká, jaký je to pokles oproti loňsku, ale podle mě hraje líp než kdy předtím. I v tom Wimbledonu na olympiádě, i když tolik nevyhrává. To, jak v těch výměnách soupeře postupně úplně rozebere, ty jeho ukázkově zabalené forhendy... Taky už neplatí, že jeho nejlepší úder je bekhend, teď už z toho obalovaného forhendu udělal prakticky stejnou zbraň jako má Roger.
Reagovat
spaniel
Tak tady s vami vubec nesouhlasim. Podle me ma dnesni Roger mnohem lepsi backhand, ale forehand ma horsi, a to zejmena v posledni dobe, jako kdyby si neveril. Hodne s nim chybuje, kdysi trefoval lajnu za lajnou a na chybu mohl clovek cekat treba cely zapas. Rekl bych, ze v cem je dnesni Roger lepsi je variabilita, forehandove kratasy kdysi nepouzival vubec, taky na sit vic chodi. Ale ze vic jak ve Wimbledonu? Vzdyt jen ve finale s Murraym byl na siti tusim 69 krat.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, já si taky nemyslím, že by Nole byl letos slabší tenista jak loni. Ale na začátku sezony hrál podle mě na vyšší úrovni, než kam může Djokovic momentálně dosáhnout.

Roger hlavně zlepšil return, za to obrovskej dík Annaconeovi. Když vezmeš jeho return, hlavně bekhend a rozdíl v returnu prvního podání a druhýho podání.. Tak třeba mezi rokama 2005-2010 tam podle mě není absolutně žádnej progres. Až teď na něm začal pracovat.
Reagovat
J.M.
Wimbledonské finále s Murraym se hrálo 4 sety. S Fishem hrál 2 sety. Bohužel nemůžu nikde najít statistiku, kde by uváděli hru na síti. Ale pokud si to pamatuju, přes 20 to bylo.

Co se týče forhendu, možná ho tehdy hrával častěji risknantněji a častěji mu vycházel, protože byl na takové neuvěřitelné a dlouhodobé vítězné vlně. Ale to je věc sebevědomí, ne techniky. Částečně samozřejmě i fyzičky a rychlosti. Technicky je dnes jeho forhend o světelné míle dál. Ten jeho forhend (i bekhend a další aspekty) se postupem let hodně vyvíjel, postupně z toho tuctového úderu ze staré školy se měnil na dnešní provedení. Zhruba 1998-2002 takový obyčejný, zastaralý, nijaký forhend, 2003-2006 silnější, dominantí forhend, stále spíše té klasické techniky (podobnou má dodnes Haas), ale už s náznaky toho dnešního švihu, 2007-2011 už tam je jasný jeho klasický "liquid whip", tekutý bič, to bleskové ladné švihnutí o kterém pořád komentátoři mluví, a 2011-2012 postupné vylepšování biče, čím dál hladčí zvládání ve vyšších rychlostech, a hlavně přidávání nových variant jako jsou halfvoleje od základní čáry, křížné údery hrané téměř výhradně předpažím ála Steffi graf, kolébavé údery hrané brzy po odskoku s využitím síly horní části trupu, letos dokonce často hraje i inside-in forhend z bekhendového rohu po lajně s typicky nadalovským provedením vysoko nad hlavou, hlavně na antuce, což mu umožňuje hrát nepříjemné vysoké míče z bekhendového rohu. To jsou všechno forhendy, které dřív nehrál.

Zkrátka, ten vývoj jeho forhendu neustále v průběhu let pokračuje - sám říkal, že dnes záměrně nehraje tak riskantně jako tehdy, že už nemá tak bezmeznou sebedůvěru, ale to neznamená, že se mu forhend zhoršil. Když chce, napálí to tam stejně drsně jako kdykoli předtím.
Reagovat
spaniel
Wimbledon 69/4 sety...17
Cinci 18/2 sety...9
Takze zhruba polovina.
Jinak vcelku souhlas, ale je to o te variabilite, ty zmeny k lepsimu.
Kazdopadne si myslim, ze Fed 2006 by porazil soucasneho, i kdyz ne 3:0.
Reagovat
Heather_Fedex
libi se mi tve prispevky, rozumne, odborne a k veci, jen tak dal, klobouk dolu ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jaký rekord byl překonán? Já měl za to, že největší kurt je centrální dvorec Arthura Ashe ve Flashing Meadow a ten je pravidelně vyprodán, navíc komentátor včera říkal, že kapacita centrkurtu v Cincy je 11,5 tisíce diváků, tak by mě zajímalo, kde došli na tyto čísla? To byl jako poprvé v historii vyprodáno v Cinncinati?
Reagovat
smazaný uživatel
aha tak už to vidím místní sledovanost, tak bud su slepý nebo to autor opravil, tak v případě druhé varianty díky za vysvětlení ;)
Reagovat
LubosZabloudil
Těch 24.184 diváků bylo za celý den, což je rekord turnaje v Cincinnati ;) Špatně jsem to publikoval, teď už je to snad správně :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist