Federer překonal další rekord. Ve finančním žebříčku přeskočil Djokoviče a je první

31. 10. 2017, 14:33
Aktuality 69
Roger Federer si kromě osmého titulu z rodné Basileje a překonání Ivana Lendla v počtu titulů připsal další rekord. Šestatřicetiletý Švýcar díky triumfu v domácí hale v žebříčku odměn přeskočil Novaka Djokoviče a s téměř 110 miliony dolarů se ve finančním žebříčku dostal na první místo.
Profily hráčů
Roger Federer (© Twitter)

Roger Federer pokračuje v letošní fenomenální sezoně. Vítěz Australian Open a Wimbledonu v neděli poosmé v kariéře dobyl rodnou Basilej, navázal tak na úspěch z Masters v Šanghaji, letos ovládl již sedmý turnaj a celkově 95. kariérním titulem překonal Ivana Lendla. Nejvíce jich má na kontě Jimmy Connors (109).

To ale není vše. Legendární Švýcar se díky triumfu v rodné Basileji dostal do čela finančního žebříčku. Na odměnách dohromady vydělal neskutečných 109 853 682 dolarů, o necelých 50 tisíc dolarů přeskočil Novaka Djokoviče a momentálně je "králem odměn" v historii ATP Tour.

Federer letos na odměnách vydělal 11 022 856 dolarů. Úspěšnější je v sezoně 2017 pouze Rafael Nadal s 12 462 035 dolary.

Majitel 19 grandslamových vavřínů měl šanci ještě letos sesadit z tenisového trůnu právě Nadala. Po vyčerpávajícím týdnu v Basileji se ale rozhodl vynechat podnik Masters v Paříži, čímž Španělovi přezimování na postu světové jedničky značně ulehčil. Nadalovi totiž v Paříži stačí jediná výhra, aby se na trůnu minimálně do startu nadcházející sezony udržel.

"Je mi líto, že se Masters v Paříži nezúčastním, ale mé tělo si potřebuje po turnaji v Basileji odpočinout. Nahrál jsem toho letos docela hodně a musím se o své tělo starat, pokud chci v dalších letech předvádět svůj nejlepší tenis. Loni jsem zmeškal půlku sezony a poučil jsem se," vysvětlil Federer důvod své neúčasti v pařížské hale Bercy.

FINANČNÍ ŽEBŘÍČEK K 30. ŘÍJNU 2017
1. Roger Federer (Švýc.) 109 853 682 dolarů
2. Novak Djokovič (Srb.) 109 805 403 dolarů
3. Rafael Nadal (Šp.) 91 199 322 dolarů
4. Andy Murray (Brit.) 60 807 644 dolarů
5. Pete Sampras (USA) 43 280 489 dolarů
6. Andre Agassi (USA) 31 152 975 dolarů
7. David Ferrer (Šp.) 30 778 187 dolarů
8. Stan Wawrinka (Švýc.) 30 623 544 dolarů
9. Tomáš Berdych (ČR) 28 220 153 dolarů
10. Boris Becker (Něm.) 25 080 956 dolarů
Kompletní žebříček
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

69
Přidat komentář
peggy
Jeste vubec pan Federer mysli na neco jineho nez penize,penize.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
annah
:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Reagovat
a.magerova
http://worldsport.ge/img/articles/i_96f62d9c4956693fecb2ed62ff59a1e2_1496907423823525_0.jpg

http://www.autoforum.cz/zajimavosti/nejlepe-placeni-sportovci-sveta-v-roce-2017-do-top-10-se-dostal-i-pilot-f1/
Reagovat
mahycek
Nadal totiž s Chungem prohraje, na to vsaďte.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky myslím. Mám Rafu rád, ale kdyby vyhučel v prvním kole, tak je o zábavu až do finále TM postaráno.
Reagovat
Stan_Borowitz
Leda by si zlomil ruku...
Reagovat
smazaný uživatel
Ak sa Rafa dostane aspon do SF, tak Federer spravil dobre, ze do Pariza nesiel. Pred TM by mal aj tak Federer stratu nejakých 900b, hoci by Pariz vyhral. A s hracmi ako Busta, Thiem a podobne by Nadal asi ani nemal ako zavahat.

Rafa ma cestu do SF na prvy pohlad vydlazdenu. Najtazsi super Chung ho caka zajtra.
Reagovat
smazaný uživatel
Tsonga aj Delpo sa musia dostat do SF, aby vytlacili Bustu..Tych 180b za QF nebude tesne stacit, Pablo má mega luck...

Dokonca Djokovic, ak by sa zucastnil challengeru v BA a vyhral by ho, tak by sa dostal na TM. Mal by viac bodov ako Busta. Tento rok je kuriozny, vacsinou na TM nestaci ani 3000b, tento rok sa ho zucastnia pravdepodobne dvaja hraci s menej nez 3000..

Vysvetlenie jednoduché. To sú tí dvaja miesto ND, AM.
Reagovat
turista
No jo světový tenis už opravdu potřebuje návrat djokomurárny.
Reagovat
Nola
neviem, zabudol si na Stanimala, ten by nemusel ani hrat a kvalifikoval by sa, ze ano, ma 3150 bodov :D
Reagovat
Pe3k
Isner vs Schwarzman :D
A několik dalších zajímavých zápasů.
Reagovat
mahycek
Ve špičce je dost sportovců, ale teď se dívám na Ligu Mistrů a střídavě tenis. Tím nesnižuji Rogera, ale ty další později vyjmenuji. Záleží také , jak je sport populární, jestli je kolektivní atd. Je toho moc. Teď namátkou plácnu, bratři Pospíšilové v kolové..... taky se směji, alo co ???? Jdu teď na fotbal, sorry.
Reagovat
Padme
http://live-tennis.eu/en/atp-live-ranking
Reagovat
janek_da
jsem netušil, že má Berďa tak příšernou angličtinu.
Reagovat
sprchon
Taky jsem koukal. :D Možná v rozhořčení zapomněl.
Reagovat
Patik
To je také porovnávanie rekordov..keby boli odmeny od 98ho rovnaké ako sú teraz ..tak Nole sa na Rogera zďaleka nechytá :)
Reagovat
peggy
Nechapu,vcem chce jeste pan Federer byt prvni,tituly,penize mozna I deti,arogantnost atd.Je jasne,ze umi,ale nemusi to takto zduraznovat.Je to nepekne.Pro mne bude legenda skromny,poslusny,hrac,ktery hraje jiny tenis RAFA !!!
Reagovat
Franky
Si mily/mila :) normalne ako FFF sa na teba ani nvm hnevat lebo takym milym sposobom to predkladas ako take nahnevane male dieta ktore uz ma dost tej Rogerovej nadvlady v tenise :) ak si zena nechaj mi cislo v sprave kludne sa ti ozvem a trosku ta utesim ;)
Reagovat
annah
Šmarjá - jako by to zdůrazňoval on! O těch rekordech přece píšou novináři, oni sčítají price money a sestavují žebříčky a tabulky. Roger je v tom zcela nevinně. Nikde to do světa nevytrubuje. To snad pochopí i školák...
Reagovat
turista
V klidu. Rafa má taky soukromé letadlo a je stejně pohádkově bohatý jako Federer.
Reagovat
Marduch
FOREHANDE???!!!
Reagovat
Franky
:DDDDDDDD
Reagovat
turista
Místo sporů raději držme palce Rafově krásné zemi ať se nerozpadne.
Reagovat
Fandina
Když se dohodnou a rozejdou se v pohodě, jako tomu bylo u Čechů a Slováků, tak proč ne? Slováci jsou spokojení, že jsou samostatní, tak proč to nepřát Katalánsku. Ne každý se dělí válkou, jako země bývalé Jugoslávie, nebo jako válka Srbska o Kosovo.
Reagovat
Franky
ne uplne vseci sme tak natom...ja by som napr bral CSR...
Reagovat
annah
No právě že to tam na dohodu a pohodový rozchod, jako to bylo u nás s bratry Slováky, vůbec nevypadá. Aby z toho nebyla nějaká menší občanská válčička...
A že bychom pak odtrhli MOravu a udělali si tu nějaké Moravské markrabství? To asi ne - to bychom se pohádali o nové hlavní město. A ještě by se pak od nás odtrhlo Slezsko. Nebo Moravské Slovácko. Přišli bychom o vinohrady...
(Nacionalisti bohužel zvedají leckde hlavy a dokáží lidi zblbnout)
Reagovat
Fandina
Jde o to, že když se někdo chce dohodnout, tak se dohodne. Jako při rozvodu. Mnohdy na společném majetku mají partneři různé zásluhy a přesto se dovedou domluvit. Se státy je to to samé.
Reagovat
a.magerova
Je tu totiž rozdíl... u nás chtěli pryč Slováci čili chudší stát, takže nebylo třeba tolik bojovat, oni rádi odešli, my je silou nedrželi..... ve Španělsku chce odejít ten bohatý, proto je kolem toho taková tahanice, chudší nechtěj přijít o bohatství toho, co se chce trhnout... a navíc by to strhlo řetězovou reakci i u ostatních....
Reagovat
Fandina
Tak ať to strhne reakci, když se některý celek chce trhnout, tak ať se trhne, když z toho nepoteče krev. Nevidím na tom nic špatného. Špatné je to, jak se to dělo v Jugoslávii, srbsko chorvatská válka, srbsko slovinská válka, srbsko kosovská válka, to je problém. Pokud se někdo bude dělit dohodou, jako my s Slováky, tak v tom žádný problém nevidím.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já taky ne, ale vysvětluj to politikům v Madridu, kteří už svým voličům naslibovali hory doly hrazené mimo jiné z katalánských peněz. Nehledě na to, že veřejné rozpočty Španělska jsou v tak bídném stavu, že už v roce 2011 se taktak podařilo odvrátit bankrot. Bez katalánského příspěvku do společné kasy by se to nemuselo povést... proto je Madrid nepustí.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ono je to trochu jinak. Slováci až tak moc nechtěli samostatnost, rozhodně ne většina obyvatel a už vůbec ne Mečiar a jeho suita, ti chtěli akorát vyšší transfery z federálních rozpočtů a naprostou volnost rozhodování na slovenském území. Klaus (a hlavně Macek) tu fintu ale prohlédl a do rozdělení Mečiara de facto vmanévroval.

Kataláncům (většině z nich a hlavně jejich politikům) podle mne taky nejde o samostatnost, ale o to, aby se poměr toho, co odvedou do společné poklady, a toho, co se jim vrátí zpět, zlepšil v jejich prospěch. Ovšem v Madridu to nechápou a rozhodli se místo jednání pro silové řešení... uvidíme, jak to dopadne, obzvlášť vezmeme-li v úvahu, že Španělé mají ve vedení občanské války ještě docela čerstvé know-how...
Reagovat
Nola
Slovensko nejde s Katalalanskom zrovnavat, na uzemi Slovenska nikdy nebola povinna cestina, vyucovala sa okrajovo na hodinach slovenciny - rozdiely medzi slovencinou a cestinou, kdezto v Katalansku je myslim spanielcina od urciteho stupna skoly povinna, na verejnych miestach su uvedene pomenovania dvojjazycne - katalansky a spanielsky, na Slovensku sme si z nich vzali priklad a mame dvojjazycne nazvy miest, ulic a pod. na uzemi, kde ziju mensiny:D ale iba na tychto uzemiach
Reagovat
turista
No jo ale Katalánci se liší od Španělů asi tak jako Moraváci od Čechů.
Reagovat
Fandina
To vůbec, protože Katalánsko je země s tisíciletou historií, kulturou a jazykem. Katalánština má nejvíc společné slovní zásoby s italštinou a portugalštinou, 85 procent, se španělštinou 75 procent. Ve školách se na prvním stupni učí jen katalánština.
To se vůbec nedá s Moraváky a Čechy nedá srovnávat. Tam se jedná o územní oblast s autonomní samosprávou.
Reagovat
Nola
historicky je Morava viac spata so Slovenskom ako s Ceskom - Velkomoravska risa :D
Reagovat
ipko
Mr. Recordman
Reagovat
Krisboy
Reagovat
steve79
Presne tak. Hlavne to je jen zlomek toho kolik teniste vydelaji z reklamy. Fedexovi přijmy z reklamy jsou ?dajne cca 1,6 miliardy v přepočtu za rok! U Rogera to musime brat z rezervou, protoze to je nejlepsi sportovec v dejinach sportu.
Reagovat
slacker
coze? urco to bude nejaky cutalista, ten nejlepsi sportovec v dejinach :_DD
Reagovat
Pe3k
Jestli nejlepší nevím, ani neznám všechny sporty, ale určitě je v špičce.
Reagovat
Marduch
jj taky bych řek, že ve špičce.
Reagovat
steve79
Kdo ze sportovcu se dokazal drzet ve špičce 14 let? Roger vyhral 1. grandslam v roce 2003
Reagovat
Marduch
Tak třeba na tyhle naše legendy Rogerovi ještě nějaký ten rok úspěchů schází:
https://sport.lidovky.cz/kolova-bratri-pospisilove-d0a-/ostatni-sporty.aspx?c=A140810_184059_ln-sport-ostatni_lso
Reagovat
steve79
Dobře, ale musis se podivat jakou sledovanost ma kolova a jakou tenis!
Reagovat
steve79
Hlavne nesmime zapomenout, jak se sport za posledni roky zdokonaluje a zrychluje.
Reagovat
Marduch
Ten příspěvek jsi neměl brát tak vážně :)
Reagovat
Krisboy
Venus W. 20 let. Zatím.
Reagovat
steve79
Myslim si, ze nejsem sam, kdo zastava tento názor. Souhlasim s tim, ze Messi a Ronaldo jsou vyborni sportovci, ale Roger je Roger.
Reagovat
turista
Roger to neříká nahlas, ale vzhledem k jeho ambicióznosti si myslím, že toho Connorse chce dohnat v těch statistikách. Connors drží rekord hlavně díky tomu, že vyhrál hafo tzv. dvěstěpadesátek. Ale 109 je holt zatím nejvíc.
Reagovat
turista
Možná že si RF taky pár tituly z dvěstěpadesátek v budoucnu pomůže.
Reagovat
a.magerova
Tím líp pro nás - jeho fanoušky... já říkám furt, že Tokio je reálné... oslaví tam i narozky... ;-)
Reagovat
Marduch
Z ranku současných týmových sportů, příští rok odkroutí 14.sezonu Sidney Crosby, který do svých 30 let vyhrál doslova, co se dalo:
Zimní olympijské hry
zlato ZOH 2010
zlato ZOH 2014

Mistrovství světa
zlato MS 2015

Mistrovství světa juniorů
stříbro MSJ 2004
zlato MSJ 2005

Stanley Cup
vítěz 2008/2009
vítěz 2015/2016
vítěz 2016/2017

Světový pohár
vítěz SP 2016

Art Ross Trophy (vítěz kanadského bodování) ? 2007, 2014
Hart Memorial Trophy (nejužitečnější hráč ligy) ? 2007, 2014
Ted Lindsay Award (nejužitečnější hráč ligy dle hlasování hráčů) ? 2007, 2013, 2014
Maurice Richard Trophy (nejlepší střelec v základní části) ? 2010, 2017
Mark Messier Leadership Award (hráč s nejlepšími vůdčími schopnostmi) ? 2010
Conn Smythe Trophy (nejužitečnější hráč playoff) - 2016, 2017
Reagovat
steve79
To mas sice pravdu, ale ja budu argumentovat tim, ze hokej hraje 16 -20 narodnosti, ale tenis hraje mnohonasobne vice:D
Reagovat
Mayo
Sid the Kid (:
Reagovat
Stan_Borowitz
něco o švýcarském arogantovi a egoistovi... hezký rozhovor

https://sport.aktualne.cz/tenis/byl-federeruv-maser-na-co-se-jini-nadrou-on-zvladne-lehce-a/r~df153c44bd8411e7b128002590604f2e/
Reagovat
smazaný uživatel
velice zajímavý rozhovor, díky ;)
Reagovat
Matti
Pěkný rozhovor. Na každý povrch, jinak vyvážit raketu, to jsem nevěděl. Proč mám pocit, že moji hře to stejně nepomůže. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
jediny, kdo je tu arogantni jsi ty :)) egoisto :))
Reagovat
Stan_Borowitz
Já vím. A jsem na to patřičně hrdý!
Reagovat
smazaný uživatel
to, ze dokaze neco, co jini nedokazou ani za nic neznamena, ze je egoista. pane boze, proc jsou na svete tak zli a hloupi lide jako jsi ty :)
Reagovat
Marduch
jako Stan je znám svými jedovatými sarkasmy, ale buď si jist, že na tomto portále se vyskytují ještě větší padouši.
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasim s tebou :))
Reagovat
Tornes
Az to tu chvili budes sledovat, tak ti bude jasne, ze tohle je od Stana ironie a nadsazka, narazka na peggy, frantze a podobne :-)
Reagovat
sprchon
Hezký... :)
Reagovat
annah
Rozhovor je senzační. Podle odkazu to vypadá, jako by vyšel včera, ale já jsem ho určitě už četla - možná před měsícem. Jen už si nepamatuju, kde...
Reagovat
a.magerova
http://img24.cz/images/39898266877470544136.jpg
Reagovat
a.magerova
Tady je jasně vidět, jak se ty odměny rok od roku navyšují... 19 násobný GS vítěz s 95 tituly konečně přeskočil 12 násobného vítěze GS s 68 tituly... on i ten Berdych bez GS je před Beckerem mnohonásobným GS a TM vítězem...
Reagovat
Fandina
To sice ano, ale přesto je to ukazaatel, jak je třeba Roger dobrý, když hrál v době, kdy byly odměny za GS daleko menší a přesto je včele.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist