Federer přijel do Prahy propagovat Laver Cup

20. 2. 2017, 13:55
Aktuality 74
Švýcarský tenista Roger Federer téměř po deseti letech zavítal do Prahy. Vítěz nedávného Australian Open a držitel rekordních osmnácti grandslamových titulů přijel do české metropole propagovat zářijový Laver Cup a spolu s českou jedničkou Tomášem Berdychem dnes krátce po poledni pozdravil fanoušky na Staroměstském náměstí.
Profily hráčů
Roger Federer

Pětatřicetiletý Roger Federer, patrně nejlepší tenista historie, se objevil v Praze poprvé od září 2007. Tehdy hrál v české metropoli daviscupovou baráž, v níž Švýcaři podlehli českému týmu 2-3.

"Jsem rád, že jsem po dlouhé době zpět v Praze. Když jsem tu byl naposledy, sice jsme prohráli, ale Prahu mám moc rád, je to jedno z nejhezčích měst v Evropě. Když jsem známým říkal, že jedu do Prahy, říkali, že jsem šťastný muž," řekl s úsměvem Federer na pódiu uprostřed Staroměstského náměstí, kam se něj přišlo podívat několik tisíc fanoušků a kde nechyběl ani Berdych.

"Je to hodně ikonické místo, jsem rád, že tady mohu být. Strašně se těším na září, je to něco jedinečného, co tu ještě nebylo. Doufám, že diváci v O2 areně jako vždy vytvoří skvělou atmosféru," uvedl Berdych.

První ročník Laver Cupu, v němž se utká tým Evropy s výběrem světa, se uskuteční v pražské O2 areně 22. až 24. září. Vedle Federera je jistá i účast Španěla Rafaela Nadala, s nímž se švýcarská legenda utkala v nezapomenutelné pětisetové bitvě nedávného finále Australian Open.

"Nemůžu se dočkat září. Bude to jedna z nejlepších akcí za poslední roky a věřím, že na tak úžasném místě, jakým je Praha a kde lidi milují tenis, vznikne tradice, která bude trvat třeba dalších 100 let. Věřím, že bude vyprodáno a bude fantastická atmosféra, která nás bude nabíjet energií. Doufám, že jako Evropa zvítězíme," dodal Federer.

Na pódiu ho přivítala i pražská primátorka Adriana Krnáčová a tenista ji obdaroval raketou. Následně švýcarská legenda s Berdychem poslali mezi fanoušky dva míčky, a kdo je chytil, získal vstupenky na Laver Cup.

Federera v Praze čekalo také focení materiálů pro akci. Berdych mu v metropoli dělal průvodce, Švýcar viděl i centrum města a před akcí na Staroměstském náměstí si s českou jedničkou zahráli tenis na lodi plující u Karlova mostu.

Roger Federer a Tomáš Berdych

"Vtipkovali jsme, že bychom to měli dělat každý den, abychom zpopularizovali tenis. Nevím, jestli si někdo něco takového už vyzkoušel. Je pravda, že trochu foukalo," řekl Federer.

"Byla zima, ale bylo to příjemné. Byla to skvělá příležitost, jak Rogerovi ukázat trochu Prahy. Z mostu nás sledovalo hodně lidí, hrát tenis pod Karlovým mostem je něco výjimečného," dodal Berdych.

"Tomáš mi vysvětlil, co se odehrává na nábřežích, ale samozřejmě Praha, to není jen Vltava. Proto se do Prahy vrátím. Chci co nejdřív vyzkoušet pivo, chci si užít město. Před deseti lety bohužel nebyl čas. Možná přijedu s rodinou a projdeme si Prahu," plánoval Federer.

Evropský tým povede na Laver Cupu jako kapitán Švéd Björn Borg a jeho protějškem bude Američan John McEnroe. Za oba výběry nastoupí šest nejlepších hráčů.

Vstupenky se začnou prodávat 24. února a nejprve bude možné zakoupit lístky na všechny tři hrací dny v cenách od 4500 korun do 17.900 korun. Později se začnou prodávat vstupenky na jednotlivé hrací bloky za 990 korun.

Akce vymyšlená jako pocta Australanovi Rodu Laverovi by se měla konat každý rok v září s výjimkou roku, v němž jsou letní olympijské hry. Už je jasné, že v roce 2019 bude ve Spojených státech a pak znovu v Evropě.

Čtyřhru by si chtěl zahrát s Rafaelem Nadalem
Švýcar Roger Federer a Španěl Rafael Nadal jsou zřejmě největšími tenisovými rivaly poslední doby. Při premiéře nové soutěže Laver Cup mezi evropským týmem a výběrem světa v září v pražské O2 areně by si však mohli spolu zahrát čtyřhru. Vítěz nedávného Australian Open Federer, který dnes zavítal do české metropole, se podzimní akce v libeňské hale nemůže dočkat a slíbil, že nepůjde o žádnou exhibici.

"Vezmeme to naprosto vážně. Bude to ostrý turnaj s ostrými zápasy tak, aby vyhrál ten nejlepší. Rod Laver chce, abychom zastupovali svou část světa s hrdostí a hráli o vítězství. Takže rozhodně žádné exhibice," řekl Federer na dnešní tiskové konferenci v Praze, kde fenomenální tenista propagoval novou soutěž pro šest elitních hráčů z Evropy a šest ze zbytku světa.

Vedle Federera je jistá i Nadalova účast, chybět nebude ani česká jednička Tomáš Berdych. "Těším se, že si budu moci zahrát po boku svých největších rivalů, jako je třeba Rafa. Vždy jsem si s ním chtěl zahrát debla. Naše rivalita je speciální, nikdy jsme neměli možnost být spolu v jednom týmu. Obdivuji jeho hru, jeho forhend. Bylo by to úžasné," prohlásil pětatřicetiletý Švýcar.

"Bude skvělé, že fanoušci budou na naší straně. Naposledy, když jsem tu byl, rozhodně na naší straně nebyli. Dobré je, že je nemusíte tenisově nijak vzdělávat. Vědí, co je brejkbol, co znamená 15-0. To je dobrý začátek," smál se držitel rekordních osmnácti grandslamových titulů.

Evropský tým povede na Laver Cupu jako kapitán Švéd Björn Borg. "Je to jeden z nejneuvěřitelnějších lidí a tenistů, s kterými jsem se kdy měl možnost setkat. Změnil tvář tenisu. Vždy, když s ním hovořím, tak se od něj učím. Vždy má připravený nějaký příběh. Už v září byl na Laver Cup hodně namotivovaný, jak přispět týmu. Spolupráce s ním bude přínosná," dodal Federer.

ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

74
Přidat komentář
Roger_Federer
Stary clanek..
http://sport.idnes.cz/nejlepsim-hracem-vsech-dob-je-nadal-nikoliv-federer-tvrdi-agassi-pwu-/tenis.aspx?c=A140509_110134_tenis_tny

Andre mu v podstate dal polibek smrti.;)
Reagovat
steve79
To jsem také četl. Nejlepším hráčem historie je pro mě Federer. Nadal je nejlepším antukářem historie.
Reagovat
Pe3k
Andre to pak vzal z5. A i kdyby ne. Tak je to jedno, pro 99 lidi ze 100 je to Federer.
Reagovat
rod_laver
V průběhu AO jsem tady dával letošní článek od AG, že je dle něj nejlepší v historii Roger..on je taky kam vítr, tam plášť :)
Reagovat
smazaný uživatel
A dúfam, že Rafa zváži svoje posobenie v debli vedla Federera. Úprimne dúfam, ze po svojom boku privita radsej osvedčenú kvalitu, trebars M. Lopeza, než túto mačku vo vreci z Bazileja.
Reagovat
Fandina
trapné
Reagovat
Roger_Federer
Jiste, na pozdejsi party by si spolu mohly zatancit i ploužaček z Monacem.;)
Reagovat
Pe3k
No Rafa v IW hraje double s Tomicem, bude se slzou v oku spominat na 4 hru s Rogerem...
Reagovat
Lina
Tichá závist, že si s ním nemůžeš zahrát sám.
Reagovat
smazaný uživatel
S kým?...S Lopezom, či Federerom?...
Reagovat
Lina
Píšeš o tom, že by si měl Nadal rozmyslet hrát s Federerem a ne že by měl Federer hrát s Lopzem.
Reagovat
smazaný uživatel
Kliknem na clanok, ci sa dozviem nieco o tenise a nájdem tu len bandu nažhavených pubertiačok tesne po koncerte Back Street Boys v najlepších rokoch:.

Aj tak dobré :)
Reagovat
Fandina
Šlo o propagaci tenisu, o tenisu se bude psát až LC proběhne. Chápeš?
Reagovat
janek_da
:D
Reagovat
Fandina
A takhle to někdo vyfotil z tribuny, kde pánové stáli a dal to na twitter LaverCupu.
https://pbs.twimg.com/media/C5HEkmlWEAExpbi.jpg
Reagovat
Fandina
:-))
https://twitter.com/sportCT/status/833661889037082625
Reagovat
anajka
Úžasné. Vidno, že má talent na reči, povedal to úplne čisto. :)
Reagovat
Fandina
Přesně. Úžasné od něj! :-)
Reagovat
panzer.dragon
sem tam :)
Reagovat
a.magerova
Já taky... :-))
Reagovat
blixa
Kde ????!!!! ;-)
Reagovat
blixa
Jo už tě vidím ;-)
Reagovat
a.magerova
Metr od pódia, takže jsem viděla i lesk Rogerových bot a lesk Tomova prstýnku... :-))
Reagovat
Lina
Čekala jsem, že uvidíš víc. ;)
Reagovat
a.magerova
Celkem mě překvapilo (mile), že oba (Tom i Roger) na to pódium přišli tak nějak plaše, jakože žádné takovéto: "Héééj, tak mě tu konečně máte a čumte!!!"

A tak, jsou to přece jen chlapi, co víc na nich vidět.... :-)))
Reagovat
brixner
Tak to já bych tam přilít, zjebal všechny, že maj špatný foťáky a voslňujou mě bleskama, tamtý hostesce bych pořádně vyčinil za to, že pod kazajkou nemá podprdu a kdo se jako má koukat na ty mlaďounký kozičky, rozhodčí by dostal preventivní pojep, kdyby mi náhodou chtěl sebrat nějakej ten fiftýn ve prospěch Rafy, ještě toho strejdu, evidentně z Moravy, co tam furt šustí brambůrkama, bych šupem nechal vyvést ochrankou k Mekovi, tam ať si dělá bordel a chlemstá Colu jak je libo, všichni do jedný lajny a kdyby někdo čistě náhodou chtěl podpis nebo tak něco, tak ho velice tvrdě upozorním na to, že se podepisuju výhradně jen vítězům GS a v rukavicích, bo nejsem zvědavej na nějakej ten bacil z Prahe, to my v Dubaji teda rozhodně nemáme, to teda né! Ten vykulenej spratek v druhym rohu by mi přines pálku a po notářsky vověřenym slibu, že mě všichni nechaj vyhrát, bych tedy šel drobet pinkat, když už mě ta pakáž přišla vočumovat jako vopici...Pak bych byl móóóžná spokojenej, hele nemějte mi to za zlý, ale jsem prostě profík vod zhora až dolu!
:-))
Reagovat
Lina
Oni si na hvězdy podle mě zrovna nehrají i když někteří si to myslet nemusí.

Tak podrobnosti jsou podrobnosti. Např. co měli oblečené, jestli Roger nosí prstýnek, taky jsi mohla vidět celou rodinku, jestli Tě Roger nepozval na turnaj a tak. :))
Reagovat
anajka
Noo, hovor, preháňaj... Ako bolo?
Videla som už kopu fotiek a videí. Ale daj aj Tvoje dojmy.
Reagovat
a.magerova
Super, při čekačce (dvě hodiny) bylo pod mrakem, ale před Rogerovým příjezdem vysvitlo sluníčko a svítilo celou dobu.... a když odjel, tak se slunko na chvíli schovalo a pak zase vykouklo... prostě je TAM NAHOŘE NĚKDO, kdo chtěl, aby to bylo peRFect.... :-))

Pak, když přišel Tomáš na pódium, tak už někteří chtěli, aby přestal mluvit a KONEČNĚ přišel ON.... no a pak zas na Toma někteří volali, ať uhne ze zorného úhlu, že není vidět na Rogera... Tom to vzal s úsměvem a popošel... :-))

Jooo, moc pěkný zážitek.... :-))

P.S. Nejhorší boty měl Bouček... :-P
Reagovat
janek_da
na tiskovce RF mluvil prakticky jenom o Tobě :)
Reagovat
anajka
Ja keď som pozerala to video, povedala som si to na adresu Boučka, keď tam spustil tú dlhú vetu, ktorou predstavoval Rogera, "nekecaj tak dlho, veď všetci vieme, kto to je a pusti ho na pódium" :).
Roger vyzeral, že si to užíva.
Reagovat
VlS
Magerko, a furt nevím, jakej vztah má Roger k Tibetu a Dalajlamovi :-((
Reagovat
a.magerova
A víš, že je mi to jedno.... já mám na TO téma svůj jakýs takýs pohled... na vyvěšování vlajky TO u mě rozhodně není... ;-)
Reagovat
VlS
Tibet je smutnej, že to tak vidíš :-( ( a úplně na mraky z toho, že já to mám tak nějak stejně ):-)
Reagovat
brixner
Kravina! Tibet má plno hor, tak musí bejt veselej!;-)
Reagovat
kada.tom
A (nejen) místní se z toho mohou po*rat :-D

OK, musím uznat, že pár fotek obou pánů na lodi s Karlovým mostem a Pražským hradem jsou opravdu povedené :-)
Reagovat
Lunej..
tak jsou volné lístky v sektoru 114, 103 atd, stojí 17 999, pak jsou za 12000 a pak je už jen 4. sektor nahoře a to jsou ceny od 5000 - 8000 Kč. Tak to osobně je pro mě bezpředmětné, ze 4. sektoru uvidím akorát dvě mouchy kdesi dole :)
Reagovat
gigin
Navíc když si furt navalená. To fakt nemá za mák smyslu.
Reagovat
Lunej..
Jak navalená?
Reagovat
mrafe
to víš to abstinent gigin nezná :D
Reagovat
gigin
Navátá :DDDD
Reagovat
Lunej..
Jsem si to myslela, ale raději jsem si tvou drzost ověřila :)
Reagovat
Haitik
I z toho 4. sektoru jde vidět výborně.. :-)
Reagovat
Lunej..
Nevím, já tam byla kdysi na koncertě Jarreho a bylo to dost daleko. :)
Reagovat
Haitik
Já tam byl na hokeji a teda i na tenise, na FC a viděl jsem fakt dobře! :-)) Jako kdyby to nebylo tak drahý, tak bych si ty lístky i koupil možná.. :D
Reagovat
Lunej..
Jasně, je to věc názoru, ale do 400. sté řady mi to přijde dost peněz. Kdo na to má, ať si to tam užije :)
Reagovat
misa
V TV to bude dostačující.
Reagovat
mrafe
https://twitter.com/LaverCup/status/833651217553203200/photo/1
Reagovat
peRFect
Už jsem nevěřil, že Rogera uvidím naživo a už vůbec ne, že bych měl podepsanou jeho knihu. No mám obojí a ten pocit opojení si budu užívat dlouho. Min. do září :-)
Reagovat
carolyn
https://livestream.com/accounts/17590784/events/7024405/videos/149977951
Reagovat
carolyn
http://sport.idnes.cz/roger-federer-na-navsteve-v-praze-laver-cup-fk0-/tenis.aspx?c=A170220_074920_tenis_mne
Reagovat
steve79
Uzasne. Pred chvili jsem se vratil. Skoda, ze nebyla autogramiada.
Reagovat
peRFect
Obešel celý plot a podepisoval se...
Reagovat
Fandina
Tak to je škoda, že jsem nebyla u plotu. Moderátor řekl, že na podpisy nebude čas. Škoda, že jsem nebyla blízko plotu.
Reagovat
peRFect
Já měl štěstí, celou dobu ke mě byli zády a když slezli z pódia, ty 4 řady přede mnou běželi k autům, takže jsem šel rovnou k plotu pořídit ještě nějaké foto. Roger ale vzal fixy a šel se podepisovat. I když jsem jen o rok mladší, byl to pro mě obrovský zážitek. Sleduji ho někdy od 97 roku.
Reagovat
Fandina
Tak to jo. Já stála vzadu, takže tohle jsem nezaregistrovala. Jinak já jsem chtěla ten podpis pro jednoho známého, který mi volal, jestli bych mu ho nesehnala. Ale jinak super. Já jsem sice Rogera viděla na živo několikrát, ale tohle bylo zase něco jiného. A pánům to v těch oblecích moc slušelo.
Reagovat
peRFect
Tak to gratuluji já tobě, Rogera jsem ještě neměl tu čest vidět. Věřím, že herně to bude premiéra na LC.
Reagovat
gigin
Mne museli nutit, táhnout za uši, abych se šel na něj dívat na centr ve Wimbledonu. Co mi zbývalo...
Reagovat
Fandina
Naposledy jsem ho viděla hrát vloni v Halle. A bylo to super. Pokud budou lístky, tak bych na LC chtěla jít.
Reagovat
steve79
Doufam, ze sezenu listky. V patek to zacne!
Reagovat
Bee
asi to začne dřív. Já jsem se zaregistrovala na lavercup.com, minulý týden mi poslali jen mail, že děkují za registraci, ale dnes přišlo, že mám ve středu hlídat mail, že bude možnost koupit lístky v předprodeji... tak doufám, že to nebudou jen ty pekelně drahé, ale i ty levnější ...
Reagovat
smazaný uživatel
ahoj,

já už jsem si je koupil. Jestli máte O2, tak si můžete poslat kód z O2 extra výhody a lístky si přednostně koupit.

Do toho pátku ještě aby nějaký lístky zbyly, přišlo mi, že jich tam už moc není...
Reagovat
steve79
Napiš odkaz!
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.o2extravyhody.cz/cz/detail/vyhody-bestsport-laver_cup_v_o2_arene_prednostni_nakup.html
Reagovat
steve79
Tak už to je vyprodaný. Ještě, že jsme neváhali :D
Reagovat
a.magerova
To už bylo vyprodaný včera večer po osmé... to jen abys měl ještě větší radost, žes to stihl jen tak tak... ;-)
Reagovat
steve79
To jsem zvědavý kolik půjde v pátek do prodeje lístků. Ted je ještě se soustředit na French Open a Wimbledon :D
Reagovat
Lina
Já jsem teď na Tebe naštvaná, že na mě kvůli Tobě nezbyly. :) A smutním.
Reagovat
smazaný uživatel
klika no, čekal jsem, že se po lístcích jenom zapráší
Reagovat
Bee
díky za tip... budu radši, když budu mít lístky dřív. Předpokládám ale, že jich tam vidíš málo, protože ty balíky lístků pouštějí postupně - právě proto, aby do pátku něco zbylo:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to možné, ale pro klid v duši jsem radši koupil teď :-)
Reagovat
steve79
Díky moc! Už máme také koupeno!
Reagovat
smazaný uživatel
Byl sem tam a on obesel asi jen tretinu plotu a kdyz pak po strane odchazeli na tu tiskovku,melo co delat 6 chlapu,aby ho uchranili a na RF bylo videt,jak ta tlacenice je na nej uz moc...docela sila...
No sem zklamanej,nemam ani tenisak podepsanej,ani foto s nim...
Trochu nedotazene...autogramiadu teda udelat mohli...
Dostal sem se k nemu na 2 metry,bliz to neslo...
Reagovat
panzer.dragon
http://www.jpeg.cz/images/2017/02/20/3TCyg.jpg
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist