Federer se dočkal! Vyhrál French Open a vyrovnal Samprasův rekord

7. 6. 2009, 17:08
Aktuality 96
Roger Federer se nesmazatelně zapsal do tenisové historie. V dnešním finále zdemoloval Švéda Söderlinga a poprvé vyhrál antukový French Open. Stal se tak šestým hráčem v historii, který dokázal vyhrát na všech čtyřech grandslamech. Celkově získal 14. titul a vyrovnal rekord Peta Samprase.
Profily hráčů
Roger Federer

Přál mu to snad každý. Tenisový odborníci, fanoušci, ale i jeho rivalové z kolotoče světového tenisu. "Nikdo si titul z Roland Garros nezaslouží víc než on," řekl po svém letošním senzačním vyřazení čtyřnásobný šampion Nadal. "Tohle je tvůj rok! Dokážeš to!" Pokřikovali na něj lidé v pařížských ulicích. „Bezpochyby se stane největším tenistou historie, pokud dokáže zvítězit i na French Open," řekl Agassi, který v Paříži vyhrál před 10 lety.

Řeč je o Rogeru Federerovi, jenž hrál v Paříži třikrát ve finále, pokaždé v něm ale podlehl Nadalovi. Stejně jako před čtyřmi lety v semifinále a dlouho tak marně usiloval o skompletování sbírky grandslamových titulů.

Letos však španělského tenistu - světovou jedničku Rafaela Nadala - z cesty odstranil Robin Söderling. Senzace ze Švédska, která dokázala postoupit až do dnešního finále.

Utkání se hrálo v nevlídném počasí. Bylo chladno, foukal silný vítr a každou chvíli se z nebe snášely kapky deště. Souboj však počasí nepřerušilo. Hned od úvodu začal dominovat Federer. Takřka nechyboval a k velké radosti publika vyhrál první set za 23 minut hladce 6-1. Dokonce už byly vidět i úsměvy na tváři jeho manželky Mirky, která jakoby tušila, že by to mohlo dopadnout dobře.

Jenže když zápas nepřerušil déšť, postaral se o to lidský faktor. Ve čtvrtém gamu druhého setu došlo k nevídané situaci, kdy i přes silné bezpečnostní opatření vběhl na kurt jeden z diváků a dostal se až přímo k Federerovi. Pořadatelé zůstali stát jako opaření a vetřelec stihl Švýcarovi hodit vlajku FC Barcelona kolem krku. Poté přeskočil síť i na stranu k Söderlingovi, tam už ho ale jeden z pořadatelů srazil k zemi a spacifikoval.

Federer nijak nereagoval - za což mohl být fanoušek rád, takový Safin by ho zřejmě "přetáhl" raketou - pouze si upravil šátek, dal najevo že je v pořádku a ve hře se pokračovalo. Sedmadvacetiletý Švýcar sice na chvíli ztratil koncentraci, ale vážné problémy mu to nenadělalo. Jen to, že nedokázal prorazit soupeřův servis a o zisku sady musel rozhodnout tie-break. V něm Federer zahrál ze čtyř servisů 4 esa a definitvně zlomil Seveřanův odpor. Nadšení diváci opakovaně skandovali: "Roger! Roger!"

Hned na začátku třetího dějství získal Federer protivníkův servis, a když následně zvládl odvrátit první nabídnutý brejkbol, už mu nic v cestě za vysněným triumfem nestálo. Za necelé dvě hodiny vyhrál 6-1 7-6 6-4, poklekl na kolena, chytil se za hlavu a plakal. Patnáct tisíc diváků povstalo a ocenilo tenistu dlouhým potleskem.

"Není to jednoduché se vyrovnat s takovými podmínkami. Robin tu navíc hrál skvěle, ale jsem moc šťastný, že jsem to dnes zvládl. Je to nepopsatelný pocit," řekl Federer bezprostředně po utkání.

Trofej pro vítěze převzal Federer z rukou Andrého Agassiho a celý tenisový svět sledoval, jak při švýcarské hymně nedokázal skrýt slzi štěstí.

"Je to čest přebírat trofej od takové osobnosti," hovořil Federer v angličtině k Agassimu a následně zase děkoval publiku v francouzštině. "Musím poděkovat všem, co mě tu podporovali, bez nich by to bylo mnohem těžší. Především ale nesmím zapomenout na moji nádhernou ženu, která je těhotná," dojal pařížské obecenstvo švýcarský tenista. "Už jsem pochyboval, že vůbec někdy Roland Garros vyhraji," dodal. "Nebylo snadné se vypořádat s emocemi."

"Je to možná mé největší vítězství. Díky němu ze mě spadl velký tlak. Teď už můžu hrát po zbytek kariéry v klidu, protože mi už nikdo nemůže říct, že jsem nevyhrál Roland Garros," uvedl Federer, který první letošní titul slavil až v generálce v Madridu, kde ve finále porazil Nadala. "Je fajn být zase na pódiu jako vítěz. Je to magický moment,"

Sedmadvacetiletý rodák z Basileje tak jako teprve šestý tenista v historii skompletoval sbírku grandslamových titulů. Před ním to dokázali jen Fred Perry, Don Budge, Rod Laver, Roy Emerson a Andre Agassi. "Tahle výhra utnula debaty o tom, kam Federer v historii patří. Je nejlepší ze všech," nechal se slyšet Agassi.

Zároveň vyrovnal rekord v počtu vyhraných grandslamových turnajů. Má jich na svém kontě 14, stejně jako legendární Pete Sampras. Dosud triumfoval pětkrát ve Wimbledonu, pětkrát na US Open, třikrát na Australian Open a dnes poprvé na Roland Garros.

Za poslední čtyři roky z šestnácti grandslamových startů chyběl Federer jen jednou ve finále. Celkem dvacetkrát v řadě byl minimálně mezi nejlepší čtyřkou.

Söderling dosud z dvaadvaceti startů na grandslamových turnajích hrál maximálně ve třetím kole a na antuce nezískal žádný titul. I proto je pro něj finále obrovským úspěchem. Stal se prvním švédským finalistou na Roland Garros od roku 2000, kdy v Paříži marně bojoval o titul jeho současný kouč Magnus Norman. Posledním švédským vítězem na nejvýznamnějším antukovém turnaji byl v roce 1988 Mats Wilander. Šestkrát v Paříži triumfoval Bjorn Borg, víc titulů na Roland Garros nikdo nezískal.

"Roger hrál zkrátka lépe než já. Předvedl řadu neuvěřitelných úderů, byl prostě nad moje síly," smířil se s prohrou Söderling, který Federera nedokázal porazit ani na desátý pokus. "Včera jsme s Magnusem žertovali, že mě nikdo nemůže porazit desetkrát za sebou," narážel Švéd na nelichotivou bilanci 0-6. "No, ukázalo se, že jsme se spletli," řekl s úsměvem. "No, tak jedenáctkrát mě už snad neporazí," naoko varoval Söderling vítěze.

"Rogere, dnes si ukázal, jak se hraje tenis. Jsi největším hráčem tenisové historie," vysekl čtyřiadvacetiletý Švéd vítězi poklonu.

"Pro mě to byly nejlepší týdny mé tenisové kariéry, jsem šťastný, že jsem se dostal až do finále," uvedl Švéd, jehož čeká ve světovém žebříčku posun z 25. na 12. místo.

- GRANDSLAM FRENCH OPEN (Francie, antuka) -
nedělní výsledek mužů (07. 06. 2009)

Dvouhra - finále:
Federer (2-Švýc.) - Söderling (23-Švéd.) 6-1 7-6(3) 6-4
Esa: 16:2. Dvojchyby: 2:3. Nevynucené chyby: 24:22. Vítězné míče: 41:24. Využité brejkboly: 4 ze 6/0 ze 2. Celkem získané míče: 98:72. Čas utkání: 1:55 hod.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

96
Přidat komentář
smazaný uživatel
ja si myslim ze by mohl napodobnit aj Roda Lavera a ziskat vsetky GS v jednom roku come on roger
Reagovat
a.magerova
Dnes jsem obzvlášť šťastná, že patřím k těm miliónům Rogerových fanoušků :-))
Vždy jsem mu fandila ... v období dobrém i zlém ... a dnes to bylo v tom nejlepším !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně Rogere. Gratulace. I mi ukáplo :) ted by ty tituly mohli ještě přibejvat. Ta rána po tom kameni co mu spadl ze srdce byla slyšet až do ČR :D
Reagovat
no1
skott
Ked by sa Nadal odhlasil z Wimbledonu a Federer by ho vyhral......

pokud nectes prispevky tak mi radsi neodpovidej :)
Reagovat
no1
07.06.09 18:31Od: krbik13
Reagovat
skott
Tobe asi dela problem slovenstina...
¨ked¨ znamena ¨kdyby, kdyz¨ a ne ¨kez¨ jak se mylne domnivas.
Reagovat
krbik13
Dakujem ze si mu to vysvetlil.Ja si vobec neprajem aby sa odhlasil len som chcel vediet ako by to vyzeralo bodovo keby sa to stalo...
Reagovat
skott
A co jsi chtel vlastne vedet? Jestli Nadal bude chybet ve Wimbledonu a Roger ho vyhraje, dostane se na prvni misto?Ano je to mozne, ale jeste pred tim potrebuje body z Halle...
Reagovat
smazaný uživatel
Rogre, konečně!! 14. GS a ještě k tomu RG, gratuluju!
Reagovat
smazaný uživatel
Roger by mohol vyhrat Wimbledon aj US open ma velku sancu si myslim taktiez bude svetova jednicka ak to dokaze a potom si myslim ze zas bude hrat dobry tenis lebo bude psychicky velmi silny vrati sa mu sebavedomie a ma sancu na 20 GS mozno
Reagovat
krbik13
Ty si este vacsi optimista jak ja :D:D:D No bodaj by to tak bolo :D
Reagovat
smazaný uživatel
Pekne Roger. Ale teraz to bude mat tiez tazke lebo na WIM bude chciet prekvapit Murray. Djokovic bude hrat tiez dobre...
Reagovat
smazaný uživatel
Už je to tady. Vynervovaní fandové můžou konečně oslavovat titul a plni optimismu začínají blábolit o 20 vyhraných GS. I když Rožér letos postupoval s odřenou hubou a dvakrát hrál na 5 setů.
Jen se divím, že články o něm v posledních dnech nedosáhly aspoň na 100 komentářů (tedy rádoby komentářů, protože jejich úroveň je až na výjimky skutečně trapná). Snad tady těch fanouškovských nesmyslů a blábolů bude zase víc.
Jeden ukázkový trotl tady dole napsal: Souhlasím přejmenovat 7.červen na den Rogera Federera... LOL
Reagovat
smazaný uživatel
No a ?
Reagovat
skott
A kdo tady plny optimismu blabolil o Nadalove letosnim Grand Slamu, Brozi?Nebyl jsi to nahodou ty...
A trotlem si oslovuj toho, kdo te omylem zplodil.
Reagovat
skott
edit: nebyl jsi to nahodou ty po AO...
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, ale jsi ubožák, pokud nemáš dost pokory ocenit hráče, kterého zjevně nemusíš a který na rozdíl od Tebe v životě dokázal něco neuvěřitelného, nelez na tyto stránky a léč si svou frustraci jinde, primitive
Reagovat
smazaný uživatel
Jen na dodanou, má slova patří tobě, neznabohu
Reagovat
smazaný uživatel
no a co, ze postoupil jak rikas s odrenou hubou, treba Djoko, Rafa ani Andy nepostoupili ani do sedmifinale:) tak v cem mas problem? Ten turnaj nevyhral za zasluhy, nikdo mu to nenechal, proste hral nejlip a vyhral. Tak to ma prece bejt, ze vyhraje ten nejlepsi
Reagovat
smazaný uživatel
Kukosku, já narozdíl od tebe na tento web už napsal pěknou řádku seriozních komentářů k WTA. U Fédi něco napíšu jen výjimečně, protože mě tyhle fanouškovské hádky nezajímají. Ale možná se u těch tvých "názorů" ještě hodně zasmějeme. Kdy ten den Rogera Federera oficiálně vyhlásíš?

Soob: Moc nescházelo a s Haasem prohrál. Proti mladším to bude mít čím dál těžší. I na trávě. Mary, Djoko nebo Potro se letos posunou zase o kus dál.
Reagovat
smazaný uživatel
Nezlob se, ale asi nechápeš, co je nadsázka, ano to, že já sem nepíši abych s někým soutěžil, ale abych vyjádřil nadšení nebo svůj názor na svého oblíbeného hráče. Neznám tě, ale slyšel jsem, že zhruba 3/4 zdejších návštěvníků si z Tebe dělá srandu, přemýšlej proč, připadáš mi taky jako problémový člověk nebo takový ten "chytrolín", nic ve zlým, ale už mi nepiš, Ať žije Roger!
Reagovat
smazaný uživatel
Ale na to jestli neco schazelo nebo ne se to nehraje, ten break point ve tretim setu za stavu 4:3 odvratil neskutecnym mickem tam se zlomil zapas. Byla to krasna vymena, Haas mel navrch a Roger se paradne ubranil. To prece nebylo jen stesti neco ten kluk umet musi a misto nervu musi mit ocelovy draty:)
Reagovat
smazaný uživatel
A takovy ty reci, ze to bude mit tezsi a ze uz toho moc nevyhraje, to lidi co maji podobny nazory jako ty rikaji uz dobre 3 roky to uz nikoho nemuze rozhodit:)
Reagovat
smazaný uživatel
Zlomil, šlo jenom o pár centimetrů, být to 5:3 kdoví co by pak bylo.
Uvidíme. Ale situace před 3 roky se nedá srovnávat s roky co přijdou, třicítka na krku, všichni ze špičky budou proti němu o dost mladší. A pořád s ním prohrávat na grandslamech určitě nebudou, na turnajích hraných na dva sety uměj vyhrát už teď.
Reagovat
smazaný uživatel
To mas pravdu, na dva sety vyhravat vedia. Len ked maju hrat na pat, tak idu do kolien a to s tym 27 rocnym "starcom! !
Reagovat
smazaný uživatel
No kdyby to slo ven tak prohral o tom nepochybuju. Ale vono to ven neslo byl to nadhernej a genialni micek, kdyz to budes brat tak jak pises tak je kazdej micek kterej de na lajnu nebo k lajne nahodak a stastnej, me jen stve to ze to neuznas, protoze kdyby tohle zahral Rafa proti Fedovi tak reknes ze je nejlepsi a ze to urcite chtel a Roger, uz na to nema.
Reagovat
smazaný uživatel
ted musí všichni co sledují tenis uznat že Roger patří mezi nejlepší hráče historie.určitě se opět najdou ti co řeknou že když neporazil Nadala tak ten titul nemá takovou váhu.na to mám snadnou odpověd-mohl tam přece Nadal hrát ne?ale nehral tam protože nema tak vyrovnanou vykonnost na grandslamech(Roger 5 let po sobě min. v semifinále)a je to proto jakym stylem Rafa hraje.je to sebezničující tenis a to se ted potvrzuje.to se Rogerovi nemůže stát ani po 5-ti setovych bitvách.říkáte že Nadal hraje tenis budoucnosti?pak to bude mít jedinou vyhodu-dost často se budou na čele střídat další hráči,podle toho jak to kdo zdravotně vydrží dlouho.Nejlepší tenis minulosti,současnosti i budoucnousti už sledujeme-hraje ho ROGER FEDERER!!!to je král
Reagovat
smazaný uživatel
naprosto souhlasiim:):)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale,ale to jsou zase kecy ty Nadalovi problémy jsou vrozené.Na druhou stranu to co dokáže a vydrží Nadal nikdo jinej nedokáže.
Reagovat
smazaný uživatel
tak at tu vydrž předvede na Wimbledonu a na konci roku na US open...
Reagovat
skott
Dokud se bude na USO semi a finale hrat dva dny po sobe, Nadal ho nikdy nevyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo teď se to vyskakuje,jak jsem řekl s vrozenou vadou se těžko něco dělá a stejně .... všek se ještě budete divit :))
Reagovat
smazaný uživatel
true story
Reagovat
smazaný uživatel
Ukazuje sa, ze Federova hra je velmi technicka a setrna pre telo. Nadal hra narocny tenis fyzicky a nie je mozne si udrzat vykonnost po cely rok. Neznevazujem co dokazal! Ale po uspesnom necelom roku prisiel skrat.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty vole si ze mě děláš prdel?O nadalovo problémech s koleny se ví už jak dlouho nevím co tu blábolíš o skratu.Rozhodně si ty kolena nepodělal svojí hrou pokud se nepletu je to vrozená vada.To že je Nadalova hra náchylnější na zranění je pravda to ti neberu.Jen taková úvaha,nevím jestli je Nadal tak famórní nebo jsou ostatní tak neschopní že nikdo nedokáže Rogera porazit ať to byl Hass,Delpo nebo jiní kteří se vždy u konce pos*ali.
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem, preco sa tak rozculujes. Ved je to len diskusia. V jednom clanku sa hovori, ze Tony Nadal pripustil, ze sa Nadal moze odhlasit z Wimbledonu, pre problemy s kolenami. Vraj cakali, ze sa to moze stat. Ci to ma vrodene, alebo z tenisu, ja s tym nemam problem. Jedno je iste jeho hra je fyzicka narocna. To nehovorim len ja, ale aj tenisty, ktory tento sport robia profesionalne. Tak neviem, co si taky nahnevany. Nikto nechce aby sa odhlasoval. Je tu len diskusia coby keby, nic viac nic menej.
Reagovat
smazaný uživatel
Neříkej mi že jsem nahněvaný,to z toho co jsem napsal nemůžeš poznat navíc žádný !!! nikde nevidím.Zřejmě si nepochopil to o čem jsem psal ve 21:36.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to mozne, tak sorry.
Reagovat
smazaný uživatel
Bravoooooo Roger! Ja byl od pulky tydne mimo, ale peclive jsem sledoval jeho vykony a po dnesku jsem nesmirne stastny, asi stejne jako on sam, ze to zvladl! Pro me osobne je nejlepsim tenistou uz davno, dnes zkompletizoval Grandslam a muze v klidu hrat do konce sve kariery, ja verim, ze ted to bude jeste lepsi Federer, jak bude hrat uvolnenejsi, to zas bude podivana! Tak jeste jednou bravoooo Roger a jen tak dal!

Roger "The KING" Federer is the BEST!!! Klobouk dolu :))
Reagovat
no1
Gratulace rogerovi ...
a co tu pisou nekteri kez by se rafa odhlasil z wimbledonu aby byl roger zase no.1 trosku lol, pokud ma nato byt no.1 musi se tam dostat pres rafu ne tak ze rafa nebude hrat ;)
Reagovat
skott
Kdo tu neco takoveho napsal?Nejsi tak trochu paranoidni porad...Rogerovi staci Wimbledon vyhrat a na Nadala se vubec nemusi ohlizet.
Reagovat
smazaný uživatel
Mozne odhlasenie sa z Wimbledonu zahlasil Tony Nadal ! Neviem, ci si ten clanok cital?
Reagovat
smazaný uživatel
ROGER JE NEJLEPSI HRAC TENISOVE HISTORIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace pro Rogera,ač to bylo výkonostně jedno z jeho nejhorších RG tak nakonec se to podařilo.Jen aby se ze světa tenisu touto výhrou po Nadalovi z tenisu nevytratila další velká osobnost.
Reagovat
smazaný uživatel
No, este jeden dovetok. Pajuna pamatas, ako Feda odpisovali a posielali do dochodku? Tvrdili sme zabudnite, to sa nestane! V jednej diskusii som napisal, Fed bude s malym Fedikom behat este na chrbte po dvorci. Takze dochodok sa nekona, no, este aby pobehal s tym malym po dvorci! Fedovi sa dobre fandi, on nikdy nesklame, len prehra, ale to je v poriadku, tak to chodi. HOWGH!
Reagovat
smazaný uživatel
Promin, nepamatuju.Rogera jsem tu musela bránit tolikrát, že se to jednoduše všechno pamatovat nedá.Ale máš naprostou pravdu. Roger ještě poslední slovo zdaleka neřekl...
Reagovat
krbik13
Ked by sa Nadal odhlasil z Wimbledonu a Federer by ho vyhral,aky bodovy rozdiel by bol medzi nimi?Este treba pocitat asi aj s Montrealom a Cincinnati kde Federer vypadol minuly rok vzdy na zaciatku...
Reagovat
smazaný uživatel
Ja by som nepredbiehal! Nechajme plynut cas ! Nadal sa oklepe a zasa budume hadat do krvi, kto je lepsi. Tenis tohto obdobia je skvely, skvely, skvely.
Reagovat
smazaný uživatel
krbik13: ak by sa rafa odhlasil a roger by ho vyhral, bol by znova svetova jednotka
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt? S tymi bodmi sa moc nezaoberam !
Reagovat
smazaný uživatel
fakt, roger by mal 12.070 a rafa 10.890
Reagovat
smazaný uživatel
To je nasledok aj toho noveho bodovania?
Reagovat
smazaný uživatel
Roger, ty jsi prostě zlatý!! Brečela jsem jako vždy s tebou:DD
Reagovat
smazaný uživatel
taky mi tekly slzy štěstí proudem :)
Reagovat
smazaný uživatel
taky jsem jich par ukap:)
Reagovat
smazaný uživatel
kolik se mu přičte bodu za vyhrany French oepn
Reagovat
a.magerova
800 bodů
2000 za vítězství, ale obhajoval 1200 za minulé finále.
Reagovat
smazaný uživatel
2 000, mám dojem ;)
Reagovat
Forsberg.Peter
Jo 2000, když body obhájí, přičtou se mu všechny znovu.
Reagovat
smazaný uživatel
počkajte, to akože keď niekto vyhraje napríklad AO, a na druhý rok to obháji, tak sa mu pripočítajú 2000b. alebo nič a ani nič nestratí?
Reagovat
smazaný uživatel
A potlrsk aj pre Robina!!! Bol zlaty, hlavne v tom zaverecnom prejave!
Reagovat
smazaný uživatel
Ozaj ho znemoznili asi prislis ! Normalny clovek, zvladol to dobre. Treba dodat, ze sa mu hralo urcite tazko, vsetci chceli aby vyhral Fed. Ja by som pustil do gati este den pred tym. On to zvladol, herne dnes na Feda nemal, ale bojoval, snazil. Patri mu ucta a cest.
Reagovat
smazaný uživatel
jj suhlas....videl som video ako imitoval rafu na zapase vo W a bolo to velmi nesportove a nefair z jeho strany....kazdopadne tymto si povest trochu napravil
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, tak ! Ja som to tiez videl. Moc mi to nevadilo, lebo nie som fanuskom Nadala. Ale bolo to nesportove. Keby to robil niekto Fedovi, tiez by ma to stvalo. Ale urcite s tou jeho povestou to nebude take zle. Bol to vypaty zapas, tak to bol mozno dosledok.
Reagovat
smazaný uživatel
re:Abudabi
Také ňemám nijak zvlášť v oblibě Nadalův styl hry a taky si myslím, že chování Söderlinga bylo nesportovní. Ale mějme na paměti, že to byla pouze reakce na chování Rafy. Söderling si stěžoval u rozhodčího a Rafa ještě se zdržováním přitvrdil, tak Robinovi prostě ujely nervy. To se stane. Myslím, že většina odpůrců Rafy oceňuje jeho hru, ale není schopna se vypořádat s jeho "mimoherním psychologickým nátlakem". Rafově popularitě to spíš ubližuje, nemá to přece při svých výjimečných herních schopnostech zapotřebí.
Reagovat
smazaný uživatel
Diky, ze si mi ten pribeh osvetlil cely. Ja som videl, len Sodorlinga ako ho paroduje. Viem, ze to bol patsetak! Boli casy, ked som zacal diskutovat na tejto stranke a na adresu Nadala som si nebral servitky pred usta. Prevazne to bolo sposobene tym, ze niektori diskutujici hanebne ponizovali Feda. Uz som od toho upustil. Takze dnes chapem aj Sodorlinga. Sorry, ze som ho nazval svedskym snehuliakom. Mimochodom, som si spomenul aj na osud Berdycha. A zacalo to v Madride, tiez po zapase s Nadalom.
Reagovat
smazaný uživatel
Dviham casu vsetkym fanusikom Fedaaaaaaaaaaaaa. Tak konecne ! Zabil dve muchy jednou ranou. Len tak dalej, dufam, ze vsetkym vytries este zrak.
Reagovat
smazaný uživatel
gratulace je to borec
Reagovat
smazaný uživatel
Velká gratulace, nádherný soustředěný výkon! Ten šílený tlak posledních týdnů snad bude pryč! Už se těším na Wimbledon!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Fedex se během turnaje skvěle pohyboval,zřejmě zapracoval na fyzičce,protože jestli jsem v posledním roce tvrdil,že je u míčů pozdě,na letošním RG to bylo naopak.
Reagovat
smazaný uživatel
Congratulations!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Foto z finále včetně napadení divákem na tenis forum
Reagovat
smazaný uživatel
Byl to asi Švýcar, mám dojem, že měl jejich vlajku, sice Rogiho nechtěl zranit, ale rozhodil ho na chvíli a je trestuhodné, jak se tam mohl dostat, předvedl výborný běh a přeskok sítě, ale ten 1 pořadatel ho hezkou rybičkou zkolil. Souhlasím přejmenovat 7.červen na den Rogera Federera. Je to frejer a king, jak zvládl hlavně ten tie-break. bravo and congratulations what he has done for tennis so far!!!
Reagovat
skott
tu je videjko toho incidentu

http://www.youtube.com/watch?v=NvKpOAUPOK0
Reagovat
smazaný uživatel
jooo tak ten tiebreak bol sialeny to som este nevidel...4 esa zo 4 moznych :)....a ta rybicka teho securitaka....whoooha:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem moc rád,že se to Fedexovi podařilo.Já si myslím,že právě na antuce má nyní větší šance proti těm nejlepším.Věřím mu též na trávě,nikoliv však na betonech.Dnes hrál opět ten svůj nejlepší tenis a Soderling prostě neměl šanci,i když tam měl taky dobré momenty.Byl však na něho vyvinut takový tlak,že to neustál,ale jinak hrál ten turnaj výborně,byl už ale dost unavenej-takže u míčů pozdě,což rozhodlo .Jedno je jistý.pokud Federer hraje svůj nejlepší tenis,je to to nejlepší co může tenis nabídnout.Myslím,že letos ještě vyhraje wimbledon.
Reagovat
majjkaa
SOM HRDA NA ROGERA!!!! Bolo to naaadherneee, Roger ma 14 gr.titul, bude to majlepsi tenista historie! A odovzdavanie bolo uzasne, fede bol tak mily ajajaaajj :))) SKVELE :) ROGER SI NAJLEPSI
Reagovat
a.magerova
Jak před týdnem řekli komentátoři: French Open v posledních letech nevyhrávají světové jedničky, ale světové dvojky.
Dík Rogere !!!! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Klincujes !! Inac pozdravujem tenisoveho analytika s nickom no1. Co natipoval nic nevyslo, hlavne s Fedom. Takze diky.
Reagovat
skott
7.cerven nyni oficilane DEN ROGERA FEDERERA!!!
Reagovat
smazaný uživatel
cmon rož!
Reagovat
smazaný uživatel
gratulujeeeeem. tymto pozdravujem vsetkych zatracovacov tenisoveho genia ;-)welcome back champ
Reagovat
carolyn
Roger gratuluju!
Reagovat
smazaný uživatel
Velka gratulace fedexovi, udelal mi radost kluk jeden:)
Reagovat
smazaný uživatel
Rogi ukázal jsi, že jsi opravdu vyjímečný tenista!!! Nádherný zápas, soupeř neměl šanci! Díky za všechco co děláš pro tenis!!§ Jsi KING!! Gratuluju!
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, žes byl 1 z mála, přála mu to snad celá Paříž,a většina tenisového světa včetně komentátora Mats Wilandera i mě, je to velký hráč a zvítězil naprosto zaslouženě, ačkoli mu letos pomohl i osud. Teď i kdyby už nic nevyhrál, může klidně odejít. Ale on má před sebou ještě výzvu překonat Pata Samprase. Hats off. May Roger live!
Reagovat
smazaný uživatel
ANO! ANO! Tak to malo byť :)
Reagovat
smazaný uživatel
Velka gratulace konečně se ti to povedlo.
Reagovat
smazaný uživatel
THE RETURN OF THE KING!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
YES !!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
a.magerova
French Open je dobyt !!! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Další na řadě je Wimbledon! ;)
Reagovat
smazaný uživatel
On W vyhraje!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Presne, roger vyhra wimbledon a ide spat na post svetovej 1!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Velká gratulace fedexovi,zasloužil si to.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem mu to teda nepřál, nemám ho moc rád, ale musím přiznat, že je fakt dobrej a musím před ním smeknout!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist