Federer se kvůli bolestem zad odhlásil ze Cincinnati, Nadal bude světovou jedničkou

14. 8. 2017, 17:51
Aktuality 105
Boj o návrat do čela světového žebříčku v Cincinnati skončil dříve, než vůbec začal. Švýcar Roger Federer se kvůli zranění zad z turnaje Masters 1000 odhlásil a Španěl Rafael Nadal se tak za týden stane poprvé od června 2014 světovou jedničkou.
Roger Federer

Na Masters 1000 v Cincinnati se tento týden mělo rozhodnout o staronové světové jedničce, Roger Federer však boj o návrat do čela žebříčku, v němž strávil rekordních 302 týdnů, vzdal. Z oblíbeného turnaje v Ohiu, kde již sedmkrát triumfoval, se odhlásil kvůli zranění zad den poté, co ho bolesti limitovaly během včerejšího prohraného finále v Montrealu proti Alexanderu Zverevovi. 

"Moc mě to mrzí, že se musím odhlásit ze Cincinnati, kde jsem si tenis vždy užíval. Město má jedny z nejlepších fanoušků na světě a mě je teď líto, že jim budu chybět," omluvil se Federer. "V Montrealu jsem si hnul se zády a tenhle týden potřebuju odpočívat."

Devatenáctinásobný grandslamový šampion Federer loni vynechal druhou polovinu sezony, aby doléčil bolavé koleno a právě záda. Letos, kdy si dal další pauzu na jaře dva měsíce během antukové části sezony, vyhrál 35 z 38 zápasů a ovládl 5 z 8 turnajů (Australian Open, Wimbledon, Miami, Indian Wells a Halle).

Nyní šestatřicetiletý Švýcar věří, že mu dva týdnu klidu prospějou před US Open, které startuje 28. srpna.

Nadal se do čela vrátí po třech letech
S mizernou formou bojujícího a nyní i zraněného Andyho Murrayho tak za týden vystřídá v čele žebříčku ATP Rafael Nadal. Jednatřicetiletý Španěl byl první naposledy 6. července 2014 a celkem 141 týdnů. Poprvé se do čela vyhoupl 18. srpna 2008 rovněž po turnaji v Cincinnati, kde tehdy došel do semifinále.

"Bylo těžké se dostat na první místo. Mám velkou radost, že jsem dostal tuhle šanci," uvedl Nadal.

Vítěz patnácti grandslamů Nadal letos vyhrál čtyři antukové turnaje, když ovládl Roland Garros, Masters v Madridu a Monte Carlu a Barcelonu. K tomu přidal finále na Australian Open.  Minulý týden v Montrealu prohrál už v osmifinále s osmnáctiletým Kanaďanem Denisem Shapovalovem, tento týden v Cincinnati začne proti Francouzi Richardu Gasquetovi.

V Cincinnati letos bude chybět celkem šest hráčů Top 10. Kvůli zranění se kromě Federera odhlásili také Andy Murray (kyčel), Marin Čilič (přitahovač) a Kei Nišikori (zápěstí), Novak Djokovič (předloktí) a Stan Wawrinka (koleno) kvůli dlouhodobým zdravotním problémům již předčasně ukončili letošní sezonu. Dnes se omluvil také nemocný Francouz Gaël Monfils.

"Je to jen náhoda," odpověděl Nadal na poznámku, že všem absentujícím hráčům (až na Nišikoriho) je přes třicet let. "Už nám není dvacet a nehrajeme všechny turnaje. K našemu sportu to patří. Sám jsem to zažil několikrát, hodně turnajů jsem zmeškal, takže doufám, že se všichni brzo uzdraví," dodal.

Federera v hlavní soutěži nahradil lucky loser Ital Thomas Fabbiano, který je nasazen rovnou do druhého kola a čeká v něm na soupeře z duelu Schwartzman-Chačanov. V prvním kole má volno i Srb Janko Tipsarevič, který si zahraje místo Nišikoriho. Monfilse nahradil dvaadvacetiletý Ind Ramkumar Ramanathan, jenž si odbyde premiéru na turnaji Masters 1000.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

105
Přidat komentář
brixner
Roger fakt prohrál s tím rusákem???
Reagovat
mahycek
Popřeji Rafovi,(vyborné v těch letech k jedničce, ale jak dlouho ????
Reagovat
a.magerova
https://twitter.com/Scarlett_Li/status/896860655206113280

Ať má Franz radost.... :-))))
Reagovat
peggy
Je to krasa,ze kral antuky RAFA bude jednicka.Hlavne tam musi vydrzer a tj.neprohravat a klid.Je dobre,ze to neni arogatni Federer.Tak tedy Vamos Rafa!!!
Reagovat
Labi
proč by měl být arogantní? podle čeho tak soudíš?
Reagovat
Stan_Borowitz
Ona nepíše "arogantní", ale "arogatní". To má úplně jiný význam, je to odvozeno z japonského "arigato" a znamená to "zdvořilý, úslužný"...
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Marduch
Tak to potom jo.
Reagovat
annah
:-))))))))))))))))))))))))))))
Jestli někdo na světě není arogantní nebo egoista(jak se tu občas toto divné označení objevuje), naopak navzdory vší slávě a úspěchům je pokorný a vždy pozorný a přátelský k lidem, pak je to Roger. On pozdraví i posledního zřízence. Až je s podivem, že při tom, jak mu lidi padají k nohám a šílí, kdekoliv se objeví, že zůstal normální. Ani to s ním nehnulo.Musí to být velmi milý člověk - už to, jak se chová k ženě a k dětem.
Vyprávěla mi známá, která ještě loni pracovala ve fitku, kam chodíval trénovat: Požádali ho o společnou fotku s personálem a on samozřejmě souhlasil, ale nejdřív požádal, ať přivolají pro společné foto i uklizečku,protože studio bylo vždy perfektně uklizeno. Že jí tím chtějí poděkovat.
Prostě "arogantní egoista".....:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Pekná príhoda...

Volne dostupná. Stiahnut si ju mozete z www.RogerFedererBlogspot.com.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle projevu musis byt strasne jednoduchej člověk ;D
Reagovat
Marduch
Jediná Peggy, kterou znám, hrála v seriálu Ženatý se závazky. To by mohlo štimovat.
Reagovat
rod_laver
Už delší dobu se chystám konečně nahrát pár fotek z Wimbledonu, napsat historky ze zákulisí včetně fotek ale vždy, když si tady přečtu diskuzi, tak mě nadšení přejde.

Místo toho, abyste si vážili, že ještě v roce 2017 je Roger s Rafou na špici, tak se hádáte, urážíte a předháníte v tom, kdo má větší ego a "péro".
Reagovat
Krisboy
To je škoda, zrovna tvůj report bych si přečetl rád...
Reagovat
janek_da
"Querrey dorazil Kozlova kanárem"
Reagovat
smazaný uživatel
A Gavrilova Mladonovic kanarem nacala...LTC Cvokhausen opet v uvodu Mastrs vali, jen aby vam nedosel zase dech a motivace ke konci turnaje, kdyz uz neni koho poradneho porazet:)
Reagovat
Roger_Federer
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/3704--nadal-chce-dvoulety-zebricek-i-teniste-potrebuji-nekdy-odpocivat-rika
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak zase jak kteří. Ti, kteří vypadávají v prvních kolech, mají odpočinku dost, ale zase třou bídu s nouzí jako třeba Stachovskij nebo Rosol, takže si musejí přivydělávat jinak.

Ti, kteří postupují do závěrečných kol, jsou zase chyceni ve zlaté kleci a neodpočinou si prakticky vůbec.

Nejlíp jsou na tom takoví ti talentovaní flákači, co sem tam uhrajou slušný výsledek, když se jim zrovna chce, a jinak na to házejí bobek. Mají prachy i volný čas. Nesmějí to ale vykřikovat nahlas jako Tomic, to už je na Frantu ze Škodovky, O2, Samsungu, ministerstva školství nebo třeba Komerčky, s mírně nadprůměrným příjmem a služební Oktávkou, kterej to všechno financuje, už trochu silné kafe, ´bo on má radši víc vody a s mlíkem...
Reagovat
smazaný uživatel
potrebuju odpocivat a v case volna ci medzi sezonami stihaju aj rôzne exhibicie,hacik je inde,najlepsi na reklamach zarobia ovela viac ako na prize money,preto sa im uz na nejakych Masters ani neoplati hrat,ani pri tych odmenach
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Rafovi.
Snad bude na US open Roger fit, jinak nemá kdo Swiss hop! držet :-(
BeBe, Stan i Timea na marodce.
https://www.instagram.com/p/BXyJhU3B9El/?taken-by=timea.official
Reagovat
gigin
Reagovat
Nola
what?
i do not understand
Reagovat
gigin
Sak tomu netřeba rozumiet, já tuna temu tiez nerozumiem.
Reagovat
a.magerova
Myslela jsem, že právě řešíš trojku a né TP.... ;-)
Reagovat
gigin
No momentálně fakt řeším glosky :)) ale fakt, že ta trojka bude lepší. Taková víc free a pohoda :))
Reagovat
Stan_Borowitz
To je vždycky free a pohoda, pokud někomu nejebne a nezačne žárlit nebo jinak vyšilovat. Ale to se mně naštěstí za ty roky nikdy nestalo-
Reagovat
Marduch
Aspoň nejaký šťastný muž v tomhle světě!
Reagovat
Nola
Rafa fans,
v ankete som hlas odovzdala spravne, nejaky siesty zmysel, ci co...
nevidela som finale, vobec som netusila o zdravotnych problemoch GOATA, prajem mu rychle uzdravenie, nech boj o NO1 ma tie spravne grady
necham sa prekvapit, kto bude king of season
Reagovat
Krisboy
Vamooooos Rafa!!!!! (ale GOATův čas přijde taky, to su klidny)
Reagovat
a.magerova
V pondělí u PC nebudu, tak aby si někdo nemyslel, že mu TO snad nepřeju.... :-))
Reagovat
Stan_Borowitz
Taky vyrážíš na pozdní dovolenou?
Reagovat
a.magerova
Spíš díky dovolené můžu pomoct kamarádovi vyklidit a uklidit byt, dobrý skutek pro něj, dobrý pocit pro mě... ;-)
Reagovat
babolat.cz
Roger se stěhuje?
Reagovat
a.magerova
Jj, jeden z Prahy se stěhuje do Vyškova..... Tobě to Vyškovák zatajil?.... ;-)

http://www.kdejsme.cz/prijmeni/Federer/hustota/

http://www.kdejsme.cz/prijmeni/Nadal/hustota/
Reagovat
babolat.cz
však já tam bydlím :-)
Reagovat
a.magerova
https://www.csfd.cz/film/121872-tri-chlapi-v-chalupe/prehled/
Reagovat
babolat.cz
:-)
Reagovat
a.magerova
Včera bylo vidět, že od půli druhého setu není OK... samozřejmě, že nesnižuju Sašovo vítězství, začátek zápasu byla super řež, vítězství si zasloužil... :-))

Taky tady ty výtky, že neměl Roger do Montrealu jezdit, si myslím, že nejsou oprávněné.... třeba by záda "zazlobila" v Cincy a nebyl by čas s tím do USO něco udělat.... a celkem sobecky si přeju, aby byl OK na LC.... ;-)
Reagovat
Pe3k
Přesně tak!
Reagovat
annah
Přesně tak! Lístky na Laver Cup mám v šuplíku, bez GOATa by skoro nemělo smysl do Prahy jezdit!!! Asi jediná šance v životě vidět ho hrát naživo... Nedejbože, aby se mu záda do té doby nespravila!
Reagovat
Labi
čekal bych více respektu, alespoň zavřeli klapačky chytráci, kteří včera řvali že když prohraje tak je automaticky zraněný....36 je už úctyhodný věk a nevím zda týden bude stačit k regeneraci pro US open ale třeba doufá, že odpočinkem získá výhodu oproti těm, kteří budou hrát 3 turnaje hned po sobě...uvidíme
Reagovat
Pe3k
Podle mě má 2 týdny.
Reagovat
Ondra979
no oni tusim neunasi to, ze kdyz se vratil Rafa, tak se vratil i Roger a to jeste o neco lepe, prestoze je o 5 let starsi..jim by maximalne vyhovovalo kdyby Roger bud skoncil, nebo byl z formy, ale nastesti tu je a proto ten kvikot a ty hejty..je to vlastne oceneni jeho skvele sezony, primo by to hejtri nikdy nerekli :)
Reagovat
Amputace
Pro trošku objektivity - zkus si přečíst ty cinty a urážky z vašeho tábora, když Rafa dominoval antukové části sezóny.
Reagovat
peggy
Velike blahoprani,tomu koho hodne lidi odepisovalo.Antukovy kral VAMOS RAFA!!! A nyni makat a vydrzet!!!
Reagovat
Padme
Díky za ty krásné zápasy, co jsi letos předvedl... Snad se dáš zase brzy do kupy. Budu se těšit...
Reagovat
mahycek
To je pravda, nemusel hrát Montreal i když ta vidina jedničky asi byla dost lákavá. Snad US- OPEN bude fit.
Ale na druhou stranu ani Rafael to nebude mít v Cincinneti jednoduché. Hned Gasquet a pak Muller , (servis volej) v Cinci velká zbraň. Vábec to nebude pro Nadala sranda.
Reagovat
misa
se zbytečně hnal do Kanady, na světovou jedničku přece mohl v poklidu zaútočit i bez Montrealu.
Reagovat
Kozoroh
Chtěl být nasazenou jedničkou na USO, ne až poté.
Reagovat
Lina
Tebe by nelákalo být světovou 1? Kdyby hrál v Cinci a zranil se tam, tak má o týden míň na léčbu. Je zbytečné řešit coby kdyby, stalo se. Není jasnovidec.
Reagovat
janek_da
Tak mi tip na Rafu vyšel :) To jsem ho dával dlouho před finále.

Rog se začíná podobat svému velkému vzoru a Alejandrovi Fallovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Tu nam opat ožíva téma potreby zredukovania Masters turnajov...Nishi sa tiez odhlasil. Vela ospravedlneniek bolo aj pred rokom, dvoma. Z velkej časti taktických...Proste dva turnaje pred vrcholom letnej sezóny sú zbytočné. Je to na širšiu debatu, ktorý a kedy škrtnut, cim bude špička staršia, tým viac sa špickoví hráci Masters turnajov nebudu ucastnit...

Jeden z dvojiciek Madrid/Rim, Kanada/Cinnci, Šangaj/Paríž by kludne mohli skrtnut...Alebo aspon spravit nepovinným..
Reagovat
Kozoroh
Masters podniky by se měly rovnoměrněji rozpostřít. Návaznost IW-Miami je ještě OK, když mají oba turnaje dvoutýdenní rozmezí, ale dvojice Madrid-Řím a Kanada-Cinci na sobě čím dál víc parazitují. A nebylo by na škodu, pokud pár turnajů zbavíme statusu Masters, mít travařskou 1000. Celkově by 1000 mohlo být 7 místo 9.
Reagovat
smazaný uživatel
To vsetko znie logicky. Ale skrz ekonomické faktory to sú boje s veternými mlynmi...
Reagovat
Denis92
Traja hraci z BIG4 museli vynechat znacnu cast sezony aby sa Nadal dostal na no.1. Pekne gesto od Rogera, ze mu to na par tyzdnov pustil.

Dufam, ze na USO Roger nebude chybat, nakolko sa tam chystam osobne.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Rafa vynechal znacnu cast sezóny 2014 a 2016, aby mohli vyhrávat iný. Aký je ten vesmír vybalancovaný...

Navyše Federer predsa vynechal antuku dobrovolne, ak by ju hral, mozno by dnes mal menej bodov, nez má..:)
Reagovat
Kozoroh
V roce 2016 Nadal útočil na pozici jedničky??? :O
Reagovat
smazaný uživatel
Ak by vyhral RG, prečo nie?...Ak by bol zdravý, nemusel by sa na jeseň opat dostávat do tempa po zranení.
Reagovat
smazaný uživatel
Pred RG útočil Murray na post jedničky?..:)
Reagovat
smazaný uživatel
*iní
Reagovat
Kozoroh
USO nevynechá. Cinci brzy vzdal evidentně proto, aby se stihl dát do kupy na NY.
Reagovat
Fandina
Roger je hodný kluk. Přenechal jedničku Rafovi :D.
Reagovat
svetova.dvojka
No jo Rafa má poslední šanci ,zakončit rok jako světová jednička, náskok na Federera je 40 bodů, to je nic, ale pokud vyhraje v Cincinnati, zvýší náskok na 1040 bodů a ještě by měl šanci, nechápu, proč se Rafa po Wimbledonu nevrátil ještě na antuku alespoň do Hamburku, těch 500 bodů by mu teď extrémně bodlo, ale bohužel je nemá, taky mu chybí body z Říma, ta nesmyslná prohra s Thiemem ( kterého v Paříži přejel) ho může stát mnohé, Federer je nyní horkým favoritem na pozici krále roku 2017, na US Open rozhodně dojde dál než Nadal, nejspíš i celý turnaj vyhraje, a pak už se bude hrát jen v hale na tvrdém povrchu, a tam bude Federer excelovat, Nadal měl podzim vždy mizerný ( na hráče jeho kvalit ) ať už hrál předtím jakkoliv.
Ta prohra se Shapalovem v Montrealu stála Nadala opravdu hodně bodů, takové hráče musí porážet, ale bohužel to často nedokáže.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal má šancu zakončiť rok ako jednotka. Ale poslednú?...To je celkom odvážne, buduci rok moue byt podobný, alebo podobný sezónam predtým. Zverev este na jednotku nemá, hoci na harde bude patrit k top favoritom na zisk GS...Ja by som sa kludne stavil ze sezonu 2018 zakonci ako jednotka hrac top 4, a v sezóne 2019 to vidím na 50%.
Reagovat
svetova.dvojka
Za prvé Rafa měl hrát v Hamburku, fakt nevím proč tam nehrál, to mu nikdo neřekl , že bojuje o post světové jedničky na konci roku ? Měli ho na ten turnaj dostat i násilím , a teď ta prohra se Shapalovem , to není schopný porazit ani takového hráče..., nemluvně o prohře s Querrym v Acapulcu, Federer by Sama smetl z kurtu na každém povrchu, to si Rafa nemůže dovolit.
Rafa teď musí spoléhat na to, že Federerovo zranění je vážnější a nedovolí mu podávat 100%ní výkony, nebo spoléhat na to, že Federer bude překvapivě vypadávat v prvních kolech s outsidery nebo má Rafa ještě poslední možnost a to konečně se pochlapit a začít vyhrávat turnaje i na podzim, Paříž a turnaj mistrů ještě nikdy nevyhrál a letos musí hrát i Basel , turnaj ve městě kde se narodil jeho arcirival,aby měl jakous takous šanci na pozici světové jedničky na konci roku.
Reagovat
Denis92
To je zbytocne takto rozoberat. Federer vynechal celu antuku kde sa hralo o vyse 5000b a prave tam Nadal nahraval viac ako 4500b. Preto je obdivuhodne, ze su bok po boku s Nadalom co sa tyka pozicie o no.1.
Reagovat
svetova.dvojka
No právě co už Nadal víc chtěl a stejně to asi nedá...
Reagovat
tito
Vracet se před hardy na antuku? To byla pěkná blbost.
Reagovat
tito
by byla
Reagovat
Roger_Federer
Komedie :),
Roger prohral jedno finale a Nadalfans maji 300 komentu..
Jak jsem uz jednou tady kdysi psal a tato diskuze to ukazuje v plne nahote:)..vime,'ze vetsina fandu Rafy se rekrutuje z mene "bystrych" (prostacku)..Tihnoucim k auisticke a degenerovane logice.
Vrana k vrane.:)
Reagovat
Frantz
Říka někdo, kdo se neumí bez chyby ani podepsat ;-)))
Reagovat
Ondra979
presne tak, jsou tak akorat k smichu, je videt jak jim to, ze je Roger uspesnejsi, lezi v zaludku a ne a ne to skousnout..ale kdyz je to bavi
Reagovat
Lina
Rafa nemůže za to, že jsou tady někteří jeho fanoušci podivní. Stejně tak Pe3k dělá ostudu Rogerovi. Každopádně máš pravdu, že když Roger prohraje, tak nejspíš bouchají šampus a ještě pravý a potom píšou z cesty.
Reagovat
Stan_Borowitz
já jsem si do poslední chvíle myslel, že se naopak podvědomě šetřil, aby se nezranil, ale ta čísla o rychlosti podání byla podezřelá... Škoda, asi to nebylo dobré rozhodnutí jet do Montrealu, raději měl hrát Cincinnati.

Hlavně ale aby byl v pořádku na USO.

Tak za týden Rafa po zásluze na trůn, snad se tam neohřeje dlouho ;-)
Reagovat
Marduch
Bylo to dobre videt na servisu a u forehandu, kde u některých defenzivnich uderů pusobil az nemohoucně.
Reagovat
Kozoroh
Chtěl zaútočit na 1. místo. Za jiných okolností by Kanadu vynechal a hrál v Cinci. Ale TOP post byl pro něj silné lákadlo, jak jsem četl na zahraničních webech. Nešťastným zraněním se mu to zvrtlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Vynechanie Hamburgu Nadalom sa dnes dostáva do úplne iného svetla, že?
Reagovat
Kozoroh
Nikoliv, Rafa mohl být dnes jedničkou 3. týden v řadě a 144. celkově, krom toho by byl o jeden titul bohatší.
Reagovat
smazaný uživatel
Práve naopak. Ukazalo sa, ze menej je niekedy viac ;)
Reagovat
Kozoroh
Právě proto měl hrát 500 a nehnat se za 1000 :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jasné a rozbit si 4 tyzdnové volno vkuse a hrat medzitým dva turnaje na dvoch povrchoch.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je to skoda, turnaj mohl byt tim o trosicku zajimavejsi...
...1111 uz musel uplne ztratit motivaci....a jak vyhraje 1111, tak se tu zase bude brblat, ze to bylo bez ucasti F,M,D...a dalsi pleady kvalitnejsich hracu.
...k tomu ma jeste blby los, nebot Nadal je v druhe pulce, a tezko predpokladat, ze se tam Nadal dohrabe prez Mullera do finale.
Musim priznat (nerad), po vcerejsi porazce Ryana, ze ten Muller ten turnaj jeste celkem zachranuje..., to zase jo, uz tak tu chybi cela pleada skvelych plejeru, jako Pella, Cuevas, Gulbis, Kokkinakis, Wawrinka, Tomic, Cilic, Nishikori, Kohli a pochopitelne panter Berloq... to obsazeni zacina pripominat nejaky challenger na Ukrajine.
Myslim, ze Janekda mi da zapravdu, ze ted je velky favorit Cinci - Sam Kvery, ale otazka je, jestli to ustoji...a najde motivaci, kdyz je to bez Djokovice...
Reagovat
janek_da
jj, jen aby Kvér nevystřelil ještě před zahájením. Jinak to bude další zářez na pažbě.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger to vyhodnotil fantasticky. Tento dopredu prehratý boj vzdal už na úvod.

Gratulujem Rafa, nech žije král...

Rogerovi vela zdravicka, hoci si myslim, ze vsetko je ok a Cinnci vynecháva skor tskticky..
Reagovat
dappe
Nejlepší hráč na světě je v současnosti Federer, to snad vidíš i ty ne?
Reagovat
svetova.dvojka
Není... Rafa je lepší, má více bodů jak v řebříčku Race to London , tak i v tom dlouhodobém. Ještě týden bude nejlepším tenistou planety Andy Murray, ale od 21.srpna 2017 jim bude Rafael Nadal :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Na to si ako prišiel?...Si si to vycucal z prstu ako nanuk?..

Keď pozriem na jeden rebríček, druhý rebríček, Roger sa najlepším pozerá na chrbát. Aj taký je šport.
Reagovat
dappe
Ale jak dlouho to bude trvat viď? Federer tam pravděpodobně bude na devět odehraných turnajů...
Reagovat
smazaný uživatel
Pravdepodobne?...
Reagovat
Roger_Federer
Tak asi muze byt zraneny po zbytek sezony..treba.
Reagovat
dappe
Pravděpodobně...Pokud přijede zdravý na USO...
Reagovat
Kozoroh
Že o tom ještě pochybuješ ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Týmto si ho chudáka pochoval.

Apropos, nevyhral Rafa USO ako jediný GS vzdy len ako jednotka?..V sept. 2010 aj 2013 bol podla vsetkého vzdy prvý.
Reagovat
Kozoroh
V ročníku 2013 byl druhý nasazený. Jako nasazená jednička prohrál na USO 2008 v SF.
Reagovat
smazaný uživatel
Takze to nestihol do UsO?...Uz predtým vyhral 5 Masters a GS, zaujímavé..
Reagovat
horska.kraslice
Aby se nakonec neodhlásil i Rafa.....
Reagovat
smazaný uživatel
To by bolo velmi elegantné gesto. Stat sa svetovou jednotkou bez toho, ze by sa zucastnil turnaja. Asi by som ho zacal volat elegán.
Reagovat
Frantz
Hamty hamty hamty, ať mám víc než tamty... a dojel na to! :-D

Hlavně že vyřvával, že mu o žebříček a No.1 vůbec nejde ;-)))
Reagovat
Frantz
Na trojlístek RC+CC+UO egoista prostě nemá a ani nikdy neměl koule! Tohle dokázali dát jen ti nejlepší ;-)
Reagovat
GaelM
Otevřená dálnice pro Berdycha, kdyby náhodou nevyletěl hned v prvním kole s Del Potrem...
Reagovat
Ereinion
Škoda že Berdych vynechal Montreal, tam měl taky otevřeno až do semi, kam šel místo něj Haase..
Reagovat
GaelM
No je otázka, jestli by zdolal Dimitrova. Otázka, na kterou se odpověď možná dozvíme tento týden :)
Reagovat
svetova.dvojka
Pár týdnů přidá Rafa..., budou to 4 týdny.
Reagovat
kada.tom
Gratulace Rafovi k návratu na nejvyšší post :-)

A dědovi ze Švýcarska bych doporučil nějakou pečlivou léčbu, aby zádíčka dal do richtiku :-DDD
Reagovat
Mayo
Tak to je smola, jeho druhý najoblúbenejši turnaj.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist