Federer si postup vydřel až v tie-breacích

23. 10. 2008, 21:44
Aktuality 8
ATP BASILEJ - Švýcarský tenista Roger Federer porazil na turnaji v Basileji v repríze loňského finále Jarkka Nieminena a postoupil do čtvrtfinále. Domácí favorit se na vítězství nad finským soupeřem nadřel a vybojoval ho za hodinu a půl až ve dvou tie-breacích.
Roger Federer

Basilejský rodák Roger Federer měl namále především v prvním setu, v němž sice vedl 3-1, ale následně ztratil čtyři gamy v řadě a rázem prohrával už 3-5. Při vlastním podání odvracel dva setboly, Jarkko Nieminen však ani jednu šanci na vůbec první zisk sady v jubilejním desátém duelu proti slavnému Švýcarovi nevyužil a naopak musel zachraňovat alespoň tie-break.

V něm druhý hráč světa vyhrál 8-6, v druhém setu už zvládl zkrácenou hru jasněji a získal ji 7-1. V boji o postup do semifinále se Federer utká s přemožitelem Tomáše Berdycha z prvního kola Simonem Bolellim z Itálie.

Snadnou cestu do čtvrtfinále neměl ani druhý nasazený David Nalbandian. Argentinec musel o svém postupu přes Belgičana Kristofa Vliegena rozhodnout až v tie-breaku třetí sady.

Trápil se i čtvrtý nasazený James Blake. Devětadvacetiletý Američan usilující o postup na Turnaj mistrů dnes sice ani jednou neztratil svůj servis, ovšem neschopnost v proměňování brejkbolů ho v souboji s Oscarem Hernandezem poslala do třísetového zápasu. Úvodní sadu prohrál ve zkrácené hře, další sety už ale svou herní převahu potvrdil i výsledkově a vyhrál 6-7 6-2 6-4.

Z favoritů měl dnes nejméně práce Juan Martin del Potro. Domácího Bohliho porazil hladce dvakrát 6-3 a nejvýrazněji se hlásí o volná místa do Šanghaje.

ATP BASILEJ (Švýcarsko, hala, 891.000 eur) - čtvrteční výsledky:

Dvouhra - 2. kolo:
Federer (1-Švýc.) - Nieminen (Fin.) 7-6(6) 7-6(1)
Nalbandian (2-Arg.) - Vliegen (Belg.) 6-4 5-7 7-6(4)
Del Potro (3-Arg.) - Bohli (Švýc.) 6-3 6-3
Blake (4-USA) - Hernandez (Šp.) 6-7(4) 6-2 6-4
Bolelli (It.) - Granollers (Šp.) 6-4 6-2

Čtyřhra - čtvrtfinále: Kas/Kohlschreiber (Něm.) - Dlouhý/Paes (3-ČR/Indie) 6-3 6-0
Nalbandian/Schwank (Arg.) - Berdych/Kiefer (ČR/Něm.) 6-3 6-4

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

8
Přidat komentář
Tenista
Když to bylo 3:1 a 30:0, vypadalo to jako naprosto jednoznačná záležitost...Roger hrál chytře, žádný pecky,jen si rozběhal Fina a v klidu to dohrál...to, co ale předváděl pak byla prostě hrůza...žádnej moment překvapení, žádný umístěný údery, jen do toho práskal hlava nehlava...naopak Jarkko se do toho dostal a chvílema to tam sázel hlava nehlava...a proč?jen proto, že hrál chytře...protože hrát razantně skoro uprostřed kurtu umí teď už každej...kdyby neudělal některý jeho klasický chyby,první set mohl být jeho...jestli se Roger nevzchopí, tak Basilej rozhodně nevyhraje...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jsem asi viděl jinej tenis, ten fin hrál moc dobře,Roger podal standart.
Reagovat
dabelsobul
No taky jsem koukal, Roger do zapasu vletl naprosto v pohode a vypadalo to ze ho smete. Pak ale Fin zahral nekolik dobrych uderu a vratil se do zapasu. Zkousel hrat na riziko, coz mu vcera vychazelo. Ae Roger si to zkusene pohlidal.

Nerekl bych, ze hral Federer spatne, nepodal 100%ni vykon, ale o hruze bych teda nemluvil ;)
Reagovat
smazaný uživatel
To je přesně ono, každý očekává že Roger přijde na kurt a hráče od druhé desítky smete raz dva. Bohužel Roger není pořád v optimální formě i když je to mnohem lepší než v první půli sezony. Ale přeci ho zdolal ve dvou setech i když až v tie-brejcích no a?? Taky nemyslim že hrál špatně, i když pak začal více chybovat hlavně na té síti si nebyl moc jistý ale myslim že nehrál tak špatně... Myslim, že to není tak tragický jak píše Tenista....
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně, že postoupil a jak toho dosáhl je jedno, protože někdy se prostě stane, že to není zadarmo. Zvlášť, když hraje s velkou podporou na domácí půdě a cítí velkou zodpovědnost, aby nezklamal.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger podal včera svůj hodně podprůměrný výkon,fin nehrál nic extra,ale Roger se trápil hlavně u sítě,zbytečně nabíhal,když nemusel a úspěšnost byla hodně malá.
Reagovat
dabelsobul
Ze se mu nevedlo na siti, s tim souhlasim.
Reagovat
smazaný uživatel
mel zapas pod kontrolou tak proc by se unavoval
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist