Federer si připsal první letošní výhru na antuce

5. 5. 2010, 20:34
Aktuality 36
ATP ESTORIL - Roger Federer si připsal první letošní výhru na antuce. První hráč světa úspěšně vstoupil do turnaje v Estorilu, kde předloni při své premiéře triumfoval. Teď ho čeká Clement, který vyhrál už 300. zápas na okruhu ATP.
Profily hráčů
Roger Federer

První muž světového tenisového žebříčku Roger Federer zahájil turnaj v Estorilu vítězstvím 6-3 6-4 nad Němcem Björnem Phauem. Mírně tak napravil nepovedený vstup do turnaje v Římě, kde minulý týden svůj úvodní zápas prohrál s Gulbisem, a připsal si první vítězství na antuce od loňského triumfu na Roland Garros.

Osmadvacetiletý Federer startuje na menším turnaji v Estorilu podruhé v kariéře, před dvěma lety tam získal titul. Coby nejvýše nasazený měl v prvním kole volno, do čtvrtfinále postoupil za hodinu a 23 minut. Třicetiletému Phauovi, s nímž měl až do dneška vyrovnanou zápasovou bilanci 1-1, vzal v každém setu jednou podání a sám tři brejkboly odvrátil.

"První zápasy nejsou nikdy snadné. Ale začal jsem dobře a hlavně jsem neměl výpadky na servisu," těšilo Federera, který na servisu ztratil jen pět fiftýnů. "Když jsem vyhrál první set, tak jsem se uvolnil."

Ve čtvrtfinále čeká Federera na cestě za 63. titulem v kariéře Francouz Arnaud Clément. Ten si poradil s Kolumbijcem Fallou a na okruhu si připsal 300. vítězný zápas ve dvouhře.

Suverénně soutěž zahájil obhájce titulu Albert Montaňes. Španěl deklasoval krajana Gimena-Travera 6-1 6-2 a o semifinále se utká s Cuevasem.

- ATP ESTORIL (Portugalsko, antuka, 450.000 dolarů) -
středeční výsledky (05. 05. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Federer (1-Švýc.) - Phau (Něm.) 6-3 6-4
Montaňés (4-Šp.) - Gimeno (Šp.) 6-1 6-2
Cuevas (8-Urug.) - Granollers (Šp.) 7-6(8) 7-6(2)
Clément (Fr.) - Falla (Kol.) 6-4 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

36
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
ty ses hloupouckej, to je neuveritelny:)
Reagovat
smazaný uživatel
V dalším kole ho seřeže Clement 6-0, 6-0 a bude konečně pokoj. Avšak mně to rozhodně nebude stačit, protože elegán je sebestřední blb, co jenom odsekává a uráží ostatní. Nejoptimálnější by tedy vážně bylo, kdyby se více věnoval těm svým dvojčatům, protože jinak z nich vyrostou budižkničemové, co to v životě nikam nedotáhnou.
Reagovat
smazaný uživatel
jak víš, že je Roger "sebestřednej blb, co jenom odsekává a uráží"?
Reagovat
smazaný uživatel
Zdejší diskuse jdou vážně do sraček. Sorry za ten výraz, leč to jinak prostě pojmenovat nelze. V článcích je stále více chyb, ale to se dá odpustit. Ovšem ty zdejší diskuse...
O tenise už do nich nepíše téměř nikdo, "řeší" se absolutní nesmysly - pubošským stylem "já mám rád XX, proto je nejlepší... ne, já mám rád YY, takze je nejlepsi on". Pro někoho, koho zajímá TENIS, je číst tyhle slinty pořád dokola utrpení.
Že provokatéři slabí duchem pořád produkují nesmysly, chápu, na víc jednoduše nemají. Proč na to ale, proboha, pořád někdo reagujete?!?
Chtěl bych věřit, že až RF a RN za pár let ukončí kariéru, pročistí se to tu. Nebo že Barneyho, vapeta, Petra a podobné přijmou na střední školu, kde se začnou učit a nebudou mít na sepisování těhle "mouder" čas. Ale nevěřím... :(
Reagovat
smazaný uživatel
milé vajíčko a kdo tě to nutí číst? Copak tohle video není o tenise??? Hoď se po Paroubkovi, budeš mnohem užitečnější, právě teď je tvoje velká příležitost!
Reagovat
smazaný uživatel
Až si najdeš hodinku času, prostuduj toto:
http://www.riaanbooysen.com/misc/47-tennis?start=10
Velmi zajímavé, sice dvanáctistránkové, nicméně velmi přesné...
Reagovat
smazaný uživatel
Mas-li tedy zajem diskutovat o tenise... myslim o hre, dosud jsem zcela nepochopil, co si pod tim slovem predstavujes ty.
Reagovat
steve79
sohlasím, hlavně ten Petr ten tady píše hrozný sračky. Chápu že fandí Nadalovi,ale nemusí pořád úražen Federera. Jinak by mě zajímal věk Petra(Barneyo)protože takový nýzory jako má on, má jenom malý dítě.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Je lepší občas praštit raketou, než si na slavnostních recepcích, na tiskových konferencích a asi 1000x za zápas vytahovat slipy. Co myslíš, že je k divákům neuctivější?
Reagovat
smazaný uživatel
Něco jinýho je zlozvyk a něco jinýho je nezvládání emocí, ale hlavně Rafovi se neříká elegán + gentleman .)))

Jinak nevím, proč do toho vůbec taháš Rafu, když to má být ukázka dokonalé elegance a gentlemanství :DD Hlavně jak tam ten dobytek hodí za sebe prázdnou flašku od pití (2:57), to snad ani nemůže být lepší ukázka typické arogance a povýšenectví....
Reagovat
smazaný uživatel
Neuctivý odporný zlozvyk je od toho, aby se odnaučil. Ale RN na to dlabe. Jestli tohle není arogance a povýšenectví toho nejhrubšího zrna ... Ale to ty dobře víš, proto jsi stále v protiútoku s bodákem na flintě. Nu, Barney, směšnost sama.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo no s tou flaškou.Tak se chová pravý gentleman.
Reagovat
smazaný uživatel
Trapnější diskuzi jsem dlouho neviděl
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím si, že by Rogera některé jeho výstřelky zdobily, leč emoce jsou emoce a výstřelky to jsou, vzhledem k délce jeho kariéry, ojedinělé. A elegance RF je zmiňována především v souvislosti s pohybem na kurtu. A tak si ho budou i po letech lidé připomínat - jako hráče s elegantním pohybem a fantastickou sbírkou titulů. Nadal bude připomínán agresivní hrou, vytahováním slipů, zdržováním hry a možná i zašlapováním hlenů do antuky. Howg.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně ale to Barney nikdy asi nepochopí.Jo a myslím že Nadal a jeho zdržování při podání je hrozně nesportovní, hlavně v těžkých momentech dokáže i přes minutu to je neskutečný ale rozhodčí nedělají nic a ani napomenutí. Koukat po každý výměně na to jak se tam utírá a stírá tu antuku z lajn fakt nádhera
Reagovat
Matti
Nadal bude vzpomínán jako ten, který většinu souboju z nejúspěšnějším tenistou vyhrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale to je docela dobře možné, že při vzpomínkách na RF dojde i na zmínku o RN :) Já netvrdím, že Nadal není výjimečný tenista, jeho agresivní hra je velice účinná a patrně neopakovatelná. Tento styl však není můj šálek čaje, navíc na jeho mimoherní činnosti opravdu není pěkná podívaná. Inu, co nadělám.
Reagovat
Frantz
S tou flaskou je to fakt sila a Simone ty si mega idiot...
Reagovat
Matti
Aby ses nemýlil v tom na koho se bude vzpomínat více. Nejúspěšnější RF je, o tom zatím žádná, ale nejlepší? O tom se dá dlouze diskutovat a polemizovat.
Reagovat
smazaný uživatel
O tom se teda vůbec diskutovat nemusí téměř každý kdo rozumí tenisu a je objektivní ví že nejlepší je Federer.V době kdy byl Nadal první v žebříčku tak v jednom rozhovoru dokonce i stýc Nadala Toni povídal že je Rafa sice první ale nejlepší hráč je Federer tak furt nekoukejte na tu vzájemnou bilanci když toho je hodně na antuce.Roger nemůže zato že se s ním Nadal nedostane do finále třeba na amerických betonech.
Reagovat
Matti
myslím, že to bylo trochu jinak. Říkal to Nadal po výhře ve Wimbledonu, kdy byl v žebříčku na 2.místě za Federerem, když se ho ptali, jestli se necítí jako číslo jedna. Odpověděl ať se podívají na žebříček.
Reagovat
Matti
myslíš, že na amerických betonech by to zachránil? Ale jdi.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo to říkal hned po zápase při předávání cen.V tu dobu se ale určitě jako nejlepší cítit moh a zachoval se k Fedexovi dobře.Ale co myslím já to byl rozhovor přímo s Tonim myslím že možná dokonce ve Sportu ale nevim to jistě.
Reagovat
Matti
podívej, nejúspěšnější je. S tím souhlas.O dalším se nemíním hádat a diskutovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím že určitě, vem si kdyby se třeba Rafa dostal třikrát do finále US Open k tomu např.Cinci a Toronto a už je to 5 zápasů a myslím si prostě že Nadal by v těchto zápasech neměl moc šancí.Například ty zápasy na turnaji mistrů sice v hale ale hodně rychlý povrch a Fedex neměl žádný problém ho porazit
Reagovat
Matti
turnaj v Miami považuješ za americký beton? tak se podívej jak tam hráli spolu a to Rafa začínal.
Reagovat
smazaný uživatel
ty hlupáčku, na AO 2009 a ve WIM 2008 taky neměl Rafa moc šancí proti Rogírkovi, co? :DDD A s tím Miami ses taky dobře ztrapnil, protože první jejich vzájemný duel začal právě tam, kde ho Rafa vystřelil 2x 6:3 .)))
Reagovat
smazaný uživatel
Nevim čím jsem se ztrapnil o Miami sem vůbec nepsal pravda ale je že kdyby nebyla více než polovina jejich vzajemných zápasů na antuce vypadala by ta statistika úplně jinak.Hlavně tady nesrovnávej Miami s US Open to je trošku rozdíl.
Reagovat
Matti
dobře Dape,na US open se nestřetli, ale Australian French a Wimbledon ano a výsledky jistě znáš sám. Takže povrchem tady moc neapeluj.
Reagovat
smazaný uživatel
Teda, Anička se nám asi zvedá:) Hraje vážně dobře a zdá se, že se naučila podávat... No, mám proti ní jisté výhrady, ale kouká se na ni (po všech stránkách:) dobře.
Reagovat
a.magerova
No to bezpochyby, vypadá moc dobře i když teď právě přišla o podání, víc mě ovšem zaujal ten nezvyklý outfit Dementievy, dlouhý rukáv a legíny, sukně ladí s kšiltem ... velmi zajímavé.
Reagovat
smazaný uživatel
tak Jelena má to co, nosí, akorát jí je zřejmě chladno, tak přihodila dluhý rukáva a legíny... Ana se konečně zvedá, uvidíme, jak jí to dlouho vydrží, ale už jen ten výsledek 6-1 z prvního setu, mluví za vše.. snad se zas dokáže prokousat nahoru...

jinak ten titulek k tomuhle článku by neměl vyznívat tak překvapivě, pro Fedexe by to měla být jasná záležitost...
Reagovat
smazaný uživatel
Ivanovič je nějaká jistější... nesnaží se o winner z každé pozice. Jo, zdá se, že se z těch sra**k trošku pohne výš.
Reagovat
smazaný uživatel
Ivanovič mne moc potěšila. Hrála opravdu nejlépe za hodně dlouhou dobu. Jen tak dál!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist