Federer v Basileji dál vítězí, Štěpánek rozmetal Schüttlera

2. 11. 2009, 20:59
Aktuality 8
ATP BASILEJ - První hráč tenisového žebříčku Roger Federer se po dvouměsíční pauze vrátil na kurty vítězstvím a vykročil tak za čtvrtým triumfem v řadě na turnaji v rodné Basileji. Do druhého kola postoupil také nejlepší česý tenista Radek Štěpánek.
Roger Federer

Roger Federer už tři roky nepoznal na domácím klání v Basileji hořkost porážky a také letos do soutěže vstoupil úspěšně. V prvním kole porazil Belgičana Oliviera Rochuse za 66 minut 6-3 6-4.

Patnáctinásobný grandslamový vítěz průběh utkání pouze kontroloval. V každém setu si vypracoval po jednom brejkbolu a oba využil. Sám přitom nečelil jediné brejkové příležitosti a ve vlažném tempu postoupil. O čtvrtfinále bude hrát s Italem Seppim, jenž udolal domácího Bohliho.

Osmadvacetiletý Federer hrál naposledy 20. září, kdy v Davisově poháru pomohl Švýcarsku k vítězství nad Itálií. Světová jednička se na domácí půdě připravuje na turnaj Masters v Paříži a Turnaj mistrů v Londýně.

Štěpánek ztratil jen dva gamy
Radek Štěpánek porazil na úvod Rainera Schüttlera z Německa 6-2 6-0. Česká jednička hraje ve Švýcarsku o teoretickou šanci na účast na Turnaji mistrů, k tomu by však musel třicetiletý Štěpánek získat v Basileji titul.

Pátý nasazený Čech si s německým soupeřem poradil za hodinu a osm minut, když odvrátil všech pět brejkbolů. Pokud by Štěpánek v Basileji vyhrál, bojoval by příští týden v Paříži o účast mezi elitní osmičkou na Turnaji mistrů v Londýně.

Chorvatský tenista Ivo Karlovič, který na vítězství čeká od srpna, se výhry nedočkal ani v Basileji. Osmatřicátý hráč světa sice Francouzi Serrovi nastřílel 28 es, přesto za pouhých 77 minut prohrál 6-7 4-6.

Serra bude Štěpánkovým soupeřem ve druhém kole. Z Čechů se v Basileji představí ještě Jan Hernych, na kterého čeká kvalifikant Luczak. Vítěz si o čtvrtfinále podniku dotovaného částkou jeden a třičtvrtě milionu eur zahraje zřejmě s Novakem Djokovičem.

- ATP 500 BASILEJ (Švýcarsko, tv. povrch / hala, 1.755.000 eur) -
pondělní výsledky (02. 11. 2009)

Dvouhra - 1. kolo:
Štěpánek (5-ČR) - Schüttler (Něm.) 6-2 6-0
Federer (1-Švýc.) - O. Rochus (Belg.) 6-3 6-4
Serra (Fr.) - Karlovič (Chorv.) 7-6(5) 6-4
Seppi (It.) - Bohli (Švýc.) 4-6 6-1 7-5

Čtyřhra - 1. kolo:
Lipsky/Polášek (USA/SR) - Levinský/Parrott (ČR/USA) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Rogirek
Reagovat
smazaný uživatel
Ten včerejší Rogerův výkon jsem viděl a dal by se popsat slovy: eso-chyba-eso-eso+smeč-eso. Na to, že hraje před domácím publikem, jsem od nej čekal na úvod kvalitnější tenis. Hrát "údržbu" je úsporné, ale nezáživné. Některé Rogerovy zápasy mi připadají naprosto o ničem, narozdíl od Nadala, který pro mě dovede každý zápas o něco okořenit, ozvlášnit, i když často neúmyslně.
Reagovat
majjkaa
Ja som na Rogera velmi hrda, nech hraje ako chce, vzdy budem! A este len ciste predstava ze som Svajciarka z Bazileja...taaaak to musi byt aky pocit!! uuf :))
Reagovat
weak
Jsi na FEDERERA "hrdá"? a ty seš jeho máma nebo si ho jako maleho ucila tenis? Jinak slovo "hrdá" v této souvislosti vůbec nechapu... ovsem tedy pokud to znamena ve slovenstine i cestine to same... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
takovýho klidu tady bylo..

elegán po čase vystrčil nos a bláboly už znovu lítaj, že, Májko od Hamé :DDD
Reagovat
majjkaa
Drahy weak! vies co je to byt hrdy??? je to pocit!!! a ty ides ako kritizovat ma pre moje pocity?? ved ja som tu nepisala ziadne svoje nazory ani nic podobne, si to pleties. A este pises ze nechapes tak ked nechapes tak sa potom ani nevyjadruj! :)) Ja nie som jeho mama ale fanusicka a kazdy fanusik je obycajne hrdy na svojho hraca, to ti tu treba tak elementarne veci vysvetlovat?? Alebo si si potreboval len tak rypnut do fanusika federera, to este pochopim :)))
Reagovat
majjkaa
No janseee Barniku nas :)
Reagovat
smazaný uživatel
Go Roger! držím palce :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist