Federer v Halle vyhrál 27. zápas v řadě. Davyděnkovi tráva znovu nesedla

10. 6. 2010, 21:47
Aktuality 5
ATP HALLE - Roger Federer bez problémů prodloužil svou šňůru vítězných zápasů na podniku Gerry Weber Open. Švýcar na trávě v německém Halle vyhrál už 27 zápas v řadě, v posledním zametl s Kolumbijcem Fallou. Naopak Davyděnko se na nejméně oblíbeném povrchu znovu nedařilo.
Roger Federer

Začátkem týdne podepsal smlouvu, že se do Halle bude vracet každý rok, dokud neukončí kariéru. A pak Roger Federer se vydal na cestu za šestým titulem v řadě. Zatím odehrál dvě utkání, v nichž neztratil jediný svůj servis. 

Dnes v boji o čtvrtfinále narazil na Kolumbijce Alejandra Fallu, se kterým si dnadno poradil před 14 dny na Roland Garros. Ani v Německu neměl osmadvacetiletý Švýcar velké problémy. Jihoameričanovi povolil uhrát pouhé tři hry a za 53 minut vyhrál 6-1 6-2.

Od roku 2003, kdy v Halle získal svůj první titul, Federer na trávě vyhrál 74 zápasů a pouze jeden prohrál - předloni ve finále Wimbledonu s Nadalem.

Druhý hráč světa v pátek může pomstít svého krajana Marka Chiudinelliho, jenž nestačil na Philippa Kohlschreibera.

"Na jednu stranu musím říct, že se na zápas těším. Ale jsem realista a vím, že je to nejtěžší soupeř, kterého tu můžu potkat," uvědomuje si Kohlschreiber. "Ale nemám co ztratit, tak doufám, že fanoušky nezklamu a uhraju dobrý výsledek."

Poslední čtvrtfinálovou dvojici utvořili nečekaně domácí tenisté Becker a Zverev, kteří si vyšlápli na nasazené soupeře. Ve čtvrtfinále si tak zahraje hned pět Němců, Federer, Hewitt a Slovák Lacko.

Benjamin Becker sice poslední vzájemný zápas proti favorizovanému Nikolaji Davyděnkovi nezvládl, dnes mu však hrál do karet povrch, na kterém se ruský tenista necítí příliš dobře.

Davyděnko se v Halle vrací na kurty po dvouměsíční pauze po zranění zápěstí, navíc na trávě nikdy nezářil. S Beckerem prohrál předloni ve Wimbledonu 0-3 a set neuhrál nyní ani v Německu.

O semifinále bude Becker hrát s Mischou Zverevem, který od loňského červecnce vyhrál jen 5 ze sedmadvaceti utkání. Na domácí trávě si ale poradil se Serrou i semifinalistou French Open Jürgenem Melzerem a obhájil loňský výsledek.

"Především v posledních měsících se mi nedařilo. Dnes to byl asi nejlepší zápas za poslední rok," řekl Zverev. "Naposledy jsem takhle hrálo loni proti Berdychovi."

Ve čtyřhře se daří nejvýše nasazeným česko-slovenským párům Čermák/Mertiňák a Damm/Polášek, kteří jsou už v semifinále.

- ATP 250 HALLE (Německo, tráva, 750.000 eur) -
čtvrteční výsledky (10. 06. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Federer (1-Švýc.) - Falla (Kol.) 6-1 6-2
Zverev (Něm.) - Melzer (6-Rak.) 3-6 7-6(2) 7-6(3)
Kohlschreiber (Něm.) - Chiudinelli (Švýc.) 6-4 7-5
Becker (Něm.) - Davyděnko (2-Rus.) 6-3 6-4

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Čermák/Mertiňák (1-ČR/SR) - Kas/Kohlschreiber (Něm.) 6-2 6-4
DammPolášek (2-ČR/SR) - Hewitt, Luczak (Austr.) 6-3 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
"Davyděnkovi tráva znovu nesedla" - nevím proč, ale tenhle titulek ve mně vyvolal představu Davyděnka trpícího zažívacími potížemi po předávkování jistou bylinou, užívanou našeho času pro zdravotní účely:)
Reagovat
smazaný uživatel
Máš už konečně tu parabolu na BBC? Nebo bude letos Wimbledon opět na vynikajícím programu Nova reklama sport?
Nějak nechápu tu neschopnost tenisových fandů. Místo skvostného výběru utkání na BBC radši zůstanou u kabelovky UPC v otřesné digitální "kvalitě" a budou poslouchat uječeného komentátora z Nóvy a stupidní reklamy k tomu.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby to bylo jen na mně, už je doma. Ovšem nežiju tu sám a do začátku Wim. se to určitě nestihne schválit. Novinky v naší domácnosti totiž prochází skoro parlamentní anabazí:) ... To znamená Nova Sport. České komentátory neposlouchám, dá se to naštěstí přepnout na původní audio (Nova přebírá obraz od BBC). Ovšem z vyhlídky na úvodní kola strávené sledováním Lacka, Becka, Hájka atd. se mi natahují vnitřnosti. Nova to určitě opět pojme "československy", takže se můžeme těšit na nepřerušený přenos úžasného mače páně Karola Becka, zatímco bezejmení pinkálisté Fedex, Rafa, Kim ši Maruš si můžou trhnout... Aby se do mě nepustili zarytí vlastenci, na zápasy Berdycha, Šafářové nebo i Cibulkové se docela rád podívám, ale výše zmíněné Čechoslováky bych v klidu vynechal.
Reagovat
smazaný uživatel
To je škoda. Problém grandslamů v prvním týdnu je ten divný výběr utkání, mně nebo Koťákovi víc vyhovují dámy (zvlášť na trávě se od některých pánů bouchačů moc pohledný tenis čekat nedá). Všude jinde mám smůlu, na nevalné streamy z netu nekoukám, ale Wimbledon od BBC je opravdu báječný.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist