Federer v Indian Wells vyhrál 25. turnaj Masters a získal 90. titul

19. 3. 2017, 22:50
Aktuality 220
INDIAN WELLS - Roger Federer ve finále turnaje v Indian Wells porazil krajana Stana Wawrinku a bez ztráty setu si došel pro jubilejní 90. titul. Z podniků série Masters 1000 má 25. trofej, pětinu z nich slavil právě v Kalifornii.
Profily hráčů
Roger Federer

Řada fanoušku ho už odepisovala a házela do 'starého železa'. On si ale dal na půl roku pauzu, doléčil šrámy na těle, nabral energii a vrátil se ve velkém stylu. 

Roger Federer letos odehrál 14 zápasů a nevyhrál jediný, když v Dubaji po nevyužití tři mečbolů senzačně podlehl proti Rusovi Donskému. Další dva turnaje - a to ty dva nejprestižnější, které se letos konaly - ovládl. 

V lednu na Australian Open rozšířil rekordní sbírku grandslamových úspěchů o 18. titul a nyní nenašel přemožitele ani v Indian Wells. Na BNP Paribas Open v Kalifornii navázal na své triumfy z let 2004, 2005, 2006 a 2012 a získal celkově 25. trofej z turnajů Masters 1000. Na nich je nejstarším šampionem.

Nejvíce titulů z turnajů Masters 1000 (od roku 1990):
30 Novak Djokovič
28 Rafael Nadal
25 Roger Federer
17 André Agassi
14 Andy Murray
11 Pete Sampras
8 Thomas Muster
7 Michael Chang
5 Boris Becker
5 Jim Courier
5 Gustavo Kuerten
5 Marcelo Rios
5 Andy Roddick
5 Marat Safin

"Byl to opět pohádkový týden," rozplýval se pětatřicetiletý Federer, který je druhým nejstarším hráčem v Top 80. Ve světovém žebříčku se navzdory půlroční pauze posune na 6. místo a ztrácet bude jen 425 bodů na čtvrtého Keie Nišikoriho.

"Rozhodně jsem překonal i svá vlastní očekávání. Mým cílem bylo, abych se do Wimbledonu dostal do elitní osmičky. Tohle je prostě start jako ze snu," pochvaloval si na kurtu Federer, jenž sezonu zahájil na 16. místě žebříčku.

"Chápu ty řeči o tom, že se zase stanu jedničkou, když teď Andy (Murray) a Novak (Djokovič) nehrají dobře a snažím se tomu pomoct. Ale tohle je můj 90. titul a tak si ho nejdřív zkusím užít," řekl otec čtyř dětí. "Doufám, že mi tělo dovolí hrát dál," dodal.


Celkově si Federer připsal jubilejní 90. titul a nenápadně dotahuje historicky druhého Ivana Lendla (94 titulů). Nejvíce turnajů (109) vyhrál Jimmy Connors. Z podniků Masters 1000 si Federer odvezl 25. trofej.

Federer s Wawrinkou mimo antuku neprohrává
Na obou akcích, které letos dobyl, přitom měl těžký los hned od úvodních kol. "Pokud chci takové turnaje vyhrávat, tak musím porazit všechny soupeře. A je jedno, v jakém kole to je," řekl Federer před turnajem, který mu mohl postupně nabídnout souboje s Nadalem, Djokovičem, Nišikorim a Murraym.

Utkal se však pouze s Nadalem, kterému v osmifinále nedal šanci. Ostatní hvězdy Švýcarovi z cesty odklidili jiní. Ve čtvrtfinále Federer navíc ušetřil síly, když proti němu kvůli žaludečním potížím nenastoupil Nick Kyrgios. Australan, který na posledních dvou akcích vyřadil Novaka Djokoviče.

Soutěží Federer prošel bez ztráty setu. Jediný servis si neudržel až ve finále proti Stanu Wawrinkovi. V první sadě Federer ztratil po servisu jen čtyři míčky a jediný brejkbol v desáté hře mu stačil na zisk setu. Druhé dějství začal svým prvním prohraným podání na turnaji, ale dalšímu brejkbolu už nečelil a nakonec zvítězil 6-4 7-5. 



Federer zvýšil vedení ve vzájemné bilanci s o čtyři roky mladším krajanem Wawrinkou na 20-3. Mimo antuku s ním ještě neprohrál.

Jednatřicetiletý Wawrinka hrál finále turnaje Masters 1000 počtvrté v kariéře a poprvé mimo antuku. Jediný titul trojnásobný grandslamový šampion slavil v Monte Carlu 2014.

• ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 7.913.405 dolarů
nedělní výsledky (19. 03. 2017)
• Dvouhra - finále •
Federer (9-Švýc.) - Wawrinka (3-Švýc.) 6-4 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

220
Přidat komentář
ipko
Reagovat
Pe3k
https://m.youtube.com/watch?v=G463m-4VZ4E
Reagovat
brixner
Asi jsme si nerozuměli;-) V souvislosti s Rogerem máme na mysli spoustu jeho rekordů, takže mu opravdu ještě chybí vyhrát DVACET turnajů!
Ale je fakt, že zrovínka matika nikdy nebyla mou tajnou zbraní...
Reagovat
turista
No na vyrovnání Connorse mu chybí 19 titulů, protože 109-90=19. Pokud jsi myslel na jeho překonání tak je to skutečně 20 titulů.
Reagovat
brixner
Rekordy jsou od toho, aby se překonávaly, ne vyrovnávaly, žáno :-) Já vyhrát za kariéru pouhých 109 turnajů a zjistit, že nějakej strejda vodněkud z príhraničí má to samý, tak už se na to fakt vyseru:-)
Reagovat
Fandina
neeeeeeeee :-)))))))))
Reagovat
Fandina
:-)))))))
Ben Rotenberg mě se zobrazením turnajů pobavil, obvzlášť koala, na toho trpím ... úsměv
Reagovat
UnrealTom
King Roger! gratuluju jen tak dál jsi nejlepší :)
Reagovat
Fandina
JJ už jaro moje dcera a Plíščata mají zítra narozeniny. Gratulka!!!!!!!!!
Reagovat
dappe
Nemyslím si, že je post jedničky úplně to hlavní, co ho zajímá, ale uvidíme. Doufejme, že bude schopný hrát v Miami na 100%, a třeba uspěje i tam. Co se týká antuky, tak by klidně mohl hrát jen RG. Nemuselo by to být úplně zlé rozhodnutí, potom ho čeká jeho hlavní část sezony, která už teď je úspěšnější, než se čekalo.

Federer hraje neuvěřitelně. V tomhle věku je to hrozně nečekané. Navázal na to, kde skončil v roce 2015, kdy byl s Djokovičem o krok před ostatními. Rok 2017 je zatím jiný v tom, že Djokovič má problémy, a Federer má tak docela volné pole. Pokud se na okruhu situace výrazněji nezmění, a Federer zůstane zdravý, tak se na první místo zřejmě dostane i v případě, že by antukovou sezonu vynechal.
Reagovat
turista
Když mu to tak jde tak ji nevynechá.
Reagovat
steve79
Jsem zvědavý jaký bude Fedexův další program. Myslím si, že vynechá Monte Carlo a Řím. Naopak se příhlásí do Madridu.
Reagovat
Pe3k
Ma to ted komplikovane, puvodni plan byl hrat maly pocet turnaju a soustredit se na velke akce. Problem je, ze se objevila sance dostat se na post svetove 1 a to se moc neslucuje s vynechavanim turnaju...Roger to s teamem promysli a neco vynechat stejne bude muset, asi MC.
Btw. dnes by mel byt los Miami.
Reagovat
Marduch
Myslim, že to nejspíš ani tak nebude muset hrotit, letos to na nějakýho jinýho turnajovýho hegemona nevypadá...
Reagovat
steve79
Také si myslím, že ho láká pozice světové jedničky. ale zase v jeho věku nemůže odehrát 17-18 turnajů.
Navíc antuka bere hodně sil. Dlouhé výměny tím pádem dlouhé zápasy
Reagovat
turista
RF dal jasně najevo, že ho víc než žebříčkové postavení zajímá vyhrávání dalších turnajů. Jedničkou byl 302 týdnů. To stačí. Ale vyhrát 100 titulů to je pro něj velká výzva.
Reagovat
Denis92
Ja to vidim uplne rovnako. Podla mna bol plan hrat len RG, ale myslim si, ze prida este Madrid, kde mu to z antuky najviac vyhovuje a zvysok vypusti. To by bolo celkom rozumne riesenie.
Reagovat
Tuttovka
Včera jsme viděli souboj dvou nejlepších jednoručních backhandů a musím říci, že ten Rogerův na mě dělal lepší dojem i jako killer shot. Bylo to skvělé představení, které ukázalo agresivní tenis, jaký jsme tu už dlouho neviděli. Bohužel takovéhle zápasy nebývají většinou dlouhé :). Fakt bych tomu přál tři sety. Roger ukázal, že s útočným tenisem je možné hrát i v pokročilém věku. Uzpůsobuje svou hru věku a stává se stále více agresivní. Je dobře vidět, že hráči nejsou na takovéto pojetí příliš zvyklí a činní jim velké potíže. Jestli budou zdravotní problémy Djokoviče a Murrayho pokračovat není vyloučené, že se Roger může dostat někam vysoko i na antukových turnajích včetně FO. Roger nyní neobhajuje téměř žádné body až na semifinále Wimbledonu, takže se může posunout hodně vysoko, což mu dává šanci na dobrý los na GS.
Reagovat
panzer.dragon
coveče to miami musí bejt rogerovo, tam bude snad startovat sám ne :-)
Reagovat
VlS
dneska závidím tvýmu chlapovi. Dneska tě o náladu nepřipraví ani nevynesenej koš a fusakle u postele :-))
Reagovat
a.magerova
:-P
Reagovat
VlS
Ty chceš, abych závistí puknul ;-)
Reagovat
svetova.dvojka
Prostě Roger si počkal až Djokoviče skolí zdraví a osobní problémy, Nadal na to už tak úplně nemá, Murray je taky zraněný a ostatní jsou taky zranění..., to se to pak vyhrávají takhle velké turnaje :-)
Reagovat
peRFect
To samé by mohli říct i jeho soupeři. Záda ve Wimbledonu, nebo na US Open, to tu bylo xkrát. Posledně koleno...U Rogera je akorát problém, že o tom moc nemluví, takže i věta "doufám, že mi moje tělo dovolí hrát dál" může působit tak, že tu je nějaký problém.
Každopádně všichni vidíme, kam se posunul jeho BH úder,což byla největší slabina a teďka z něj neskutečně zabíjí. Stan měl včera největší šanci zřejmě v tom, že se nejednalo o night session.
Reagovat
Tuttovka
Třeba mononukleóza 2008 :D
Reagovat
turista
Nemyslím si že by bekhend byl dříve Fedexova slabina. Bez dobrého bekhendu by nikdy nevyhrál těch předcházejících 88 titulů. Pouze BH spolu s Edbergem aktualizoval a optimalizoval. A teď holt sklízí ovoce této práce.
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak řekněme, že to byla z jeho slabších silných stránek...
Reagovat
Stan_Borowitz
Je to lišák. Nejdřív se narodil tak, aby mu nejlepší roky vyšly na temnou éru tenisu s těmi Roddicky, Hewitty a Nadaly, pak si v klidu a závětří počkal, až se přežene éra největší konkurence a tebou jmenovaní z různých důvodů odpadnou a on zase slízne všechnu smetanu...

Takhle bych uměl být GOAT i já...
Reagovat
Stan_Borowitz
Roger udělal jednoznačně dobře, že do svého týmu angažoval tu krásnou blondýnku. Zřejmě plní podobnou roli jako guru Pepe Imaz u Djokoviče, jen o něco úspěšněji...

A Larry Ellison má pěknou vnučku a je od něj moc hezké, že ji sebou bere na tenis...
Reagovat
rod_laver
:-))))
Reagovat
George_Renel
Asi to fakt bude dělat lépe, protože Roger bolavý loket nemá.
Není holt guru jako guru a Indky jsou již prý zakázány .-).
Reagovat
Stan_Borowitz
No jo, když musíš na Indky jenom myslet, tak to pak loket nebo zápěstí mohou snadno přetížit. Tělo je holt složitý mechanismus a všechno v něm souvisí se vším. A duševní pohoda je základ.
Reagovat
VlS
jen hérečky
Reagovat
svetova.dvojka
Djokovič a dokonce i Murray jsou mimo elitní osmičku v Rankingu Race to London..., takže by se nedostali ani na Turnaj mistrů, a to má ještě Murray velkou kliku, že uhaluzil titul v Dubaji přes Kohlschreibera..., A Djokovič ten je úplně out, pokud nepřestane s tou svou arogancí a nezačne hrát na menších turnajích ,aby se rozehrál a získal herní praxi, tak bude turnaj mistrů bez něho, protože na velkých turnajích bez zápasové praxe, bude vypadávat vždy v prvních kolech a nebude tak připisovat žádné body.
Reagovat
turista
Novak Djokovič není vůbec arogantní. Když v Indian Wells hrál čtyřhru tak tam chvíli žertoval se spoluhráčem a s protihráči a všichni se chvíli smáli. Bylo to moc fajn.
Reagovat
brixner
Když se to vezme pouhou řečí čísel a teorií:
Ivanových 94 kousků Roger asi dosáhne, i když třeba ne letos, ale dnes jsem o tom už přesvědčen! Jistě, až se vrátí Andy a Srb...A nikde není psáno, že Rafu bude teď Roger porážet pořád, antuka...
A pak ta meta Jimmy Connors...To máme ještě plných 20 titulů a to je docela hrozivé číslo! Osobně to Rogerovi strašně přeji, obávám se však, že Connors zůstane v tomto pořadí první už na věky...Roger by musel hrát nejméně do své čtyřicítky, což asi vyloučit nelze, jenže...Ale jo, tohle prostě zůstane otevřené!
Vzpomínám, že podobný "nenápadný start" měla do sezóny 1988 i Steffi...Rogerovi ke kalendářnímu GS chyběl jednou, tuším, jeden set v Paříži, možná to byly dva, nechci hledat. Jen by mě tak zajímalo, jak by si s tím poradil, s tím tlakem, který Serena před dvěma lety neustála...
Reagovat
Stan_Borowitz
Určitě dva... reálnější to podle mne bylo v roce 2009, to mu chyběly taky jen dva sety, jeden set na AO a jeden na USO, přičemž v obou zápasech měl na výhru a měl je vyhrát. Vyhrát finále s Rafou na FO byl tehdy neřešitelný úkol pro kohokoli, včetně Rogera...
Reagovat
brixner
To je pravda, v této době byla snad jediná šance Rafu zastřelit...Teď jsem to lehce prolezl, Roger v Paříži nikdy nevedl ve finále 2:1 na sety...Ty sety mu chyběly v kontextu celé sezóny, to nemohl v Paříži ještě vědět! Spíš by mě zajímalo, zda by si s tím vším poradil, pokud by měl v kapse první tři GS sezóny a na USO byl ve finále...Já si tak říkám, že kdyby to poslední finále prohrál, byla by to rána do vazu a tak je snad i lepší, aby k tomu nikdy nedošlo :-) Serena se taky tváří, že je všechno cajk, ale přesto si myslím, že jí to poznamenalo do konce života, proto si od jisté doby osobně myslím(bez ohledu na rozdíly v PM, body do žebříčků apod), že je snad lepší prohrát na velikém turnaji už ve ČF či SF, než ve finále, Sabine či Chris Lewis by mohli asi vyprávět...
Ale jsou to jen úvahy v rovině teorie, člověk občas zapřemýšlí, co by kdyby...
Reagovat
turista
No jo na FO to bylo asi genius loci. Od roku 2011 do roku 2016 Djoker dal Rafovi 7x na antuce doslova čočku, např. v Římě, v Monte Carlo, v Madridu a nakonec i na Roland Garros ve čtvrtfinále. O prohraných finále s Rafou na jakémkoliv povrchu v letech 2012 až 2014 se Novak Djokovič vyjádřil, že je měl zvládnout.
Reagovat
spaniel
Co z toho, kdyz na RG vzdycky prohral. Nadala tam porazil, az kdyz byl polovicni.
Reagovat
turista
Na Connorse Federerovi chybí ne 20, ale 19 titulů. Connors je získal hlavně na turnajích odpovídajících dnešním dvěstěpadesátkám a ještě 77 z nich bylo na území USA. Kdyby RF hrál více dvěstěpadesátek tak už těch 100 titulů má. A odehraných zápasů na okruhu už má 1339,což je víc než Lendlových 1310. V tomhle už je před ním pouze Connors s 1535 čárkami.
Reagovat
fialka
Gratulácia Rogerovi. Je to fakt majster. Nuž, náskok pred Rafom navyšuje, ale nie je to len o číslach. Nechápem, prečo sa tu opiera len o ne. Ja mám radšej sledovanie tenisového duelu ako sledovanie štatistík. Uznávam, občas je fajn prečítať si ich. Niekto sa v tom vyžíva. Ale ak má niekto z toho radosť prečo nie.
Reagovat
janek_da
V livku už je Feďa 4.
Reagovat
steve79
Tam už jsou odečteny body z Miami. Jsem zvědavý jak se mu bude dařit v Miami. Za poslední roky tam mnoho nenahrál.
Doufám, že se zvedne výkonostně Berdych. Potřebuje nahrát už nějaké body.
Reagovat
Pe3k
Gratulace k zisku 25 masters a 90 titulu celkove.
Co predvadi ve svem veku se naprosto vymyka vsemu co jsme kdy videli nebo cekali.
Sezonu zahajil vyhrou v AO a IW a bilanci 6:0 s hraci top 10!
Prestoze mel v IW nehratelny los zvitezil bez straty setu a se ztratou jen 1 servisu.
Z 18 mista se dostal na 6 po odehrani pouchych 3 turnaju a bezpecne vede race to London.
Tenisovy Goat je oficialne od roku 2009, svymi letosnimi vykony se uchazi o post nejlepsiho sportovce vsech dob.
Po vitezstvi v Australii se zacalo uvazovat o tom, ze se letopocet bude pocitat od narozeni RF.
Pripojuji se k tomu co rekl o RF Jimbo Connors po vyhre v AO. Federer is an alien.

https://m.youtube.com/watch?v=3VK4nWoq8O8
Reagovat
Herbert_Hoover
Nehratelný los se cvrkl na Rafu.
Takže až tak nehratelný nebyl nakonec, jak se zprvu mohlo jevit. :)
Reagovat
Herbert_Hoover
*scvrkl
Reagovat
Stan_Borowitz
No jo, něco jako jasné finále pro Andyho...
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak Fedex není Andy. IW mu nesedí a ani nebyl v optimální pohodě. Pro Andyho je lehce hratelný los trošku mýtus..nechci snižovat skvělý Fedexův výkon v rámci pátého grandslamu, ale s tvrzením, že měl nehratelný los také nemohu souhlasit. A když, tak aspoň napíšu, že měl nalosován nehratelný pavouk, který se posléze pročistil a již tak nehratelný nebyl. Ale to by snížilo zamýšlený level glorifikace o pár jednotek.
Reagovat
spaniel
Jj, realita byla nakonec jiná, jak to často bývá. Těch pár jednotek nevadí, pořád je to hodně vysoké číslo :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Jistě, ale Petřík tu realitu očividně v potaz nebere. ;)
Reagovat
turista
Andy je výborný, ale bohužel někdy promarňuje velké příležitosti.
Reagovat
janek_da
To je blbec :)) ... tedy borec
https://www.youtube.com/watch?v=TNwCUAcEOBY
Reagovat
Krisboy
:DDD Dustin je prostě nejvíc!!!!! GOAT svého druhu :)
Reagovat
janek_da
Tady asi dali na zkoušku rozhodování kvešovi
https://www.youtube.com/watch?v=a7xDZqsQEck
Reagovat
smazaný uživatel
dost smutna reakce "borce".. :-(
Reagovat
janek_da
JJ, hodně blbé. Dustin sice hraje zábavně, ale tímhle u mě hodně klesl. Jeho fintičky pro mě budou mít nepříjemnou pachuť.
Reagovat
Krisboy
Tak to mě taky nepříjemně překvapilo. Hodně smutné.
Reagovat
ipko
Roger, Grigor & Tommy :)
Reagovat
Krisboy
Stan, Richard, Feli, Domi, Philip...
Reagovat
ipko
nespievali na AO
Reagovat
Krisboy
Aha, to mi nedošlo, pardon :)
Reagovat
Herbert_Hoover
nejlegendárnější ti tam chybí - Pippo Volandri :)
Reagovat
steve79
Uzasne finale. Roger hraje bozsky. Pred rokem by me nenapadlo, ze bude v teto pozici. Gratulace.
Reagovat
steve79
Uzasne finale. Roger hraje bozsky. Pred rokem by me nenapadlo, ze bude v teto pozici. Gratulace.
Reagovat
janek_da
btw: Feďa si chodí v přestrojení půčovat filmy

http://vary.idnes.cz/foto.aspx?r=vary-zpravy&foto1=BA69f16c_121442_4043791.jpg
Reagovat
Krisboy
ZAČALO JARO!!!!!!!
Reagovat
janek_da
až v 11:28
Reagovat
Krisboy
Uuuuuuuž!!!
Reagovat
janek_da
Vitani jara
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/17362626_1494051117285313_3489327559123454572_n.jpg?oh=385ffb644af707c2da74393d56c630d7&oe=595D7E46
Reagovat
Stan_Borowitz
Je to tady!
Reagovat
smazaný uživatel
Kdysi jsem se zarek, ze uz sem nebudu nic psat, ale to co Roger letos predvadi, je neco neuveritelnyho, krasnyho a uzasnyho. A umocnune to i fakt, ze cestou k titulu porazi Rafu.... Opravdu nechapu, kde se v nem bere ta dravost, hlad po vitezstvi, vule neco zmenit, neco se ucit a trenovat na 110% v tomhle veku, po tom vsem co dokazal, se 4 detma doma... Proste Federer forever, a snad nas bude svym tenisem bavit a udivovat co nejdyl:-) Protoze az jednou ukonci karieru, zanecha po sobe hodne velkou diru, kterou jen tak nekdo nevyplni....
Reagovat
Krisboy
!
Reagovat
smazaný uživatel
to bude prece jednoduche, popadame do ni my, verni FFF ;-) a pres nas se pak hrave prevali dejiny (totiz ta horda) dal.. :-))
Reagovat
peRFect
!!!
Reagovat
FulnekUltras
přesné
Reagovat
Stan_Borowitz
na šesté místo před Rafu? A v Miami nic neobhajuje, zatímco Kei finále, takže 5. místo je reálné a kdyby se dostal do finále, tak dokonce čtvrté?
Reagovat
Krisboy
Year end nr.one??? :D Nereálné to určitě není s touhle formou a s tím, že po Wimbledonu neobhajuje vůůůůůbec nic...
Reagovat
Stan_Borowitz
No, to by byla pecka. Ale nepředbíhejme...

Mimochodem, Roger přidal další rekord do sbírky, nejstarší vítěz turnaje ATP1000, jestli se nepletu.
Reagovat
Krisboy
Myslím, že ano. Dosud "vedl" André s tuším Cincinnati 2004???
Reagovat
Krisboy
Jinak souhlasím s tím, co píše níže Denis92. Stan má smůlu, že Roger chytil druhou mízu a hraje snad nejlepší tenis v životě. Nebýt Rogerova znovuzrození, bral by ty tituly on. Nikdo jinej kromě GOATa mu konkurovat nemůže. Mé tenisové srdíčko pláče štěstím nad jejich hrou :)
Reagovat
smazaný uživatel
myslim, ze je Stan temi lety ve stinu ale uz hodne zoceleny.. :-)
Reagovat
Krisboy
Já kráva jsem zápas neviděl. Zkouknul jsem teď jenom highlights a myslím, že jsem přišel o dost. Asi si odpoledne dám ten zápas celej, což jsem ještě nikdy neudělal. Nádhera, oslava tenisu. Díky za útočnej tenis, skutečnej balzám po zápasech těch dvou pasivních vracečů.
Reagovat
smazaný uživatel
proste Oda na tenis! :-) Zazpiiivaaame siiiii:

Chvalme tenis, syna ráje,
jiskru božskou, krásu krás,
radost, pramen svatý chvalme,
vítá v blaha říši nás.

.... a nejlepsi bude:
Tvoje kouzlo spojí s klidem,
to co kletba rozetla.
Bratry budou všichni lidé
kde tvé něžné křídlo vlá.
:-)))))
Reagovat
Stan_Borowitz
švýcarský tenis dnes dominuje světu. Snad budou na RG Stan a Roger nalosovaní do opačných polovin pavouka, abychom si užili švýcarské finále i na grandslamu.

Měli bychom si vzít ze Švýcarů příklad.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
janek_da
Že ty máš nejhlavnější hodinky na světě?
Reagovat
janek_da
Gratulace kadovi, v podstatě si v klidu užíval švýcarské finále. A nakonec vyhrála legenda.
Na tuty vyhrál i nejvíc turnajů jako otec. A vsadím boty, že jako jediný vyhrává turnaje jako 4násobný otec.
Zápas jsem ale neviděl.
Reagovat
Kozoroh
Gratulace Rogerovi a jeho fandům, je neuvěřitelné, jak skvěle Roger vstoupil do letošní sezóny - nejprve dosáhl na dlouho očekávaný 18. GS titul na AO a teď vyhrál 90. turnaj ATP, což je meta, kterou v historii ATP okruhu pokořili jen Connors (109) a Lendl. Fedex by si zasloužil překonat Ivana Hrozného!
Reagovat
janek_da
Koukal jsem se na Race a Djoker je na 18.!!! místě. To je celkem drsné.
Reagovat
Kozoroh
Stále je dost času to napravit.
Reagovat
turista
Přesně tak. Novak to tak nenechá. Bude časem zase nepřekonatelný.
Reagovat
Tornes
Federer vyhrál po 11 letech dvojici AO-Indian Wells. Naposledy když se mu to povedlo, tak ve čtvrtfinále porazil Ljubičiče (jeho současný trenér), v semifinále Srichaphana (poslední singlový zápas odehrál před 10 lety) a ve finále Jamese Blakea (současný tenisový komentátor).

Za mě opravdu docela nepochopitelné, co dělá. Byť samozřejmě je to usnadněno tím, že generace po Djokovičovi a Murraym je zcela marná, ale i tak.
Reagovat
a.magerova
Denis92:
Uff, to je zreb. Tolko skvelych hracov v jednej stvrtine pavuka. Zdielam podobny nazor, ze sa tam vymlatia medzi sebou a kto bude vo finale bude len sparing partner pre Murrayho.

Krisboy:
Na druhou stranu - pokud vítěz turnaje vzejde z "té" čtvrtiny, bude titul mimořádně cenný a zasloužený...

panzer.dragon:
tohle musí gyros dát :), hecne se z tý čtvrtky postoupí on

turista:
Podruhé za sebou Gyros Novaka nedá.

Pe3k:
3,4 kolo bude lepsi nez finale. Kdo bude z teto situace tezit? Tip Mura, prani RF nebo Grigor.

http://www.tenisportal.cz/zpravy/los-v-indian-wells-nadal-federer-djokovic-del-potro-a-kyrgios-v-jedne-ctvrtine-20180/
Reagovat
Franky
Z toho vidno ze aj my na TP sme len ludia :D
Reagovat
Denis92
Roger mi dal zase na frak. Ale to mi vobec nevadi :) Kazdopadne, to skore vypadnutie Murrayho stale nechapem.
Reagovat
Franky
Nesom si isty ci je to tym jeho zranenim co ma alebo uplne nezvlada uloho sv.1 ...
Reagovat
MAFRA
Sice nejsem fanoušek Rogera,ale velká gratulace k titulu z IW,to jak letos hraje je neskutečný!!v mejch očích byl před sezonou už odepsaný za zenitem a on hraje tak skvěle,příznivci Rogera užívejte si to!!
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Franky
Dakujeme brat moj
Reagovat
a.magerova
https://www.facebook.com/TrollTennis/photos/a.222942984491038.48429.222913534493983/1235750266543633/?type=3&theater
Reagovat
misa
A co stovku, dáte?
Reagovat
a.magerova
Naučila jsem se, konečně, užívat si aktuálního štěstí čili TEĎ... už se neupínám k tomu, co by mohlo být..... a je mi od té doby mnohem líp... ;-)

http://static01.20min.ch/dyim/cd0fc1/T470,230/images/content/2/1/4/21452920/36/teaserbreit.jpg
Reagovat
a.magerova
https://www.instagram.com/p/BR1tBPTByzY/?taken-by=rogerfederer&hl=en
Reagovat
Denis92
Gratulacia Roger! Dalsi skvely turnaj v jeho podani! Po tom vsetkom, cim si minuly rok presiel a s nim aj jeho fanusikovia, je toto obrovske zadostucinenie. Naozaj ten comeback nemohol byt krajsi.

Dnesnym vitazstvom sa Roger posunul na 6.miesto v rebricku ATP. V rebricku race ma cez 3000b, na Murrayho ci Djokovica ma naskok vyse 2000b a v Miami to moze navysit. Naskytuje sa otazka ohladom no.1, ale netreba to prehanat najma na antuke a radsej sa sustredit na tituly ako ranking, presne ako to aj Roger povedal.

Roger dnes podal dobry vykon, v dolezitych momentoch zahral skvele, ci uz v obrane alebo v utoku. Stana mi bolo trochu luto pri tom ceremoniali. Nebyt skvelej formy Rogera, mozno by prave on vyhral AO aj IW.
Reagovat
Marduch
Nejde mi to do hlavy. Jak může člověk po půl roce bez soutěžního zápasu přijít a prakticky okamžitě hrát s takovou jistotou?
Reagovat
Franky
Talent a setrny sposob hry
Reagovat
FulnekUltras
a k tomu ještě hooodně slušně srovnaná hlava ;)
Reagovat
Krisboy
Je to holt kozel. Do 29.1. letošního roku jsem o tom stále pochyboval, teď už je to jasné.
Reagovat
a.magerova
http://live-tennis.eu/en/atp-race
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
a.magerova
http://www4.pictures.zimbio.com/gi/Roger+Federer+BNP+Paribas+Open+Day+14+0tTMQTLm4zsl.jpg
Reagovat
a.magerova
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
a.magerova
http://citatem.cz/wp-content/uploads/2015/12/nemusis-v-zivote.jpg
Reagovat
Bolomsson
Ten Fedex je fakt neskutečný, kdo by to do něj řekl, když se vracel po té pauze...neskutečné, co ve 35 letech hraje! A krásné finále, hezky do toho kluci bušili:-))). Oba respekt!!! Moc hezky se na ten zápas koukalo! Gratulka Maestrovi! :-)
Reagovat
FulnekUltras
Wáwra holt až příště, no... ;)
Reagovat
Bloody13
Masakr, Fedex letos jede!
Reagovat
smazaný uživatel
Ale áno, celkom svižné, výživné finále...Musím pogratulovat Ljubicicovi, ze na stare kolená konečne naucil hrat Rogera BH a ten je po rokoch opat schopny drzat krok s najlepšimi...Gratulujem teda k 25 titulu, ak bude ziskavat tak jeden ročne, okolo 40-ky by mohol dobehnut aj tych najlepsich :)
Reagovat
spaniel
Lol, vedle pises, ze 1000vky nejlepsi nezajimaji a tady poses ze ma dobihat ostatni? :D
Jsi fakt zoufalec, jeste vetsi nez Behal.
Reagovat
smazaný uživatel
A zas tie emócie :)
Reagovat
spaniel
Emoce jsou fajn. Hlavne ty pozitivni. Snad je taky jeste zazijes, kdyz teda prejdes ke Kyrgiosovi, ktery je idealni nahrada za Rafu :)
Reagovat
smazaný uživatel
No vidis, ze máš aj zmysel pre humor ;)
Reagovat
FulnekUltras
Srandičky v Paříži přejdou... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to otvorené...Ale to nie je dobrá východisková pozícia. Paríž nemá čo byť čo otvorený :)
Reagovat
blax
Kvůli takovýmhle lidem se občas stydím, že fandím Rafovi. Takhle akorát začínají hádky, až ti tady Rogerovi fans vmetou do obličeje, že on má z těch 28 1000 turnajů 16 z MC + Říma... Roger hraje parádně, to musí uznat snad každý nezakomplexovaný člověk.
Reagovat
spaniel
Nemusis. Toto je stara hra.
Reagovat
smazaný uživatel
Blax, notoricky známy fan Nadala :)..A Roger má kolko zo Cinnci a IW?..Čo sú toto za rovnice :)
Reagovat
blax
A ty jsi nějaký ukázkový fan Rafy nebo co? Ty jsi mnohem více hater Rogera prosím tě.
Reagovat
Franky
Nechaj ho tak on uz tu trolluje dlhu dobu chodi tu nasierat ludi a vyrit prach vo vzduchu...neboj uz to riesi so svojim psychiatrom...zatial neuspesne ale drzime mu palce vseci na TP
Reagovat
spaniel
Ten exot zrovna pogratuloval Rogerovi k zisku trofeje IW 2015 :D
Reagovat
Roger_Federer
Roger je kral.
Reagovat
rod_laver
Super, mám radost.
Reagovat
spaniel
Pockam si az zalajkujes vsechny stranky na FB a zopakuju :)
Reagovat
rod_laver
jj, už to jedu - atp, tennis meme, tennis now, troll tennis apod :))
Reagovat
spaniel
Ja zlenivel a cekam ma tebe :D
Reagovat
Tuttovka
Takovýhle tenis bych si nechal líbit ve více zápasech :D. Bylo to parádní :). Roger byl přeci jenom lepší. Wawrinka ovšem dobře sekundoval. Roger jede hrozný bomby. Doufám, že ještě nějaký Masters vyhraje a mohl by třeba naladit i na antukovou sezónu :). Nebránil bych se nějakým pozdějším kolům na FO, ale důležité je, aby se neuhnal.
Reagovat
turista
No nějaký titul z cihly jako např.ten z Istanbulu před 2 lety by mohl dát.
Reagovat
spaniel
Stan to docela tezce nese.
Reagovat
Mayo
Grats RF, 90. titul?
Reagovat
turista
Vyhrát 90 titulů to je neskutečný číslo. Pokud po tom RF cíleně půjde tak na těch 100 titulů asi časem dosáhne.
Reagovat
Roger_Federer
Tvoje breceni me moc bavi...
Musis moc trpet.;)
Roger druhy velky titul za 40 dni..
Poceste rosekal Rafu..
Teorie se ti rozpadly naprach..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Kamoško ty máš teda dosť na houno odhad :)..Dufam, ze len tu a nie v zivote

Zvyšovat krvný tlak FFF ma ozaj baví a v zásade si ich dávam jedného po druhom..:)
Reagovat
spaniel
Sorry, ale bez vysledkove podpory Nadala, uz muzes nekoho vytacet jen velmi tezce :) Pusobi to spis zoufale.
Reagovat
Franky
Tak jak si dava Rafa posl dobu Rogera? :D :D
Reagovat
Roger_Federer
Presne jak pise spaniel, ty vykriky zoufalstvi si uz uzivam.
Co kdysi byvalo vtipne se u tebe meni v brek,;)
Reagovat
smazaný uživatel
To bude skor tým, že sa beriete veľmi vážne, priatelia...:)..Jediné emócie idú od vás, staré školy sú v pohode, ale vynárajú sa tu nejakí noví, neotesaní FFF holuby :)

Dom, čo si užívaš?...Tebe stačí meno autora alebo čítaš aj obsah?..:)
Reagovat
Franky
Pocuj Forehand...chcem sa uplne normalne bez neakeho beefu opytat ci hravas tenis aj naozaj ako nevadi ci amatersky alebo v neakom klube ci profesionalne ci proste si to uz aspon skusil
Reagovat
smazaný uživatel
Áno hrávam, ale napriek tomu, že mám najkrajší jednoručný backhand, vejú mi vlasy vo vetre a mám postavu Mitcha Buchannona. Tak dostávam so svojimi rivalmi stále čočku. Ale to preto, lebo sú laváci, tak je to okej..

Jáj. A ešte dávam aj velké písmeno na začiatku vety..:)
Reagovat
Franky
Pfuuuu kamo ta ty si zle natom :( veril som ze sa da s tebou normalne konverzovat ale neda...s chorou myslou je to zle lebo ona o sebe nevie ze je chora a usmieva sa ale vseci naokolo trpia...i ked je to podmienene Rogerovymi uspechmi a naopak Rafovymi vybuchmi posledne 3roky Drz sa kamo prajem skore uzdravenie dusevne
Reagovat
horska.kraslice
Pánové, to byla paráda. Vítěz může být jen jeden, takže velká gratulace Rogerovi. Je úžasné, že ho pořád vidíme v takové formě.
Reagovat
misa
ještě zaútočí na číslo 1 :) Úžasně rychlá hra, jistý servis a nepřekonatelné voleje.
Reagovat
Marduch
Pevnej jak skála. Zaslouženě. Stanovi to v tom fofru lítalo občas mimo. Lepší by byly setíky 3, ale super:)
Reagovat
spaniel
Joooooooooo :)
Reagovat
anajka
Je tam 90-tka.
Bravoo!
Reagovat
Fandina
Gratulka Rogerovi, první set super ve druhém pěkně otočil po ztraceném game. Nádhera a super!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
spaniel
MP. Pome!
Reagovat
Marduch
Hraje kuwa dobře. Fed.
Reagovat
spaniel
Jaky volej :D
Reagovat
Ereinion
Skvělý útočný tenis...tak to má být
Reagovat
spaniel
Stan si zapomnel vymenit raketu
Reagovat
Mayo
Boh vie ci pozerá zapas aj Byk a komu fandí.
Reagovat
a.magerova
Nepozerá... ;-)
Reagovat
Mayo
Ale zrejme fandí kamosovi Rogimu
Reagovat
spaniel
1.servis 30% v druhem setu. Jak vcera se Sockem :/
Reagovat
Denis92
Nastastie Stan az na ten 1.gem dost kazi a Roger je spat v 2.sete.
Reagovat
horska.kraslice
Tak jsem si večer pěkně odpočala od tenisu (ujajčenou Vesninu opravdu nemusím) a teď si vychutnávám tuto pánskou lahůdku :-)
Reagovat
Tuttovka
Lol co to bylo za výměnu na 3-3 :D. Tak to je tenis přátelé :D.
Reagovat
Tuttovka
Tedy 2-2 :D
Reagovat
Davor1
Snáď to Stanislav dopodáva do tretieho setu. Taký tenis chcem vidieť čo najdhlšie!
Reagovat
a.magerova
Reagovat
spaniel
Ach jo, Roger ted propasl prilezitost zastavit Stana v rozletu. Nelibi se mne predstava tretiho setu.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
spaniel
Jooo!!!
Reagovat
a.magerova
http://rebeca.sk/wp-content/uploads/2014/01/psst.jpg
Reagovat
Mayo
Wawrinka a jeho kladivá začínajú, neskutočný tenista.
Reagovat
Tuttovka
Oba hrají skvěle. Roger je o něco lepší, ale ten rozdíl není velký. :)
Reagovat
Mayo
Pre RF to vyzerá zaujímavo tuto sezonu. Vyhral AO, útočí na IW, nic neobhajuje. Môže si aj v rebríku veľmi polepšiť.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
mayday
Oba dobře podávají. Ale herní výměny rychlý, agresivní, pro mě osobně naprostá paráda.
Reagovat
Labi
stream?
Reagovat
miledus
http://roguesportz.blogspot.cz/p/skysports-1.html
Reagovat
Labi
diky
Reagovat
miledus
není zač :)
Reagovat
Marduch
mám to dost neostrý, nějakej lepší stream nebyl by? :(
Reagovat
miledus
http://live.robinwidget.org/streamvideo8/wawrinka-vs-federer-atp-indian-wells-live-stream-161310.html
Reagovat
Marduch
jj, to je jiná. Super.
Reagovat
Mayo
Wawrinka skvele podáva.
Reagovat
Davor1
Zatiaľ to teda vyzerá, ako keby tam hrali Karlovič s Isnerom :/
Reagovat
smazaný uživatel
Hrá sa velmi rýchlo, rýchle výmeny celkovo, málo úderov. Ak je toto klasifikované ako "pomalý hard", tak to s tým spomalovaním rozhodne nie je dramatické..
Reagovat
spaniel
Mozna je to tim kdo hraje.
Reagovat
smazaný uživatel
To tvrdím už roky. Keď sa tu po zápasoch Monfils-Simon, ci Nole-Andy ronia ublíženecké krokodílie slzy ako veľmi sa spomalili povrchy.
Reagovat
spaniel
To se prece nevylucuje. Ze jsou povrchy pomalejsi je fakt. Ale hra jednotlivych hracu se lisi.
Reagovat
MartinPa
Možná je to je zkreslením na streamu, ale zdá se mi, že Rogerovi roste pneumatika kolem pasu - což je možná příčinou výrazného zlepšení tlučeného backhandu zvláště na příjmu. Sice do Stana má ještě rezervy, ale po dostatečném tréningu, hm...
Reagovat
FulnekUltras
přiměřené energopneu nikdy není na škodu... ;)
Reagovat
spaniel
omg
Reagovat
Denis92
WTF? LOL
Reagovat
smazaný uživatel
Máš odvahu. Za každé kilo navyše máš vo vlákne jedného FFF...

Roger je predsa atlét, najlepšia postava na okruhu, Mitch Buchannon tenisového okruhu. Po kariére ma istý angažmán v Baywatch Hawai..
Reagovat
Roger4EVER
Ty jsi hroznej kok. ot
Reagovat
spaniel
Jj, je. Ani mi nedoslo, ze to je k tomu, ze by to melo byt pricinou zlepseni backhandu. Je holt pomalejsi no.
Reagovat
smazaný uživatel
Bol by som ak by som si dal infantilný nick ako Rafa4Ever alebo niečo podobné čo len symbolicky asociuje fanatizmus a slepú oddanosť k nejakému tenistovi. Ovečka :)
Reagovat
spaniel
Na tenisovem foru prihodny nick.
Reagovat
smazaný uživatel
Originálny.
Reagovat
Roger4EVER
Ty jsi i bez toho... A myslím, ze hodně lidí to tady potvrdí :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Určite áno, a zhodou okolností sú všetci z tvojej ohrádky, že áno?..Béé
Reagovat
Roger4EVER
Shodou okolností jsou to všichni kromě ohradky Rafa fans... Většinu z nich respektuji, ale ty tvoje hov na se nedají číst
Reagovat
smazaný uživatel
Tak kludne vymenuj :)

Alebo si zas len tak trepkal, že?...Slabosi radi pouzívajú množné číslo vo svojej osobe a opierajú sa o akýchsi "duchov"...
Reagovat
Roger4EVER
Nebudu se tady zdržovat s vyjmenováváním lidí pro ubožáka jako jsi ty... Už takhle jsem na zaostalce, jako jsi ty spotreboval až příliš mnoho času.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebudeš sa zdržovať s vymenovaním??..

Ale nehovor...Zlatý :)

Skvele si svoj názor obhájil..Papa a nerob si z tohto debaklu ťažkú hlavu.
Reagovat
Roger4EVER
A ty si nedělej hlavu z Rogerova dalšího titulu :-)
Reagovat
Tornes
Takže dvě kila navíc? :D
Reagovat
rod_laver
By mě zajímalo, odkud se vzalo, že je Stan "zalitý". Stan má atleticku postavu, je to bijec jak hrom. Krom toho Stan má standardně, na rozdíl od Rogera, six pack.

Roger je z Big4 nejzalitější a nemá ani moc hmotou vyvinuté břišní svaly, není prostě tak stavěný. Ale je celkem hrudníkový typ.

Jinak Andy má super postavu, taky Rafa nebo Tsonga.
Reagovat
spaniel
Rafovu postavu bych nechtel. V pomeru k pazim uzke ramena a prsa taky slabe. Velky zadek a zenske chodidla :)
Reagovat
rod_laver
Rafa je bijec jako Stan, ten taky není úplně foremný (naopak slabší ruce, ale mohutný hrudník), ale nechápu, jak se obecně vsugerovalo, že je zalitý :) Jinak dle mě Rafa už není tak osvalený jako kdysi.

Když mrkneš ale na Andyho, tak ten má vršek symetrický, ale zase bych se nechtěl opalovat jako on :))
Reagovat
spaniel
Jj. Ze spicky se mne nelibi nici postava. Mozna Thiem.
Reagovat
turista
Rafa vždycky vypadal jako vymakaný kulturista proto má tolik fanynek.
Reagovat
spaniel
To si jeste asi nevidel kulturistu.
Reagovat
Marduch
Stan je zkrátka konstitucí zavalitější. Na top-sportovce široký trup, krátký široký krk a trošku vytrčený nadbřišek.
Reagovat
Mayo
Roger začal dvoma fenomenálnymi víťaznými backhandami.
Reagovat
spaniel
Zacal paradne. Snad bude drzet uroven
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist