Federer: V lednu se chci vrátit supersilný

24. 8. 2016, 21:24
Aktuality 50
Roger Federer plánuje, že se po zdravotní pauze vrátí na kurty v lednu. Švýcar by rád stihl Hopmanův pohár a Australian Open, který už čtyřikrát vyhrál.
Profily hráčů
Roger Federer

Pětatřicetiletý Federer minulý měsíc předčasně ukončil sezonu, protože potřeboval více času na rehabilitaci operovaného kolena. Kvůli tomu přišel o olympijské hry v Riu, vynechá i nadcházející US Open. Letos nevyhrál ani jeden titul, což se mu stalo naposledy v roce 2000.

"Neberu to tak, že něco končí. Považuji to za začátek něčeho, o co teď usiluji, a to je Hopmanův pohár a Australian Open," prohlásil v New Yorku aktuálně čtvrtý hráč světového žebříčku na dnešní tiskové konferenci k prvnímu ročníku Laver Cupu, na němž by měl příští rok v Praze hrát za tým Evropy.

"Cítím se dobře a trénuji tolik, kolik můj zdravotní stav dovolí, abych se udržoval v kondici. Doufám, že se v lednu vrátím supersilný," dodal jeden z nejlepších tenistů všech dob.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

50
Přidat komentář
rod_laver
Článěk o Rogerovi a výjimečně se zaplácává diskuze balastem o Petře. Zajímalo by mě, v kolika TOP 10 článcích v počtu komentářů se v komentech nezmínilo její jméno :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Forehand: nemuzes byt jak ovca, a kdyz tak si porid hlidaciho psa, nebo aspon ten obojek s hrebikama kolem krku, nebot vlci ovecky maj radi:)

No je treba si to projit Forehande poradne cele, nejlepe ve zdroji:
Mas tu clanek, a je tam i video;) Takze neni na prazdninach, ani v Amsterdamu nefetuje;D)

ESPN:
http://www.espn.co.uk/tennis/story/_/id/17387780/roger-federer-targets-australian-open-injury-comeback

The Swiss has signed up to the competition, along with world number five Rafael Nadal, and believes he will come back stronger in 2017.

Takze veri, ze se vrati silnejsi v dalsim roce...v kontextu s tim jake vysledky ma letos, ze...o cemz tam je nekolik odstavcu vyse...take se rozebira LP

dale:

"I'm doing well and training as much as possible," Federer said. "I've been strengthening my quad muscles for when I head into the gym in the next couple of months.

Proste se snazi posilovat...logicke, aby fyzicky vydrzel dobre narocnou sezonu...
V clanku to neni uvedeno, ale na konci videa ...ano rika, ze se chce vratit supersilny, ale kurde to jasne vynika z kontextu teto sezony a fyzicke pripravenosti...;)

***
Jinak pro Mutadema;)

Dale rika, ze je ohromen, jak hraje Andy, ale i prez to stale povazuje za nej. favorita No1eho. V kazdem pripade dri moc pesti Andymu, aby hral takhle dal.

"But I have been very impressed by Andy, what he has done this summer has been incredible. I hope he can keep that going.
Reagovat
smazaný uživatel
A jeste me zajima, jak prezijes tohle;D))))

http://www.espn.com/tennis/story/_/id/17381854/roger-federer-rafael-nadal-plan-play-doubles-together-laver-cup

A ted dulezita otazka...
kdo o koho se bude opirat...;)
Reagovat
janek_da
Všichni se můžou opřít o Nenanda. Jenom Nole ne.
Reagovat
smazaný uživatel
No, uvidime... Roger ted bude rozvijet gymnastiku. Asi inspiracka tim Djokovicem. Treba chce delat take ty pekne snury, mozna prejde i na kruhy a bradla.
Jen aby to nedopadlo tak, ze v zari oba budou uplne vyplivli, - Rafa ten je utahany jak kote uz ted - a budou radi, jak se budou moct oba oprit o sebe navzajem...
Reagovat
smazaný uživatel
No a take zalezi, co magerka, jak Rogera odchytne pred turnajem, tak se bude Roger opirat i o sberace micku;) a Nadal bude vic zmateny nez kdyz stoji na trave...Tak snad magerka najde miru, a Rogera neutaha...
Reagovat
janek_da
Nevidíš, jak je teď magerka nadržená? To bude tajfun, až bude RF v cajku.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne... opravdu ji nevidim;D)
V kazdem pripade RF bude muset v te telocvicne skara zabrat.
Reagovat
a.magerova
Ale tak... trochu taktnosti bych prosila.... jako jooo, né že né, ale takhle veřejně to vytrubovat... prostě PŠŠŠT a nezakřiknout, třeba na Tebe taky přijde brzy řada..... :-P

https://www.youtube.com/watch?v=ABbh5iQA5oY
Reagovat
smazaný uživatel
Kamoško, niekedy je menej viac a netreba nad každým príspevkom robit hlbokú analýzu, ba až vedecký výskum. Naozaj ti niekedy zábava, vtip, či vystrelenie z druhých dá viac, než samotná pravda, po ktorej v tomto prípade ani nebolo nutné pátrať. Navyše nie každý má na to čas...

Take it easy, chill out, and jump to the swimming pool...
Reagovat
smazaný uživatel
;D)
Vsak jo...
...jinak anglicky psat nemusis, ja slovensky jeste rozumim;)
spis by me potesilo... klud, upokoj sa a skoc do bazena;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som pokojný, takí ludia to majú v zivote lahsie...

To ty riešiš :)
Reagovat
smazaný uživatel
Protoze me to zajimalo;)
Reagovat
smazaný uživatel
Na Fandovi teď opakujou zápas Čilič - Dimitrov ze Cincy, nejde mi do hlavy, jak tenhle zápas mohl Grigor prohrát, vždyť Čilič byl v 6. gemu 3. setu úplně namydlenej a pak mohl Dimi vést už 5:2, a stejně to projede :(( no jsem fakt zvědavá, jestli ty svoje prohlášení o tom, že se našel a ví, na čem budou spolu s Danim pracovat, promění ve výsledky, nebo zůstane hlavou pořád tam, kde se zaseknul...
Reagovat
smazaný uživatel
To je aspoň přístup! Sedmnáctinásobný grandslamový šampion, který už dosáhl v podstatě všeho a pořád má neskutečnou chuť do tenisu. Jaký rozdíl oproti jedné nejmenované tenistce z naší kotliny, které se podaří jeden turnaj za dva roky a myslí si, že skončil svět.
Reagovat
Lunej..
To myslíš Petru nebo koho? A srovnávat jednotlivé povahy mi přijde mimo. Navíc Roger je povaha, která neumí přestat hrát, právě, že má všechno, tak může v klidu hrát dál. Takže jsem nějak nepochopila to tvé srovnání.
Reagovat
smazaný uživatel
JJ na Petru. Musím přiznat, že mě v poslední době docela irituje. Mně přijde, že dává strašně protichůdné rozhovory. Nejprve odůvodní rozchod tím, že kariéra má přednost před vztahy, potom řekne, že nemá po bronzu moc motivaci, ať je konec sezony a dnes zas v jednom rozhovoru říká, že tenis je pro ní spíš zábava než práce. Ona má prostě strašný chaos v tom podle mě. Přitom všechno dělí pár měsíců od sebe.
A že jsem na ní náročnější než na ostatní je taky jasné. Kdo mnoho dostal, od toho se mnoho očekává. Řečeno klasickým dílem.
Reagovat
George_Renel
Nesmíš taky věřit všemu co novináři napíší.
Stačí slůvko navíc či méně a smysl vět je zcela jiný. Já to beru s rezervou. Zrovna třeba ten rozhovor v iDNES je titulek a obsah trošku v nerovnováze....
Reagovat
Lunej..
No, já osobně rozhovory v novinách a články beru opravdu s velkou rezervou, víš sám, jak někdy stačit prohodit věty, slova a je hned jiný kontext. A že je Petra chaotická snad víme všichni ne? :) to sis ještě nezvykl? ano, ona má velké nadání oproti jiným tenistkám, které to mají vydřené, ale nemá výsledky, které my očekáváme. A Roger je snad úplně jiná liga, je to chlap, který má neskutečný talent, má rodinu, je zajištěný, takže pro něj je tenis opravdu už jen zábava, i když ty prohry nenese zrovna lehce, podle mě. tak si najdi jinou tenistku, která tvé nároky splní :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Petra je taky zajištěná. Roger sice zázemí má (ale nebylo to nic, co by mu spadlo do klína, byl sice velký talent, ale v mužském tenise je enormně obtížné si vypracovat takovou pozici jak on), ale dávno už mohl rentiérovat v Karibiku. Ale on ne. Strašně se mi líbí jeho zápal do tenisu, řekl bych, že to je takový zdravý zápal, který lidem imponuje. Naproti tomu u Petry to nemusím vyčíst z rozhovoru, abych ji občas plahočící na kurtu viděl, že ji to vůbec nebaví. Pro mnoho lidí je ztělesněním obyčejné ženy z davu, ale mě víc ve sportu imponují silné osobnosti (které se přitom chovají zdvořile a slušně, viz BIG4 nebo DelPo). Člověk naráží na utrápené lidi ze své práci věčně, proto je příjemná změna, když může sledovat někoho, z něhož ta energie přímo vyzařuje.
Reagovat
George_Renel
Slušný a zdvořilý Murray :-))))).
Reagovat
Tornes
Zdvořilý většinově ano. Slušný...
Reagovat
smazaný uživatel
Slušný ne, ale myslel jsem, že se celkově chová v rámci fair play. A jeho zápal pro tenis je taky příkladný. Viz například ty jeho papírky s taktikou.
Reagovat
Fandina
Když je podle tebe Petra tak hrozná, jak vysvětliš, že vloni, předloni a myslím i předtím dostala od ostatních hráček na okruhu ocenění, cenu zahrnující profesionalismus, přístup a smysl pro fair play.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi je to milá holka, tak je na okruhu oblíbená a získala toto ocenění. Jistě, že Sereně to ostatní hráčky nedají.
Reagovat
PetaM
To je odvaha, srovnávat ženu s chlapem :D :D Navíc s chlapem, který má kvalitní rodinné zázemí (tzn. ženu a 4 děti). Petra nemá přítele, je na pokoji sama, občas s kamarádkou.

Fakt dobré srovnání ...
Reagovat
Roger_Federer
To, ze je sama dost souvisi z jeji povahou.
Petra rozhodne neni v soukromi zadna ovecka ve stadecku ovecek, ktere rano vypustis na pastvu s vecer zazenes do ovcince...
Reagovat
spaniel
To jsem nevěděl, že se Roger narodil ženatý se 4 dětmi. Asi druhý Chuck Norris, který se narodil v domě, který sám postavil.
Reagovat
smazaný uživatel
No pockej, ale Fedex je Chuck Norris!
No1e je Mimozemstan.
Rafa je Terminator
a Andy je MacGyver, tedy pokud ma zavedenou lendlovu aplikaci...
Reagovat
PetaM
Ne, ale narodil se s penisem. Což znamená, že žena bude dělat ozdobu jemu. Ale málokterý muž bude dělat ozdobu ženě. Samozřejmě až na Hrdličku.
Reagovat
PetaM
A taky jsem si nevšiml, že by kvůli dětem musel přerušit kariéru, aby je odnosil ve svém břichu. Což mu samozřejmě prospělo, že pro to nemusel udělat skoro nic.
Reagovat
Tornes
To je až následek, ne příčina. Federer si svoje zázemí vybudoval ne čtyřmi dětmi, ale sedmiletým vztahem předtím, než se jim narodili první děti (a celkem již čtrnáctiletým). To je něco, čeho zatím Petra není schopná - ale rozhodně to nemá nic společného pouze s tím, že je žena - viz Na Li nebo Clisters. Co je příčina, to netuším, ale tohle rozhodně ne.
Reagovat
Kozoroh
Nejsi sám, mě už taky irituje..
Reagovat
FulnekUltras
Nechte si to kupírovat, hoši... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, z ni opravdu Federer nikdy nebude;)
Reagovat
Pe3k
Reagovat
smazaný uživatel
Tvl, Roger trávi prázdniny v Amsterdame, alebo odkial berie ten staff.
Reagovat
Rip.win
odkud bere zamestnance tvl
Reagovat
smazaný uživatel
Stuff..:)

Dik za postreh..:)
Reagovat
a.magerova
https://pbs.twimg.com/media/CqEKHSyWcAEBWUv.jpg
Reagovat
mrafe
Tak zimní spánek jo :D
Vypadá to, že ten slovenský článek byla novinářská kachna.(: Ale je vidět, jak za ty roky máš Rogera přečteného :)

Ta náhrada je pěkný fešák !!
Reagovat
Fandina
Fotka je taková budovatelská ... úsměv.
Jinak mám radost, že je Roger natěšený a přeji moc úspěch.
Reagovat
Krisboy
Jj, hledí vstříc lepším zítřkům (sezónám) :) Hledá ve dálavách vítězství nad Djokovičem :)
Reagovat
Mayo
uvidíme, čo na tieto egoistove slová povie kada.tom :D
Reagovat
kada.tom
snad jen to, že do ledna je mi nějakej Federer zcela jedno, užívám si turnaje bez něj :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Rogi, ani nevíš, jak moc se na tebe těším, ale hlavně to s tím tréninkem neuspěchej :)
Reagovat
smazaný uživatel
tady se někdo udělal.
Reagovat
smazaný uživatel
ale houno, jen mám z něho radost, to asi ty neznáš :P
Reagovat
Frick
No, zní to blbě. Chtělo by se mi říct - Rogere, měl sis dát nějakou "zajišťovací" 250-tku, ale to on udělal už hned na začátku a pak ještě jednou. Ale ani v Brisbane, ani ve Stuttgartu to nevyšlo...
Reagovat
ipko
tak uvidíme Roger :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist