Federer vstoupil do Turnaje mistrů výhrou nad Sockem, bod má i Zverev

12. 11. 2017, 16:47
Aktuality 42
TURNAJ MISTRŮ - Šestatřicetiletý Švýcar Roger Federer odstartoval svůj již 15. Turnaj mistrů očekávanou výhrou. Šestinásobný šampion v zahajovacím duelu letošního ročníku porazil amerického debutanta Jacka Socka. Naopak úspěšnou premiéru si odbyl německý mladík Alexander Zverev, který zdolal ve třech setech Chorvata Marina Čiliče.
Roger Federer

Roger Federer je rekordmanem Turnaje mistrů v počtu titulů (6), finálových účastí (10), startů (15) a vyhraných zápasů (53). Pouze v roce 2008 nedokázal postoupit ze skupiny. Letos se na finále sezony ATP vrátil po loňské odmlce, kdy jeho sérii čtrnácti startů ukončilo zranění kolene.

Do letošního ročníku šestatřicetiletý Švýcar vstoupil v zahajovacím utkání, v němž si poradil s debutantem Jackem Sockem. Pětadvacetiletého Američana porazil 6-4 7-6, když jediný brejk zápasu zaznamenal hned v prvním gamu.

"Jsem šťastný, že jsem do zápasu dokázal přenést dobrou energii z posledního turnaje. Jsem rád, že jsem nezaplatil daň za to, že jsem si po finále v Basileji vzal čas na odpočinek," pochvaloval si Federer, který před dvěma týdny triumfoval v rodné Basileji, ale pak se odhlásil z Masters v Paříži.

"Dnes to nebylo ani tak o tom, jak jsem hrál, ale o způsobu vedení zápasu a mé mysli. V závěru jsem trefil pár dobrých úderů, ale jinak to byl vyrovnaný zápas," uznal devatenáctinásobný grandslamový šampion Federer.

Vítěz sedmi letošních turnajů dnes zaznamenal jedenáctou výhru v řadě a jubilejní 50. v sezoně. Prohrál jen čtyři utkání a pouze proti Alexanderu Zverevovi nedokázal uhrát alespoň jeden set.

A právě na Zvereva Federer narazí úterý, kdy si v případě dvousetové výhry zajistí postup do semifinále. Dvacetiletý Němec Zverev si dnes odbyl úspěšnou premiéru na Turnaji mistrů, když zdolal 6-4 3-6 6-4 Chorvata Marina Čiliče a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 4-1.

• TURNAJ MISTRŮ 2017 •
Londýn, tv. povrch / hala, 8.000.000 dolarů
nedělní výsledky (12. 11. 2017)
• Skupina Borise Beckera •
Federer (2-Švýc.) - Sock (8-USA) 6-4 7-6(4)
A. Zverev (3-Něm.) - Čilič (6-Chorv.) 6-4 3-6 6-4
• Skupina Eltingha a Haarhuise •
Harrison/Venus (8-USA/N. Zél.) - Kontinen/Peers (2-Fin./Austr.) 6-4 7-6(8)
Herbert/Mahut (6-Fr.) - Rojer/Tecau (3-Niz./Rum.) 1-6 7-6(7) 10-8
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

42
Přidat komentář
smazaný uživatel
Klasika, Federer nevyhraje 2x 6:1 a hned buď za a) byl zraněný nebo za b) nehrál na nejvyšší úrovni... :-)
Reagovat
George_Renel
https://sport.idnes.cz/pierre-paganini-roger-federer-turnaj-mistru-kondice-fyy-/tenis.aspx?c=A171112_213220_tenis_ten
Reagovat
peggy
At vyhraje kdokoli jen ne Federer,umi,ale jeho hra nema stavu je to vyborna techninicka hra,mladi do tenisu vnasi rychly techicky tenis.To se libi.Vyhru bych prala,ale Rafovi je to asi to co mu chybi.
Reagovat
Franky
:D Chumm Jetzt!! a ty chod trolovat inde prosimta nepotrebujeme ta tu ty obziak/cka
Reagovat
Stan_Borowitz
Náhodou je hezké, že Rogera považuje za mladíka...
Reagovat
Bolomsson
Omg, to co je za výplod!:-)
Reagovat
ttopi
A tenis Federera je bez techniky :D

Viděl jsi vůbec nějaký jeho zápas? Neznám snad většího technika, než je Federer.
Reagovat
spaniel
Mluvci Nadalovců :D
Reagovat
Pavol
Ukáž to tým starcom.
Reagovat
Pe3k
https://youtu.be/JFiVJwAfXC4
Reagovat
Tuttovka
Byl to zápas nevyužitých šancí Rogera. Sock ukázal, že se umí hodně dobře bránit tomu stupňovanému tlaku Federera. Párkrát opravdu zakouzlil, ale z BH je to prostě bída. Nedokáže s ním zahrát stabilně a dělal tam i opravdu laciné chyby. Roger byl slabší na returnu, což zápas dramatizovalo. Svůj servis si hájil dost bezpečně. Doufám, že se Sock v dalších zápasech zlepší a předvede dobré výkony, aby to bylo opravdu turnaj mistrů a ne repete z Bercy. Jsem moc zvědavý na večerní souboj i na zítřejší program. Doufám, že Goffin bude mít lepší den a Nadala prověří a podobně by se mohli kousnout ti dva zbylí kluci s jednoručáky, aby to bylo koukatelné. :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Myslím, že Sockovi úplně stačí, aby zopakoval včerejší výkon, a oba zbylé zápasy ve skupině s přehledem vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Neprehanaj.
Reagovat
Pe3k
Tu skupinu Peta S.by s tím výkonem i vyhrál, ale skupina BB je mnohem těžší i vyrovnanější. Zápasy s tvým miláčkem Čadičem a Zverevem jsou otevřené.
Reagovat
Nola
:D Fedex nehral na najvyssej urovni, ale uvodny zapas byva po pauze vacsinou rozpacity, Sock je na BH jalovy, ma servis a FH, nie je to komplexny hrac ako Fedex, ktoremu stacil priemerny vykon, aby ho porazil, ziadne zavery z tohto zapasu by som nerobila, ak podobny vykon zopakuje v dalsom zapase, potom nastane dovod na paniku.....
Reagovat
ipko
ak s takýmto výkonom vyhrá aj druhý zápas na dva sety, tak žiadny dôvod by nebol.. iba by sa potvrdilo, že dokáže vyhrávať aj keď nehrá najlepší tenis a postup by už mal prakticky vo vrecku.. ale dnes na servise bol Roger úžasný, v 2.sete stratil na ňom iba 3 fiftíny..
Reagovat
mara10
Hráli mizerně, laciné chyby, kdyby Sock nehrál tak marně, tak to prohraje...
Reagovat
Ondra979
vykon nic extra, ale hlavni je vyhra
Reagovat
Stan_Borowitz
Co furt všichni máte? To jste čekali, že Socka, který v posledních týdnech hraje parádně, hráče s obrovskou útočnou silou na servisu, porazí Federer 6:1 6:2? Pokud se nepletu, v zápase nečelil Roger jedinému breakballu a i v TB měl vývoj celou dobu pod kontrolou. Za mně velmi dobrý výkon proti opravdu kvalitnímu soupeři.
Reagovat
Fandina
Jj, hezký zápas od obou a Roger ho měl pod kontrolou, v TB se to ukázalo.
Reagovat
mara10
ses díval na jiný zápas, to jak zahazoval BP je trestuhodné....chyb udělal hrozně moc, a zbytečných, ano na servisu skvělé ale na returnu, hodně podprůměrný...
Reagovat
Stan_Borowitz
Já jsem teda viděl celkem jeden trestuhodně zahozený BP, a to ten první na 5:4 ve druhém setu, kdy dal BH z jasné pozice na winner asi metr do autu...

Ale pojďme se bavit řečí čísel. V prvním setu měl Roger poměr W/UE 14/7, ze hry udělal 6 nevynucených chyb z celkem 63 odehraných výměn, to je 1 nevynucená chyba za víc než 10 výměn. Jediný breakball proměnil. Fakt nevím, co bys ještě chtěl víc proti hráči, který dával první servis PRŮMĚRNĚ 200 km/h (nejrychlejší 219 km/h) a druhý průměrně 173 km/h a umí zahrát forhend s razancí delPotra a topspinem Nadala.

Ve druhém setu to už taková paráda nebyla, ale pořád velmi solidní. Na to, že to byl první zápas na turnaji, kdy se hráči teprve sžívají s podmínkami, s asi nejnebezpečnějším soupeřem ve skupině, to prostě bylo dobré, ať si tvrdí kdo chce, co chce.
Reagovat
tito
Souhlasím. Kontroloval od začátku do konce.
Reagovat
Franky
Suhlasim so Stanom....Kazdy ocakavame tento rok nadludske vykony jak od Rog tak od Nadala...To ze je velka cast (skutocnej) top10mimo vyuzili obaja dokonale ale nemozme cakat ze nejakych 60-80zapasov budu hrat jak 'bohovia' ...Rog nech si vyberie trochu slabsie zapasy v skupine a formu vygraduje na SF F :)
Reagovat
Labi
Sock hrál všechno, nevypustil ani jednu výměnu a Roger z returnu především na BP tragický, za dnešních okolností je výhra bez ztráty setu štěstím
Reagovat
smazaný uživatel
Nechcem sa vám do toho nejako pliesť, ale nie je Sock typický práve tým, že niektoré výmeny hlavne na sieti okázalo vypúšťa?..:)
Reagovat
Labi
dneska hral zarputile, útočně, nenechal se zatlačit...a že nehrál pár míčů, které už fakt neměly smysl to není až tak směrodatné
Reagovat
Stan_Borowitz
Nakonec se mu to napoprvé i vyplatilo, Rogera rozhodil a byl z toho fiftýn. Podobné kousky dělá třeba i Monfils.
Reagovat
a.magerova
http://img24.cz/images/76359659805818261580.png
Reagovat
Kozoroh
Od Federera poněkud těžkopádný rozjezd. Co se však počítá, je výhra na dva sety a té dnes Fedex dosáhl. Dnešní utkání bylo pro něj 50. výhrou v letošní sezóně. Rok 2017 je tak ve Fedexově kariéře již 14. s alespoň 50 vyhranými duely, toto kromě něj dokázal jen Connors.

Sock ukázal, že nemusí být fackovacím panákem Beckerovy skupiny a může někoho z dvojice Čilič-Zverev okrást o výhru.
Reagovat
a.magerova
Dnes hrál Rogerův dvojník, zatímco Roger se založenýma rukama u telky... si myslel, že na TO nepříjdem nebo co?!!!
:-P

http://img24.cz/images/80218573272200755443.png
Reagovat
sprchon
:D
Reagovat
blixa
Ovšem nutno říct, že to byl intelektuální dublér ;-) :D
Reagovat
Ground_stroke
podobný zápas čakám s Čiličom, takže jedine Saša môže robiť väčšie problémy
Reagovat
sprchon
Saša vypadal, že je z formy v posledních tejdnech...
Reagovat
smazaný uživatel
neblazni :) zverev bude na tm v ulohe statistu :)
Reagovat
sprchon
Těžko říct, mohl by překvapit. ;)
Reagovat
Ground_stroke
niekedy mu Sašovi ide, s Gyrosom aj keď prehral, tak hral parádne, ale verím, že má pred Rogerom stále veľký rešpekt a prehrá v 2 setoch
Reagovat
smazaný uživatel
no pokial bude saso hrat ten tenis co hra od montrealu, tak bude rad AK vobec niekoho porazi, nieto este Federera :)
Reagovat
Fandina
Roger super. Jako obvykle Ponožka hraje rychle a to se mi líbí a jsem ráda, že ho Roger porazil ve dvou setech. Gratulka!!!
Reagovat
a.magerova
Reagovat
annah
Těžkopádný rozjezd je skoro tradice. Pak se to pomalu zlepšuje.Tak snad Legenderer tradici dodrží.:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist