Federer vyhrál i 16. letošní zápas a vyrovnal svůj nejlepší vstup do sezony

16. 3. 2018, 06:22
Aktuality 173
ATP INDIAN WELLS - Roger Federer hraje jako za mlada. Šestatřicetiletý Švýcar vyhrál i 16. letošní soutěžní zápas a vyrovnal tak svůj nejlepší vstup do sezony z roku 2006. Svou neporazitelnost prodloužil v Indian Wells proti Korejci Hyeon Chungovi a postupem do semifinále si zajistil setrvání v čele světového žebříčku minimálně na další dva týdny. O finále se utká s dalším o patnáct let mladším sokem - nenasazeným Chorvatem Bornou Čoričem.
Roger Federer

Roger Federer v 36 letech dominuje tenisovému světu. Svým jen o pár let mladším vrstevníkům a největším rivalům dává lekce, jak se starat o své tělo, o generaci mladší soupeře zase 'vyučuje' tenisovému umění na kurtech. A především stále vítězí.

Po parádní loňské sezoně švýcarský fenomén pokračuje ve skvělých výkonech i v roce 2018. Společně s Belindou Bencicovou ovládl Hopman Cup, na Australian Open získal 20. grandslamový titul, cestou za titulem v Rotterdamu si zajistil návrat na post světové jedničky a nyní zatím nenašel přemožitele ani na Masters 1000 v Indian Wells.

Po Delbonisovi, Krajinovičovi a Chardym neztratil set ani ve čtvrtfinále s jednadvacetiletým Korejcem Hyeon Chungem. V repríze semifinále Australian Open, na kterém mu soupeř kvůli puchýřům vzdal, zvítězil 7-5 6-1. V prvním setu sice neudržel vedení 3-0, ale sadu nakonec získal a ve druhém dějství už stejnou chybu neopakoval.

"Jsem šťastný, že jsem našel cestu k vítězství. Začal jsem opravdu dobře, pak jsem chvíli bojoval, než jsem znovu našel svou hru. Díky tomu jsem na začátku druhého setu odvrátil důležité brejkboly, což byl podle mě klíč zápasu. Těch deset až patnáct minut na konci prvního a na začátku druhého setu rozhodlo. Byl to dobrý zápas," řekl Federer, který soupeře přestřílel na vítězné údery drtivě 32-8. Zápas v publiku sledovali Rod Laver, Pete Smapras, herec Will Ferrell či Bill Gates.

Nejlepší vstupy do sezony
Rogera Federera
sezona série výher
2018 16
2006 16
2007 12
2004 11
2005
2011
10
2002
2017
8

Federer tak letos vyhrál i svůj 16. zápas (včetně Hopman Cupu neprohrál dokonce 20 utkání v řadě) a vyrovnal svůj nejlepší vstup do sezony z roku 2006.

"Je to skvělý začátek roku. Doufám, že v sobotu dokážu přidat ještě jednu výhru a překonám svou nejlepší sérii," nechybí Federerovi motivace před sobotním soubojem o finále.

Pokud by Federer v sobotním semifinále, v němž se střetne s dalším jednadvacetiletým sokem Bornou Čoričem z Chorvatska (h2h 1-0), skutečně uspěl a zaznamenal tak nejlepší vstup do sezony v kariéře, vyrovnal by svou osmou nejdelší vítěznou sérii.

Víc než 16 zápasů v řadě (24) Federer vyhrál naposledy na přelomu let 2011/2012, vůbec nejvíce zápasů po sobě (41) během kariéry vyhrál na přelomu sezon 2006/2007.

Alespoň v semifinále v Indian Wells Federer proměnil desátý ze třinácti posledních startů. Celkem sedmkrát to dotáhl až do finále, v letech 2004, 2005, 2006, 2012 a 2017 triumfoval.

V Kalifornii útočí na svůj celkově 98. titul, přičemž nejlepší Američan Jimmy Connors vyhrál 109 turnajů. Z podniku Masters 1000 si může odvézt 28. trofej a přiblížit se tak Novaku Djokovičovi a Rafaelu Nadalovi, kteří jsou s 30 triumfy rekordmany.

Postupem do semifinále si Federer navíc zajistil setrvání na postu světové jedničky minimálně pro další dva týdny (celkem rekordních 308 týdnů). V případě šestého triumfu v Kalifornii by neměl přijít o pozici v čele světového žebříčku minimálně do konce Wimbledonu. 



Hyeon Chung díky svému prvnímu čtvrtfinále na turnaji Masters vylepší své žebříčkové maximum a na 23. místě bude nejvýše postaveným Asiatem. O svě pozice se dostane před Japonce Keie Nišikoriho.

"Je to opravdu čest být asijskou jedničkou. Kei hraje dobře a je to skvělý tenista. Doufám, že bude mít dobrý rok," řekl skromný Korejec Hyeon Chung.

Čoriče čeká největší semifinále kariéry
Příští Federerův soupeř má v Indian Wells velmi dobrou formu. Čorič si ve čtvrtfinále poradil po úspěšném obratu 2-6 6-4 7-6 se světovou devítkou Kevinem Andersonem, kterého ve čtvrtém vzájemném duelu porazil poprvé, a postoupil do svého největšího semifinále kariéry.

"Byl to velmi náročný zápas. Kevin hraje letos výborně a porazit ho je velmi těžké. Jsem rád, že jsem se po prvním setu dokázal zvednout a nevzdal jsem to ani po prohraném podání v setu třetím," řekl Čorič, který v rozhodující sadě prohrával 2-4. Nyní vyhrál devátý z posledních deseti zápasů. 

Naopak jednatřicetiletý Jihoafričan Anderson neuspěl ve čtvrtfinále podniku Masters 1000 ani devátý pokus, nicméně loni si zahrál finále US Open.

O druhé semifinálové dvojici se rozhodne až v pátek, kdy se utkají Argentinec Juan Martín Del Potro s Němcem Philippem Kohlschreiberem a Kanaďan Milos Raonic s Američanem Samem Querreym.

• ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 7.972.535 dolarů
čtvrteční výsledky (15. 03. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Federer (1-Švýc.) - Hyeon Chung (23-Kor.) 7-5 6-1
Čorič (Chorv.) - Anderson (JAR) 2-6 6-4 7-6(3)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

173
Přidat komentář
D@nny
Jeden z nejlepsich sportovcu sveta a jeho fanousci na TP jsou nejvetsi odpad.
Reagovat
Pe3k
lul
Reagovat
janek_da
Franc je fanousek Rafy. Ale uz tady dlouho nebyl.
Reagovat
Krisboy
Neboj, jestli Borna vydrží, za chvilku je tady:-)
Reagovat
spaniel
Koukam ze trollhand je uz k smichu i lidem, kteri maji bug 4 u zadku. To uz je spatne..
Reagovat
spaniel
*big
Reagovat
Krisboy
Mě občas i napadá, že si ho vyndám z ignorace, abych se taky pobavil :)
Reagovat
blixa
Jsem četl že z "izolace" :D :D Ale to by taky nemuselo bejt marný ... :D
Reagovat
Krisboy
Izolace je něco jiného. V ignoraci (na rozdíl od izolace) není sám, má tam velmi vybranou společnost :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Me obcas napadá, kolkokrát nam este povies o tom, ze si si dal FH do ignorace. Citam to uz tak desiatykrát, evidentne to pre teba znamenalo viac, nez pre mna :)

Tak teda gratulujem k tomuto milniku noo..
Reagovat
smazaný uživatel
ale pochopitelne nejlepsim hracem historie byl, a bude jeste dlouho
Alex Corretja,...to vi kazde blbe decko na zakladce (prinejmensim v Barcelone urcite:)
H2H
Corretja vs. Nadal 2:0
Corretja vs. Fedex 3:2

Djokovic a Mura meli obrovskou kliku, ze ho nepotkali na kurtu, takze o tech dvou se nemusite aspon ani dohadovat. Ti se s poradnym tenisem ve sve kariere bohuzel ani nepotkali, takze z jedne strany by se dalo rict silena klika, a z druhe asi dost smula no...trebas by lepe i pinkali...
Na ty dva chlapce Muru a Noleho stacil vpohode i ten silene excentricky Safin, ktereho ani jeden nebyl schopny porazit, hrace ktery casto ani nevedel, co na tom kurtu dela... takze nema smysl Muru a Djoka asi nejak brat vazne jako nejake kandidaty na nej. hrace historie...

Takze jasne, ze Alex Corretja, potom dlouho nic, potom kupa tenisoveho hnoje, pak zas dlouho nic, potom jedna velka tenisova dira...a pak mozne svetlo v tunelu...
...tak snad se z te krize tenis dostane, a prijde na plac novy Corretja, jako zacina to byt uz trochu nudne...:)
Reagovat
Krisboy
Bodejť. A to má Alex ještě v záloze dva skalpy viceGoata Samprase :) A to ještě jejich legendární čf US Open 1996 Pete vyhrál ani neví jak :)
Reagovat
a.magerova
A kde máš Dominika Hrbatého.... ;-)

S Rogerem - 2:1
S Rafou - 3:1
S Novakem - 1:1
S Andym - 1:0
Reagovat
smazaný uživatel
Magerova, zlato, jeste ze jsi:)
Tos mne pripomnela...hodne, hodne dulezitou vec,
ano je dulezite to ukazat i na Dominikovi pochopitelne,
pekne z ruznych perspektiv...aby ctenari pochopili, kdo je ten GOAT GOATu...

Takze dodavam:

Corretja vs. Hrbaty 3:2

:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ted uz to teleso Big4 vypada pomalu jako druhy sled:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ten Dominik Hrbaty je uz také klišé...

Čo na tom, ze H2H no name hraca s legendou, ktori zohraju 0-5 zapasov sa nikdy nemoze porovnavat s H2H dvoch legiend s poctom zápasom 30+.

Sedliacky rozum priatelia :)
Reagovat
janek_da
koukám jsi hned citlivý jak tvoje předkožka
Reagovat
Pe3k
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Toz...nemam celkem tucha o co tomu sedlakovi uplne jde, proste Corretja je jasny goat goatu...

Ten svycar se naucil hrat tenis az ve 35, to je treba priznat, ze konecne mu to jde...chvilu to trvalo no... toz ten Nadal, ma jeste 4 roky k dobru, aby se take naucil pekne pinkat a Djokovic s Murou dokonce 5:) Tak snad to kluci zvladnou...
...tedy pokud nenastoupi na plac novy Corretja, a vsichni budou zase tak nejak upozadeni...

Ale tak koukal jsem na par mladiku, a zatim to asi nehrozi... toz je to takove temne ctvrtstoleti tenisu, v tehle situaci se muzeme utesit snad jen tim, ze takovy stredovek trval mnohem dele...
...tak snad nasi vnuci zase uvidi na kurte poradne hrace no...:)
Reagovat
janek_da
Sorry, ale marně vytahuješ H2H s Dominikem. To byla úplně jiná doba, slabá era. Dominik jako mlady s nim samozřejmě víc prohrával. Nevidíš to v kontextu, šašo.
Reagovat
smazaný uživatel
:D)
Reagovat
smazaný uživatel
Palec hore za "predkozku", este sa to ale musis naucit pouzivat, aby to bolo k veci a trefné :)
Reagovat
janek_da
radši ti ji nechám na pokoji :)
Reagovat
Roger_Federer
Mu se stejne nepostavi, bud v klidu :)
Reagovat
spaniel
Cirkusak z Petrzalky je uplne zoufaly posledni dobou. Pocka na clanek o RF, plivne, zabreci, napise fanatici a zmizi. Cela jeho teorie, kterou leta omilal, se mu rozpadla a uz zbyva jen posledni drobnost, h2h, ktere se zuby-nehty drzi. Az mi ho je lito, prasatka.
Reagovat
smazaný uživatel
Poslednu dobu som tu práveze úplne minimálne, az dnes som fanatikom venoval viac svojho času a keď vidim tu penu na tvojich kútikoch, tak vidim ze uspesne. Budem chodit castejsie :)

Apropos, moja dlhoveká téoria sa naplna do bodky. Federer vyhrava len bez Nadala a Djokovica :)

Dobrú noc na vesnicu ;)
Reagovat
Tornes
Nepřišlo mi, že by Rogerovi loni Rafa nějak překážel...

Ale jo, řekněme, že máš pravdu a je důležitý vyhrávat jen proti nejlepším, prohry proti špatným hráčům jsou přece mnohem lepší než když prohraješ s někým dobrým, že ano... Tak se na to podívejme. Kariérní bilance proti hráčům top 5. Novak 58,6 %, Rafa 59,4 %, Roger 60 %. Zvláštní, zase je ten potvora Roger nejlepší.

Máš to s ním težký, Forehande. Vymyslet něco, co je aspoň vzdáleně podobné pravdě a zároveň ukazuje Rafu jako lepšího než Rogera je fakt složitý úkol, to uznávám.
Reagovat
smazaný uživatel
Odohratá pesnička. Čísla skreslené obdobím temna spred 2008. Slabé vystúpenie Tornes, býval si lepší..:)

Skús sa trochu povenovat H2H RF, ND, RN.
Reagovat
peRFect
Za H2H pohár nedostaneš,za GS,anebo ATP turnaj ano.Kapíš? :) Chceš si to zas přepočítat,kdo má na poličce kolik pohárů? :)
Reagovat
dappe
Hlavně argumentace s H2H Federer - Djokovič je naprostá kravina. Za posledních 15 let si zhruba napůl rozdělili dominanci v tenise. Federer se ale s Djokovičem střetl rozhodně častěji v situaci, kdy byl ve výhodě Djokovič. Od roku 2011 se utkali skoro ve 30 zápasech.

Ono celkově vnímání situace ve smyslu, že v letech 2003 - 2018 tu byl nějaký Federer, který vyhrával jen pokud tu nebyli Nadal s Djokovičem, je hrozně mimo. Nadal a Djokovič jsou jedni z nejlepších hráčů historie, kterým Federer čelil až po svém vrcholu výkonnosti, takže celkem logicky byl v jejich době až ten třetí, jinak bychom je asi za jedny z nejlepších v historii považovat nemohli.

Často se tady vyskytuje názor, že měl Federer ve svých top letech štěstí na slabší éru, ale už nikdo nedoplní, že měl obrovskou smůlu v letech následujících. V situaci, kdy by všichni tři byli ročníky 1981, tak by Federer sice přišel možná i polovinu GS z těch prvních 13 vyhraných do roku 2008, ale je vysoce pravděpodobné, že by od takového roku 2010 dodnes vyhrál dalších 12 - 15 GS titulů.
Reagovat
smazaný uživatel
Za poslednych 15 let rozdelil Federer s Djokovicom na polovicu dominanciu v tenise?..Djokovic ma 30r, takze to ratas odkedy mal Nole 15 rokov?..:))

Dappe, odkedy je Djokovic etablovaný medzi muzmi a vyhral prvy GS, Federer tenisu nikdy nedominoval, mozno mozeme diskutovat o 2009. By ma teda zaujimala ta polovica :)

Ked sa stretol Djokovic od roku 2011 s Federerom na trave, bol vo vyhode?...Alečo :-)..A ze 8nasobny W vitaz...
Reagovat
dappe
2003 - 2010 Federer, 2011 - 2016 Djokovič, teď zase Federer. Federer je o 6 let starší, což ty úplně přecházíš a při porovnávání mu úplně bereš roky, kdy mu bylo 22 - 27 let. Mimochodem v tomto věkovém rozmezí vyhrál Nadal 10 GS, takže celkem komické. Celé to má totiž jedno řešení, že se to moc porovnávat nedá. Pokud se řekněme během 15 let střetne více hráčů, kteří patří k nejlepším v historii, tak mají vždy ve vzájemných zápasech výhodu ti mladší, kteří ty starší nahrazují. Vtipné je to, že ty už tady roky tvrdíš, že Federer by v případě stejného věku s Nadalem a Djokovičem měl podstatně méně titulů. Přitom vše nasvědčuje tomu, že by těch titulů bylo spíše ještě více. Být totiž v roce 2011 všem třem 30 let, tak by mě fakt zajímalo, kolik by dodnes za těch 7 sezon toho Federer nasbíral. 12? 15?
Reagovat
Franky
jemu to nevysvetlis :D to je zadubenec ktory sa opiera iba o H2H a neberie nic ine do uvahy..resp. vybera si iba okolnosti ktore mu vyhovuju a pasuju do statistiky....ja tvrdim aj to ze ak by od r2006 nezacalo vyrazne spomalovanie povrchov (vsetkych povrchov) tak by to bolo zas ine a Djoko s Nadalom by sa chytali tazsie..
Reagovat
Ondra979
ano souhlasim, pokud by byli vsichni priblizne stejne stari, tak by mel Roger sice mene titulu do svych 30let, ale dohnal by to pozdeji, coz sice presvedcive dokazal az loni a letos, ale to nevadi, dulezite je, ze to dokazal. Ja jsem hlav ne zvedavy na antukoveho hegemona a jeho letosni obhajoby, myslim ze letos to nebude mit tak jednoduche..
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhladom k tomu, ze Federer zacal vyhravat GS neskor ako Rafa s Nolem, a vobec nevedel najst recept na Rafovu hru, je velky predpoklad, ze ak by boli vsetci jeden rocnik, tak do 30ky by mal snad najmenej Grandslamov. Navyse je pravdepodobné, ze by dovtedy nevyhral ani RG, kedze ho vyhral v 28, teda vo veku, kedy bol na antuke absolutnou spickou uz aj Djokovic.

Vykonnost po 30ke ma Federer vysoku, no nevieme predvidat aku vykonnost budu mat od 30-36 Rafa s Djokovicom, takze co by bolo po tomto veku je spekulativne. Nadal vsak uz vyhral po 30ke dva GS, teda len o dva menej, nez Federer a má 5r naskok.
Reagovat
Kozoroh
Pětiletý náskok je Rafovi stejně k ničemu, neboť do 35 nevydrží.
Reagovat
dappe
Jenže Federer má po třicítce "jen" 4 GS, protože celou dobu tu byl Djokovič v nejlepších letech. Mezi Federerem a Nadalem po třicítce je rozdíl minimálně jedné třídy, což předpokládám vidí každý. Navíc Nadal měl pokles již 2014, a od té doby viditelně ztrácí, loni to byl spíše záblesk a letos už zase není schopný v tom pokračovat. Federer hrál výborný tenis i v letech 2014 a 2015, který ještě trochu posunul, dost změnil celkový přístup k tenisu a pomohla mu i trochu ztráta motivace a následné problémy Djokoviče, ale tím to končí. Žádné "chybí big four, tak dominuje", jen Djokovič. Nadal je od roku 2014 pro Federerovy výsledky úplně neškodný.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme, ze na sezonu 2017 Rafa nevie nadviazat, ked je v sezone 2018 zraneny.

Rozdiel jednej triedy?...Este stále chceme rozumne diskutovat??

Rafa premarodil polovicu 14 a 16, 15 bola jedina jeho vyslovene slaba sezóna od etablovania medzi spickou.

Nie Nadal je od roku 2014 pre Federera neskodny, skor sam Roger je neskodny, mimo zablesky na trave a australsku haluz v 2017. Tento rok je to uz zas o vybrakovanej konkurencii, podobne ako 04-07, to vidi snad kazdy..
Reagovat
Ondra979
skvele, bravo to je nevidana objektivita. Tedy v podobnem duchu- Rafa je od RG14 neskodny, mimo zablesky na antuce v lonske sezone a obrovskou haluz na USO pravidelne prohraval se svym o 5 let starsim rivalem, se kterym by ted diky vekove vyhode prakticky prohravat nemel :)
Reagovat
Kozoroh
Co loňské Sunshine Double, Šanghaj? Roger loni vyhrál 7 turnajů (nejvíc ze všech) a i ty nejmenší tituly získal na dobře obsazených podnicích.

Tvoji demagogii by ti mohl závidět leckterý populista.
Reagovat
smazaný uživatel
Jaj, tak my sa bavime aj o tisickach?..:)

Takze Nadal straca, ma zablesky. Tam tisicky do uvahy neberies, ale tu áno.

Tvoje selektivne vnimanie by ti mohla zavidiet hocijaka žena!!..:))
Reagovat
Kozoroh
Kde jsem psal, že do úvahy neberu Rafovy tisícovky? Zas další překrucovaní a ohýbání, ale co čekat od Klaunhenda...
Reagovat
smazaný uživatel
Vyplýva to z mojej diskusie s dappom a tvojej reakcie.

1+1 sú dve. Asi si vtedy chýbal.
Reagovat
Kozoroh
"Nepřišlo mi, že by Rogerovi loni Rafa nějak překážel..." Tornes

"Tedy v podobnem duchu- Rafa je od RG14 neskodny, mimo zablesky na antuce v lonske sezone a obrovskou haluz na USO pravidelne prohraval se svym o 5 let starsim rivalem, se kterym by ted diky vekove vyhode prakticky prohravat nemel :)" Ondra979

Toto vlákno není jen o tobě, mně a dappem. Přispívají tady i tito dva jmenovaní a jestli rozumíš psanému textu, tak z jejich příspěvků ti musí být jasné (pokud nejsi ignorant), že se berou v úvahu všechny turnaje, nejenom GS. To akorát ty si to selektuješ tak, jak se ti hodí.
Reagovat
Krisboy
"pokud nejsi ignorant" :DDDDDD a
Reagovat
smazaný uživatel
Nečítal som to, ale palec hore za dlzku..:)
Reagovat
smazaný uživatel
A len doplnim, ze Federer ma po 30ke len 4 GS, lebo Djokovic.

Tak po 30ke do 2017 odohral vyse 20GS a s Nolem prehral 3 finále. To nie je az taký velky podiel, ze ani?..navyse dve z toho boli na tráve, to je len Federerove maslo na hlave, kedze Djokovic vyzera v Londyne casto komicky. Drvivu vacsinu vypadnuti nema na starosti Djokovic, dokonca ani Djokovic s Nadalom.
Reagovat
Kozoroh
"Djokovic vyzera v Londyne casto komicky."

To říká fanoušek hráče, který počínaje ročníkem 2012 nebyl schopen ve Wimbledonu postoupit do ČF...
Reagovat
Tornes
Víš jak, to je to myšlení "raději nebýt vůbec a vypadnout v prvním kole, než postoupit do finále a nedejbože tam párkrát prohrát se svým rivalem".

Forehand je vlastně za poslední roky ve Wimbledonu velmi spokojený. Od roku 2012 tam Rafa nemá ani jednu prohru s Rogerem nebo Novakem. Dokonce ani s Murraym ne.
Na druhou stranu, Roger tam má dvě prohry s Novakem, Novak prohru s Rogerem a Andym a dokonce i Andy tam má prohru s Rogerem.

Z toho přece jednoznačně vyplývá, že nejúspěšnějším hráčem na Wimbledonu od roku 2012 je Nadal, jelikož tam nemá ani jednu prohru s některým ze svých rivalů. Naopak Roger a Novak patří k těm nejhorším, protože každý z nich hned dvakrát dopustil, aby byl poražen někým z big 4. No není to logické?
Reagovat
smazaný uživatel
Od 2012?..A to preco?.:Lebo sa ti to tak hodi?..vyssie pises o demagogii..Utekaj najst najblizsie zrkadlo Kozorohkyna..

Co tak historicky?...Je to Djokovicov najslabsi povrch. Rovnako ako Nadalov, jeden titul hore dole v ich porovnani, navyse pri ich pocte finále...
Reagovat
Kozoroh
Protože právě tehdy započala Rafova mizérie v SW19. Jak prosté, drahý Klaunhende.
Reagovat
smazaný uživatel
Cize rokom 2012 prisiel o tie tri tituly?..:)

Klaunhand, to je také kreativne. Nieco na sposob babrinky :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže Federer má po třicítce "jen" 4 GS, protože celou dobu tu byl Djokovič v nejlepších letech.

Jo a Dappe.

Teraz sa mozes sam seba spytat, co je pre hraca vyhodnejsie. Mat slabu konkurenciu v 21-27r, kedy dosahujes vrchol, ako si toto obdobie ty sam vymedzil. A naopak mat tazsiu po 30ke. Alebo naopak. Spytaj sa sam seba.

Lebo práve Federer na rozdiel od Nadala s Djokovicom v tom veku 21-27 konkurenciu nemal. Tí dvaja sú rovesnici, takze si tutuly kradli navzájom, v tom veku 21-27 to mali o inom a navyse rovesnici navzdy zostanu.
Reagovat
Roger_Federer
A?, pokud pristoupim na tvoje uvazovani a to co nam chces nutit, vsech 10 titulu na RG ziskal Nadal v slabe konkurenci,bud to bylo v dobe kdy byla slaba konkurence a na antuce uplne brtutalne(poslednich 15 let je spicka tvorene hraci, kteri maji lepsi vysledky na hardech nez antuce, krome krale antuky, kteremu to samozdrejme hraje do karet), nebo ve finale porazil slabeho hrace slabe ery Federera, mel by se stydet.
Reagovat
Tornes
Jo, při započítání externích faktorů (věk, rozložení povrchů) má Roger v podstatě vyrovnané H2H s Rafou a výrazně vede s Novakem.

Ty po Rogerovi vždy chceš, aby byl nejlepší v historii ve všem. A on jako na potvoru většinou je. Ale nepočítá se to, protože když vyhraje GS/Masters Roger a porazí x hráčů top 10, tak je to slabá éra a proto se to nepočítá. Na druhou stranu když vyhraje Rafa bez toho, aby hráče top 10 viděl z rychlíku, tak je to samozřejmě silná éra a každý takovýto GS/Masters se Rafovi musí započítat alespoň dvakrát...
Reagovat
smazaný uživatel
Externé faktory ako vek a povrch?...:-)

Zlatý...a to sú aké?..Také, aby ti to vyšlo ako ty chces?

RF a RN sa najviac stretli na harde, takze logicky by mal byt Federer vpredu. Tam to neokecáš, povrchmi, ani vekom...Nie je, kedze hardu v podstate vo vzajomnej bilancii nedominuje..Takze tá v podstate vyrovnana H2H je ozaj fantasmagória..

No a Djokovic od prveho GS vyhral s Federerom 9x na GS, prakticky viacnasobne na vsetkych GS. Celkovo na majoroch s prehladom vedie.
Reagovat
Tornes
Hele, mě vlastně zajímá jen jedna věc: Ty tomu, co tady hlásáš, opravdu sám věříš?
Reagovat
smazaný uživatel
Celkovej bilancii, o ktorej sa bavime?..:Samozrejme, ved to su suche cisla.

A co tvoje externe faktory?..
Reagovat
Tornes
Myšleno všemu, co tu hlásáš.

Moje externí faktory? Jo, těm věřím, mám je totiž na něčem založený. Například kdyby se Rafa s Rogerem setkali na reprezentativním prvku povrchů, a nikoli tak jak se setkali, tak by dle jejich současné úspěšnosti měl Roger hned o dvě výhry víc a Rafa o dvě míň (tj. 17:21). Věk vychází pro Rafu ještě hůř a to vůbec nemluvím o kombinaci věku a povrchů, to už je vyšší dívčí a nebudu tě tím zatěžovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Lol :)

Toto je uz kdyby nie na druhú, ale na tretiu :)...Neuveritelne, co dokazes nakombinovat, zasluzis uznanie
Reagovat
Ondra979
haha..tak leda podle tvoji logiky, uz jsi tady skoro vsem k smichu. Na antuce sehrali 40 procent utkani a proto Nadal o tolik vede. Na hardu to bylo relativne vyrovnane do lonska, ted uz vede Roger ale vubec to neznamena, ze by mel mit automaticky navrch, i kdyz je celkove na hardu o dost lepsi - proste ma s Rafou spatny match up a to se promitlo do vsech povrchu az do lonska. Celkove je ale o parnik uspesnejsi, vic o tom nema cenu se bavit
Reagovat
Pe3k
Jistě že je všem k smíchu, je to místní šáša ;)
Reagovat
Kozoroh
A ty jsi druhý šáša...
Reagovat
Pe3k
Nemáš po ruce výsledky voleb? Postl jsi to tady jen 12x ...
Glory, ještě máš slušnou šanci že z toho vyrosteš.
Reagovat
smazaný uživatel
Lol, Pe3k
Lol, lol, lol
Reagovat
Franky
a co faktor pomalych hardov?! ak by hardy boli rychle ako kedysi (ked Rog zacinal viacmenej) myslim ze stats by vyzerali inak...ale je to take keby ako to tvoje ze keby Bol Rafa s Djokom zacali skor a blabla...dam ti radu ktora ti usetri bypass v buducnosti: venuj sa iba titulom ;)
Reagovat
steve79
Klobouk dolů před Rogerem, jak pořád dokáže porážet mladé hráče a držet s nimi krok. Chtěl bych vidět na antuce, ale bojím se že antuka může jeho pohodu zhatit.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím si to také a Roger asi také tak. Ale podle mě tentokrát neodolá a něco na antuce odehraje.
Reagovat
a.magerova
Mně se hlavně líbí, že dokáže držet krok s Rogerem 2006... ;-)

Škoda, že nejde cestovat v čase, by mě moooc zajímala odpověď na otázku: "Rogere, fantastický vstup do sezóny 2006, ale za 12 let to bude stejné nebo ještě o fous lepší, co vy na to?"
Reagovat
smazaný uživatel
A on na to:

"To by bolo skvelé, ale vsetko bude zalezat od Nadala a Djokovica. Budu zranení?"
Reagovat
Labi
koukni se do svého svědomí, když vyhrával Nadal turnaje proti hráčům 2 a 3 sledu tak ti to bylo jedno a opěvoval si ho....teď když je Nadal mimo tak tu brečíš
Reagovat
smazaný uživatel
Kedy Nadal vyhrával bez RF, ND, AM v rebricku?
Reagovat
Nola
myslim, ze zbytocne rypes, Fedex nemoze za to, ze jeho byvali superi su totalne mimo, Rafa to ma na rakete na antuke, ak neuspeje ani tam, dostanes to vyzrat
Reagovat
Tornes
Ale, Rafa, Nole a Andy nejsou v žebříčku? Od kdy, vtipálku? A současné druhé místo patří komu, to seš ty?

A btw, zase jsem viděl jednu krásnou statistiku, ta se ti bude určitě líbit. Masters vyhraný bez zápasu s hráčem top 10. Zkus hádat, kdo jich měl zdaleka nejvíc? Ano, myslíš si to správně, je to Rafa s 5 takovými turnaji. To Roger má naopak takovýto jediný...
Reagovat
smazaný uživatel
No v rebricku sú, ale nemaju moznost pripisat body, takze akoby tam ani neboli. Jednoduchá pointa, čo ti tam uniká?

Aha, pockaj!..ND sa vracia na kurty, takze áno. Novak je okamzite v peaku :)
Reagovat
peRFect
Koho to zajímá jestli můžou,nebo nemůžou bodovat?To je jen jejich problém,resp jejich neschopnost.
Reagovat
Tornes
Tak co tvrdíš? Že nejsou na žebříčku, nebo že nejsou v nejlepší formě svého života? První neplatí ani pro jednoho z nich, poslední zase platí pro všechny, takže se rozhodni.
Reagovat
Roger_Federer
Ahaa, takze vlastne pokud dobre chapu forhendovu pointu, myslenku :), tak kdyz Rafa nehraje(z nejakeho duvodu), nemuze obhajovat body, tak by Roger raci nemel vyhravat, protoze je slaba konkurence :), kamo :):):):/:/:):):):):):):):):):):):):):)..
Reagovat
dorons
Todle to je uz nemoc... RF je o parnik lepsi nez Djokovic a o dva nez Nadal.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby nikdo na Forehanda nereagoval, bylo by mu podstatně hůře
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
a.magerova
By těch 333 týdnů nemuselo být až takové nereálné.... ;-)
Reagovat
Pe3k
Si piš, navíc Nadull to letos na cihle nebude mít tak snadné jako loni.
Reagovat
Kojinho
A proč se navážíš do Nadala? Můžeš přece fandit Fedexovi, ale nemusíš kvůli tomu urážet takového šampiona (ať už po stránce herní či lidské), jakým Nadal bezesporu je.
Reagovat
Pe3k
Wut? Napsal jsem, že to nebude mít lehké...
Reagovat
smazaný uživatel
kdy narazi Fedex na hrace top10.
No hlavne, aby se to jeste stalo letos:D)
A nebude to jednoduche, ze...:D)

Vzdyt se na tu soucasnou top10 koukneme...

Nadal - zase mimo... mozna se na antuce probudi, ale kdo vi, predpokladam, ze uz na ni spi, maju nasypanou na luzku, aby se pomalu, krok po kroku vzil do te antukove sezony...ale pomuze to letos, nebo bude paberkovat cely rok?
Cilic - zadna hrozba...
Dimitrov - slusne psycho, absolutne nestabilni hrac... ten do te top10 patri spis za technicke umeni...ale jinak...
Zverev - hrac malych turnaju, na GS neschopny, no a na Masters jednou za uherak...
Thiem - tak dobry na antuku, ale jinak s na nic jineho nehodi...ano top10 antukaru...
Goffin - mimo.
Jack Sock :D))))

No a uz zbyvaji jen Kevin Anderson, jako na kytaru vali fajne, celkem stabilni hrac na kurtech...ale top10??? tak tenisovych kytaristu...

Juan M d Potro - hrac, ktery ma BH na urovni janekdy, a to jsem jeste toho janka urazil...:)))
...ale uz se zlepsil, to zase joooo. Mam ho rad, jasne... a da se rict, ze to je asi jedina poradna vyzva v soucasne chvili pro Fedexe... jen aby do toho finale postoupil...

Otazka, cim to je...ze to tak vypada... no rekl bych, ze to je take trochu vysledek toho prehnaneho atletismu, a hlavne vsichni cvici agresivni udery uz nekolik let, a hlavu maj asi nekde v troube.

Fedex klido muze hrat tak jeste 10 let, nez si nekdo vsimne te slepe tenisove ulicky... uz davno jsem rikal, ze mame slabou eru za poslednich 10let, a tady je ten vysledek...jeste ze uz 1111 je z te top10 venku, to vypadalo asi nejhur pro ATP, jak tam byl ten kosikar:D)))
Reagovat
Pe3k
S tím JMDP ses netrefil, ale jinak vesměs souhlas.
Btw. Čilič je taky hrozba. Na AO zničil Nadala tak, že se z toho doteď nevzpamatoval a Roger měl ve finále štěstí že zachytil ten finálový set.
Reagovat
janek_da
Berme to forehandovsky. Je slaba era. Top10 neexistuje, takže nemůže na nikoho narazit.
Reagovat
janek_da
... a to už vypadalo, že na Acapulcu zase silná era začne a nakonec se odložila na neurčito(tj do antuky)
Reagovat
Mayo
Silná éra = Rafael Nadal
Reagovat
smazaný uživatel
jj.:) na silnou eru cekame uz pekne dlouho, nekde od chvile, kdy Andre Agassimu vypadaly ty vlasy... zacla ta krize...

...toz musime Kevinovi kupit novou elektrickou kytaru:) A treba v Miami se jeste chytne.

A co ten Kvery, nepodcenuje to trochu... to USO celkem evidentne podcenil, si rikal, slaba era, a jeste se placat s tim Andersonem...no trosku to pretap...se Vam v tom LTC trosku zkazil...zacal flakat:D)
Reagovat
janek_da
Puškin je umělec, na něj se musí opatrně.
Ale jó, s vlasama souhlas. Ještě bych řekl, že celou špičku šokoval případ vyplacení výživného za sperma na kapesníku. Od té doby už byli kluci nějak zabrždění.
Reagovat
smazaný uživatel
No asi mas pravdu...
Gigin na teho umelce Hemingwaje trochu moc zatlacil...
...a dopadlo to jak to dopadlo:)

Meli ho nechat hrat to letadlo...
Reagovat
Pe3k
Trololo z Petržalky zas neunáší :D
To vždy zlepší náladu.
Reagovat
Pavol
Ale aj tak na jeho najbližšej prehre zarobím nech už bude s kýmkoľvek.
Reagovat
Pavol
Za zduplikovanie príspevku nemôžem. Ja som to poslal len raz. Možno chyba myši.
Reagovat
janek_da
dej si 10 kliků a prominem ti to
Reagovat
a.magerova
Ovšem na jedné ruce...
Reagovat
janek_da
klidne pravym ukazovakem
Reagovat
a.magerova
Nic nového pod sluncem... :-P

https://www.youtube.com/watch?v=n23jEbQXYtA
Reagovat
janek_da
Reagovat
a.magerova
Není klik jako klik... neboli... pokrok nezastavíš... ;-)
Reagovat
Pavol
Ale aj tak na jeho najbližšej prehre zarobím nech už bude s kýmkoľvek.
Reagovat
Fandina
Super Rogii, mám radost a moc držím palce, aby byl titulu. Go Rogere go go a komm!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak čo, kedy sa stretne Roger s TOP 10 hracom?...Wimbledon, Turnaj majstrov?
Reagovat
Kojinho
Tak třeba Rafa zase nenarazil na hráče TOP 20 na US Open. Si nevybereš.
Reagovat
Pe3k
Nadal má proti top 10 zdaleka nejhorší bilanci z big 3. Mimo antuku může něco uhrát jen díky velkému štěstí na los viz US 17, jinak s ním vytře kurt aj taký Klizan ;)
Reagovat
safi1313
No nepovidej:)) mimo antuku :D... je pravda ze Ovechkin mimo ledovou plochu taky neuhraje nic :))
Reagovat
d@ve
Ovečkina bych moc nepodceňoval, ale taková Ester. ;))
Reagovat
safi1313
To samozřejmě nepodceňuju , ale každý ma nějaký svůj oblíbeny povrch ne??? :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jou, podobne ako Federer. Toto neokecáš.

Ja náhodou Rogera uznávam. Za to, ako dokáže dominovať druhému sledu a obdobiam temna. V špičke síce paberkuje, ale ako jedookého krála medzi slepými je nedostižný.
Reagovat
d@ve
Zajímavé je, že samotný Rafa Rogera respektuje víc než-li mnozí RafaFans. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tieto politicko korektné reči :)
Reagovat
d@ve
Tak např. ten tvůj výrok "já náhodou Rogera uznávám" zase moc nekoresponduje s dalšími tvými komenty.. To moc neobhájíš. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Uznávam ho, za konštantnú dlhodobú výkonnosť s malými odchylkami. Na väčšinu súperov to stačí a keď má šťastie na absencie, tak to stačí aj na veľké trofeje. Po Djokovičovi s Nadalom tretí najlepší hráč poslednej dekády. A to nie je málo.
Reagovat
d@ve
Pán je i vtipnej.. :D Myslím, že by se tomu z hluboka zasmáli jak Rafa, tak i Novak. ;)
Reagovat
Kojinho
Jenže Federer takto nevyhrál zmíněný GS. Zkus prostě přijmout fakt, že podle objektivních měřítek je prostě RF nejlepší hráč historie. Uleví se Ti, opravdu.
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš, nevyhral a mal rovnaké možnosti. O čom to hovorí?...:)

Ale áno, je najúspešnejší. Keďže ten druhý sled. S Nadalom a Djokovičom prehral na GS tak 20krát, to hovorí za všetko..Skús to príjmuť, uľaví sa ti..:)
Reagovat
Kojinho
Hovoří to o tom, že byl zraněný. Jinak by Rafu vyprovodil jako to udělal na hardu 4x v roce 2017. Ale chápu tvou "logiku". Prostě období temna je vždy, když Nadal nevyhrává.
Reagovat
smazaný uživatel
Na GS vyhral na harde až jedenkrát za 15r ale isto by ho odprevadil :)...Good one, co tam mas dalej?

Apropos, zranenie sprevádza skreč, absencia na turnajoch. To len troška svetlov do pojmom a dojmov :)
Reagovat
Roger_Federer
Placka v akci :)
Reagovat
Roger_Federer
I kdyby se Federer potkal z hracem top10 az pristi rok, tak ted uz jich porazil vic, nez Rafa za poslednich 9mesicu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Najprv som chcel počkať s reakciou, až kým s penou na hube napíšeš až tretí príspevok, ale neodolal som. Sorry ovca :)
Reagovat
Pe3k
Ovcu vidíš každý den v zrcadle ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tvoju fotečku mám ale nad hajzlom, nevadí?
Reagovat
Pe3k
Jestli je vedle RF tak nevadí ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Visis nad sračkami, ale ked si vedla Federera nevadí. Bože, fanatici :)
Reagovat
Pe3k
Peto já myslel, že máte wc jako normální lidi, ale asi jsem tě přecenil...
Btw. Ty a ostatní sračky patří do záchodu a já s RF na zeď ;)
Reagovat
Roger_Federer
Je to pro nas zdejsi fanousky Rogera perfekt :).
Forhendovi uz zbyla jako palna sila jenom vzajemna bilance Rogere z Rafou a Novakem v sezonach kdy ho prehravali a tu ted bude do konce Rogerovi kariery rozebirat pod kazdym clankem..:), ostatni argementy mu Federer otriskal o hubu :)
Reagovat
janek_da
Já bych řekl, že mu zbývá H2H na grandslamech, to tady pořád medluje.
Reagovat
smazaný uživatel
Mas pravdu, jedine ze by si ju nemal.

Federer vyhraba bez Nadala a Djokovica. Len sa ukazalo, co tvrdim roky. A tak je to správne :)
Reagovat
dorons
Co jim brani jej porazet a vyhravat to misto nej? Jo aha vim...jsou zraneni,protoze misto tenisu to drou az na kost. To se meli radsi holt dat na atletiku. Tam by uspeli taky tak. A Djokovic v Indian Wells hral,akorat vyhucel ve 2.kole.
Reagovat
smazaný uživatel
Áno áno, startoval :)

Aj Rafa startoval v Austrálii, right?
Reagovat
Roger_Federer
Pokud si doma poustis porad kola Finale W 08 a AO09,coz predpokladam(pro lepsi erekci) :) potom chapu, asi jsi nejak zapomel na rok 17.
Kde Nadal narazil na Rogera=prohral, kde ho nepoklal=vyhral..
Reagovat
smazaný uživatel
Nepustam si popravde. Moj 512GB hardisk nezvládol vsetky vyhry Rafu s Rogerom, tie dáta nešlo okočírovat..

Za to vám stačí disketa, ze áno. Fanatici..
Reagovat
Roger_Federer
Neknuc :)
Reagovat
r.Fever
Počkaj, ale pre porovnanie: Rafa v 2017 má proti Top 10 bilanciu 11-6, Roger mal 14-2 a to má o 5 rokov viac. Čiže argument, že dokáže dominovať len druhému sledu je false.

V tenise hráš proti tomu, koho ti pavúk prinesie, čo viac má Federer robiť?
Reagovat
smazaný uživatel
2017?..:)

Ok a historicky?..Napriklad proti Nadalovi s Nolem to vyzerá ako?..Nemusis presne, staci na Grandslamoch..:)
Reagovat
Pe3k
20-16-12
Reagovat
dorons
Pe3k ti uz odpovedel jak to vypada na GS. Nedostizny GOAT... Na nejakou bilanci H2H se vis co. Za 10-20 let nejake H2H fakt nikoho nezajima. Pocitaji se GS.
Reagovat
a.magerova
Tak tak... za 10-20 let budou zajímavé hlavně počty GS, celkový počet vyhraných turnajů a celkový počet týdnů na No1... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
20-16-12....Bingooo :)

Takze to nejsu nejakí vytriniskári typu Davydenko. Ale legendy. Takze tá mnohopečetná bilancia je sakra dolezitá, pokial je taká, I am sorry Rogi, negatívna :)
Reagovat
Kozoroh
Tady někdo pořád nechápe podstatu matchupu...
Reagovat
Pe3k
Nechápe toho více...
Reagovat
smazaný uživatel
Jáj, match up..Aha :)

Tak to som teda prekvapeny ze Nole to nemá s Rafom 50:0, ked match up :))
Reagovat
peRFect
Jaké legendy vypráskal loni na UO Rafa?A ve finále?Davidenko by si s Andersonem vytřel i dnes čéče.Jsi konspirátor jak Fico.
Reagovat
Pavol
Ja som dal Kastkinu vo dvoch a k tomu Venus vo dvoch. Federera som vypustil lebo to bol rizikový zápas. Heyon naňho zatiaľ nemá psychicky ale to sa spraví.

Na Kasatkinu celkový víťaz je kurz 4.00 dosť lákavý a cez Delpa Federer zrejme neuspeje jedine že by mu ho vyradil Filip.
Reagovat
Kojinho
Hlavně nemá servis.
Reagovat
Krisboy
Delpo Rogera ani nepotrápí, natož aby ho porazil.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja tipujem finale Osaka vs Venus a Venus na celkovy win.
Reagovat
Pavol
Myslím si že ten povrch je moc pomalý aby Venus zastavila Kasatkinu.
Reagovat
Krisboy
Tak jsi měl pravdu. Ale bylo to vo fous :)
Reagovat
Pe3k
https://youtu.be/7Zso4Dw_qmU
Reagovat
peRFect
přes jestřába ))
Reagovat
Franky
taka klasika uz poslednu dobu :)) kazdopadne mi to nevadi ak budu jeho zapasy koncit takto aj vysledkovo :)
Reagovat
peRFect
souhlas!
Reagovat
Franky
Uvazujem ze ak by dal sunshine double a priblizol by sa zvysok sezony vysledkom z min.roka kludne moze ostat jednotkou az do buducej sezony
Reagovat
Fandin
V ATP se prej uvažuje o tom, že by Rogera udělali permanentní jedničkou a ti ostatní by prostě hráli o pozice od druhého místa dále. To by asi bylo rozumné.
Reagovat
peggy
Pan Federer je velice dobry tenista,ale jeho hra je stejna neprinasi nic noveho a obcas Ti mladi na neho hraji s respektem jak k jeho veku I postaveni svetove jednicky.Vsichni Ti starsi by mohli pomalu pomyslet na odchod.
Reagovat
Pe3k
Myslíš sebe?
Reagovat
peRFect
To je asi největší lol, kterej jsem kdy viděl. Jedinej tenista na okruhu, kterej umí svoji hru variovat a to i během výměn, má v reportoáru mraky úderů a ty o něm napíšeš, že je jeho hra stejná. Tos zabila a na to se dá napsat snad jen to, že si děláš kozi. A ne, opravdu to "i" nemám špatně :-)
Reagovat
LukasH
Pani Peggy. Vase komentare jsou taky stale stejne a neprinasi nic noveho. Ale jste v nich dobra a bavi vas. Pan Federer to ma stejne. :-)
Reagovat
Franky
peggy je spodok TP uplne niekde az pri forehandovi, babolatovi a frantzovi...
Reagovat
Krisboy
To snad ne. Peggy je taková popleta, ale srovnávat ji s Frantzem? Tos myslím fakt přehnal.
Reagovat
Franky
Ok to som prehnal je lepsia nez ti traja...
Reagovat
tenista1
Pani, táraš nezmysly !!!
Reagovat
ttopi
Mě pobavila ta věta, že mladí hrají s respektem k jeho věku. "Dneska nebudu moc běhat, ani dávat rány. Hraju přece proti Federerovi. To nevadí, že kdyžtak prohraju".
Reagovat
janek_da
ba ba
Reagovat
Mayo
Chung podľa očakávania bez šance. Pekne Rojer
Reagovat
Roger_Federer
Roger v suchem tricku, dobre pohlidal trůn, myslim, ze Federer je "Dorian Gray", dokud se "nepodiva na svuj obraz", cas neexistuje..
Reagovat
annah
Krásné přirovnání...Doufejme, že obraz zůstane ještě dlouho zakrytý. :-))))
Reagovat
Fandin
No, nevím, Dorian Grey byl přece peknej hajzl...
Reagovat
Kozoroh
A co třeba Petr Pan?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist