Federer vyhrál pětisetovou bitvu s Wawrinkou a je pošesté ve finále Australian Open

26. 1. 2017, 09:35
Aktuality 534
AUSTRALIAN OPEN - Prvním finalistou letošního Australian Open se stal po velké semifinálové bitvě Roger Federer. Čtyřnásobný vítěz v duelu s mladším krajanem Stanem Wawrinkou sice přišel o vedení 2-0, v pátém setu se ale znovu prosadil a po vítězství 7-5 6-3 1-6 4-6 6-3 tak postoupil již pošesté v kariéře do finále úvodního grandslamu sezony, v němž bude usilovat o 18. grandslamový titul.
Profily hráčů
Roger Federer

Čtyřnásobný šampion Roger Federer postoupil do semifinále Australian Open potřinácté za poslední čtrnáct let a v dnešním duelu s o čtyři roky mladším krajanem Stanem Wawrinkou usiloval o postup do šestého finále.

Statistiky zápasu
Federer - Wawrinka
11
esa 10
3 dvojchyby 2
60 %
1. podání 'in' 66 %
72 %
úsp. 1. podání 63 %
58 %
úsp. 2. podání 70 %
47
winnery 45
50
nevyn. chyby 35
34/50 hra na síti 11/27
4/9 brejkboly 4/12
čas: 3:04

Do 22. vzájemného duelu vstoupil lépe Federer. Za stavu 2-1 a 40-0 sice neproměnil tři brejkboly a v dalším gamu musel sám odvracet dvojnásobnou hrozbu ztráty podání, ale situaci bez újmy ustál a díky brejku z jedenácté hry získal první sadu poměrem 7-5. A to navzdory tomu, že udělal o dvě nevynucené chyby více a trefil o jeden winner méně. Důležité fiftýny si však uhrál u sítě.

O osudu druhého setu rozhodl pátý game. Aktivně hrající Federer si vypracoval dva brejkboly a byť při prvním zahrál return do autu, při druhém mu Wawrinka pomohl chybou, po které praštil raketou a zlomil ji přes své koleno.

Federer po necelé hodině a půl vedl 2-0 na sety, vyhráno ale neměl. V třetím dějství si poprvé prohrál své podání, přišel o úderovou jistotu, během dvaceti minut ztratil pět gamů v řadě a Wawrinka se vrátil do hry.

Wawrinka pak vstoupil brejkem i do čtvrté sady, Federer ale černou šňůru zastavil a za stavu 4-3 bojoval o brejkboly. Jenže k žádnému se nedostal, vzápětí přišel počtvrté v utkání o servis a Wawrinka pak čistou hrou poslal zápas do rozhodujícího pátého setu.

Před ním si Federer vyžádal medical timeout, který strávil v šatnách. Po návratu na kurt však Federer zachoval chladnou hlavu a ve třetí a v páté hře odvrátil při svém podání dva brejkboly. Rozuzlení celého utkání přišlo za stavu 3-2, kdy 17. hráč světa Federer prolomil Wawrinkovo podání a ujal se vedení, které už si pohlídal a po více jak třech hodinách hry zvítězil 7-5 6-3 1-6 4-6 6-3 a ve svém 41. grandslamovém semifinále si zajistil postup již do 28. finále.

"Tohle by mě před půl rokem nenapadlo ani ve snu," řekl po vítězství dojatý Federer, jenž hraje první turnaj po půlroční pauze zaviněné problémem s kolenem. "Byla to velká bitva s dobrým koncem, z čehož mám obrovskou radost. Jsem šťastný, že jsem ve finále, ale jak říkám, nemůžu tomu uvěřit."

"Začátek zápasu byl z mé strany super. Hrál jsem dobrý tenis a cítil jsem se být v pohodě. Po druhém setu se ale Stan dostal do dobrého rytmu, mně moc nešlo podání a to ho hodně nakoplo. Bylo pak hrozně těžké ho zastavit, protože se rozehrál a začal hrát opravdu výborně. Já jsem byl najednou jako svázaný, nevěděl jsem, co hrát jinak, jak něco změnit," konstatoval a objasnil také to, proč si vzal před začátkem pátého setu medical timeout.

"Mám něco s nohou a trápí mě to už asi týden. V utkání se to vždy ozve už třeba po druhé hře. Není to nic hrozného, ale někdy je to nepříjemné. Normálně si sice ošetření během zápasu neberu, ale říkal jsem si, že Stan byl dnes už také ošetřován, tak jsem věřil, že ho to nerozruší a fanoušci se taky nebudou zlobit."

"V závěru jsem měl asi více štěstí. Dostal jsem se do vedení o brejk a pak už to šlo hrozně rychle, až jsem se ujišťoval, jestli vidím skóre správně. Jsem moc rád, že jsem ve finále.

Federer, jenž je v pětatřiceti letech nejstarším grandslamovým finalistou od roku 1974, kdy hrál devětatřicetiletý Ken Rosewall o titul na US Open, se v nedělním finále utká se Španělem Rafaelem Nadalem, nebo Bulharem Grigorem Dimitrovem. "Nechám tady všechno, i kdybych pak neměl pět měsíců chodit, tak to bude jedno," řekl bývalý první hráč světa směrem k boji o titul.

"Vím, že mám šanci v neděli vyhrát. Být v takové situaci je skvělé. Ať už nastoupím proti komukoli, bude to každopádně výjimečné. Jeden může hrát o první grandslamový titul, nebo to bude epická bitva s Rafou. Nezáleží na tom, kdo bude na druhé straně sítě. Ale chápu, co by to znamenalo hrát proti Nadalovi, o tom není pochyb," uvedl Federer, jenž má se čtrnáctinásobným grandslamovým šampionem nepříznivou bilanci 11-23.

Švýcarský tenista se může stát v open éře druhým nejstarším vítězem grandslamu po Rosewallovi, který po 35. narozeninách získal tři tituly. Hráč nasazený až jako číslo 17 by ovládl grandslamový turnaj poprvé od roku 2002, kdy Američan Pete Sampras vybojoval na US Open poslední ze svých 14 titulů z turnajů velké čtyřky. Po turnaji se Federer každopádně vrátí do elitní světové desítky, z níž vypadl během dlouhé zdravotní pauzy, která trvala od loňského Wimbledonu až do začátku letošní sezony.

• AUSTRALIAN OPEN 2017 •
Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 13.694.800 dolarů
čtvrteční výsledky mužů (26. 01. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Wawrinka (4-Švýc. ) - Federer (17-Švýc.) 5-7 3-6 6-1 6-4 3-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

534
Přidat komentář
a.magerova
Reagovat
FulnekUltras
dneska Ti ty stále vyšší vrcholy vyloženě závidím... ;)
Reagovat
Zavist
Jsem nesmrtelná.... ;)
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
Stan_Borowitz
Reagovat
FulnekUltras
Wáwra na konci u sítě nemohl říci nic jiného... ;)
Reagovat
Fandina
česky?
Reagovat
FulnekUltras
obsahově
Reagovat
Fandina
tos ale nenepsal
Reagovat
FulnekUltras
ale myslel
Reagovat
Fandina
takže francouzky?
Reagovat
FulnekUltras
logicky
Reagovat
Fandina
ani logicky to tak být nemusí, co německy?
Reagovat
FulnekUltras
klidně, ale obsah bude pořád stejný
Reagovat
Fandina
nemůžeš vědět, co mu u sítě řekl
Reagovat
FulnekUltras
můžu to sem napsat
Reagovat
Fandina
to si udělal
Reagovat
Rip.win
Tvl Blbkina vážně?
Reagovat
Fandina
vážně tvl
Reagovat
Rip.win
ještě horší než jsem doufal
Reagovat
Ondra979
well done, titul je blizko i daleko zaroven, tri sety ve finale, mozna proti Rafovi ale i proti Dimovi nebude sranda, nicmene verim dokud to je ve hre, hlavne dobre porelaxovat a vytunit formu!
Reagovat
panzer.dragon
Wimbledon Final 2015 US Open Final 2015 Aussie Open SF 2016 Wimbledon SF 2016 Aussie Open F 2017*
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal - Dimitrov...Pre oboch skvelá možnosť postúpiť do finále. Očakávam preto celkom nervózny súboj, kde smer zápasu udá prvý set. Grigor je od základnej čiary určite nebezpečnejším protivníkom, nez Milos. Navyše má velmi dobrý servis, s ktorým má Nadal dlhodobo problém. Rafa je určite favoritom zápasu, avšak viac mu sedela pozícia pred zápasom s Raonicom. S Grigorom odohral na harde niekolko vitazných zápasov, vzdy vsak strácal set, naposledy v Austrálii to bolo vyslovene vydreté. Nutno dodať, ze Dimitrov hra dnes lepsi tenis, Nadal naopak urobil krok spat. Rafovi zajtra verím, ale očakávam ďalšie 5 setové semifinále. Aj preto, ze okrem zapasu s Milosom mal Nadal vzdy herné výpadky..
Reagovat
Matti
No i s Milošem tam byl výpadek v 2 setu, ale Rafa to i zásluhou Miloše ustál. Zítra čekám boj, snad Rafa začne stejně jako s Raoničem, tvrdě a nekompromisně. :-) Vzal jsem dovolenou, ať si to můžu naplno vychutnat. Finále? Finále s Rogerem? To by fakt byl super zážitek. Zápas od zápasu, byť jen o trochu, Rafův výkon roste. Tak vamooooos Rafa!!!!
Reagovat
MarcelPersch
Bude hodně záležet právě na tom prvním setu, když bude po vyhraném setu Dimitrov na koni, jen těžko si lze představit, jak se Rafa bude vracet do zápasu, zvláště proto, že i Rafa určitě bude mít 1 slabší chvíli.
Reagovat
smazaný uživatel
Verim tomu, ze by Rafa ten zapas dokazal vyhrat aj z 0:1....Ale stálo by nas to kopec neželaných nervov a rapídne by sa mohla natiahnut dĺžka zápasu..
Reagovat
smazaný uživatel
Držme palce teda. Good idea s dovolenkou ;)
Reagovat
Matti
Teď kávička, potom běžky, no a pak už to vypukne.
Reagovat
Kozoroh
Zazvonil zvonec a Babrinky je konec. :-)
Nechybělo málo a Stan se mohl pakovat již v 1. kole, ale "borec z Petržalky" nedokázal zápas dotáhnout ve svůj prospěch. Během dalších fází turnaje Stanův herní výkon rostl a opět to vypadalo, že Stanimal útočí na další GS titul. Naštěstí ho zarazil jeho slavnější krajan, který v dnešní konfrontaci s Babrinkou potvrdil 100% úspěšnost proti němu na hardu.
Fedex v SF předvedl sice dobrý, ale nikoliv chvályhodný výkon. V prvním setu byl pasivnější než Stan, ale přesto ji získal. To ho povzbudilo do druhé sady, kterou bez větších problémů ovládl. Tehdy hrál Fedex nejlépe. Následoval podivuhodný výpadek ve třetím setu, v čtvrtém se sice Roger zkonsolidoval, ale Stan byl mírně lepší a utkání vyrovnal. V pátém setu se Roger dokázal dostat z nepříjemné situace (čelil BP, který jen tak tak odvrátil) a když si vypracoval šanci, s neúmyslnou pomocí soupeře jí dosáhl a už nepustil.
Fedex je po sedmi letech ve finále AO a není bez zajímavosti, že v každém z předchozích pěti finále pokaždé hrál s jiným protivníkem. Pokud by tato posloupnost měla být zachována, tak ho v neděli vyzve Grigor. Nu uvidíme
Reagovat
Pe3k
Stacilo napsat: hejtuju Wawrinku.
Reagovat
Nola
ja tam ziadny hajt nevidim, iba suche fakty, venuj pozornost poslednej vete....
Reagovat
spaniel
Tak třeba Babrinka...naštěstí ho zastavil krajan...
Reagovat
Vojtiik
a cim tady konkretne?:D
Reagovat
stefankelner
Treba im vysvetliť, že AO už má, Fedexa nedobehne a má zálusk na WI17
Reagovat
smazaný uživatel
To dáva zmysel s tými finálovými oponentmi....Takým jedincom, akým som ja, poverčivým, takéto veci ani nepíš....
Reagovat
Marduch
Mrknul jsem se na HL Rafy s Ranhojičem a hned potom na HL Dima s Goffinem. Řekl bych, že Dim bude muset proti Býkovi podat heroický výkon... Rafa znatelně přitvrdil z BH, takže jeho hra už nevisí pouze na FH kladivu a servisem si také pomáhá častěji než v minulosti. Zato Dim hraje z BH často chopy, což proti Rafovi může být sebevražedné..
Reagovat
MarcelPersch
jenže Rafa ty šlajzy trestal právě tím FH, kterým se mu teď nedaří tolik zakončovat...
Reagovat
babolat.cz
Aspik prohrál s handikepovaným. Pryč jsou doby, kdy Rafovi shazoval lahvičky, co asi vymyslí proti handikepovaným...
Reagovat
Marduch
"Nezáleží na tom, kdo bude ve finále na druhé straně sítě. Ale chápu, co by to znamenalo hrát proti Nadalovi, o tom není pochyb"
Reagovat
babolat.cz
" I am probably #1 fan of Rafa"
Reagovat
Nola
zapas som si uzila bez zbytocnych nervov, pekny 5-setak, ocakavala som po 2. sete hladky priebeh, ale Stan nesklamal a pekne zapas zdramatizoval, gratulacia FFF, snad to klapne aj vo finale
PS : Stan zlamal raketu, bude financna pokuta od Yonexu?
Reagovat
spaniel
Prý jo...
Reagovat
smazaný uživatel
Az mi bylo Stana lito, pri ty dvojchybe.... A to jsem velkej fanousek Rogera:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Fandinko přesně tak jinak by Tom taky nějaký ten set urval!Holt hrál téměř bezchybný tenis.s nisikorim a wawrou už nehrál úplný top!
Reagovat
smazaný uživatel
Aspoň vidime že Tomáš neprohrál náhodou být ve třetím kole někdo jiný berdych by čtvrtfinále určitě uhrál. hrál spolehlivý tenis.s ostatníma by to měl 50 na 50 takže krom Murrayho by mohl dát kohokoli.takze hlavu vzhůru Tomáši!
Reagovat
Fandina
Roger hrál s Berďou úplně super. Byl rychlý a útočný a Berďovi nedovolil vůbec hrát svou hru. Roger byl na něj připravený a hrál úžasně.
Reagovat
Larsson
Takhle to Tomáš má často, že ten s kým prohraje, potom často celý turnaj vyhraje nebo dojde daleko.
Reagovat
Krisboy
Jakmile porazíš p.Berdycha, už tě nic nezastaví.
Reagovat
Fandina
Přesně tak.
Reagovat
Pe3k
https://m.youtube.com/watch?v=Itwe6J0VBjs
Reagovat
a.magerova
http://live-tennis.eu/en/atp-race

To je i na PrtScr... ;-)
Reagovat
Denis92
A v celkovom rebricku sa posunul az o 3 neuveritelne pozicie :D Vzhladom nato, ze hrozilo vypadnutie z TOP30 je to ale fajn :) Ak by vyhral AO, tak by sa dostal na 10.miesto.
Reagovat
Denis92
Q. On court you said in your rivalry with Rafa early on, you maybe played him too many times on clay court, and that impacted how you played him. Can you go into more detail on that.
ROGER FEDERER: Yeah, not really. Why give him an edge? I said enough. Maybe I lost the Wimbledon finals in 2008 because of too many clay court matches, because he crushed me at the French Open final. I said that before. I think it affected my first two sets at Wimbledon. Maybe that's why I ended up losing.

I know Rafa played great in that final. I actually ended up playing great, too. It was similar like today. I was fighting a two-sets-to-love lead. I wasn't fighting the right way. I think that was the effect that the French Open loss that I actually got crushed in left on me.

That's kind of the things I meant with it. It was more mentally something at some moments. Now it's a different time. A lot of time has gone by. I know this court allows me to play a certain game against Rafa that I cannot do on center court at the French Open.
Reagovat
bIbec
Pěkně Roger. Zápas sem teda neviděl a ani to zítřejší semíčko neuvidím, ale finále si ujít nenechám. Takhle sem se netěšil na mužské finále GS už hodně dlouho.
Reagovat
ipko
výkon nič moc, ale finále je.. celkovo to bol zápas o Wawrinkovi, ktorý hral ako na vlnách.. finále bude iná káva, ale svojou bojovnosťou Roger môže dokázať veci..
Reagovat
Herbert_Hoover
Ze začátku hodně chyb od obou, ale postupně to vygradovalo to dramatického strhujícího semifinále. Zápas mě bavil, kam se hrabou maratony Andyho s Nolem, u kterých člověk musí vypít deset káv, aby zůstal "naživu"...Stan asi nebude mít klidné spaní. Bude mu hlavou šrotovat brejkboly v pátém setu a taky double-fault v šestém gemu¨..ten gem by se určitě umístil v top 10 nejodevzdanějších gemů v grandslamové historii. Takhle už víckrát ne, pane Stane. :)) Ale Rogerovi gratulace, přečkal těžké chvíle, takže klobouk dolů. Snad tedy zapadne i poslední dílek do Fedal skládačky. :) A nechť je to stejně pohledný zápas.
Reagovat
Faddova
To je úleva, že v SF/F nejsou zas ti dva pinkalisti.
Reagovat
Jiri
To si taky vzdycky rikam :) ac oba dokazali neskutecne veci, tak velmi mucivym zpusobem. 4h pinkani, na to uz musite byt velky fun
Reagovat
turista
Mučivým způsobem? Poslední djokomurárna v Dohá ve finále byla úžasnou podívanou. Rozumím tomu, že každý nemusí dlouhé výměny. Já je například mám rád takže jsem si opravdu u televize přišel na své. Některé výměny byly neuvěřitelnou ukázkou tenisového umění obou hráčů a jejich vůle vrátit přes síť i nemožné. Světová jednička a dvojka ve finále dvěstěpadesátky a takový supertenis. To se hned tak nevidí. Diváci v hledišti byli taky nadšení.
Reagovat
spaniel
Problém není v délce výměn, ale v tom že oba hrají na obranu s čekají na chybu soupeře.
Reagovat
rysan
tak u těch dvou není problém jen v délce výměny, ale spíš v tom, že jsou jedna jako druhá, takže i když jednotlivě by byly super, tak takhle splývají do jedné dlouhé nudy
Reagovat
Matti
Souhlas. V tom Doha to byl super tenis. Měl jsem za to, že Nole je zpět v plné síle.
Reagovat
Krisboy
Vždyť sotva stál na nohou a nervy mu tekly jako nikdy.
Reagovat
svetova.dvojka
No až skončí Federer tak si hodně i těch nejlepších tenistů oddychne, protože už jim nebude stát v cestě, 14 let tvrdého útlaku od Federera... , to se na mnoha i těch špičkových tenistech psychicky podepsalo...
Reagovat
smazaný uživatel
jak tak koukam, tak nejen na spickovych tenistech, ale i na nekterych "spickovych" fanouscich;)
Reagovat
letityfanousek
to je pravda
Reagovat
babolat.cz
a překvapivě tady není od jisté doby lunej a žezlo převzala fandina (resp. klávesnici)
Reagovat
a.magerova
Poklona Stanovi, nedal kůži ZADARA, a ta DF na BP mě teda zamrzela... :-/

Jo a jsem zvědavá, jak TO vyřeší s tou "naštíplou" yonexkou... :-))
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak hlavně, že za sebe nehodil prázdnou flašku.
Reagovat
Lina
Dnes to bylo MTO. :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Arogance se stupňuje ad absurdum....
Reagovat
Fandina
Člověk aby se bál, co bude příště.
Reagovat
Lina
Už jsem myslela, že jsi zápas nepřežila. :)
Reagovat
a.magerova
Byla jsem u TV mimo PC a pak nějaké pracovní vyřizování, takže jsem se sem dostala až teď, ale zápas jsem viděla celý, a nervy teda byly veliký !!!
Reagovat
brixner
Dej si nějaký ten dortík a nervy budou cajk! Jdeme si pro plnoletost, né?
Já mám spíš nervy z toho, že ve finále žen se bude hadicovat :-(
Reagovat
VlS
V Laussane bude tři dny odhánět žebráky od nádraží to naštíplou Yonexkou. ( a že jich tam teda je)
Reagovat
Denis92
Ako som pisal, Stan na AO je tazky oriesok a na jeho zdolanie bolo potrebne za posledne 4roky vzdy az maximalny pocet setov a dnes tomu nebolo inak. Zopakoval sa scenar z minuleho roku, kedy Stan dokazal vyrovnat z 0-2 na 2-2 ale prehral v 5tom sete proti Raonicovi.

Celkovo to bol zvlastny zapas. Stan bol mierne lepsi v 1.sete napriek tomu ho prehral. Po druhom sete uz zrejme kazdy cakal rychly koniec ale opak bol pravdou. Stan zacal hrat vsetko na jednu kartu a islo mu to. Roger znervoznel, prestal chodit na siet, comu vobec nechapem. Za prve dva sety bol na sieti 29krat a prinasalo mu to uspech. Za 3 a 4.set len 11krat! Az v 5tom sete znova castejsie vyuzil tuto taktiku a prinieslo to uspech. Hoci, Stan mu ten brejk daroval a predtym sam mal sance.

Kazdopadne, Rogerov dnesny vykon mi optimizmus pred nedelnym finale s Nadalom rozhodne nedodal. Prave naopak.. 60% servis a 50UE to je zle..

Inak, poslednych 5GS na ktorych Roger startoval hral 2x SF a 3x finale. A celkovo od roku 2014, kedy zmenil raketu a trochu aj styl hry tak to ma z 10GS 4xSF a 4x finale.. Ale chcelo by to uz titul!
Reagovat
Matti
Nadal ve finále ještě zdaleka není.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal je vo finále?
Reagovat
Hector.Salamanca
Čtu tady, že RF prý hlásil problém s nohou, slyšel jste někdo, o co jde?
Reagovat
svetova.dvojka
Finále bude hrát o berlích.
Reagovat
safi1313
Nic...vzal si MT po 4 setu aby se v kabině probral...takže to musel nějak zdůvodnit...Žádný limit neměl. Finále je jeho!!!
Reagovat
spaniel
Kde bereš tu jistotu u hráče který jako jediný nikdy neskrečl zápas?
Reagovat
safi1313
Třeba právě v tom co jsi teď napsal?:-))
Reagovat
spaniel
?
Reagovat
Herbert_Hoover
Asi si myslí, že mu to poskytlo alibi, že by nikdo nepodezíral hráče, co nikdy neskrečl zápas a nebere si ani moc MTO, že si ho vzal úmyslně z postranních důvodů. Samozřejmě je to blbost :D
Reagovat
spaniel
To by si teda dal na čas :D
Reagovat
smazaný uživatel
...chudak hrac, jestli jde o tu relaci s fans tenisu...v tuto chvili asi fans Mury skakaji nekolik metru do vysky samym stestim, fans Nadala po nem plivaji jak se da, ze to je mentalni hnup atd....proste hrac, ktery vzdy tem haterum slouzi k hejtovani a jen zalezi jestli prohraje nebo vyhraje s nekym z Big4 (jedno co udela)...potom castovan tolika nadavkama, ze to ani Gulbis s Fogninim neposbiraji dohromady. Nebo oslavovan, aby potom byl zase poplivanej;D) Supa proste...
To az si rika o nejake zalozeni Gangu Wawrinky na TP...;)

Ale jinak jestli bych mel byt ke Standovi prisny, tak spis bych ho pokaral, za ten zacatek zapasu, kdy Roger nebyl az tak jisty ve vsech uderech, potom nevim co se stalo, no a ten zaver...to uz je takove honeni bycha...otacet s Rogerem, zadna sranda.

V kazdem pripade, skvele, ze Roger je ve finale, pral jsem mu to...doufam, ze vyhraje;) Hraje tu paradni tenis.

A po AO do staje k 1111mu pribiram Standu...aspon na jeden rok;)
Cil je jasny, ...dobyt tenisovou mekku;) A nejlepe ve finale s Murou,,,
...uz me fakt nebavi furt cist ty blbiny vuci nemu...;D)
Reagovat
Herbert_Hoover
Gang Pišty Wawrinky :)
Reagovat
smazaný uživatel
;D)
No nevim jestli hned Pisty, ale neco se vymysli...;)
A do gangu se budou brat pochopitelne jen samy zvirata;D)
kdyz mu uz tede rikaji Stanimal...
Reagovat
a.magerova
Teda pokud nehraje s Rogerem... :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Ano to je presne, jen vyuzit na urcite situace...;)
Tady je treba poctivych 100%...zadne deleni...;)
Reagovat
a.magerova
Ale zase.... já poctivě fandím (krom těch Roger-výluk) už od 2008... takže tak.. :-P

Vzít si HO na rok až teď, když už víš do čeho jdeš, to taky není zrovna košér... :-/
Reagovat
smazaný uživatel
...taky beres tricatniky;)
Reagovat
a.magerova
Můj pohled na třicátníky se léty značně upravil... zatímco na ZŠ a gymplu byli pro mě staří, téměř nad hrobem... teď už je beru na milost... :-)))
Reagovat
mahycek
Radost jenom do neděle ??? 2009 měl taky 2 dny na odpočinek a Nadal se tahal 5 hodin s Werdaskem a, jak to pak dopadlo v neděli, k slzám a k emotivnímu ceremoniálu. Jasně, moc přeji, aby vyhrál 18 GS a byl by klid na několik let. Myslím že, ale by byl lepší Dimitrov, tak je mu potřeba fandit. Nadala se bojím, ne herně, to už není ten pravý býk, ale Rogerovi hlavy. Ano, byla by to pohádka, vyhrát finále s Rafou i větší sláva, ale říká se, 2x do stejné řeky nevstoupíš, s Nadalem, ale ano. Jen představa, tak blízko jsem, no hrůza. Proto radši Grigorov.
Reagovat
a.magerova
2009 USO - taky jsme říkali, že do finále raději DelPa než Rafu... a jak TO dopadlo... :-/

Proto děj se vůle Osudu !!!
Reagovat
janek_da
byt Grigorem, tak na kurt zitra ani nelezu. bude hrozny vyplach
Reagovat
smazaný uživatel
Sak v nejhorsim to za neho vezme mistni uklizecka zachodku, jsem vklidu...;)
Reagovat
janek_da
mozna by to bylo i dramatictejsi
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to urcite, mentalne bude vyzralejsi a stabilnejsi nez nejaky Wawrinka nebo Dimitrov kteri se nehodi ani na pinkani na placku za barakem;) ...ta urcite v patem nevymekne, ma v sobe tvrdou zivotni skolu.
Reagovat
stefankelner
Vďaka Sten d_ Men! WIN2017 je na oplátku Tvoj!
Reagovat
Matti
Gratulace Rogerovi. Zvládl to i přes problémy. Klobouk dolu.
Reagovat
spaniel
Co to je za lidi? Roger se v zákulisí objímá se spoustou lidí, hladí je po tvářích...
Reagovat
svetova.dvojka
lidi
Reagovat
blixa
Magerova v.z. ;-)
Reagovat
a.magerova
Tak tak... proč myslíte, že jsem přišla k netu až za tak dlouho po zápase.... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Chlapi?
Reagovat
spaniel
Objal asi 3 chlapy a zbytek asi 10 žen...v nějaké hale čekaly. Vypadalo to že se znají.
Reagovat
Fandina
Vítal delegaci připravenou na korunovace nejlepšího hráče všech dob.
Reagovat
Herbert_Hoover
Djokovičovi bývalí fanoušci :)
Reagovat
turista
Ti už tam nejsou. Co by tam taky dělali?
Reagovat
a.magerova
Ti tam být můžou... :-)))
Reagovat
Krisboy
Á koukám, že Frantz vylezl z kanálu potěšit nás svými zvratky. Tak pojď, vyzvracej ten vztek se sebe, my to snesem!
Reagovat
peRFect
Víme, jaké finále by bylo největší reklamou pro tenis. Ale kdo bude opravdu lepší soupeř pro Rogera? (Neviděl jsem ani jeden zápas v průběhu turnaje hráčů z druhé dvojice).
Reagovat
spaniel
Určitě Grigor...
Reagovat
Krisboy
Rafa.
Reagovat
aligo
Grigor
Reagovat
misa
Tohle finále už Roger doufám konečně vyhraje. Má dva dny na odpočinek.
Reagovat
spaniel
I navzdory 1:6 ve třetím uhrál Roger víc míčů, myslel jsem že ne. Ale 50 chyb je šílené číslo na něho.
Reagovat
smazaný uživatel
Viac loptičiek..

No tipol by som si, ze tak 55% z nich ale podával Federer.
Reagovat
Krisboy
Tak gratuluju. Zápas jsem sledoval jen tak letmo jedním očkem, ale Starý pán bude ve finále favoritem. Proti Gríšovi určitě, ale spíš si pinkne po letech s Rafou. Jen aby byl zdravotně v cajku, aby to nedopadlo jako Masters předloni bo kdy. To by celej krásnej turnaj dost degradovalo.
Reagovat
janek_da
"Žádný svetr ti nekoupim. Leda postoupim do finale, tak pak by snad ..."

proto MIrka tak fandila
Reagovat
spaniel
Roger : I'm Rafa's number one fan.
Reagovat
smazaný uživatel
To bolo pekne..
Reagovat
janek_da
Jak to asi myslel?
Reagovat
Frantz
Jen na oko před kamerou, jako vždy
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
Fandina
JJ chtěl si u Rafy šplhnout.
Reagovat
spaniel
Nevím...jsem z jejich vztahu trochu mimo. Celou kariéru si dávají komplimenty, hrají charitativní zápasy, Roger jel otevřít Rafovu akademii...
Reagovat
kranyz
Oni jsou kamarádi narozdíl od jejich fanoušků tam je to na kordy :-) jinak myslím že jejich souboj tu neuvidíme já čekám ve finále Dimitrova...
Reagovat
Mayo
Roger pánko, pekne. Dávam 1% nato, ze RF turnaj nevyhrá.
Reagovat
Roger_Federer
Myslis, ze Federer by byl pro Rafu ve finale lepsi nez Wawra? Jo?
Reagovat
smazaný uživatel
Wawrinka urcite prijatelnejsi super, bez debaty...To som tvrdil uz vcera a stojim si za tym...Dokonca Wawrinka prijatelnejsi super, nez Dimitrov zajtra.
Reagovat
Roger_Federer
To si myslim taky, pokud se v pripadnem finale Toger-Rafa nesesype jako dneska, tak bez urazky na tento level tenisu na tomto rychlem kurtu Rafa nebude mit..
Osobne doufam, ze postoupi Nadal..Minimalne chci videt jejich posledni velkou bitvu.
Reagovat
smazaný uživatel
Takýto level.

No tak Rafa je defenzívne úplne inde ako Stan s tým svojim pivným bruškom.

Iný zápas, iný protihráč, iný tenis, iný výsledok. Mozno.
Reagovat
Pe3k
Divoky zapas. Gratulace k postupu do bezprecedentniho 28 gs finale. Az se k tomuto cislu nekdo priblizi, pak se muze spolu uchazet o titul goat...
Reagovat
peRFect
Skvěle napsáno.
Reagovat
smazaný uživatel
Finále :)
Reagovat
smazaný uživatel
vyhrávají starci a stařeny, Strašné.
Reagovat
jackiec
oni za to nemůžou že ostatní hrají velké kulové
Reagovat
PetaM
To jen proto, že mladí jsou málo flexibilní.
Reagovat
Fandina
Mladí do té fáze také jednou dospějí :-)
Reagovat
Krisboy
Ale ne všichni mladí se to s věkem naučí hrát jako Roger, Rafa, sestry, Mirjana a další...
Reagovat
Fandina
a co takhle nadsázka?
Reagovat
Stan_Borowitz
Tenis jde do kytek jako sprint. Tam taky stařec s úplně nevhodnou fyzickou stavbou pro sprintera poráží ty mladé a neklidné...
Reagovat
smazaný uživatel
Bolt má práveže atypickú, ale ideálnu postavu na šprint, zvyhodňuje ho to...Bezní sprintéri musia totiz urobit okolo 70-80 krokov, Boltovi stačí o 10 menej, to je velká vyhoda.

Rovnaký príklad Messi. Atypická, ale vzhladom na jeho skills ideálna postava. Ak by mal o 10cm viac, nebol by tam kde je.
Reagovat
Stan_Borowitz
No jo, ale na to "experti" přišli právě až po úspěších Bolta. Předtím tvrdili, že sprinter nad 185 cm nemá šanci...
Reagovat
Fandina
A pak věř expertům, přitom je to naprosto logické a životem ověřené.
Reagovat
blixa
Von nás ten holomek napínal ! Von nás natahoval jak na skřipci ! Rogere, Rogere ! Tohle se dělá ? Takovej velkej kluk !!! ;-)
Reagovat
Paseka
Kde vzali 6-4 v pátem setu ????
Reagovat
spaniel
No, hodně rozporuplné pocity. Zápas podle mě nic moc, sice drsná, ale spousta chyb a výpadků z obou stran. První set vyrovnaný, ale Roger dělal chyby v nedůležitých momentech, Stan v důležitých. Druhý set měl výpadek Stan, třetí a čtvrtý Roger a v pátém Stan selhal mentálně.

Roger řekl že je tam problém s nohou celý týden, tak doufám, že to dá do pořádku a ve finále podá díry výkon.
Reagovat
spaniel
Kua s auto opravami.
*drama (drsná)
*dobrý (díry)
Reagovat
kada.tom
mohlo by to dopadnout jako na TM v roce 2014 :-)
nebo by si na něm mohl Rafa/Grigor smlsnout, to by bylo ještě hezčí :-)
Reagovat
Frantz
Taky doufám v díravý výkon ;-) A za to svoje chování by si ještě zasloužil nakopat do výtrusnice
Reagovat
kada.tom
+1
Reagovat
yenda1
Federer - Nadal se blíží. Bylo by to událost roku hned v lednu. Přál bych si to vidět. Největší dvě hvězdy a nejlepší hráči 21. století. A to je fakt.
Reagovat
turista
Nejlepší tenista všech dob je Novak Djokovič. Jeho tenis v letech 2014-6 byl v open éře intergalaktický. Tenis sleduju už od roku 1970 a všichni ostatní se této úrovni pouze přiblížili. Až to vypadalo, že je robot a ne člověk. Ale posledních půl roku ukázalo, že i on se někdy ocitne až na úplném tenisovém dně kdy nezvládá vyhrávat tzv.rutinní zápasy.
Reagovat
spaniel
:D
Reagovat
janek_da
pozor! Minulý týden jsem hrál hodně božsky. Taky se ucházim o titul GOATa
Reagovat
Faddova
Tak uvidíme, co dá ve 35 letech, být dobrý dvě sezóny na GOAT nestačí... a taky mu na profesora chybí nějakých 5 GS. Ale bez ohledu na počet GS a úroveň, kterou držel Djokovič po ty dvě sezóny, je prostě Rogerův tenis pastva pro oči, což se o Djokovičově pojetí říct nedá. A to jsem Rafa fan.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Serpens
Tak ještě jeden zápas a nejlepší možný tenis se stane realitou. Balzám po všech těch Djokomurrárnách.
Reagovat
Fandina
Viděla jsem tři sety a teď koncovku. Ze začátku pohádka a nakonec taky. Gratulka Rogerovi a pěkný mač od obou. Hezky kluci.
Reagovat
smazaný uživatel
Na tie Stanove BB v dvoch gemoch sa bude v nedelu spominat, ked Federer vyhrá 18. Grandslam...Nejak to tak cítim, ze tak ako Sampras vyhral ako 17. posledny GS, rovnaký osud bude mat Federer. Karma to tak nejak vybalancuje...
Reagovat
janek_da
a ve Wimblu ho porazí jeho nástupce
Reagovat
peRFect
Sampras 17?
Reagovat
smazaný uživatel
Nasadena 17ka.
Reagovat
peRFect
Tak to pak ano :-)
Reagovat
turista
Tak RF už překročil plán pro tento turnaj.
Reagovat
spaniel
Už dávno.
Reagovat
turista
No ale vlastně i Rafa ten plán překročil. Oba už jsou za zenitem.
Reagovat
Krisboy
Jsou to hráči ze záhrobí.
Reagovat
kada.tom
Wawrinko Wawrinko, tys to zase po*ral ... :-/ nejdřív odfláklej 2. set a pak darovanej 5. set :-(

Tak je to na Rafovi nebo Grigorovi, no ... snad jeden z nich AO vyhraje :-)
Reagovat
janek_da
gratuluju
Reagovat
Tuttovka
Ty jsi hodně nepřející viď :D ?
Reagovat
smazaný uživatel
Dimitrov vo finale bez sance. To rovno mozu vytiahnut z klouku meno uzivatela TP a postavit ho tam v nedelu na kurt.
Reagovat
smazaný uživatel
Z klobuku.
Reagovat
janek_da
jasně :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nahodou..Ak by tam bola sojka.
Reagovat
smazaný uživatel
By mela nove 3 kamarady, kanarky;D)))
Reagovat
smazaný uživatel
:D)))
tak tenhle je dobry...
Reagovat
janek_da
že? :D

Já bych dal ten klobouk i na zapas Rafa-Dimi. Ať si Dimi vybere jaká bude UE
Reagovat
smazaný uživatel
;D)
Sim te, v tomhle pripade i bez klobuku, pro tebe uplna ztrata casu...bych tam asi rovnou prihlasil brixnera...aby tam byla aspon nejaka teoreticka sance na vyrovnany match.
Reagovat
smazaný uživatel
Ze mas odvahu pisat o UE po tom co vyviedol Wawrinka v piatom sete.
Reagovat
MarcelPersch
Já si taky myslím, že Dimitrov je proti Federerovi úplně bez šance. Mohlo by to být něco podobného jako s Mischou Zverevem, nastoupil by s přehnaným respektem a byl by bez šance, zatímco u Rafy ví, že ho může porazit a to i jednoznačně.
Reagovat
janek_da
to by mě zajímalo, jaktože u Rogera s respektem a u Rafy, vi že ho muže porazit
Reagovat
smazaný uživatel
Uplne jednoducho. Rafa uz porazil.
Reagovat
MarcelPersch
Neříkám, že nebude nervózní, ale Rafu už přece jen porazil a to i celkem nedávno, navíc je jasné, že Rafovi tenhle rychlý povrch tolik nesedí, že?
Reagovat
janek_da
sice 5 setu, ale v suchem :D
Reagovat
smazaný uživatel
JSME VE FINÁLE JÁ TO ŘÍKALA JÁ TO ŘÍKALA
Reagovat
spaniel
Roky jsem neviděl Mirku takhle prožívat zápas.
Reagovat
Fandina
tak tak
Reagovat
VlS
Bojí se, jak bude holkám vysvětlovat, že balej a letěj domů, protože holčičkám se v Austrálii zalíbilo.
Reagovat
Fandina
Tak to přece bylo minule, že řekl Roger na kurtu, že mu děti přejí, aby vyhrával a mohli být déle na jednom místě. Ale jinak Mirka dneska opravdu moc chtěla, aby vyhrál. Hodně to prožívala.
Reagovat
Fandina
mohly
Reagovat
mahycek
5 - 5, to bude.
Reagovat
smazaný uživatel
mlč nebude
Reagovat
smazaný uživatel
se vrati, a nevi co se deje;)))
Po druhem to vypadalo, ze uz zaver utkani nestihnu, a vida....
Reagovat
smazaný uživatel
Rožér je prostě king, labil Wawrinka na něj prostě nemá
Reagovat
Tornes
Celej set hraje jak ponocnej a najednou je z ničeho nic jedno udržené podání od finále. Snad to už dotáhne, za ty dva dny se dá dokupy a ve finále předvede dobrý výkon.
Reagovat
smazaný uživatel
To je ale typicky Wawrinka...

Piaty set to bol inak kvalitativne najslabsi tenis.
Reagovat
kada.tom
Wawrinko, Wawrinko ... :-/
Takhle mu ten zápas darovat .. :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Pojď Rogere, pojď ještě jeden gem
Reagovat
Fandina
Go go go.
Reagovat
smazaný uživatel
kommen kommen
Reagovat
Fandina
venez kommen come on
Reagovat
smazaný uživatel
Ako Federer z ničoho nič vyhral. Možeme s Denisom hodit reč o zápasoch, ktoré prehrá len a len hlava...

Ale aj tak..Jedno oko plače, druhé sa smeje...Ale to len preto, ze finále Nadal Federer je stále aktuálne..
Reagovat
MarcelPersch
Ještě bych pořád nepředbíhal, samozřejmě doufám, že to Rafa nepokazí, ale ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ved práve, Nadal Federer finále je na obzore, ale este daleko..
Reagovat
spaniel
Největší haluz by byla kdyby letos hráli více finále :)
Reagovat
turista
To je hodně nepravděpodobný. Djoker a Sir Andy to nepřipustí.
Reagovat
smazaný uživatel
Stretavat sa uz mozu iba na hardovom finále, aj to teoreticky..

Ale to NY finále by si obaja zasluzili a takpovediac to tenisovej histórii aj dlžia.
Reagovat
Denis92
Stojim si za tym :) V tomto pripade to ale nezvladol Stan. Myslim, ze bilancia 13-0 na harde vyvola iste pochybnosti..
Reagovat
svetova.dvojka
No jo Federer není hloupý Djokovič, ten s Wawrinkou na grandslamech neprohrává...
Reagovat
turista
Djokovič není hloupý. Jinak by neměl 67.titulů, z toho 30 tisícovek.
Reagovat
Fandina
Rogere super.
Reagovat
Fandina
Mirka má hlavu v klíně, tak to tu dlouho nebylo.
Reagovat
spaniel
V čím?
Reagovat
Fandina
svém?
Reagovat
spaniel
To zvládne málo lidí a ona nevypadá jako hadí žena.
Reagovat
Fandina
je to šikulinka
Reagovat
spaniel
No tvl...
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes sledujeme pribeh o tom, ako sa labil Wawrinka dokáže za minútu vyhodit z vlastného servisu. Úplny cvok.
Reagovat
Stan_Borowitz
Na těch 15:40 měl ten míček strašně zvláštní odskok.
Reagovat
Herbert_Hoover
To snad ne..zkušená DF, Stane, ty rádoby Animale :)
Reagovat
Tornes
Tak takhle, dámy a pánové, takhle vypadá darovaný game...
Reagovat
PetaM
A kde je mašlička? :( :(
Reagovat
kada.tom
LOL ... ale že mě to u Wawrinky překvapuje
Reagovat
smazaný uživatel
4:2 BREEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJK
Reagovat
smazaný uživatel
Teď Rožre sakra KAMON
Reagovat
spaniel
No jestli mu něco je a měl by takto hrát i ve finále, tak bude lepší ať to projede.
Reagovat
janek_da
snad to kolaloka spraví. A brejk, tak snad už v klidu.
Reagovat
spaniel
Záleží co to je...
Reagovat
smazaný uživatel
Únava, frustrácia, strach z prehrateho zapasu, ktory uz skoro vyhral.
Reagovat
spaniel
Servis mu nešel od začátku. 32 chyb už ve třetím...za tím bude víc.
Reagovat
kada.tom
aby Wawrinku ty šance na break ve výměnách nemrzely ..
Reagovat
EllNino
mrzí
Reagovat
janek_da
hlavně, aby to tebe mrzelo
Reagovat
mahycek
Člověk jenom trne, kdy Fedex to podání stratí.
Reagovat
smazaný uživatel
2krat BB v piatom sete, dvakrát sa dostal Stan do výmeny a dvakrát nič. To sú vážne veci bohuzial.
Reagovat
Ereinion
To byl dárek od Wawroše...
Reagovat
smazaný uživatel
Huf
Reagovat
Tornes
Rogera teď nad vodou drží jen a pouze podání.
Reagovat
Stan_Borowitz
Na druhou stranu Stan teď skvěle returnuje.
Reagovat
Vojtiik
fedex se proti zacatku zapasu pohybuje znatelne hur...
Reagovat
vaclavsubrt
Rodgerovo kondice a zdraví nebo Stanovo hlava?
Reagovat
Tuttovka
Roger asi není fyzicky zdráv a vypadá, že je i dost frustrovaný. Zlobí se dlouho jsem ho takhle neviděl.
Reagovat
Tornes
Souhlas s obojím, ve výměnách je teď naprosto mimo.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten BB a Rogerova zadná lajna. Fiftín, ktorý písal históriu.

Tzv, pamatný a klucovy.
Reagovat
Ereinion
uvidíme
Reagovat
smazaný uživatel
KAMOOOOON breakball pryč, Rogere máš na to
Reagovat
smazaný uživatel
nemáte někdo prosím stream?
Reagovat
Stan_Borowitz
Zkus Batmana
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za tip, ale to mi nic neříká.
Reagovat
Vojtiik
netopyri muz... tak proto bolsevici chteji ten zakon o prekladani :D
Reagovat
Stan_Borowitz
https://www.batmanstream.com/federer-vs-wawrinka-rod-laver-arena-live-stream-438903.html

Pak si vyber vhodný stream a odklikej pryč reklamy.
Reagovat
vibbi
www tečka žive přenosy tečka cz (ty živé přenosy dohromady.....akorát zdejší diskuze to bůh ví proč blokuje)
Reagovat
Stan_Borowitz
Asi obsahuje zakázané slovo vepř...
Reagovat
d@ve
http://live.robinwidget.com/static/freeplayer/4389031759409860.html
Reagovat
poutnik
http://videostream.dn.ua/videopage/videoPage.php?g=dmx1ZnpofGF6aG9hdnBn&c=en&i=eWlxYXJjcGd0Yg%E2%84%96f%E2%84%96f&hc_l
Reagovat
spaniel
Zdá se že něco není v pořádku...Roger úplně vypustil jeden míč.
Reagovat
svetova.dvojka
Jen on sám ví, jak se cítí...
Reagovat
kada.tom
ona tA moje rovnítkA nebyla zase tak mimo, co? :-)
Reagovat
spaniel
Ano nevíš jak prosím tě. Po druhém setu si byl zticha jak veš pod strupem.
Reagovat
kada.tom
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Dostal winner do protipohybu. Bezná vec.
Reagovat
spaniel
Věděl že Stan bude hrát prudce křížem ale nevěděl jak to trefí. A nešel vůbec, otočil se pryč.
Reagovat
stopan
Federer si zobral medical time? nepozeram teraz piaty set ale v tretom sa mi zdalo, a asi to nebol len dojem, ze niektore tazsie obranne udery vypustal aj ked ich dohrat mohol.
Reagovat
stopan
teda oprava vo stvrtom sete
Reagovat
svetova.dvojka
Je potřeba si uvědomit důležitou věc, že ani Wawrinka ani Federer nejsou čistě etnickými Švýcary, Wawrinkovy kořeny sahají do Polska,Češka a Lotyšska, Federerovy zase do JAR...
Reagovat
Mercury
a co jako?
Reagovat
spaniel
Proč je potřebné? Je to úplně fuk.
Reagovat
PetaM
Je potřeba si uvědomit, že nikdo z nás není plnohodnotný člověk, protože všichni jsme z opice.
Reagovat
babolat.cz
a ženské z adamova žebra
Reagovat
VlS
Ale Adam byl opice
Reagovat
yenda1
Wow. Koukám kolik lidí tady toho Federera nemá rádo. Hlavně ty kjeténské poznámky MTO. Nadal to stejně nevyhraje, takže ať chcípne koza i sousedovi?
Reagovat
Mayo
Tiež nechápem. Hlavne, ze to nevyhrá Noje predsa :D
Reagovat
smazaný uživatel
Super 1. gem jen tak dál Rožírku
Reagovat
svetova.dvojka
Mladík Federer jde do akce.
Reagovat
Lina
To ne zdravotní problém NE! Ale napadlo mě, když se jeho výkon, tak rapidně zhoril.
Reagovat
Lunej..
Ja tam vidim spis psychiku,s Keiem se to taky otocilo. Navic ho MTO Keie vytocilo, tak si rekl, ze si ho vezme taky:)
Reagovat
spaniel
Co to má s Keiem? Tam si ho bral Kei a prohrál. Píšeš nesmysly.
Reagovat
Lunej..
Kdyz nechapes, co pisu, tak na to nereaguj.
Reagovat
spaniel
To nechápe asi nikdo.
Reagovat
Lunej..
Tak to neres.
Reagovat
spaniel
Vpoho.
Reagovat
Lina
Dnes to bylo MTO. :)
Reagovat
Lina
To sem nepatří.
Reagovat
Lina
Když si to přečteš ještě jednou, tak bys to měl pochopit. Navíc je to se smajlíkem. Lunej není Federerova fanynka, ale určitě se do něho nikdy nenaváží a občas mu i fandí. :) Bohužel jen občas. :(
Reagovat
spaniel
Není potřeba....
Reagovat
Lina
Jenže Kei není Roger a umí toho využít i když to nemá nacvičené jako Kei. I v tom je třída. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ako som písal. Z psychologického hladiska je lepsie vyhrat 6:4 s breakom za stavu 4;4...

Stan je ale aj tak labil a v piatom sete cakám 2:6.

Federer vsak mal tento zápas vyhrat 3:0.
Reagovat
Davor1
Je Federerovi niečo, či len taktické, tzv nishikoriho MTO?
Reagovat
kada.tom
nebo tzv. ivanovic MTO
Reagovat
Krisboy
Stařecké vrtochy...
Reagovat
spaniel
Netuším...jsem překvapený. To je dneska hraje by mohlo znamenat že není ok, nevím.
Reagovat
Davor1
Som v robote, zápas nevidím. Ale ten vývoj ma vôbec neprekvapuje...
Reagovat
Lunej..
Woytha zminil, ze Roger z duvodu dulezitosti zapase muze takto taktizovat.
Reagovat
spaniel
Potom by to dělal běžně, což nedělá...
Reagovat
Lunej..
Prave proto, ze to bezne nedela. Ja v tom nic spatneho nevidim u zadneho hrace, jednou je to povolene tak to neresim. A spekulovat nechci.
Reagovat
babolat.cz
jasně fandino, co není zakázané je povolené, víš co je to fair play???
Reagovat
Lunej..
Polib mi sos. Kdyz si vezme MTO nekdo, komu nefandis, tak je to nefer a kdyz si ho vezme tvuj oblibenec, tak je to v poradku. A hlavne ty mi pis neco o fair play.
Reagovat
spaniel
Tak docela novinka od Rogera...nepamatuji že by si bral MTO, kromě Wimbledonu 2012 s Benneteauem.
Reagovat
svetova.dvojka
Ten zápas uhaluzil Roger perfektně.,.. Benetka byl 2 míče od vítězství a Roger pak nakonec vyhrál celý turnaj přes Djokoviče a Murrayho...
Reagovat
smazaný uživatel
Roger Znishikorieva....

Taktický fair medical play time out..
Reagovat
smazaný uživatel
Roger MTO a jéje to bude zácpa a nebo naopak průjem
Reagovat
smazaný uživatel
Snad se imodium nepovažuje za doping
Reagovat
kada.tom
Federer MTO ... hmm, snad tím Wawrinku narozhodí
Reagovat
kada.tom
spíš teda TMTO .. :-/
Reagovat
janek_da
tak. zaápas je sice dramatický, ale úroveň zas klesla.
Reagovat
smazaný uživatel
nesmíš být tak náročný .)
Reagovat
svetova.dvojka
No... přesto tipuji na vítěze Federera 31:29 v pátém.
Reagovat
mahycek
Aby hned neprohrál servis, což se mu už něklikrát v těchto fázích zápasů stávalo. Zejména s Djokem. Ach ta hlava.
Reagovat
George_Renel
MTO vítězí :-b
Reagovat
Krisboy
Game, set, match MTO! :D
Reagovat
Krisboy
Myslím, že vítěz letošního AO vzejde z tohoto zápasu, ať to bude kdokoli.
Reagovat
smazaný uživatel
Začíná z toho být docela dramatický zápas. To jsem od Stana nečekal.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger jde kakat
Reagovat
kada.tom
Wawrinka šel taky :-D
Reagovat
spaniel
Šli oba už po druhém setu...nějak často :)
Reagovat
kada.tom
Výborně! Teď je škoda, že Wawrinka neservíruje jako první ... ale tak snad i tak bude držet podání. Nejlepší by bylo, kdyby Federera co nejdřív breaknul. Teď se zdá být zase trochu dole.

Ale 5 setů dobrých, kdyby nic jinýho, tak unavit Federera :-)
Reagovat
svetova.dvojka
A to je Wawrinka ještě zraněný..., má obvázané koleno.
Reagovat
smazaný uživatel
5. set Roger asi nedá, bohužel...
Reagovat
Herbert_Hoover
Stan Servwrinka :)
Reagovat
mahycek
Tak to bude na pět setů pravděpodobně a tam to Roger asi nedá. Z 2 - 0 na sety !!
Reagovat
spaniel
Zachrání 2bp, I třetí dobře rozehraje a pak zahraje volej přímo na Stana. V pátém mu nevěřím vzhledem k tomu jak hraje poslední dva sety.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger má trauma z toho svetru nebo co?
Reagovat
Stan_Borowitz
Z toho, že se o tom diskutuje už i na TP.
Reagovat
Krisboy
Koukej to Stane doservírovat.
Reagovat
Mayo
Omg Roger, toto ak prehra, tak fakt hrôza.
Reagovat
Herbert_Hoover
STAN THE MAN RULES!!
Reagovat
svetova.dvojka
Roger už se zase sype...
Reagovat
kada.tom
Doservírovat!!
Reagovat
Tuttovka
Wawrinka se do toho začíná dostavat :). Bude to ještě zajímavé :).
Reagovat
Mayo
Roger Serverer? Ak áno so Stanom je zle
Reagovat
spaniel
Zdá se mně to nebo Roger přestal chodit na síť?
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, přestal.
Reagovat
Krisboy
Už nemůže.
Reagovat
Roger_Federer
Uplne umrel...; (
Reagovat
mahycek
Jestli jsem správně pochopil, tak Stan poradil Rogerovi, aby si vzal jestřábí oko i když věděl, že to bude v jeho neprospěch. Tak to je tedy kamarád, myslím v tom správném slova smyslu. Neuvěřitelné .
Reagovat
Stan_Borowitz
No prosím, a to ho Roger ani nepozval na svatbu.
Reagovat
Lina
jj, od teď ho řaadím mezi sympaťáky.
Reagovat
Ma3ek
Trvanie setov 31 minut 26 minut tak to je presne podla fefererovho planu:(
Reagovat
mihate
Tento zápas je skutočný tenis. Dynamika, variabilita, celo dvorcový, pestrý.
Konečne. Nie len nekonečné výmeny do základnej čiary . A tak ako hovorí Roger, favoriti vypadli, lebo je rýchly povrch.
Reagovat
Ma3ek
Ja mam radsej nekonecne vymeny toto ma nebavi aj ked klobuk dole pred federerom ze dokaze hrat ako potrebuje ale Stan ma daleko naviac nez zatial ukazuje federerov štyl mu asi fakt nevyhovuje hlavne na hardoch keď su ešte aj rychlejšie ako minule roky
Reagovat
turista
Já mám taky moc rád djokomurárny.
Reagovat
Ma3ek
Myslel som Nadala murray ma fakt nebavi ten nema ani jeden utocny uder akurat zlepsil servis munuly rok
Reagovat
PetaM
Australian Open se letos dočká po čtyřech letech minimálně jednoho domácího vítěze. Do finále smíšené čtyřhry totiž postoupili bez boje Chris Guccione s Ukrajinkou Jelinou Svitolinovou a čistě australský pár Sam Groth a Samantha Stosurová, kteří v semifinále vyřadili 6-3 6-2 favorizovaný pár Leander Paes a Martina Hingisová.

Já bych nepředbíhal, dnes se hrálo ČF. Zmíněné páry postoupily pouze do SF. :D
Reagovat
Mayo
Vsetko ide podľa plánu, RF 3-1
Reagovat
mahycek
To teda byly záběry zadní kamery, při vyrovnání na 1-1. Zvlášt pro vás, tenisty aktivní, nebo i rekreační, co?
Reagovat
smazaný uživatel
Bože, to čo má Mirka za nemožné tričko, sveter?..

Jej preskočilo?...:))
Reagovat
kada.tom
no, blbá je už roky, se divím, že sis toho nevšiml
Reagovat
PetaM
Já myslím, že to byl geniální nápad svést nejlepší tenistu všech dob :D :D
Reagovat
kada.tom
ona svedla Roda Lavera?
Reagovat
smazaný uživatel
Dirty old men, Rod Laver.
Reagovat
smazaný uživatel
To bude to retro a vzpomínky na ty mladé léta :)
Reagovat
Lunej..
Proc by mela byt blba, nosit si muze co chce a kazdymu je do toho kulovy.
Reagovat
Lina
Nic proti Mirce, ale je to hrozné, kdyby aspoň zvolula jinou barvu.
Reagovat
Lunej..
Ja ji v nem jeste nezahledla.
Reagovat
Lunej..
Jo az ted. Mne se ta barva zrovna libi. Pry maji starsi zeny nosit ruzovou, davaji tak najevo, ze maji rady samy sebe:D
Reagovat
spaniel
Jistě...stvořila nejcennější sportovní osobnost na světě, ale podle otylého studenta politologie je blbá :D
Reagovat
Pe3k
Blba urcite neni, je ji to jedno nebo nema moc dobry vkus na obleceni. Hlavne, ze ho ma Roger...
Reagovat
Bee
Je to fakt ošklivý svetr. Ale víš co, ona si může dovolit vzít cokoli... Náhodou je to sympatické, že si jede "po svým" a víc neřeší:-)
Reagovat
Lunej..
Presne, ja taky chodim v cem chci a je mi jedno co si mysli okoli. V tomhle jsme oproti jinym statum dost zaostali:)
Reagovat
babolat.cz
myslím, žes trochu přestřelila.
Reagovat
Lunej..
Nevim co to znamena a na koho reagujes. Jestli na me, tak si setri vyplet, tech par chvilek,kdy ses jevil v pohode, je pryc a mas na me blby kecy, takze s tebou nema cenu ztracet pismena.
Reagovat
smazaný uživatel
rebrejk yeeeah
Reagovat
smazaný uživatel
Stan buduje friendship a podáva pomocnú ruku. Je to on dobrák od špiku kosti..

Ale stvrty set lepsie vyhrat 7:6 ako 6:1.
Reagovat
babolat.cz
chtělo by to,aby se pánové unavili
Reagovat
smazaný uživatel
Majú dva celé dni volna, to postaci aj pri 5hod zápase...Skoda, ze Stan nepotvrdil, stratil momentum.
Reagovat
babolat.cz
obzvláště Roger by se mohl vyšťavit...
Reagovat
kada.tom
achjo, klasickej Wawrinka ..
Reagovat
Lunej..
styd se:)
Reagovat
smazaný uživatel
Rožérku celou RLA máš za sebou nezklam nás
Reagovat
Lina
Roger kolaps. Rozdíl vve hře je jako den a noc. Snad se ještě nakopne?
Reagovat
Lunej..
Ty nechces 5 setu, aby sis Rogera uzila?:)
Reagovat
Lina
5 setů obětuji. Radši si chci Rogera užívat ve finále. Doufám, že ho tlačíš a neděláš nestrannou?
Reagovat
babolat.cz
kdo ví co teď tlačí---
Reagovat
Lina
Nemá dítě věkem do kočárku. :D
Reagovat
babolat.cz
tak to zbývá už jen jedna věc...
Reagovat
Lina
Nemá dítě věkem do kočárku. :D
Reagovat
Krisboy
Starý pán už nějak nemůže, ne?
Reagovat
Pe3k
Roger kaj si nechal servis?
Co to ma Mirka za svetr? Miliardarka a oblecena jak z armady spasy...
Reagovat
kada.tom
jo, dělá čest svýmu manželovi, to se musí nechat ...
Reagovat
babolat.cz
Mirka vždy působí skromně, a proč ne. Lepší než ten Berdychův stojan na šaty.
Reagovat
yenda1
Wawrinka si to pro to jde pěkně. Pokud to dotáhne do finále, tak Dimitrova i Nadala asi smázne.
Reagovat
Herbert_Hoover
Stanimal? Vítej, posaď se. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kolaps.... Rožírku nespi nejsi v kině Babovřeskách
Reagovat
Stan_Borowitz
nekalendářního kanára...
Reagovat
kada.tom
každý kanár dobrý!
Reagovat
smazaný uživatel
Rogere proboha co to děláš
Reagovat
kada.tom
Jedeme!! Hlavně držet servis!
Reagovat
Ma3ek
Je to strašne rychle pre Stana zatial snad vyhra 3.set a zacne hrat tak ako je schopny vo velkych zapasoch nemoze sa dostat do tempa roger strasne rychlo vsetko ukoncuje. Jeho servis gamy su expresne cele AO a body po 1.servise ani nehovorim. Posledny game 1.setu rozhodlo par milimetrovych autov v Stanov neprospech.
Tento zapas treba dostat do 5.setu predlzit vymeny a tesne auty premenit na winnery.
Stan na to ma a po takomto expresnom tenise nemoze byt ani unavený takže energiu a silu byal mať dostaň sa do laufu poď Stano pre mňa si lepší hräč
Reagovat
spaniel
To je analýza nějakého jiného zápasu, ne?
Reagovat
kada.tom
Kéž by právě Federer posadil Wawrinku na koně. Hlavně, aby si Wawrinka držel servis a ideálně co nejrychleji využil slabších chvil protivníka.
Reagovat
spaniel
Tak tenhle set si za rámeček nedá. Neskutečný výpadek, měl by se rychle zkoncentrovat.
Reagovat
sprchon
Tak takovej výpadek jsem nečekal. Přál jsem Stanovi ten jeden set, ale teď zase doufám, že se Roger rychle vzpamatuje a tenhle urve. :D V posledních pár gamech udělal snad víc chyb než za první dva sety.
Reagovat
spaniel
32 chyb za 2,5 setu, neskutečně vysoké číslo na Rogera. Teď úplný výpadek.
Reagovat
Pe3k
Hodne riskuje, Staminal vypusten...
Reagovat
smazaný uživatel
Zbytočne Wawrinku vratil do zápasu, on sam uz bol zmierený s 0:3.
Reagovat
Krisboy
To se Roger tak zhoršil, nebo Stan zlepšil, nebo co se to tam děje?
Reagovat
kada.tom
obé
Reagovat
kada.tom
Hurá ... tak snad to Wawrinku nakopne.
Reagovat
EllNino
trapné, jak fandíš někomu, koho pak hejtíš :D
Reagovat
kada.tom
tzv. menší zlo, takže menšímu zlu fandím před velkým zlem
Reagovat
Lunej..
Zlo je zlo a rozlisovat v tenise mensi a vetsi je ciste hloupy alibismus káďo.
Reagovat
kada.tom
nevadí :-)
Reagovat
EllNino
jak říkám, trapné
Reagovat
Stan_Borowitz
že se Roger během té půlroční pauzy hodně zlepšil na jestřábím oku?
Reagovat
spaniel
Taky mě to napadlo. Asi to trénovali :)
Reagovat
Krisboy
Vůbec ne. Roger měl vždycky hodně vysokou úspěšnost čelendžů.
Reagovat
spaniel
Lol. Vždyť on je známý přesným opakem. Vždy v nich byl špatný.
Reagovat
Mercury
:-O :D
Reagovat
Herbert_Hoover
Jojo asi tak vysokou jako Safin
Reagovat
Mercury
Reagovat
Lunej..
Hodne uspesny je i Andy ne?:)
Reagovat
janek_da
zápas sice není zatím moc dramatický, ale tenis je špičkový
Reagovat
yenda1
Wawrinka má respekt. To se pozná podle toho, že Fedexe ještě nenapálil míčkem pořádně. :)
Reagovat
hatatytla
první set Roger rozhodně lepší nebyl, pak Stan klasicky odešel. I když odešel ne, Roger začal trochu servírovat a s bilancí jakou mezi sebou mají je to mentálně hodně těžké.
Reagovat
spaniel
http://sportscafe.in/articles/tennis/2017/jan/25/roger-federer-explains-why-top-seeds-have-failed-at-the-australian-open

Roger tvrdí, že za vypadnutím favoritů je zrychlený povrch a že to je i důvodem, proč je v semi tolik starších hráčů. Že jsou na to více zvyklí z mládí.
Prý to samé platí pro Venus, která miluje rychlé kurty.
Reagovat
Roger_Federer
Naprosto souhlasim.
Reagovat
Stan_Borowitz
Z toho je hezky vidět, jak může ATP a pořadatelé turnajů ovlivňovat pořadí žebříčku.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak v SF standardne Federer, v Austrálii skoro standardne Wawrinka, Nadal, ktorému celý zivot hovoria, ze na rychlych hardoch nevie a dajme tomu jedno prekvapenie Dimitrov. Áno, vypadol Nole s Andym, ale za tými prehrami stojí mnoho faktorov..
Reagovat
spaniel
Nadalovi rychlé povrchy nevadí, vadí mu povrchy s nízkým odskokem.
Reagovat
smazaný uživatel
Ze by si Nole a Andy pamatali toho menej?..Tiez patria k starsim hracom...

Podla mna za tym nie je ziadna veda. Akí mladší hráči, konkrétne. Thiem, Goffin, Sock, Kyrgios?...

No proste nepostupili dalej, lebo na to nemali. Jednoduché. To iste by platilo pri standardnom povrchu AO.
Reagovat
spaniel
On tam píše o letech kolem 2005...to si Andy ani Nole nepamatují. Že tys to nečetl?
Reagovat
Roger_Federer
; ), samozdrejme ze Peter to opet necetl.
Reagovat
smazaný uživatel
Veď si sám jeho myslienky parafrázoval...Takže nečítal, bol som zaneprázdnený sledovaním Wawrinkovho breaku :)

Ale opat, pride mi to len také mudrovanie. Nadal a Wawrinka si z roku 2005 tiez vela nepamataju a pochybujem, ze v roku 2017 tazia z nejakých matných spomienok..To ti viac dajú tréningy a zápasy na danom kurte..Navyse Dima je z tých "mladsich".
Reagovat
sprchon
Tenhle set urve Stan. Ať je to zajímavější. :D
Ale jinak zatím super tenis. :)
Reagovat
Tuttovka
Nechtěl jsem tři sety, ale asi se to k nim pomalu blíží. Chtěl bych vidět ještě další :).
Reagovat
janek_da
MIrko, hukni na Stana. Ať je prdeI.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer je prostě král
Reagovat
smazaný uživatel
Jj...Pondelky, stredy a piatky :)
Reagovat
EllNino
aha a já myslel že je čtvrtek ...
Reagovat
smazaný uživatel
Áno. Ale standardne sa hrá 4. kolo, QF a SF tieto dni.
Reagovat
Roger_Federer
No to ty si uz ani nemuzes panatovat..jake to je hrat na granslemu semifinale...;)
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda, uz je tomu nejaký ten piatok, čo som ho hral naposledy.
Reagovat
Jiri
Co jineho jeste dodat.
Reagovat
yenda1
Nuda. Wawrinka odevzdanej na konci druhý sady.
Reagovat
Hypertac
Naprostý souhlas. Stana to evidentně nebaví. Třetí set je konečná.
Reagovat
smazaný uživatel
samý fehler
Reagovat
smazaný uživatel
Nic moc tenis teda
Reagovat
babolat.cz
Asi na Stana Roger moc kouká na lavičce a Stan je z toho nervozní, přitom jde jen o tenis, ne?
Reagovat
Lunej..
Takhle znicit raketu jsem jeste nevidela:) vzdyt s ni neprastil, tak bych ho nechala :)
Reagovat
EllNino
Groth ji takhle zlomil vejpul proti nám v Davis Cupu v deblu :D
Reagovat
Lunej..
To jsem nevidela. Zda se mi to zbytecne namahave, ja bych s ni prastila nez si nicit koleno:)
Reagovat
kada.tom
Jestli Venus pouští Sereně zápasy, tak v případě těchto dvou Švýcarů je to úplně to samé ...
Reagovat
spaniel
Jistě kaďáku :D
Zas ti to tvoje tipování moc nevychází...hlavně ty tvoje připosrané rovnitka.
Reagovat
kada.tom
no, rozhodně to tak v jejich duelech na GS vypadá, Wawrinka hraje v turnaji dobře, pak přijde Federer a bum ... chyba za chybou ...

Zas ti to tvoje tipování moc nevychází...hlavně ty tvoje připosrané rovnitka. ... když už, tak tA tvoje připosranÁ rovnÍtka ... ;-)
Reagovat
peRFect
Rovnítka podle vzoru města ne? Takže varianty jsou možné obě, či nikoliv? :-)
Reagovat
kada.tom
nikoliv, u středního rodu se píše "a" tedy kuřata, rovnítka, města ... nemáš velké města, ale velká města :-)
Reagovat
cheeky
Kadova varianta je jediná správná. Ta připosraná rovnítka
Reagovat
spaniel
Gramaticky ano, jinak ta rovnitka nejsou vůbec správně :)
Reagovat
kada.tom
a o gramatiku jde především :-)
navíc nejsem jediný, kdo ta rovnítka používal nebo používá ...
Reagovat
spaniel
To bys musel rozumět matchupu. Je úplně jedno jak hraje Stan s jinými.
Reagovat
janek_da
to je obecně problém Nadalovců, chápat matchup
Reagovat
babolat.cz
spaniel je vždycky chytrej jak radio, lepší to vypnout
Reagovat
janek_da
rovnítka beru, ale ne v tomhle zápase :)
Reagovat
smazaný uživatel
Good Wawrinka
Reagovat
smazaný uživatel
Už je v platnosti ta vyhláška o Yonnexu ohledně lámání raket? Stan dostane pokutu :P
Reagovat
PetaM
To mu tak vadí, když je milionář :D :D :D
Reagovat
janek_da
vyjímka je platná jenom během Riosových zápasů
Reagovat
Denis92
Dost velky rozdiel v 1.servise zatial. Roger pod 60%, Stan takmer 80%. Takisto Roger je v zapornych cislach W/UE a Stan v kladnych. O to prekvapujucejsie je, ze Roger vedie. Stan vyrazne pomohol v tom poslednom geme 1.setu.
Reagovat
spaniel
Jj, hlavně servis je zatím bída, nepomáhá si jim a u Rogera se na odvíjí od servisu.
Reagovat
Denis92
Uz sa pripravuje na Nadala :D
Reagovat
PetaM
Tak jde asi hlavně o to, že Stan na ten míček ještě sáhne, ale už ho nevrátí. Tudíž se to nemůže počítat jako winner. Rogerovi se už na některé ani dosahovat nechce, tak má Stan winnery :)
Reagovat
peRFect
Procento trefených prvních servisů moc neznamená. Roger jej po celé AO nemá nijak vysoké. Ale vyhrané míče po prvním servisu, to je už jiná.
Reagovat
Denis92
A co z toho ked 40% vymen musi hrat cez 2.servis, ktore bude s lepsie returnujucim hracom prehravat?
Reagovat
smazaný uživatel
Wawrinka ist grose idi.ot
Reagovat
EllNino
máš to špatně
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a kde prosimtě já měla Němčinu u závěreček za jedna, takže prosím mlč já Německy umím jak Česky
Reagovat
Mercury
oh Khaleesi...
Reagovat
smazaný uživatel
Khaleesi jen Khaleesi? Já jsem Khaleesi velkého travnatého moře, královna Meerenu, Astaporu a Yunkai, nespálená, matka draků a rozbíječka okovů, právoplatná královna sedmikrálovství, ještě jednou mě nazveš jen Khaleesi tak tě sním.
Reagovat
babolat.cz
große nebo grosse
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, a taky člen by tam měl být... No, doufám, že si s tou jedničkou dělá prdel...
Reagovat
Krisboy
A to "e" na konci je dobře? Nemá to být jenom gross?
Reagovat
Stan_Borowitz
Možná spíš "grosser"...
Reagovat
Krisboy
Já nevím, německy moc neumím. Ale jisté je, že tam Hávlát má těch chyb hned několik.
Reagovat
Mayo
Vamos Roger.
Reagovat
Pe3k
Nejlepsi tenis prozatimniho AO.
Reagovat
Herbert_Hoover
Ale bohužel tvůj kůň nevyhrál..
Reagovat
Pe3k
Moji jsou oba :p
Reagovat
Herbert_Hoover
Nojo, Fedex a pak je v záloze připraven další kůň, který se mění pravidelně podle toho, zdali se potká v dalším zápase s Rafou a podle toho, jaké má proti němu šance :)
Reagovat
Pe3k
Oblibenych tenistu mam hodne, number 1 je Federer.
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
Tuttovka
Bez debat oba tlačí, skvěle se brání, vymetají si navzájem kouty a nebojí se hodně riskovat. :)
Reagovat
spaniel
Nesouhlasím... Oba hodně chybuji zatím. Pro mě byl top Wawrinka - Klizan.
Reagovat
Pe3k
To sem nevidel...
Reagovat
Lunej..
Souhlas, Klizko predvadel skvely tenis a mel velkou sanci vyhrat.
Reagovat
Jiri
Tenis na nejvyssi urovni a predevsim koukatelny. Nevede lepsi, ale stastnejsi. Tezko odhadovat finalistu tohoto matche ???
Reagovat
spaniel
Super! TB jsem nechtěl, Rogerovi v poslední době nejdou jak kdysi a Stan je v nich silný. Teď se snad uvolní a začne koncert.
Reagovat
kada.tom
Wawrinko, Wawrinko ... takhle poslední hra byla hodně odfláknutá :-/
Reagovat
spaniel
No Roger potřebuje spřesnit hru, zatím dělá hodně zbytečných chyb.
Reagovat
smazaný uživatel
Wawrinka zatial lepsi, s tym sa moc nepočítalo.
Reagovat
spaniel
Proč myslíš? Podle mě naprosto vyrovnané.
Reagovat
smazaný uživatel
Od základnej čiary mal trošičku navrh, aspoň opticky. Minimálne ma prekvapilo, ze viac diktoval ako Roger, ten sa vsak velakrat skvele ubránil a nakoniec set tesne vyhral. Čakám, ze Stan pojde teraz vykonom dole.
Reagovat
EllNino
ale set bere Rogee
Reagovat
janek_da
jj, Feďa hraje hrůzyplně. Jestli s Rafou vyhraje víc než 10 gemů, tk to bude zázrak.
Reagovat
Krisboy
To bylo na tweener, Stane!
Reagovat
Lunej..
Taky si myslite, ze ma Stan lepsi jednorucak nez Roger?:)
Reagovat
Krisboy
Ano.
Reagovat
spaniel
Ne.
Reagovat
Tornes
Ne. Stan ho má lepší na antuku a možná pomalý hardy (tady už to Federerův slajz a podobně pomalu dorovnávají). Na rychlých hardech a trávě bych ho nebral ani náhodou. Na trávě bych btw nebral žádný jiný BH než ten Rogerův.
Reagovat
Tuttovka
Já si myslím, že Roger z něj dokáže lépe diktovat hru, ale Wawrinka z něj umí zakončit jako nikdo. Roger také umí lépe využít hůře čitelného stopballu z backhandu, takže je to dost diskutabilní.
Reagovat
Lunej..
Diky za nazory, souhlasim v tom, ze Stan z nej umi skvele zakoncovat. :)
Reagovat
Krisboy
Asi se nedá říct lepší-horší. Oba ho hrají trochu jinak. Roger je možná variabilnější, ale ty Stanovi winnery nemají na tour obdoby.
Reagovat
Tornes
A přesto má (nebo aspoň měl po QF myslím) Federer na letošním AO víc BH vítězných úderů, než Stan :)
Reagovat
Krisboy
To je možné, nepočítal jsem je :) Standovy se mi každopádně líběj víc, různý sestřihy na jůtůbu se mi neomrzí nikdy. Hlavně při různých finálích Djoko-Můra jsem si to pouštěl často :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Letos na AO (možná i jindy nevím) je ale Stan odkázán především na forhend. Často si ho obíhá a vítězné údery hraje i z vyloženě backhandových pozic na kurtu.
Reagovat
Davor1
Hlavne ich majú dosť odlišné, obaja majú v tom BH iné kvality. Ak by som mal ale vybrať lepší z môjho pohľadu, tak by som volil Stanov, predsalen je to u neho rozdielový úder, ktorým dokáže vyhrávať kľúčové výmeny...
Reagovat
spaniel
Taky mu dokáže zápasy prohrávat...to bys chtěl? :D

Tyto řeči jsou vždy komické...Roger nevyhrál 17GS se slabým BH. BH není jen topspin, je to i slajz, voleje, returny... To že Stan má bombovy topspin nestačí, I když je to možná nejhezčí úder v současném tenisu.
Reagovat
Lunej..
Nikdo prece nepise, ze ma Roger slaby BH, jen jsou tu nazory a porovnani. Mne coby laikovi taky prijde Stanuv na pohled hezci, protoze ho ma bombovy a dokaze skvele winnery, i kdyz ne tak casto jak by clovek chtel.
Reagovat
spaniel
Píše že by si vybral Stanuv...
Reagovat
Lunej..
Ano, ale ne ze je Rogeruv slaby. :)
Reagovat
spaniel
Omg... Vždyť o tom nepíšu ani já.
Reagovat
Lunej..
Ne? No nic, ty jsi vzdycky jak pytel jedu co se tyka Rogera, tak toho necham.
Reagovat
Tornes
A teď se btw ukázala zásadní slabina Stanova BH. Když mu to tam padá, je to skvělý. Ale když ne...
Reagovat
Krisboy
Zápas s Tsongou rozhodoval taky spíš forehandem, myslím. Viděl jsem jenom 20min sestřih.
Reagovat
Tuttovka
No tenis je to parádní. Je tam spousta agrese a kreativity, ale je to dost plné chyb :).
Reagovat
stefankelner
Dnes vyhrá Róžer, aby mal šancu na 18GS a v prípade vzajomneho zápasu WIM2017, vyhrá Stenu, aby mal šancu skompletizovať kariérny GS... Džentlmentská dohoda...
Reagovat
Mercury
jj, určitě:)
Reagovat
Krisboy
Standovi bych to moc přál, ale myslím, že Wimbl nedá. Takže varianta b - V Melbourne vyhraje Stan, ve Wimbledonu Roger.
Reagovat
stefankelner
4. set tipujem na 7:6 pre Stena, 5. pre Fedexa.
Reagovat
stefankelner
prípadným 5. setom, by to malo byť do 3:30, čo nebude až taká záťaž pred finále.
Reagovat
janek_da
má to grády od začátku, suprový tenis
Reagovat
Tuttovka
Zatím je to semifinále využitých příležitostí :D.
Reagovat
Tuttovka
Zatím je to s dost chybami od Rogera.
Reagovat
vaclavsubrt
Dnes to vidím na Stana, přeci jen... je to AO, je to grandslam, je to ve fázi kde jeho forma graduje... moc nechápu všechny tipy na Rodgera
Reagovat
peRFect
Sám jsi Rodger.
Reagovat
Tuttovka
Federer nevyužil tři breakbally, snad ho to nebude mrzet.
Reagovat
Marduch
ve finálku USO jich Djoker proti Staníkovi nevyužil asi třistapadesát. Jeho to pak mrzelo:)
Reagovat
Krisboy
Jenom 14.
Reagovat
Krisboy
A je to. Vymalováno. Vedení 1:0 už Roger nepustí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist