Federer vyhrál už posedmé turnaj na trávě v Halle, útok na 'double' mu nevyšel

15. 6. 2014, 16:37
Aktuality 37
ATP HALLE - Roger Federer vyhrál již posedmé travnatý turnaj v německém Halle, když dnes zdolal ve dvou tie-breacích Kolumbijce Alejandra Fallu. Dvaatřicetiletý Švýcar navíc ve finále čtyřhry usiluje o třetí 'double' kariéry.
Roger Federer

Roger Federer se dnes posedmé a z toho již popáté na trávě utkal s Kolumbijcem Alejandrem Fallou, se kterým sice vyhrál všech šest vzájemných zápasů, poslední dvě výhry ale musel vybojovat. Předloni na olympiádě v All England Clubu zvítězil 2-1 na sety a před čtyřmi lety na Wimbledonu otočil nepříznivý vývoj z 0-2 na sety.

A také dnes 69. hráč světa Falla potvrdil, že na trávě bývalou světovou jedničku umí potrápit. V prvním setu Federer nedokázal potvrdit brejk na 5-3, ve druhém pak na 1-0, a rozhodovat tak musely tie-breaky. V nich potvrdil své kvality favorizovaný Švýcar, který po hodině a půl zvítězil 7-6 7-6.

"V tie-breacích je to král králů," složil Federerovi poklonu Falla, který hrál finále na travnatém povrchu jako první Kolumbijec v historii. Na svůj první titul ale třicetiletý tenista čeká dál, loni neuspěl ve svém prvním finále na domácí půdě v Bogotě. "Celý týden jsem tu hrál dobře a doufám, že v tom budu pokračovat," dodal.



"Vyhrát v tie-breaku je vždycky výjimečné, jsou to velké emoce, euforie," prohlásil čtvrtý tenista světa Federer, který získal 79. titul ve dvouhře. "Povedlo se mi vyrovnat se soupeřovými silnými zbraněmi, stejně jako v semifinále proti Nišikorimu. Hrál jsem proti nim druhý a třetí zápas na trávě a jsem spokojený s tím, jak mi to šlo," dodal dvaatřicetiletý Švýcar.

Federer se před čtyřmi lety pořadatelům turnaje v Halle upsal do konce své kariéry a Švýcar se německým majitelům turnaje odvděčuje kvalitními výsledky. Od roku 2003 vynechal z 12 ročníků jen tři, jinak všech svých posledních devět startů proměnil vždy ve finále. Na kontě má z Halle už sedm titulů, na trávě triumfoval celkem 14krát. Druhou polovinu trofejí vybojoval ve Wimbledonu, na kterém bude už za osm dní usilovat o svou 18. grandslamovou trofej.

'Double' Federer nevybojoval
Federer měl v Halle ještě šanci získat po devíti letech 'double', ve finále čtyřhry s krajanem Marcem Chiudinellim ale proti německo-rakouské dvojici André Begemann a Julian Knowle neuspěli.

Ve čtyřhře mohl Federer získat devátou trofej, na kterou čeká od olympijského triumfu v Pekingu v roce 2008. Vyhrát dvoouhru i čtyřhru na jednom turnaji se Federerovi povedlo pouze dvakrát: před devíti lety právě v Halle a poprvé v roce 2003 ve Vídni. Pokaždé uspěl po boku krajana Yvese Allegra.

- ATP 250 HALLE -
(Německo, tráva, 809.600 eur)
nedělní výsledky (15. 06. 2014)
• Dvouhra - finále •
Federer (2-Švýc.) - Falla (Kol.) 7-6(2) 7-6(3)
• Čtyřhra - finále •
Begemann/Knowle (Něm./Rak.) - Chiudinelli/Federer (Švýc.) 1-6 7-5 12-10
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

37
Přidat komentář
steve79
Já bych si tak přál ještě jednou se zarodovat a zakřičet, kdyby Roger vyhrál jakýkoliv Grandslam. Sico tomu už moc nevěřím, ale třebe se štěstí otočí. Byla by to bomba.
Reagovat
Mayo
SA Spurs na hrad :)
Reagovat
gigin
https://twitter.com/TheBoodles/status/478516098258960384
Reagovat
r.Fever
Výborne, kedysi mávali aj live prenos na youtube. Tento rok ?
Reagovat
gigin
http://www.drakulastream.eu/tennis-live-streaming-video.html
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Karlovic asi zase prohraje, to je neuveritelny, ze je letos lepsi na antuce nez na trave... :/
Reagovat
smazaný uživatel
hm, prohral, a to mel v poslednim gamu breakball, asi prvni za celej zapas, byl to muj cernej kun do wimbledonu a do fanty, ale uz nad nim lamu hul
Reagovat
spaniel
Ani mně nemluv. Ivo byl jeden z mých nejprofitabilnějších hráčů a teď po druhé zklamal.
Reagovat
spaniel
Tak Tommy Haas jde na čtvrtou operaci ramene a bude mimo pravdeposobně celý 2014, jestli se ještě vůbec vrátí. To by bylo špatné, zasloužil by si pořádnou rozlučku.
Reagovat
Denis92
Avsak z ohladom na jeho zdravie by som to "trapenie" uz viac nepredlzoval a karieru ukoncil..Zbytocne si to rameno uz len zhorsuje viac a viac..
Reagovat
r.Fever
Myslím, že jeden z najľahších titulov v Rogerovej kariére, aspoň z toho pohľadu, že mu stačilo vyhrať len 3 zápasy :)

7 titulov z Wimbledonu a 7 z Halle je krásna vizitka plná sedmičiek, no bolo by pekné zmeniť jednu z nich tento rok na ne-prvočíslo. Takisto aj pri sedemnástke. Otázne je, či sa to podarí..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Falla je sympaťák a přeju mu aspoň to finále. Jinak gratulace Rogerovi.
Reagovat
Rafaeoli25
Klobouk dolu před Fallou, třetí jeho zápas s Rogem na trávě a potřetí zcela vyrovnaný a rozhodovalo opět pár balonů, jeho hra na Rogera prostě na trávě platí, už by si nějaký pořádný vítězství zasloužil, je to velkej smolař, s Rogerem byl tři míče od vítězství ve Wimblu, teď s ním prohrál finále ve dvou tiebreacích, no a před lety na RG smolně nepostoupil do čf. Rogerovi gratulace, Halle je prostě jeho turnaj..
Reagovat
Davor1
Okrem tých troch vyrovnaných odohral Falla s Rogerom ešte ďalšie 2 zápasy na tráve. Ten prvý Wimbledon 2004 vyhral RF 3-0 (6-1,6-2,6-0) a ďalší v Halle 2010 vyhral Roger 6-1,6-2. Takže 2 zápasy boli vyrovnané, 2-krát dostal veľký debakel a dnes to bolo také medzi, síce 2-0 pre Rogera, ale v dvoch TB...
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ale v posledních třech zápasech už s nim exceloval, jinak dneska taky rozhodlo málo jako v r.2010 a na olympiádě..
Reagovat
Fandina
k titulu a výbornému turnaji. Jen tak dál Rogere go go go!!!
Reagovat
a.magerova
Samozřejmě gratulace Rogerovi k titulu a mohl by udělat rodinnou fotku s trofejí a všemi dětmi ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Neblbni, tu nám udělá až s 8. Wimbledonem :P Taky se nemůžu dočkat :D
Reagovat
Mayo
obrovská škoda RF ... tesne prehrali no čo už...mohol mať dabl
Reagovat
Denis92
premarnili 4MB..
Reagovat
Denis92
premarnili 4MB..
Reagovat
a.magerova
No těsně.... měli 4MP a soupeři jen jeden a ten proměnili....
Reagovat
smazaný uživatel
škoda no, držela jsem palce aspoň u skóre :D mohlo to být ještě lepší zakončení v Halle, ale i tak mu patří pochvala, jim oběma, dneska bylo všechno tak těsný, že už to víc snad nejde :D
Reagovat
smazaný uživatel
Finale bylo pekne, aspon podle mne. Musim rict, ze chvilemi mne dokonce Falla opravdu prekvapoval, trosku ho znam, ale asi ne az tak dobre;))). Nektere vymeny neskutecne, a myslim, ze tezko by se hledaly podobne na jinem povrchu. Dale se mne zda, ze problem v rozdilu v Halle a v Queens nelezi az tolik v travniku, ale snad i v micich...jenze tahle vec muze hodne klamat, a nejlepsi je vetsinou vlastni zkusenost.... No nakonec zvitezila legenda tohoto sportu;)

Opravdu jsem Fallovi ten titul pral, a behem finale jsem mu ho pral jeste vic;) Opravdu jsem mu fandil, a opravdu ne kvuli Fedexovi...ale opravdu kvuli tomu jednoduchemu klise, ze kdyz uz clovek obetuje necemu pul zivota, tak je fajn, kdyz se mu povede aspon jeden uspech... Opravdu se Kolumbijec snazil, hral utocne i dobre defens, chvilemi i pekne tvoril hru, nektere jeho momenty na siti opravdu super, divak musel byt nadsen... ve druhem setu to vypadalo, ze bude uz po nem a je rozhodnuto, po brejku Fedexe, ale neskutecne zabojoval a risk mu prinesl nadeji na zvrat... jenze ty TB byly opravdu, ale opravdu z jeho strany spatne, az katastrofalni...a tak se proste Fedex neda porazit...eh...

Ze Kolumbijec ma opravdu sportovniho ducha ukazal zaver zapasu, hodne se na sebe zlobil po promenem MB Rogeeera...ze se mu nepodarilo dosahnout sen, ale jak byl na siti s Fedexem, tak s neskutecnym usmevem prijal porazku...a pogratulova jak se slusi a patri;)))

Fedex proste urval jedno z dalsich vitezstvi;) Tak ok, prejme mu to, ale toho Fally, pratele, toho Fally...je mne fakt tak nejak lito... (nejde mne o Fallu samotneho, ale o to klise, o tu prostackou myslenku, jak jste tak blizko aspon jednoho uspechu v zivote, konecne po dlouhych letech lopoceni a nakonec vam to stejne nejak slizce utece mezi prstami...)

Skoda..no...tak treba se jeste nejakeho hezkeho finale docka...ale 30 let...no...nevim... jednoduche to mit nebude...

Ale finale dobry;)
Reagovat
SwissMaestro
Přesně. To samé přeji věčně druhému Benneteauovi ....
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Benetka, to je jeste drsnejsi, teda...9x hrat finale... a nic...32 let... opravdu drsny pripad...
Ja mu vubec nefandim, a treba fandim Delpovi, ale v tom Holandsku bych se vazne asi uz nezlobil, kdyby Juan rupl a prohral;))) Asi bych mel nakonec jeste vetsi radost;)
Reagovat
SwissMaestro
Hlavně loni v Kuala Lumpur už myslím podával na vítězství v zápase a stejně prohrál.....nicméně věřím, že nějakou tu 250 do konce kariéry urve. Bylo by smutné nedosáhnout jednoho titulu. Když jej má už i Rosol a to je horším hráčem než Julien.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak on byl blízko životního úspěchu proti Rogerovi už potřetí za čtyři roky, to už musí fakt bolet sehrát třikrát zcela vyrovnanej zápas a třikrát prohrát pár míčema..
Reagovat
Rafaeoli25
Benetík je podobnej případ jako Falla, taky byl kousíček od skalpu Roga ve Wimblu a taky to nedokáže ani na menších turnajích dovést k titulu, holt i takoví jsou a není jich málo, je ale fakt, že těch devět finále už je skoro na Chocholouška..
Reagovat
Stan_Borowitz
Vítězství a titul je samozřejmě dobré, ale docela mne vyděsil ten výpadek koncentrace za stavu 5:3 v prvním setu, kdy měl Roger set snadno doservírovat, ale opak byl pravdou.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře Roger, titul sice přes dva TB, ale hlavní je, že získal titul.
A ve čtyřhře - 1. set 6:1. Tak se snad třetí double povede :-)
Jinak co se týče double, tak rekordmanem mezi muži je v tomto směru John McEnroe, který dokázal na 29 turnajích získat titul ve dvouhře a čtyřhře. Roger má tedy stále co dohánět :-)
Reagovat
Pesek12
Dojemné finále s rodinkou - nevím jak to Mirka může všechno s dvojčatama zvládnout. Je fakt, že letošní turnaj měl asi nejjednodušší z těch 7 vyhraných, ale na to se historie ptát nebude. Jinak mu vítězství fakt přeji.
Reagovat
Mayo
Roger pánes. Každopádne Lopéz ma trošku nahneval, mal to urvať ale o tom potom.
Reagovat
smazaný uživatel
Super den, Roger to zvládl a Grigor to urval neskutečně, tak Rogere, teď to dokonej doublem, a můžete si plácnout už podruhý, tohle není náhoda :)
Reagovat
Davor1
Jasné, že je to náhoda, čo by to asi bolo...;)
Reagovat
smazaný uživatel
no přinejmenším je to podezřelý, že mají už podruhý letos titul ve stejný den, narodili se 10 let po sobě, stejně jako Sampras a Federer, k tomu podobnost jejich stylu, pomalejší rozjezd kariéry, obrovský fanklub, jednou za něj budem rádi, až jeho učitel pověsí raketu na hřebík, začíná konečně naplňovat svůj potenciál a hezky pomalu a jednoho krásnýho dne určitě vyhraje Wimbledon nejenom mezi juniory :)
Reagovat
Rafaeoli25
Hm tak ale jeho rozjezd je fakt hódně pomalejší, to se vůbec nedá porovnávat, já tipuji, že na první gs bude čekat ještě min.dva roky, myslím, že se dočká až v r.17, kdy už Rafa s Nolem nebudou tak neochvějně vládnout a pozor, ještě bude mít těžkou konkurenci v podobě Gulbise a Nišikoriho, mohou to být oni, kdo budou sbírat víc vavřínů, nic jistýho nemá..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist