Federer zastavil Mullera a je znovu v semifinále

4. 9. 2008, 23:47
Aktuality 9
US OPEN MUŽI / MIX - Až bývalý světový hráč číslo jedna Roger Fededer ukončil cestu Gillese Mullera pavoukem US Open. Překvapivý čtvrtfinalista z Lucemburska sice pouze jednou ztratil své podání, ale tentokrát svého soupeře dělovým servisem neudolal a prohrál po setech 6-7 4-6 6-7. Soutěž smíšených dvojic vyhrál pár Blacková/Paes.
Roger Federer

V duelu proti Gillesi Mullerovi dokázal Roger Federer vytěžit z minima maximum. Stačilo mu jedinkrát prorazit soupeřův servis a zároveň nedělat chyby při vlastním. Úvodní set se tak rozhodoval až v tie-breaku, kde Federer proměnil po několika neúspěších za stavu 6-5 až sedmý setbol.

Ve druhém setu si počkal na zaváhání soupeře v devátém gamu a prvním proměněným brejkem si zajistil vedení 2-0. Také třetí set došel v poklidném tempu až do tie-breaku, kde se Švýcar dokázal čtyřmi vyhranými míči dostat z nepříznivého stavu 3-5 k celkovému vítězství. Během zápasu, který trval bezmála dvě a půl hodiny, proměnil pouze jeden z jedenácti brejkbolů.

Švýcarský tenista si tak zahraje poosmnácté za sebou semifinále grandslamu, kde bude čekat na vítěze nočního zápasu mezi Novakem Djokovičem a Andym Roddickem. Druhou semifinálovou dvojici tvoří světová jednička Rafael Nadal a Andy Murray.

Smíšená dvojice Blacková/Paes má titul
Cara Blacková ze Zimbabwe a Leander Paes z Indie se stali vítězi smíšené čtyřhry na US Open. Ve finále dnes porazili americko-britský pár Liezel Huberová/Jamie Murray 7-6 6-4.

Devětadvacetiletá Blacková už má doma čtyři grandslamové tituly z ženské čtyřhry a tři z nich vybojovala po boku své dnešní soupeřky. Se svým bratrem Waynem Blackem vyhrála i mix na French Open a ve Wimbledonu. Také Paes už mnohokrát okusil pocit s grandslamovou trofejí v ruce, naposledy se radoval předloni právě v New Yorku, když společně s Martinem Dammem vyhrál čtyřhru. Letos může získat titul ještě s Lukášem Dlouhým. Finále mužské čtyřhry se hraje v pátek.

US OPEN - čtvrteční výsledky mužů:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Federer (2-Švýc.) - Muller (Luc.) 7-6(5) 6-4 7-6(5)

Smíšená čtyřhra - finále:
Blacková/Paes (5-Zimb./Indie) - Huberová/J. Murray (USA/Brit.) 7-6(6) 6-4

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Řekl bych, že Federer měl to utkání pod kontrolou, když jsem ten zápas sledoval, tak mě ani nenapadlo, že by mohl prohrát.. Mohlo to být jasnější, pokud by se mu dařilo proměňovat breakbally, ale koncovky setů zvládl a to je důležité. Jinak zápas nic moc.
Reagovat
smazaný uživatel
7-5 v tajbrejku mi moc pod kontrolou nepřipadá.
Reagovat
smazaný uživatel
To není o výsledku tiebreaku, mluvil jsem o pocitu ze zápasu. Po pár gemech jsem byl přesvědčený, že si to Federer pohlídá. S Andrejevem jsem tento pocit neměl.
Reagovat
smazaný uživatel
roger je best of the best a skot mozna muze nandala porazit i kdyz bych fakt rad aby to za nej udelal novak djokovic ve finale ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
teda hovno s mariem ale s anonymem..hehe jinak tenhle zapas byl show..to by mel roger delat casteji,je videt ze ho tenis zas bavi to jak si vzal 3krat za sebou jestrabi oko,ty gesta a takhle ukecanej snad nikdy nebyl..jeste trochu cviku a muzes hrat s nama 1. ligu kecu..COME ON Roger!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Super!!! Teď už jen Novak nebo Andy a pak finále. Určitě na to Roger má. Go Roger!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Mario asi ti nemusím říkat že každý zápas je úplně jiný, takže v dalším zápase může hrát uplně jinak a to taky bude protože proti němu bude stát někdo jiný. Ty jseš fakt asi padlej na hlavu, ani se nedivím že ti nadávají.... :-DD
Reagovat
smazaný uživatel
ja nwm ja muze nekdo rict ze hral roger podprumer.........D:D:Dten muller taky asi neco umi kdyz byl ve ctvrtfinale?!:Dty mariovi reci maj nekdy fakt grady.D:D:ale to jak se trochu trapí rafa tady zatim nepise co!!!jemu to mozna leze uplne do hlavy to fandeni nadalovi ne nam rogerovcum:D:D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist