Federer ztratil set, ze skupiny ale postoupil bez porážky

24. 11. 2011, 17:12
Aktuality 34
Ani ve svém posledním utkání na letošním turnaji mistrů se Mardy Fish nedočkal vítězství. V dnešním souboji s jistým vítězem skupiny B Rogerem Federerem sebral favoritovi set, po hodině a tři čtvrtě ale prohrál 1-6 6-3 a 3-6. Federer tak i po svém třetím zápase v Londýně zůstává neporažený.
Profily hráčů
Roger Federer (atpworldtour.com)

Zatímco v ostatních zápasech Turnaje mistrů bojují tenisté v Londýně v těchto dnech o postupy, Roger Federer i Mardy Fish mohli ke svému třetímu zápasu v základní skupině nastoupit bez větších nervů. Dosud suverénní Federer měl už po dvou zápasech jistý postup z prvního místa a otázkou bylo jen to, jestli dokáže skupinu B vyhrát bez porážky. Američan zase bojoval jen o to, jestli se s Londýnem rozloučí s alespoň jednou výhrou v kapse.

Vítěz šesti ze sedmi dosavadních vzájemných zápasů Federer od začátku potvrzoval, že ho konec sezony zastihl ve velké pohodě. Hned ve druhém gamu sebral Fishovi podání; vzápětí sice přišel o své, ovšem pak získal další tři gamy, za stavu 5-1 odvrátil tři brejkboly a úvodní set vyhrál hladce 6-1.

Fishovi, který do zápasu vstoupil příliš pasivně, nepomohla proti téměř bezchybně hrajícímu Federerovi ani zvýšená agresivita a především kvůli chybám z bekhendové strany si v první sadě nedokázal ani jednou udržet servis. To se mu podařilo až v úvodu dalšího setu, kdy se navíc za stavu 2-1 dostal po svém druhém brejku do vedení. Za stavu 4-1 ho mohl ještě zvýšit a další šanci promarnil v osmé hře, kdy měl při Federerově podání setbol, ovšem na svůj servis se Fish mohl spolehnout, a tak v další hře srovnal na 1:1.

Zápas otáčel Mardy Fish v Londýně už jednou, v úvodním utkání však rozhodující set vyhrál v tie-breaku Rafael Nadal. Obrat nedokonal Fish ani proti Federerovi, kterému v rozhodující sadě stačil jediný brejk hned ve druhé hře. Při Švýcarově podání už osmý hráč světa uhrál pouhé čtyři míče a s turnajem se rozloučil porážkou 1-6 6-3 a 3-6.

Třicetiletý Federer se díky vítězství také přiblížil rekordu Ivana Lendla, který na Turnaji mistrů vyhrál 39 zápasů. Švýcarský tenista má na závěrečném podniku sezony bilanci 37 výher a sedm porážek. "Určitě hraju i o nějaký ten zápis do historie a rekord. Ale většinou mi to připomínají pouze novináři. Snažím se na to moc nemyslet a hlavně se bavit tenisem," uvedl bývalý první hráč světa Federer.

Pro Fishe naopak skončila premiéra na turnaji neslavně a odjíždí s třemi porážkami. "Je to kruté. Nehrál jsem sice nějak extra dobře, ale mám pocit, že jsem soupeře potrápil," citovala ho agentura AP.

"Ale už jenom být tady je zážitek. Líbil se mi galavečer, focení, líbilo se mi, jak se tady o hráče starají. Dostali jsme vlastní šatny, máme jména na ručnících," uvedl Fish. "Něco takového se mi nestává každý rok a také vím, že už se sem nikdy nemusím podívat. Proto jsem si všechno užíval na maximum. Dalo mi to hodně síly se o tenhle turnaj příští rok poprat," dodal.

Zbývající postupující ze skupiny B bude znám po večerním utkání, v němž čeká přímý souboj o druhé místo světovou dvojku Rafaela Nadala ze Španělska a Francouze Jo-Wilfrieda Tsongu.

O semifinálovém soupeři Rogera Federera se rozhodne v pátek, může se jím stát i Tomáš Berdych.

 

Výsledky - Turnaj mistrů (tvrdý povrch, dotace 5,93 milionu eur):

Dvouhra - skupina B:
Federer (4-Švýc.) - Fish (8-USA) 6:1, 3:6, 6:3.

Tabulka:
1. Federer 3 3 0 6:2 3
2. Tsonga 2 1 1 3:2 1
3. Nadal 2 1 1 2:3 1
4. Fish 3 0 3 2:6 0


Čtyřhra - skupina B:
Fyrstenberg/Matkowski (8-Pol.) - Bopanna/Qureshi (5-Ind./Pák.) 6:2, 6:1.

Tabulka:
1. Fyrstenberg, Matkowski 3 2 1 4:3 2
2. Mirnyj, Nestor 2 2 0 4:1 2
3. Llodra, Zimonjič 2 1 1 3:2 1
4. Bopanna, Kúreší 3 0 3 1:6 0

 

Komentáře

34
Přidat komentář
smazaný uživatel
Doufám že se RAFA pořádně připravý na další sezonu a už v Melbourne vytře všem zraky :)
Reagovat
Roger4EVER
S takovou to hrou,v Melbourne vypadne ve 3-4 kole,ale to už by nás ani nepřekvapilo,když chce vyhrát TM a hraje tak jak hraje ?? Musí hrát o 100% líp aby mohl vůbec dojít do SEMIFINÁLE,FINÁLE...To je můj názor !
Reagovat
smazaný uživatel
hla je prostě pro Rafu neoblíbeným místem..nedaří se mu tam a to je fakt.Jinak na grandslamy se vždycky připravit dokáže,jak letos prokázal..v Queensu to bylo z jeho strany slabý a pak byl ve Wimbledonu ve finále..v létě hrál špatně v Montrealu a pak v Cincinati a na US Open to už byl zase starý dobrý Rafa.Takže o něj do další sezony nemám obavy-grandslamy pod otevřeným nebem,to je něco úplně jiného..ještě že se v hale hraje jen pár turnajů
Reagovat
Roger4EVER
Nooo uvidíte,Rafa už neni to co býval...A musí HOOOOOOOOODNĚ moc přidat pokuď chce zůstat v první 3 ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty Joovy voleje, to byla pastva pro oči. :-)
Rafa hrál už dnes solidně, ale pořád tomu něco chybí, vůbec mu tedy nechodil forehand po lajně. Ale jsem moc rád, že postupuje Jo-Wilfried.
Reagovat
tito
Hrál na té síti fakt bezvadně. Navíc když má brejk k dobru, tak mu to tam padá o to víc.
Reagovat
Pe3k
To zase nedal :D
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám že Nadal Vyhraje :)
Reagovat
r176
nadal jede domu!!!:-D :-D
Reagovat
tito
No tak Rafa dnes o poznání konzistentněji, než minulé zápasy. Uvidíme jak ve třetím setu.
Reagovat
Matti
ještě tam je hodně zbytečných chyb, hlavně z forehandu, ale oproti minulým zápasům zlepšení.
Reagovat
tito
No tak bohužel to dopadlo dle předpokladů. Měl jsi pravdu, z toho forhendu bylo chyb víc než dost. Tak nezbývá než si počkat na AO.
Reagovat
a.magerova
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/113142/vysoke-dane-ohrozuji-turnaj-mistru-v-londyne-pomuze-vlada.html

Fakt jsem si to musela prostudovat abych pochopila, jak to tam mají...
Reagovat
taffer
Dobrej článek, člověk v tom má aspoň jasno. Tady je vidět jak se mýlil nějaký místní nadalovec, který obhajoval to zmíněné Nadalovo rozhodnutí kvůli daním nehrát v Queensu, že Roger hraje v Halle taky kvůli daním. Jenže tohle zpřísnění daní platí v Británii od r. 2006 a Roger hraje v Halle odjakživa :-)
Reagovat
tito
To jsem psal já a tedy beru zpět. Nicméně domnívat se, že profesionálové nezahrnují do rozhodování kde startují finanční stránku věci (PR, startovné), či ji opomíjejí, je antonymní a týká se pochopitelně i Rogera.
Reagovat
Roger4EVER
Tsonga 2-0 na sety...A překvapení by bylo kdyby vyhrál Nadal ;)
Reagovat
steve79
Zítra hraje Berdych od 21, tak jsem zvědavej jestli bude Nova vysílat fotbal nebo Tomáše.
Reagovat
taffer
Jak znám Nova sport, tak určitě kopálisty.
Reagovat
smazaný uživatel
No von to bude asik určo fotbal.Pač když Novasport(vlastně snad každý kanál krom ct4)koupí vysílací práva na ligu,tak ve smlouvě je určo něco jako,že žádný jiný přenos by tam neměl běžet.Takže dojeb.Uvidíme zítra,ale dávám tomu tak 5% na tenis a zbytek na žebráckou Gambáč ligu.Snad se mýlím.
Reagovat
smazaný uživatel
http://tn.nova.cz/sport/fotbal/gambrinus-liga/sparta-vs-dukla-primy-prenos-derby-zitra-na-tn-cz.html Takže od osmi bude fotbal a od devíti tenis.
Reagovat
a.magerova
Tak konečně rozumný nápad !!! Tleskám.
Reagovat
smazaný uživatel
http://tn.nova.cz/sport/uvidite/tomas-berdych-a-fotbalova-sparta-v-patek-vecer-na-nova-sport.html
Reagovat
smazaný uživatel
Komu tleskáš? Ubožákům, co mají jenom jeden kanál? Tleskáš jim za to, co prováděli až do včerejška?
Proč by si taky nováci druhým programem měli tříštit koláč sledovanosti? Větší náklady a žádný získaný divák navíc.
Každá normální sportovní televize má aspoň dva kanály. Pro porovnání, Al Jazeera má 2 volné a 10 placených sportovních programů !!! Porovnej tahle čísla s počtem u Nova sport, Eurosport a Sport 1/2.

Jinak je mi to celkem jedno. Když to live nedají nováci, koukám na araby. Tam jde z Masters a TM naživo všechno.
Reagovat
steve79
Jak jinak hrál dneska Federer, já jsem ted zápas neviděl. Nevíte někdo, kde by se dal stáhnout záznam zápas s Fishem? Jak dneska vidíte Nadale, vůbec bych se nedivil kdyby ho Tsonga porazil i když by to bylo velký překvapení.
Reagovat
smazaný uživatel
Překvapení by to rozhodně nebylo. Nadal tu hraje strašně. Navíc podle bookmakerů je Tsonga favorit.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak už Federer ztrácí na Murrayho 110 bodů. takže se před něj dostane a zakončí s velkuo pravděpodobností rok jako trojka.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to škoda Andy měl lepší sezonu než Roger, ale v hale si to Federer zase nahrál. Naštěstí se v hale hraje jen dost málo.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, nahrál si to no, v Paříži měl +640 a teď vlastně Andy nulu za WTF. Ale tak co, třeba Federer prohraje v semifinále a ještě to Andy uhájí.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli bude hrát s Berdychem nebo Ferrerem tak neni šance, že by prohrál. Možná Djokovič by ho moh dát.
Reagovat
taffer
To by ale musel nastoupit úplně jinej Djokovič, než jak se zatím prezentuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Však jasně, nevěřím tomu, ale stát se může všechno.
Reagovat
smazaný uživatel
Letos je to hrůza. Jedno zklamání za druhým. Andy skončil, Rafa tradičně na podzim mele z posledního a Novak je po zranění mimo. Ferrer je docela sympatickej španělák, on ale Rožéra neporazí. Nejvíc mi ho bylo líto na USO 2010, když prohrál tajbrejk 5. setu a dál postoupil slizoun Verdasco. Přitom už tekl o dva sety.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak!Džoukr vypadá jako by ho to nebavilo.Zřejme dlouhá sezóna,zraňení,únava atd..Kde jsou ty výkony ze kterých Fedex,Nadal,Murray a spol nemohli "usnout"
Reagovat
majjkaa
Dnes bol Rober trochu benevolentnejsi ako s Nadalom, ale aj tak....bravo ! :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist