Federerovi návrat do Gstaadu zhořkl, znovu nezvládl roli favorita

25. 7. 2013, 18:59
Aktuality 98
ATP GSTAAD - Roger Federer právě skousává další nečekanou porážku. Po dvou turnajích, na nichž vypadl s hráčem druhé světové stovky, nezvládl úvodní zápas na domácí antuce ve Gstaadu, kam se vrátil po devíti letech. Švýcarský tenista dnes i vinou bolavých zad nestačil na Němce Daniela Brandse.
Roger Federer

Před měsícem na trávě v Halle sice Roger Federer získal první letošní titul, další tři turnaje ale skončily zklamáním. Ve Wimbledonu vypadl už v 2. kole se Sergejem Stachovským a po 36 grandslamových turnajích v řadě se tak nedostal do čtvrtfinále. Pak se po 10 letech rozhodl vyměnit raketu a na prvním turnaji s ní skončil v semifinále, když minulý týden na antuce v Hamburku opět nestačil na hráče druhé světové stovky - Argentince Federica Delbonise. 

Tento týden se těšil na návrat na domácí antukový podnik ATP 250 do Gstaadu, kde si před 15 lety odbyl debut na okruhu a svůj poslední start v roce 2004 proměnil v titul. Ale ani druhý turnaj s novou raketou s větší hlavou se jednatřicetiletému Švýcarovi nepovedl. Dnes pátý tenista světa ve Gstaadu prohrál hned první zápas s Němcem Danielem Brandsem ve dvou setech 3-6 4-6 a už třetí turnaj za sebou tak opustil po prohře s outsiderem.

Před týdnem na hamburské antuce Federer Brandse porazil, i když až po třísetové bitvě, dnešní odveta mu vůbec nevyšla. Soupeři nedokázal ani jednou sebrat podání a už po hodině a pěti minutách v soutěži skončil. Poslední tři prohry basilejský rodák utrpěl proti hráčům č. 116, 114 a 55 ve světovém žebříčku. 

Federera navíc pořád trápí potíže se zády a až po rozcvičení se definitivně rozhodl k zápasu nastoupit. "Jsem rád, že jsem vůbec mohl hrát. Poslední čtyři pět dní se mi zdálo, že jsou záda lepší. Zlobila mě už v Hamburku, ale člověk pořád věří, že to nějak půjde," přiznal. Nezvykle často chodil na síť, aby výměny zkracoval. Dvakrát v zápase neudržel servis, což rozhodlo. V prvním setu to bylo v šestém gamu, ve druhé sadě hned v úvodním. 

"Měl jsem nějaké šance, ale nevyužil jsem je," komentoval Federer, který neproměnil ani jeden z pěti brejkbolů. "Na konci zápasu jsem nehrál konzistentně. On (Brands) dobře podával a já nedokázal účinně returnovat," řekl zklamaný Švýcar.

"Ale jsem šťastný, že jsem se do Gstaadu vrátil. Bylo skvělé být zpět, publikum mě fantasticky přivítalo," poděkoval fanouškům.

Nyní Federera čeká rozhodování, s jakou raketou bude hrát na amerických betonech. Zda bude riskovat náčíní, na které si stále nezvykl, nebo se vrátí k raketě, se kterou získal 17 grandslamových titulů. Rogers Cup v kanadském Montrealu startuje už za necelé dva týdny, následovat bude další turnaj Masters 1000 v Cincinnati a po volném týdnu už závěrečný grandslam sezony US Open.

55. hráč světa Brands si dnes v celkově 13. zápase proti hráči Top 10 připsal čtvrtou výhru. "Byl jsem trochu nervózní, ale zvládnul jsem to a soustředil se jen na svoji hru. Teď vím, že můžu porazit i ty nejlepší. Federer ale dneska určitě neměl nejlepší den," řekl Brands. 

Ve čtvrtfinále se německý tenista utká s Rumunem Victorem Haneskem, kterému vzdal Španěl Roberto Bautista-Agut.

Ve druhém kole vypadl také loňský finalista Janko Tipsarevič. Třetí nasazený Srb uhrál pouhé čtyři gamy s Nizozemcem Robinem Haasem a prohrál už čtvrtý z posledních pěti gamů. Letos se dostal jen jednou dál než do čtvrtfinále, když hned na prvním turnaji sezony v Čennaí získal titul.

- ATP 250 GSTAAD -
(Švýcarsko, antuka, 467.800 eur)
čtvrteční výsledky (25. 07. 2013)

Dvouhra - 2. kolo:
Brands (Něm.) - Federer (1-Švýc.) 6-3 6-4
Haase (Niz.) - Tipsarevič (3-Srb.) 6-2 6-2
Hanescu (Rum.) - Bautista (8-Šp.) 7-6(2) 3-2 skreč B.
Granollers (Šp.) - Delbonis (Arg.) 6-2 7-5

Čtyřhra - čtvrtfinále: Mergea/Rosol (Rum./ČR) - Brunström/Klaasen (Švéd./JAR) 7-5 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

98
Přidat komentář
Pe3k
Už se si pomalu říkal článek o Federerovi a Forehand nikde :D ale nakonec hoch pomýlený nezklamal a ukázal nám svou malost a olympiáda svou blbost...

Btw. Roger will be back :)
Reagovat
Olympiada
Novak urve cinsinety a budeš se svyma statistikama v hajzlu ty žebráčku.
Reagovat
PetaM
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/495908-kvitova-leti-do-ameriky-se-smisenymi-pocity-a-chce-mene-chybovat.html#section-artcl

Rozhovor s Petrou před odletem do Ameriky :) Rameno i noha jsou v cajku. Nezbývá, než popřát, aby v Americe nebylo moc velké dusno a teplo :) :) Tak Peťo, už jen 4 dny a konečně zápas! Jupí :D :D Už se nemůžu dočkat :D Přeju hodně štěstí a úspěchů :) :)
Reagovat
Olympiada
Roger tenis nezapomel ! Zkratka mu schází "10% vykonosti, zpusobene podle mého nazoru novou raketou a třeba i zdravotni indispozicí. Předpokladam, ze TP navštevuji i nekteri teniste a ne jenom unuděný otravové typu Ing Pe3k .... a ti rozumí, co dokaže zpusobit v této snad technicky nejnaročnejší sportovni aktivite ... i !minimalni! nepřesnost zpusobit.

Vsadim se, že svycar (bohužel) vyhraje grandslamovy turnaj
Reagovat
Sonja
Taktika zakřiknutí...
Vlk by z tebe měl radost.
:-)))
Reagovat
Reti64
Daniela vedla s Urszulou v tiebreaku 2. setu 3:0, poté však prohrála sedm míčů v řadě...
Reagovat
dadaft
viděl jsem jen začátek zápasu a tam to Danka rozdělovala jako královna a zdálo se, že Ula bude jenom do počtu..............

taky Madison Keys prohrála a Hampton tak čeká Věra Duševina - přiznám se, že jsem rád:: s oběma má zápornou bilanci (MK 0-2, VD 0-1) a Věra je určitě dobrá hráčka, ale proti Madison jakoby Jamie nedokázala hrát to, co umí.........
uvidíme, co předvede Věra, Erakovič smetla a s (podle mě) poměrně silnou Keys se tahala jen v prvním setu.
Jamie musí na každý pád zlepšit první servis, ve druhém setu proti Gibbs měla jen každý třetí do kurtu a to se těžko hraje.
ale jak sama říkala v pozápasovém rozhovoru, první zápas bývá těžký a doufá, že se rozjede.
taky doufám, chci ji vidět proti Aze. ))

no a v Baku je venku Donna Vekič.
je fakt, že Svitolina hraje dobře.
Reagovat
dadaft
pořádně jsem si Donnu prohlídl a chápu, proč ji má monty v teamu.
ale nic pro dadafta.
Reagovat
smazaný uživatel
Nic pro dadafta? Nevíš, o co přicházíš... :)

Jinak mě to samozřejmě mrzí, že Donna dneska prohrála. Zápas jsem neviděl, takže to nemůžu moc hodnotit. Podle livesportu ztratila Donna v obou setech tři servisy. To je prostě moc velké číslo... Počítal jsem s tím, že Svitolina bude úplně jiná kategorie než předchozí dvě soupeřky, ale přesto jsem věřil Donně. Škoda, že to nevyšlo... V Baku se celkově moc nedaří nejvýše nasazeným hráčkám. Teď to vypadá, že největší kandidátkou na titul je Alexandra Cadantu. Zajímavé je, že Alexandra i Galina mají obvázané lýtko (nebo možná holeň), akorát Galina na levé noze a Alexandra na pravé... Jinak by mě zajímalo, co se stalo v zápase Jabeur - Linette, že Jabeur skrečovala tak dobře rozehraný zápas...
Reagovat
Mayo
Daniela je labilná, čiže nesklamala
Reagovat
dadaft
jj, taky jsem neviděl, ale skreč z vedení nevěstí nic dobrého. doufám, že to byla jen nevolnost z horka, protože z toho kousku zápasu, co jsem sledoval, bylo jasné, že se hodně běhalo, než něco přetrženého nebo tak...
Reagovat
Fandina
Zápas Daniela Ula před chvílí opakovali na Slovak Sportu. Daniela nebyla labilní, Ula zahrála líp.
Reagovat
UnrealTom
těšil jsem se na dva tituly místo toho jedno velké zklamání, Rogere bojuj!
Reagovat
Heather_Fedex
ja naopak z rogera zklamana nejsem... mozna to bude i tim, ze od rogera uz zadne zazraky necekam...
a i kdyby mel jeste prohrat dalsich 10 zapasu v rade... tak budu a nej hrda za to, ze porad nekonci a bojuje dal... protoze kdyby to robil jen pro penize, tak skonci uz davno.... tady se krasne ukazuje jeho oddanost a laska k tenisu a to ja jako fanousek tohoto sportu plne ocenuju.

ano, je to tak, roger zaziva suverenne nejhorsi sezonu za poslednich 10 let.... je otazkka, jak dlouho mu tohle "nedareni se" potrva...muze to byt par tydnu, mesicu... z vlastni zkusenosti vim, ze to muze trvat i roky, kym se veci nedaji do poradku...
ale ocividne, roger jeste nerek posledni slovo, je tady, koncit se nechysta, navzdory kritikum a posmevackum... planuje hrat na novych turnajich, meni raketu za model s vetsi hlavou... zkratka to zkousi i nadale, prijma nove zmeny... a ja mu to plnr kvituju. roger je pro mne velmi spravnym ambasadorem tenisu, at si kazdy rika, co chce.

a verim, ze po desti opet vyjde slunce.
Reagovat
UnrealTom
taky nečekam zázraky ale tohle už je magakrize prohrávat s hráči jako brands del bonis stakhovsky to už je troohu moc
Reagovat
dadaft
tak pojď Jamie!
a prosím žádné drama.
Reagovat
Reti64
Jamie zatím nic moc, Nicole je sympatická :-)
Reagovat
dadaft
njn, jeden extraclasse bekhend, ale chtělo by to trochu seštelovat mířidla.
Reagovat
dadaft
hraje se to v HODNĚ bohatém kraji, a kvalita centrkurtu tomu myslím odpovídá - je naprosto super.
Reagovat
dadaft
7:5
OK
ale spousta věcí musí jít nahoru, jinak s tebou Madison zamete.
Reagovat
Reti64
Dost velká spousta:-) Jo, v Santa Claře asi nebude zle:-)
Reagovat
dadaft
rychlý, hodně rychlý kurt, Jamiin servis - volej je drtivý....
Reagovat
Reti64
Kurt je skvělý, ale z Jamie jsem dnes celkem zklamaný... Třetí set?
Reagovat
dadaft
si děláš srandu Jamie?
ale jsem klidný, první set je v kapse a ty se s tím srovnáš.........
Reagovat
dadaft
tak ta síla z forhendu i bekhendu tam je, a obrovská )), jen se nesmí utopit v chybách - spousta deseti centimetrových autů.
Reagovat
dadaft
ale první servis je v totální .........
i podprůměrných 55% bych bral všemi deseti.
Reagovat
dadaft
Tereza Martincová by se měla dívat, jak se zakončuje na síti.
Reagovat
dadaft
nutno říct, že Gibbsová je dobrá - rychlá, moc nechybuje...
Reagovat
Reti64
Určitě, obě půjdou nahoru, o Nicole ještě uslyšíme:-) Zajímavý zápas!
Reagovat
dadaft
no, když to tam útočné hráčce jako Hampton na tak rychlém kurtu padá, je to fofr........
4:0 a Nicole si neškrtla.
Reagovat
dadaft
4:3
kristova noho!
Reagovat
Denis92
Troicki dostal zakaz cinnosti na 18mesiacov
Reagovat
PetaM
Jak to?
Reagovat
gigin
http://www.atpworldtour.com/News/Tennis/2013/07/30/Troicki-Decision.aspx
Reagovat
Sonja
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.youtube.com/watch?v=co6WMzDOh1o

Troska mimo, Janko na cestě ven z top 30 pomalu. Šalala :-))))
Reagovat
spaniel
A to jsem si rikal pred par týdny jak se zlepšuje.
Reagovat
Sonja
Myslíš, že v tom byl vážně doping?
Já mám spíš pocit, že doplácí na svoji hloupost a lehkovážnost...:-X Prý mu to bylo dovoleno, že nemusí dát vzorek krvi, když se necítil dobře.
Achjo. Jako je v pořádku, že se to trestá, tohle si hráči nemůžou dovolit, ale 18 měsíců mi přijde sakra hodně:-(
Reagovat
rod_laver
já jsem měl za to, že za odmítnutí vzorku je 24 měsíců obecně ve všech sportech.. spíš by mě zajímalo, co měl za dobrotu.
Reagovat
Mayo
Viktor Tragicki chudák toľko bez tenisu to je ako za trest
Reagovat
Sonja
"However, the tribunal accepted that the stress that Mr Troicki was under at the time entitled him to mitigation." Možná mu to teda snížili o půl roku...?
Nevím, co měl za dobrotu, ale ten den (15.4.) prohrál s Jarkkem 6-1 6-2, takže asi žádná hitparáda.
Reagovat
smazaný uživatel
Nem?žu tomu uvěrit jsem na dovolené v Chorvatsku jely jsme se dneska podívat na čtyřhru do umagu na Čermáka s Dlouhým a předtím hrál viktor s robredem dostal v prvním kanára a teď večer čtu že jsem viďel jeho poslední zápas na rok a půl... To je překvapení a velká škoda :(
Reagovat
rod_laver
toho jsem si nevšiml, snažil jsem se v článku jen hledat látku.. Každopádně to není o tom, že by zrovna musel být nastřelený v den zápasu, mohl být už vysazený, ale látky byly detekovatelné. Nechce se mi ale věřit, že by tohle němel ošéfované.. to je ale na delší debatu a určitě ne tady :)
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo to ale po Davis cupu
Reagovat
Sonja
No tak u Viktora to celou sezonu není žádná hitparáda... já jen, že v ten den, co se prý necítil dobře, prohrál takovým výsledkem, že bych i věřila, že se necítil dobře... ale to je fuk. Jsem momentálně fakt dost zklamaná, tak raději jdu...
Reagovat
spaniel
Pokud vim, nic mu nenašli. Za odmítnutí odebrání vzorku je automaticky ban. Moc pry dal, krev odmítl.
Reagovat
rod_laver
samozřejmě, že mu nic nenašli, když odevzdal jenom moč. Z moči např. růstový hormon nešel odhalit vůbec, dál to snad nemusím rozvádět, krom toho ohledně odevzdávání moči existuje mnoho vtipných historek nejen v ČR.. Musel si být moc dobře vědom, že při neodevzdání krve přijde trest a mnoho závodníků obecně neodevzdává vzorky proto, aby se neodhalily látky. Stačí se podívat na stránky ADV, i lajk tohle dokáže pochopit, ale nechci brát nikomu iluze :)
Reagovat
spaniel
Jednou to prijit muselo, ale verim, ze krizi překoná, i kdyz to muze trvat. Jak kdysi rekl, stvořil monstrum a kazdy od nej vzdy očekává vitezstvi. Vracet se k stare raketě nema smysl, je na pul ceste a n nic nedela polovičatě. Navic se starou mu to lip neslo. Je to o sebevedomi, vubec si neveri a to se tezko napravuje.
Reagovat
jb007
Rogerovi vyjadřuji obdiv za odvahu k výměně rakety.Posledních pár let na mě působil dojmem,jako by mu to moc neletělo.Upřednostňoval ale stále kontrolu před razancí.Počet kiksů se u něj bohužel znatelně nezmenšil,větší hlava na tento nepříjemný aspekt hry vliv nemá.Doporučil bych mu vařečku,kterou pomalu začínám rozšiřovat v Čechách.Nemáte na něj někdo číslo?
Reagovat
Denis92
Problemy s chrbtom a skusanie novej rakety..to su hlavne faktory tejto prehry ale urcite za nechcem vyhovarat.Roger by taketo zapasy mal zvladat ale je z formy...
Nic sa vsak nedeje..Roger chcel skusit nieco nove a zatial to nefunguje.
Na US series by sa mal vratit k starej rakete a dohrat s nou sezonu..potom sa uvidi co dalej.
Treba sa dat zdravotne dokopy a teraz poriadne v Amerike zabrat
Reagovat
Mayo
sázkaři...treba tipovať proti RF asi teraz...to budú penízky maj gudnes
Reagovat
Mayo
Roger Federer pánes
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
Vždy som tvrdil, že keď Federer skončí kariéru, tak Nadalovi zostanú ďalšie 4-5 rokov vrcholového tenisu, takže súčasné porovnávanie ich štatistík je vonkoncom bezpredmetné. Na oplátku sa mi dostávali tvrdenia, že Federer a Nadal predsa skončia zhruba v rovnakom období. Myslím, že táto partička ľudí dostáva v súčasnosti tvrdú lekciu z reality a prichádza aj o posledné kvapky ilúzii.

Sám som zvedavý ako to s Federerom nakoniec dopadne. Rekordy mu síce nikto nikdy nevezme, ale čo sa lesku týka, je rozdiel skončiť na vrchole a rozdiel v druhej stovke rebríčka. Záver kariéry poznačí ako sa na daného tenistu s odstupom rokov spomína. A ako poznáme Rogera, ten kurt opustí jedine nohami napred, takže nejaké prehry v 1. či 2. kole ho od tenisu určite neodradia. Na druhú stranu, sám Petrík dnes ráno tvrdil, že výsledky nie sú dôležité, dôležité pre fanúškov je, že Roger tenis nehodlá opustiť a tak si jeho hru môžu aj naďalej vychutnávať. Možno podobne ako dnes.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasné, lebo Lendl, McEnroe, Connors a ďalších X hráčov skončilo na vrchole, lebo inak by sa hovorilo o ich zlých výsledkoch. Vlastne počkať, neskončili na vrchole - a aj tak sa spomína len na ich dobré časy.

Kto si už dnes spomenie že Borg sa pokúsil o comeback ? Že len kvôli tomu si zhoršil svoje inak skvostné zápasové štatistiky ? Nikto.

Roger má teraz 32 rokov, a myslím že ešte rôčik-dva v tenise pobudne. A keby aj nie, dosiahol všetko :)

Radšej sa venuj tomu, prečo hráč vo svojom 27-ročnom výkonnostnom vrchole prehráva v 1.kole Wimbledonu s hráčmi ako Darcis. Ale tvoj komentár si uložím v pamäti, a ešte ti ho tu snáď niekedy frsknem do tváre ;)
Reagovat
Roger_Federer
Je to tak ve všem maš pravdu..zkonči ve 2 stovce a nikdo si ho nikdy nebude pamatovat..už jinak..:)
Reagovat
Fandina
Docela mě zaujalo, že porovnávání současných statistik je bezpředmětné. To je argument jako hrom. Nic než statistiky, výsledky a jejich součty není jednoduší a spravedlivější porovnávání. Jsou to fakta. Všechno ostatní je o pocitech, uměleckém dojmu. Podle toho je Roger nejúspěšnějším tenistou a zatím to nevypadá, že ho někdo předběhne.
Reagovat
smazaný uživatel
Na Federera začíná doléhat věk, na Nadala kolena, oba tak začínají ztrácet svoji bývalou výkonnost. Ani jeden z nich určitě neskončí zítra, takže aby tvůj předpoklad došel naplnění, musel by Nadal vydržet ještě tak odhadem 7-8 let. On by možná vydržel, jeho kolena ale sotva..

Závěr je tedy takový, že ta partička lidí, do které ses tak opřel, naopak tu realitu trefila docela dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Fandina, to je v poriadku. Štatistiky sú faktom. Ale ako chceš porovnávať štatistiky 32ročného a 27ročného..To je akoby si chcela od 27ročného, aby dosiaľ vo svojom živote urobil viac krokov, ako ten 32 ročný. Inými slovami, nekrájajme prasa, ktoré ešte behá po lese. Štatistiky oboch sa budú javiť za 10 rokov úplne inak, ako sa javia dnes.

Rfever, ešte dobre, že ja si tvoje komentáre na podobnú príležitosť neukladám, bolo by ich ajajáj. Apropos, Rafa s Darcisom na vrchole formy neprehráva, ale prehral. To je veľký rozdiel ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa vyhral 6 turnajov z 9 a stráca svoju bývalú výkonnosť?..You kidding me?..
Reagovat
Fandina
Forehand ... někdo je dobrý ve dvaceti jiný v třiceti. Nejde o věk, ale o to co člověk vyhrál. Roger má nejlepší výsledky jak mezi mladšími tak staršími. Momentálně má nejlepší výsledky a vypadá to, že ho jen tak někdo nepředběhne. S tím nic nenaděláš.
Reagovat
smazaný uživatel
Na antuce je král, to je jeho povrch. Jak na tom reálně je, to se ukáže až teď na betonech. Už vypadnutí na Wimblasu v prvním kole ve třech setech ale napovídá o tom, že mimo antuku zdaleka tak suverénní nebude.
P.S.: už když se po více než půl roce vracel, tak avizoval, že kolena ještě v pořádku nemá. A ta zátěž, které byly vystaveny, jejich léčbě rozhodně nepomohla..
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem zadnej velkej fanda Rodgera ale tady ti chci odpovedet...pockame teda az Oba ukonci karieru a pak je porovname...chci videt jak Rafa prekona vice jak 300 tydnu na postu svetove jednicky, nekolik vyhranych dinale Mistru, 17 Grand Slamu (ber jako kdyby Rafa mel antuku jako Roger travu, tak Rafa uz by mel vyhravat jiny GS nez RG, aby ukazal ze neni se Rogerovi muze rovnat vykonostne i na jinych povrsich) atd.

Jestli ti prijde realne, ze Rafa prekona Rogerovy nebo vytvori nove rekordy realne tak mozna bude lepsi. Ja nerikam, ze Rafa je horsi ale nemuzes popirat Rogerovy rekordy a uspechy.

Roger muze byt lepsi historicky ale Rafa je mu minimalne rovnoceny v nove ere Top4.
Reagovat
spaniel
Pokrytec forehand si prisel kopnout, zadne prekvapeni. A s tim jednodimenzionalnim psychotikem s nejnudnejsi hrou v historii tenisu se bez bodnout, toto neni clanek o nem. Pokud vim nehraje, pac ma zase bebe (jako vzdy kdyz prohraje). Ale podle tebe bude hrat jeste v 2050, jasne. Federer ma tolik rekordu, ze by se Rafa musel narodit jeste jednou, aby je vymazal (a stejne by to nedokazal, protoze druhy půlrok je neviditelný). Mimochodem, s Darcisem mozna neprohrava pravidelne, ale tady nejde o jméno, predtim to byl Rosol.
Reagovat
smazaný uživatel
Forehand : očividne máš trošku problémy s čítaním, formulácia "s hráčmi ako Darcis" neznamená len Steva Darcisa. Myslím tým aj napr. Zeballosa, Rosola apod.

RF sa teda tiež nemá čím chváliť, ale ako 27-ročný by s takými hráčmi neprehal ani set.

A mimochodom, aké moje komentáre by si si mal pamätať ? Tvoje neustále písanie pod Federerove články svedčí samo za seba.
Reagovat
Amputace
No, tvrďte si co chcete, ale výsledky SOUČASNÉHO Nadala a SOUČASNÉHO Fedrera se skutečně nedají srovnávat a pokud ano, tak jedině s tím, že jeden z těch hráčů má stále otevřenou kariéru, zatímco druhý již dosluhuje. To je snad každýmu jasný, takže opět nechápu, o čem se tady diskutuje. To, že Nadal nepřekoná rekord na pozici světové jedničky, je všem putna, důležitý je počet titulů a tam má Nadal reálnou šanci Federera předběhnout jak v počtu GS, tak v celkovém počtu titulů. Koho zajímají GS čtvrtfinále v řadě a podobné rekordy? No mě tedy rozhodně ne a to bez ohledu na to, že fandím Nadalovi. Zkrátka je pro mě taková statistika zcela bezvýznamná. Raději ať můj favorit v jednom roce vypadne v prvním kole a druhý rok zvítězí, než aby dvakrát v řadě došel do finále a v něm prohrál - například.
Reagovat
Amputace
Jinak, spanieli, Nadal nemá žádné bebe, ale akorát již tradičně (od roku 2007) nenastoupil na žádný turnaj mezi Wimbledonem a Kanadským Masters.
Reagovat
Fandina
Amputace ... ty statistiky jsou důležité, zobrazují fakta, realitu, ne co bude, ale co je. V tomto okamžiku je Federer na tom nejlépe. Co bude se uvidí.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, Nadal možná může dohnat Federera v počtu GS, ale co se týče pozice nejlepšího muže historie, záležet bude na tom, jak se mu podaří uspět na jiném grandslamu než RG. Pokud ještě pětkrát, šestkrát vyhraje RG (čistě hypoteticky) a předežene tak Féďu v počtu GS, bude si moct říkat TEORETICKY nejlepší hráč historie ale PRAKTICKY tomu tak nebude, protože drtivou většinu vyhrál na RG. Takže musí trochu přesvědčit i na jiných podkladech než je antuka a to je dost otázné. A prosím vás nevytahujte na mě jeho finálové účasti na různých GS, historie se ptá jen na vítěze a tam zní řeč čísel jasně, AO 1 titul, W 2 tituly a US 1 titul, takže dost chabé na pozici "nejlepšího muže v historii". ;)
Reagovat
Amputace
Já věřím, že alespoň třikrát ještě na jiném GS než RG vyhraje, ale máš samozřejmě pravdu - kdoví. Hodně může napovědět to, jak se předvede letos na amerických betonech. Djokovič docela z formy, na Murrayho Nadal umí, na Ferrera rovněž a Federer zatím nezdá se být vážnější hrozbou. Největší strach mám z prvních kol a neznámých hráčů - potažmo hráčů jako Gulbis či Dimitrov.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič na harde je pre Nadala podľa mňa neriešiteľný rébus. Neviem si predstaviť čo by sa muselo stať, aby ho porazil na USO či AO.

Najväčšiu šancu mal v roku 2012.
Reagovat
smazaný uživatel
Rfever, Roger v najlepsich rokoch prehrával so 17ročným, s Hrbatým, či viackrát s Caňasom, ked teda vytahujes Zeballosa..
Reagovat
smazaný uživatel
So 17 ročným ... myslíš, Nadala ? Óoo skvelé ! Myslíš ten turnaj v Miami keď vyhral Indian Wells a v Miami hral s horúčkami :) Gratulujem ti. Ledva pretlačil aj Davydenka v prvom kole.

Keď prehral s Hrbatým, tak Domino bol v Top 20 - a opäť to tuším bolo v nejakom 1.kole, pár dní po vyhranom Canada Masters ;)

A Caňas ? Hej, 2 prehry po 40-zápasovej víťaznej šnúre.

Ale snaž sa ďalej :)))

To, že Nadal prehral so Zeballosom vo finále turnaja nie je až také strašné, ale horšie je, že dva roky po sebe vyprdol z Wimbledonu s hráčmi okolo 100.miesta v prvých dvoch kolách.
Reagovat
smazaný uživatel
Bože moj, prečo ma takto trestáš..

Prehry s Caňasom prišli po dlhodobej vitaznej šnúre a prehra s Darcisom prisla kedy?..

Dalsiu prehru ospravedlňuješ zranením a pritom prehra Rosola bola na rozdiel od tej tvojej preukázateľne daná Rafovým zranením..

Rfever, troška rácia vo svojich príspevkoch poprosím..
Reagovat
MarcelPersch
I kdyz jsem fanousek hlavne Rafy, tak uznavam Rogera jako historicky nejlepsiho hrace. Dale si nemyslim, ze Rafa vyhraje jeste 5-6 RG, skonci podle me tak na 11, ale zase podle me vyhraje jeste aspon po 1 titulu na US a AO a treba jeste 2 tituly na Wimbledonu.

Djokovic je pro nej urcite ten nejtezsi souper na hardu, ale kdyz se i na AO 2012 dostal do pozice, kdy ho mohl porazit, tak na to ma i na US. Samozrejme, kdyz ho nepotka, nebo az ve finale, jeho sance se zvysuji.
Reagovat
Fandina
Nevadí. Škoda prohry a doma to je jasné. Jinak věřím, že příště to bude lepší. Držím palce. A stejně si myslím, že je to těmi pantoflemi ... úsměv. Rogere, boty máš pěkné, ale není to těmi pantoflemi?
Reagovat
SubOptikT
Takže to, jak jsem tenkrát říkal, že nafasuje, se nakonec stalo ... a tolik kolem toho bylo zbytečných řečí ;)
Reagovat
Buldozer88
Sice to momentálně vypadá na pořádnou krizi, přesto myslím, že ještě jeden GS Roger vyhraje! Nejvíce bych mu ho přál v Big Apple, kde už pěkně dlouho nevyhrál.

Lets go Roger!
Reagovat
SubOptikT
Tak - příště na challengeru Džumhur.
Reagovat
smazaný uživatel
neboj, pride aj na obojrucakov z top 4...
Reagovat
SubOptikT
Ano? Kdo by to byl řekl ...
Reagovat
smazaný uživatel
chudacik
Reagovat
SubOptikT
Tak to bez debat.
Reagovat
smazaný uživatel
Že ty máš jen jednu ruku?
Reagovat
SubOptikT
Já hraju backhand oběma ... zítra ruším členství a vyklízím skříňku.
Reagovat
MarcelPersch
? Si mozna uhodil hrebicek na hlavicku :D
Reagovat
smazaný uživatel
ano, podobne ako roger hram elegantne jednorucakom, tak kazdy jednorucak hra jednorucakom lebo ma len jednu ruku...aj honim si len s jednou, tiez je tu priestor na spekulacie :D
Reagovat
gigin
Takže si ho vlastně honíš elegantně.
Reagovat
smazaný uživatel
samozrejme, to treba vidiet...
Reagovat
SubOptikT
Brands ho dneska taky elegantně pohonil po kurtu ;)
Reagovat
steve79
To je šok. Na amerických betonech bych poradil Rogerovi, aby hrál se starou raketou. Možná to je pro Fedexe velký skok z 90 na 98. Kažodpádně budu držet palce v návratu mezi špičku. Dnešní zápas jsem teda neviděl, ale nevím co tam musel Federer předávět.
Reagovat
smazaný uživatel
Bola to tragédia, podanie žiadna sláva, medzihru má lepšiu pomaly aj Karlovič a return je vtip, mal by sa vrátiť k starej 90 a hrať ako cez zimu v Brazílii, 2, 3 údery a koniec.
Reagovat
steve79
Mě už překvapilo, když jsem se dozvěděl že bude hrát na antuce v Hamburku. Antuku Roger nenáviděl a podle mě si měl vybrat na test rakety tvrdý povrch. Snad on sám nejlépe ví co dělá.
Reagovat
smazaný uživatel
Letos celkove ma docela dost hracu spatnou sezonu...Fedex, Almagro, Tipsarevic, Monaco, Dolgopolov atd.
Reagovat
darek.vrana
To tak bývá:). Nemůžou mít všichni dobrou sezónu, někdo vždycky musí taky prohrávat.
Reagovat
smazaný uživatel
Ačkoliv jsem jeho velký fanoušek, tak si myslím, že tohle nejsou výkony na které Roger chce aby se pamatovalo a pokud nemá dost motivace bude myslím pěkné když ho uvidíme jako trenéra nějakého nadějného hráče.
Reagovat
smazaný uživatel
Však ono je ještě US OPEN hodně daleko, tam teprve Roger zaválí a zaokrouhlíme společně počet GS na číslo 18, já ti věřím !!
Reagovat
smazaný uživatel
Nevidel jsé jeste v celych jednotkach zaokrouhlovat na cislo 18...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist