Ferrer je v Hertogenboschi jediným nasazeným čtvrtfinalistou

20. 6. 2012, 21:40
Aktuality 2
ATP HERTOGENBOSCH - Do čtvrtfinále turnaje na trávě v nizozemském Hertogenboschi se dokázal dostat jediný nasazený tenista - jednička David Ferrer. Španěl dnes smetl Argentince Mayera a po čtyřech letech by mohl získat své druhé turnajové vítězství na zeleném pažitu.
David Ferrer

Davidu Ferrerovi se v generálce na Wimbledon zatím daří. Španělský tenista potvrzuje roli nasazené jedničky v nizozemském Hertogenboschi, kde ve dvou zápasech neztratil ani set a postoupil do čtvrtfinále. Pátý hráč světa po Kanaďanu Duclosovi nedal dnes šanci Argentinci Leonardu Mayerovi, kterého smetl 6-3 6-1.

Třicetiletý Ferrer hraje přípravný turnaj na travnatý grandslam teprve popáté v kariéře, v Hertogenboschi už ale dokázal v roce 2008 získat jeden 14 titulů.

Letos si o postup mezi nejlepší čtyři hráče turnaje zahraje s domácím Igorem Sijslingem, se kterým se stejně jako se svými dvěma předchozími soupeři ještě neutkal.

Ferrer je v soutěži už po dvou odehraných kolech posledním nasazeným hráčem. Po exitu pěti papírových favoritů v úvodním kole dnes zaváhali další dva. Své trápení prohlubuje Jürgen Melzer, který dnes uhrál pouze čtyři hry proti Japonci Tatsumovi Itovi. Přítel Ivety Benešové tak z posledních 14 zápasů už podesáté prohrál.

I když soupeři nadělil kanára, nedokázal z druhého kola postoupit ani Lukasz Kubot. Osmý nasazený Polák z turnaje vypadl po prohře 3-6 6-0 4-6 s Francouzem Benoitem Pairem.

- ATP 250 HERTOGENBOSCH -
(Nizozemsko, tráva, 398.250 eur)
středeční výsledky (20. 06. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Ferrer (1-Šp.) - L. Mayer (Arg.) 6-3 6-1
Ito (Jap.) - Melzer (3-Rak.) 6-2 6-2
Paire (Fr.) - Kubot (8-Pol.) 6-3 0-6 6-4
Sijsling (Niz.) - O. Rochus (Belg.) 7-5 7-6(4)
Petzschner (Něm.) - Pavič (Chorv.) bez boje
Roger-Vasselin (Fr.) - Cipolla (It.) 6-2 3-6 6-1
Malisse (Belg.) - Lorenzi (It.) 7-6(3) 6-2
Muller (Luc.) - Falla (Kol.) 6-3 6-0

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Brunström/Marx (Švéd./Něm.) - Čermák/Polášek (3-ČR/SR) 6-1 7-6(4)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Největší sympatak na okruhu přal bych mu GS
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jediným který si zaslouží vyhrát doufám že dojdeš letos daleko ve Wimbledonu Davidë
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist