Ferrer končí ve čtvrtfinále, prohrál s Müllerem

10. 6. 2016, 16:52
Aktuality 9
David Ferrer si z nizozemského Hertogenbosche svůj třetí titul letos neodveze. Nejvýše nasazeného hráče turnaje vyřadil ve čtvrtfinále Lucemburčan Gilles Müller, který dnes i díky 17 esům zvítězil 4-6 6-4 a 7-6.
David Ferrer

David Ferrer se s Gillesem Müllerem utkal podruhé v kariéře a stejně jako před dvanácti lety v Melbourne dnes nad Lucemburčanem vyhrál úvodní set. Ztracený servis ve třetí hře byl ale jediným slabším momentem, který si sedmý nasazený hráč vybral. V další sadě už si Müller pohlídal všechna podání a díky brejku za stavu 5-4 poslal zápas do rozhodujícího setu. V něm už si oba hráči drželi servisy, a tak se muselo rozhodnout ve zkrácené hře; Ferrer se v ní dostal do vedení, vzápětí si však prohrál oba servisy, jeho soupeř už si náskok pohlídal a dvě hodiny a 18 minut trvající bitvu vyhrál 4-6 6-4 a 7-6.

"Loni jsem prohrál pár hodně vyrovnaných zápasů, takže mám z takového vítězství dobrý pocit," radoval se lucemburský tenista, který si dnes připsal 17 es. "David výborně returnuje, takže jsem se musel snažit umisťovat podání blízko k čarám. Dnešní zápas byl hodně nahoru-dolů. Jestli se chci zlepšit, musím zůstat klidný a soustředit se na to, co umím."

Zatímco dnes proti Müllerovi nastoupil výborně returnující Španěl s trpělivou a přesnou hrou od základní čáry, v semifinále ho čeká úplně jiný zápas. Jeho příštím soupeřem je totiž Ivo Karlovič, který se dnes v utkání s Adrianem Mannarinem mohl spolehnout na svou největší zbraň - podání. Chorvatský veterán o něj ani jednou nepřišel, Francouzi nasázel 22 es a zvítězil 6-3 6-4.

"Nějaká ta esa od něj čekám, má asi nejlepší podání ze všech. Na returnu budu muset předvést to nejlepší, abych mu dokázal vrátit na druhou stranu," uvedl Lucemburčan.

Výsledky - Hertogenbosch - muži (tráva, dotace 635.645 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Müller (7-Luc.) - Ferrer (1-Šp.) 4:6, 6:4, 7:6 (7:5)
Karlovič (3-Chorv.) - Mannarino (Fr.) 6:3, 6:4
Querrey (5-USA) - Kozlov (USA) 6:3, 6:0

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Mám takové tušení,že David to letos zapíchne!(bohužel)
Reagovat
a.magerova
Je mladší než Roger a Radek, doufám, že NEEEE !!!
Reagovat
Herbert_Hoover
Jenže na svůj vrchol už dosáhl, ten už nepřekoná nikdy a není to typický šampion ke vší úctě k němu. Sice je na kurtu nezdolný jako skála, dokázal by vyplivnout troje plíce, aby doběhl míček i za stavu 1:5 0:40, ovšem podle mě se svým způsobem uspokojil a když vidí, že to nejde, tak to zapíchne. Tušák, moc objektivních argumentů pro to nemám. :) A taky podle mě zdraví není úplně OK.
Reagovat
a.magerova
Asi tak.... až to přijde, tak to přijde... teď se nebudu stresovat tím co není.... ;-)
Reagovat
turista
Škoda, letos se mu vyloženě nedaří a to má asi 27 titulů ATP,což je pořádná sbírka.
Reagovat
smazaný uživatel
tráva, pokud vím, tam nikdy moc nevynikal.
Reagovat
Herbert_Hoover
Problém je, že on nevyniká (už) ani na antuce :) A ve svých top sezonách hrál dobře i na trávě.
Reagovat
panzer.dragon
dva články hned takhle za sebou, ještě o tom že vypad, je to tady silně pro ferrerovský
Reagovat
a.magerova
Mně to neva.... teda to, že tu má druhý článek, to že vypadl mi va... :-/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist