Ferrer nezaváhal, může pomstít Lopéze

27. 9. 2012, 19:09
Aktuality 3
David Ferrer udělal v Kuala Lumpur první krok za svým šestým titulem v letošní sezoně. Nejvýše nasazený hráč v Malajsii dnes na úvod porazil bez vážnějších problémů Rusa Bogomolova a postoupil do čtvrtfinále. V něm bude jeho soupeřem Nizozemec Sijsling, který dnes vyřadil z turnaje jiného nasazeného Španěla Feliciana Lopéze.
David Ferrer

David Ferrer dnes v Bangkoku nastoupil k prvnímu utkání od úspěšného Davis Cupu, v němž dvěma výhrami pomohl Španělsku do finále. Zatímco největší favorit turnaje musel na úvodní zápas čekat do středy, jeho soupeř Alex Bogomolov už se stihl rozehrát s kvalifikantem Dominikem Inglotem. V duelu s Ferrerem mu to ale nebylo příliš platné, ruský tenista prohrál ve dvou setech.

V posledním utkání dnešního programu v Kuala Lumpur se španělský tenista několik minut dostával do tempa a ze začátku musel odvracet dva brejkboly svého protivníka. Ferrer si servis podržel a vzápětí sám potrápil Bogomolova, který při svém podání kapituloval až za stavu 4-4.

Ve druhém setu už Ferrer na kurtu kraloval. Ztrátu dvou brejků ještě Bogomolov dokázal snížit, na zvrat ale síly nenašel. Naopak za stavu 2-4 přišel o servis znovu a Ferrer čistou hrou zápas ukončil.

Pátého tenistu světa čeká ve čtvrtfinále Nizozemec Igor Sijsling, který po lehkém soupeři v úvodním kole zdolal i Ferrerova daviscupového kolegu Feliciana Lopéze. V utkání, ve kterém diváci neviděli jediný brejk, získal Sijsling první tie-break bez ztráty bodu a další zkrácenou hru vyhrál nad turnajovou pětkou 7-2.

vyřadit nasazeného soupeře se dnes podařilo rovněž Kolumbijce Alejandru Fallovi. Hráč, který před cestou do Kuala Lumpur prohrál pět zápasů v řadě, dnes porazil Alexandra Dolgopolova ve třech setech a podruhé v sezoně se probojoval do čtvrtfinále.

"Jsem opravdu šťastný, je to pro mě krásné vítězství," radoval se z postupu Falla. "Oba jsme hráli dobře, i když to občas bylo jako na houpačce. Porazit hráče z Top 20 je vždycky těžké, dodá mi to sebedůvěru," dodal.

Teprve k prvnímu zápasu na turnaji dnes stejně jako Ferrer a Dolgopolov nastoupil také druhý nasazený Juan Mónaco. Argentinec potvrzoval v souboji s Jimmym Wangem roli favorita hned od samého začátku. Díky rychlému brejku se dostal ihned do vedení, které už v úvodním setu nepustil. Ve druhé sadě si Wang vzal další prolomený servis zpátky a znovu to zopakoval, když měl Mónaco za stavu 5-4 šanci ukončit zápas při svém podání. Na další brejk už ale 151. hráč světa nezareagoval a s turnajem se rozloučil porážkou 4-6 5-7.

Výsledky - Kuala Lumpur (tvrdý povrch, dotace 850.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Ferrer (1-Šp.) - Bogomolov (Rus.) 6:4, 6:2, Mónaco (2-Arg.) - Wang (Tchaj-wan) 6:4, 7:5, Nišikori (3-Jap.) - Ramos (Šp.) 6:7 (5:7), 6:2, 6:1, Falla (Kol.) - Dolgopolov (4-Ukr.) 6:3, 3:6, 6:3, Sijsling (Niz.) - F. Lopéz (5-Šp.) 7:6 (7:0), 7:6 (7:2), Davyděnko (Rus.) - Istomin (Uzb.) 7:5, 6:4.

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
13 stupňů východně: Hot Bird 13A
Supertennis HD - frekvence 11096 MHz, symbolrate 29900, polarizace H, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 2/3, pilot off, parabola 80 cm
Reagovat
smazaný uživatel
Legrační, K u a l a je prý zakázané slovo.
Reagovat
smazaný uživatel
Neskutečný sympatak a muj nejoblíbenější tenista vůbec. Pod Davide !!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist