Ferrer pokračuje v rozlučce. V Buenos Aires začal výhrou nad Jazírím

13. 2. 2019, 09:32
Aktuality 4
ATP BUENOS AIRES - David Ferrer vstoupil vítězně do druhého ze svých pěti rozlučkových turnajů. Na antuce v Buenos Aires trojnásobný španělský šampion odstartoval výhrou nad Tunisanem Malekem Jazírím a zajistil si souboj s krajanem Albertem Ramosem. Naopak vypadl čerstvý šampion z Córdoby Juan Ignacio Londero.
David Ferrer

Kariéra Davida Ferrera se po 20 letech chýlí ke konci. Už během minulé sezony oznámil, že letos se objeví na posledních rozlučkových turnajích ve svých oblíbených destinacích a tento týden je na řadě druhá z nich. 

Měsíc poté, co v Aucklandu vzdal kvůli zranění lýtka zápas druhého kola, vstoupil vítězně i do turnaje v Buenos Aires. Na argentinské antuce, kde v letech 2012 až 2014 slavil tři ze svých celkově 27 titulů na okruhu ATP, porazil 7-6 6-3 osmého nasazeného Tunisana Maleka Jazírího.

První set získal šestatřicetiletý Španěl až po hodině a čtvrt a dramatickém tie-breaku. V něm zvítězil 15-13, když přežil šest setbolů a sám proměnil až svou celkově pátou možnost na ukončení sady. Problém měl i s ukončením zápasu, když za stavu 7-6, 5-2 a 40-0 nevyužil tři mečboly v řadě, v následném gamu při svém servisu už však nezaváhal. 

"Jsem moc rád, že jsem si znovu mohl zahrát na tomto kurtu před skvělými fanoušky. Zápas jsem s užil a věřím, že i v dalším kole budu bojovat o vítězství. Chci tu dojít co nejdál," prohlásil Ferrer, kterého ve druhém kole čeká krajan Albert Ramos. Poslední duel s ním před třemi lety prohrál, nicméně ve vzájemné bilanci vede stále vysoko 6-1



Po Aucklandu a Buenos Aires se
bývalý třetí hráč světa a finalista Roland Garros Ferrer představí ještě v mexickém Acapulcu a na domácích antukách v Barceloně a Madridu, kde definitivně ukončí kariéru.

Juan Sebastian Londero, který v neděli senzačně vyhrál turnaj ATP v Córdobě, na dalším domácím antukovém podniku v Buenos Aires vypadl už v prvním kole. Pětadvacetiletý Argentinec v něm podlehl 3-6 4-6 nasazenému Portugalci Joau Sousovi.

Odplata za čtyři dny starou porážku ze čtvrtfinále v Córdobě se v Buenos Aires povedla Jaume Munarovi, jenž porazil 6-2 2-6 6-1 domácího Federica Delbonise. Ve druhém kole 21letý Španěl vyzve nasazenou dvojku a finalistu z roku 2014 Itala Fabia Fogniniho (h2h 0-1), kterému před necelým měsícem vzdal na Australian Open.

• ATP 250 BUENOS AIRES •
Argentina, antuka, 637.135 dolarů
úterní výsledky (12. 02. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Sousa (5-Portug.) - Londero (Arg.) 6-3 6-4
Mayer (Arg.) - Lajovič (7-Srb.) 6-3 7-6(3)
Ferrer (Šp.) - Džazírí (8-Tun.) 7-6(13) 6-3
Bedene (Slovin.) - Andreozzi (Arg.) 1-6 7-6(5) 6-2
Cuevas (Urug.) - Arevalo (Sal.) 6-2 6-1
Munar (Šp.) - Delbonis (Arg.) 6-2 2-6 6-1
Pella (Arg.) - Cerundolo (Arg.) 3-6 6-4 6-1
Carballés (Šp.) - Daniel (Jap.) 6-1 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Fandina
Je to docela sympatické, takhle říci, příští rok pět turnajů a konec. Proč ne. :-))
Reagovat
SwissMaestro
Herně na to má. Snad vydrží zdravíčko a třeba do zde dotáhne do finále :)
Reagovat
Fransoas
David Ferrer.Tento skvělý španělský antukový hráč se pomalinku blíží k závěru kariéry,atak jsem zvědav kam se až dostane na zbylých turnajích.Pokud by se mu podařilo vyhrát jeden z turnajů,byl by to úžasný závěr jeho kariéry.Přeji mu ať to někde jěště vyjde.
Reagovat
Gracias_Mendoza
Barcelona jedině při neúčasti Nadala a za dobrého losu, Acapulco a Madrid nereálné pomýšlet na nějaký výsledek.

Buenos Aires je z toho 5-lístku(Hopman Cup nepočítám) největší šancí na úspěch. Snad to tam ovládne a zkompletuje sbírku triumfů na číslo 4 z Bs As....jo a škoda ročníků, kdy dal přednost PM z Rotterdamu a neletěl to vyhrát tady.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist