Ferrer první zápas na antuce suverénně zvládl, Almagro se zapotil

22. 2. 2012, 17:01
Aktuality 0
ATP BUENOS AIRES - Téměř jednoznačným úspěchem nasazených hráčů skončilo úvodní kolo turnaje mužů v Buenos Aires. Roli papírového favorita nepotvrdil jen domácí Chela; ostatní si vybojovali postup, včetně prvního hráče turnajového pavouka Davida Ferrera, který v prvním zápase od Australian Open smetl kvalifikanta Molteniho.
David Ferrer

Davida Ferrera sice v Buenos Aires čekal na úvod rozehraný soupeř, pro pátého tenistu světa ale domácí kvalifikant Andres Molteni nebyl žádnou překážkou. Španěl nečelil ani jednomu brejkbolu a Molteniho smetl za 50 minut 6-1 6-0.

"Jsem spokojený, že jsem přešel přes první kolo. Myslím, že (Molteni) byl trochu nervózní," řekl Ferrer na adresu soupeře, kterému nepomohla ani podpora argentinských fanoušků. "Ta podpora domácích hráčů se mi líbí. Je to normální věc," dodal Ferrer.

Domácí publikum nepomohlo ani loňskému finalistovi Juanu Ignaciu Chelovi, který jako jediný z nasazených hráčů nezvládl úvodní kolo. Zkušený Argentinec sice nad Albertem Ramosem vyhrál první set, Španěl ale zápas otočil a zvítězil 4-6 6-3 6-4.

Argentinští tenisté ale dělali svým fanouškům také radost. Už šestou výhru v řadě si připsal vítěz turnaje z roku 2007 Juan Mónaco. Sedmadvacetiletý Jihoameričan, který už letos triumfoval na antuce v chilském Santiagu a své zemi pomohl k postupu do čtvrtfinále Davisova poháru, vedl nad čerstvým finalistou ze Sao Paula Filippem Volandrim 6-1 a 3-1 ve chvíli, kdy Ital utkání vzdal.

O postup do čtvrtfinále si zahraje se svým kolegou z reprezentace Davidem Nalbandianem. Zkušený Argentinec neměl problémy s Američanem Waynem Odesnikem, kterého porazil hladce 6-2 6-3.

"Hrát před domácím publikem je vždy speciální," pochvaloval si Nalbandian. "Dnes to na kurtu trochu foukalo a na letu míčku to bylo znát," dodal.

Nicolás Almagro v neděli obhájil titul na Brasil Open a úspěšně vykročil i za obhajobou loňského vítězství na antuce v Buenos Aires. Ve svém úvodním zápase to ale neměl vůbec jednoduché, Itala Potita Staraceho zdolal až po setech 4-6 6-3 7-6.

Role favoritů splnili i nasazení Fernando Verdasco a Gilles Simon.

- ATP 250 BUENOS AIRES -
(Argentina, antuka, 484.100 dolarů)
úterní výsledky (21. 02. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Ferrer (1-Šp.) - Molteni (Arg.) 6-1 6-0
Almagro (2-Šp.) - Starace (It.) 4-6 6-3 7-6(4)
Simon (3-Fr.) - Machado (Portug.) 6-3 7-5
Mónaco (5-Arg.) - Volandri (It.) 6-1 3-1 skreč V.
Verdasco (7-Šp.) - Prodon (Fr.) 6-4 6-1
Ramos (Šp.) - Chela (8-Arg.) 4-6 6-3 6-4
Nalbandian (Arg.) - Odesnik (USA) 6-2 6-3
Paire (Fr.) - Martí (Šp.) 2-6 7-6(0) 6-2
Andrejev (Rus.) - Kavčič (Slovin.) 6-2 6-2
Delbonis (Arg.) - Gil (Portug.) 6-2 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist