Ferrer v Acapulku vzdal, Murray měl namále

28. 2. 2014, 07:25
Aktuality 55
ATP ACAPULCO - David Ferrer si v Acapulku páté finále v řadě nezahraje. Nejvýše nasazený Španěl nedohrál dobře rozehrané čtvrtfinálové utkání kvůli zranění a možná nestihne Masters v Indian Wells. Namále měl i Brit Andy Murray, kterého dlouho přehrával Francouz Gilles SImon.
David Ferrer (© Abierto Mexicano)

David Ferrer v Acapulku čtyři roky po sobě nechyběl ve finále. V sezonách 2010 až 2012 si z Mexika odvezl trofeje, loni v boji o titul nestačil až na Rafaela Nadal. Letos se však podnik kategorie ATP World Tour 500 poprvé nekonal na antuce a přesun na tvrdý povrch jednatřicetiletému Španělovi štěstí nepřinesl.

Ve čtvrtfinále měl sice dobře rozehrané utkání s Kevinem Andersonem, jenže za stavu 6-2 a 2-4 se zranil, bolestí klekl na zem a vyžádal si medical timeout. Během ošetření schovával obličej do dlaní a jeho výraz nevěštil nic dobrého. To se za pár okamžiků také potvrdilo, Ferrer kvůli zranění přitahovače v utkání dál nepokračoval.

Španělský tenista vinou porážky může ve světovém žebříčku teoreticky klesnout ze čtvrtého na šesté místo. Šanci se před něj dostat mají Andy Murray i Tomáš Berdych, oba by však museli tento týden získat tituly. Ferrer by navíc mohl příjit o březnové turnaje Masters 1000 ve Spojených státech; v Indian Wells nic neobhajuje, v Miami však loni došel až do finále.

Anderson se v semifinále utká s Alexandrem Dolgopolovem. Pro oba to bude boj o druhé finále během dvou týdnů. Jihoafričan minulý týden prohrál v zápase o titul v Delray Beach s Čiličem, Ukrajinec na antuce v Riu de Janeiru nestačil na Nadala.

Dolgopolov v Acapulku potvrzuje návrat formy i přesto, že se musel rychle přizpůsobit změně povrchu. Ve čtvrtfinále si poradil s Ivem Karlovičem, proti kterému se neobvykle často dostával k šancím na returnu. Ze sedmi brejkbolů, kterém měl postupně ve čtyřech gamech, sice využil jen jeden, sám ale o servis nepřišel a zvítězil 6-4 7-6.

Semifinále bylo málem i bez nasazené dvojky Andyho Murrayho. Britský tenista se po podzimní operaci zad zatím nevrátil zpět do formy a čtvrtfinálové utkání v Acapulku, kde hraje poprvé v kariéře, proti Gillesu Simonovi to jen potvrdilo.

Murray začal i třetí zápas na turnaji ztraceným servisem, o který přišel v prvním setu hned třikrát. Hrozivou bilanci na podání měl i nadále, z prvních osmi gamů si ho udržel jen dvakrát, a tak za stavu 1-6 a 3-5 podával jeho soupeř na vítězství. Simon mohl ve vzájemné bilanci ukončit sérii jedenácti porážek v řadě, situaci ale neustál a šestadvacetiletý Brit zápas otočil.

Svěřenec Ivana Lendla tak postoupil do svého prvního semifinále od loňského triumfu ve Wimbledonu.

O postup do finále si olympijský šampion Murray zahraje s Grigorem Dimitrovem, s nímž ve třech zápasech neztratil ani set. Bulhar Dimitrov v posledním čtvrtfinále udolal po dvou hodinách a 42 minutách Ernestse Gulbise, kterému tak oplatil porážku z nedávného souboje v Rotterdamu.

- ATP 500 ACAPULCO -
(Mexiko, tv. povrch, 1.454.365 dolarů)
čtvrteční výsledky (27. 02. 2014)
Dvouhra - čtvrtfinále:
Anderson (5-JAR) - Ferrer (1-Šp.) 2-6 4-2 skreč F.
Murray (2-Brit.) - Simon (6-Fr.) 1-6 7-6(4) 6-2
Dimitrov (4-Bul.) - Gulbis (7-Lot.) 4-6 7-6(2) 7-5
Dolgopolov (Ukr.) - Karlovič (Chorv.) 6-4 7-6(4)
Semifinálové dvojice: Anderson - Dolgopolov, Dimitrov - Murray.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

55
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
OMG, celý set takhle dominantní na servisu a pak tak podělat tiebreak. Začal v něm hrát moc pozdě. Masirovat bh celý zápas holt nestačí. Hlavně se vyvarovat chyb.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, vracíme se někdy do roku 2010, tohle není mód Murray 2012+. Neskutečné, jak s ním ten ztracený set zamaval. Není teď schopný udržet se ve výměně, najednou neví, co hrát a pouští se do toho, čemu se vyhýbal 2 sety, tedy výměnám z forhendu.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky koukam... teda.
Hlavne ten prvni gem tretiho setu. Todle ho muze dost mrzet. Ono vypada, ze Grigor uz neni ten stary mrhac minulych let...a ten brejk si uhaji...
... rozpinkavat se s Grigorem az na 30 vymen...dost odvazny napad, tedy pokud to byl napad.... a je to tak jak pises, ze trosku nevi, co hrat;)))
Reagovat
smazaný uživatel
situace za stavu 15:40 / 2:3
Podle mne jedina cesta, jak to muze jeste Andy zvratit...
...musi se tlacit vic na tu sit...od zadni to s nim neudela...
Ted na servisu to potvrzuje 2 winnery diky tomu, ze sel hloubeji do kurtu...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, jenze ted Grigor odpovedel dost agresivni hrou...3:5
...a co dokaze obcas vratit a jakym zpusobem beham celeho zapsu...
No ted uz jsem jen zvedavy na Grigora, jak zvladne dopodavat zapas...
Reagovat
smazaný uživatel
OMG, tak ten brejkbol ho bude stát zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Yes! Tak to nezvládl!
Reagovat
smazaný uživatel
a to mel Grigor fakt jeste stesti, ze nevysel kudrnacovi ten paradni lob...a ze to podelal, kdyz si ho prispendlil na sit...;)
Reagovat
smazaný uživatel
...ale co tam vyvadi ted...
...no v kazdem pripade koncovka jak od Alfreda Hitchcocka....;)
Reagovat
smazaný uživatel
U nekterych zapasu mne vylozene stve, ze se rozhoduje v TB...
Takovym zapasum by slusela koncovka klasickych gemu...
Reagovat
smazaný uživatel
Boze... takhle to v TB pokazit na BH...
Reagovat
smazaný uživatel
Ču.ák, nic slušnějšího fakt dneska nemám pro Andyho. Totálně nezvládnutý zápas. Pochopil bych, kdyby prohrál 4:6, ale v situaci, kdy má být on na koni, kdy on vzal soupeři vítr z plachet, kdy on byl ten zkušenější, naprosto odpadl a v tiebreaku udělal 5 chyb z pozic, kdy nebyl pod tlakem. Bravo!!! Zhnij si klidně na 6. místě nebo kde, stejně si víc nezaslouží za to, co ted předvádí. Už se nemůžu dočkat té ostudy v IW a Miami a toho, jak kór na antuce bude hrát s nejlepšími už o kolo dřív, pokud se tam dohrabe vůbec.
Reagovat
smazaný uživatel
Působil jako totální troska dneska, jak psychicky, tak fyzicky, hrozné. Začínám fakt pochybovat, jestli se vůbec v brzké době dostane do top formy.
Reagovat
Nola
Andy a Nole si po dnešku môžu podať ruky, trápnejšie výkony som už dávno nevidela, kam obaja smerujú nechápem, frustrácia je obojstranná...
Reagovat
smazaný uživatel
No uprimne s touhle "nevyvazenou hrou" na IW asi dost spatny (((nic proti)))...prislo mne, ze si vzpomnel, ze je Andy az byl pod tlakem za stavu 3:5...
....ale takhle vzit TB "sturmem" do autu, to jsem opravdu necekal...

...jinak tezko rict s jinymi turnaji.... ja mam pocit, ze on ty 500ky tak nejak upinkava celkove...obcas se hecne na Masters...
...na antuce se nehecne, i kdyby z nebe tragace padaly...

Ja na to koukal, bez nejakeho konkretniho tlaceni...
...Grigor se opravdu zlepsil, uz to neni jen nejaka takova hracicka...ale pochopitelne, ten zaver, to teda...bylo vic o kudrnacovi...nejak jsem to vubec nepochopil...proste uplne nejaky BH blackout...

No...
...ja si asi pockam na tu travicku;) a tam to bude cool;) v tomhle tomu hraci i verim...Jen aby do te doby vydrzel vubec v te sestce...teda...;D))))

---

Jinak beru, ze tenhle zapas bylo takove predcasne finale...
Reagovat
smazaný uživatel
Taky už dost silně pochybuju, jestli se vůbec ještě vrátí na starou úroveň. Už na AO to byla bída, ale to bych ještě pochopil, kvůli nerozehranosti. Ale Rotterdam a Acapulco byla jedna velká tragédie. Navíc mi ve 3. setu přišel, že už ho to ani nezajímá, což je ještě víc frustrující. Od IW a Miami vůbec nic nečekám, jestli udělá QF, tak to bude velký úspěch. Zaplaťpánbůh, že stihnul loni vyhrát ten Wimbledon, letos by to zvládnul dost těžko. S touhle výkonností a přístupem..
Reagovat
smazaný uživatel
Vis co, mne prislo, ze fyzicky byl i celkem ok...to by si asi ani netroufl na nektere dlouhe vymeny....krom toho mu Grigor vracel nektere mice opravdu neskutecne tzv. od zeme...(((ale tak az nacteneho skota nemam)))

Spis mne prislo, ze obcas nevedel, co jako vubec chce...a ten zaver... opravdu tezky BH blackout...
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas kluci s oběma, fakt momentálně nevím, co si myslet ani.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na AO, to podle mne az takova bida nebyla, vzhledem k tomu, ze po zraneni neni lehke se vracet...to zvladl dobre...a mne teda fakt prekvapil...

A jestli jde o tyhle poutaky (((ktere jsou sice obcas zajimave, ok))) ale ja si nikdy nevsiml, zeby na nich Andy nejak exceloval...jedine, co mu za posledni 2 roky sedelo, je snad Australie Brisbane...nebo se mylim?

zbytek teda...sorry (((nepocitam Masters, Miami))) dost bida...
...takze se nabizi otazka, jak to myslis s tou jeho top formou...?

Dobre si bude pockat na Miami.... IW mu take moc nejde za posledni 2 roky... minuly rok si s nim Juan pekne pohral a poslal ho dom ve QF...a ani si moc Andy netukl...prvni urval jen proto, ze Juan se rozkoukaval...(((ale tady jsem asi zaujaty...Juana tlacim)))

No a snad nechcete abych Vam s Tomem pripominal jeho excelentni vykon v roce 2012 na IW...s Garciou-Lopezem v prvnim kole;D))))

Ale jinak souhlas, dnes vas kun v TB to pekne pohnojil...a celkove mne prislo, ze se obcas rozhoduje, jako co vubec hrat...ale fakt mne prijde, ze to je u neho pomalu klasika na tedle turnajich...a je asi predcasne psat, jestli se vrati do nejake top formy...

Prijde trava a to bude jiny level...tam se to podle mne rozlouskne...a ja doufam, ze pozitivne, bo by mne slahlo, kdyby vyhral na trave Nole, nebo Rafa... to bych po tech nadejnych zmenach v tenise na tomhle povrchu, fakt dost nerozchodil...
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže tráva, to máš dva turnaje a co pak?
Reagovat
smazaný uživatel
Jiste... o to se takovy hrac asi nemuze opirat...
asi vas chapu, ze je potreba hrat i na jinych turnajich lepe...a ne takhle "riskovat"...

Za posledni dva roky 3 vyhry na Masters, Cinci, Nole vzdal...Sanghaj...koho tendle Masters zajima...uprimne...mne ne...a Miami...vyhra ve finale s Davidem...s jinych turnaju tam vidim jen Brisbane. Tohle neni uplne nej vizitka... chapu... ale tohle je jeho vykon v tzv. top forme... reagoval jsem na tu top formu...

Jestli jde o to, co dal...uf... nevim, co si o tom myslet...asi tak...mam dost problemu s temi svymi oblibenymi...takze plne ruce prace...

Jedine asi pockat na IW a Miami...a potom, jak bude reagovat na cihlu...

...no rozhodne by to chtelo vic pridat na jinych turnajich, to teda;)))

Ale zatim s tou top formou fakt nejak nesouhlasim... na to je jeste trochu brzo...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, dobře AO bylo v rámci možností docela povedené, to sem přepísknul.
A je pravda, že na menších turnajích nikdy moc nezářil. Ale to byla trochu jiná situace. Aktuálně se v žebříčku propadá a myslel jsem, že zkusí nahnat co nejvíc bodů, aby si vydobyl co nejlepší postavení v žebříčku a v ideálním případě se brzo vrátí do čtyřky. Teď si prostě nemůže dovolit tyhle turnaje vypouštět. Teď obhajuje titul v Miami a v IW, jak si sám řekl, se mu nedaří. O antuce se asi nemá ani smysl bavit. Takže posun v žebříčku je v nedohlednu.
A herně je to prostě bída. Zdá se mi, že po operaci se dost zhoršil na servisu i na returnu, nezvládá klíčové momenty, dneska vůbec nešly prohozy, několikrát to v dobré pozici na prohoz nahrál Dimitrovovi přímo na raketu. A promiň, ale neuklidňuje mě to, že je to jen 500 a že na větších turnajích to bude lepší.
Doufám, že se pletu, ale prostě mám pocit, že svůj vrchol už dosáhl a teď jede z kopce. A zatím nepředvedl nic, čím by mi to vymluvil.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasim s temi prohozy, ty byly obcas fakt jak z hororu...to jsem myslel obcas, ze se divam na trening, kdy to nahazujes sparingovi...
Souhlasim i se servisem...ale vime jak to byva...po zraneni to muze chvili trvat, nez se to zabehne...i pul roku...

Jestli jde o returny, to nesouhlasim, az tak zas spatne nebyly...nepocitam ten TB celkovy blackout...nejen na BH...ale ten BH mne teda asi vystrasil, snad nejvice.

IW, Miami tezke obhajoby... ale letos v DC na antuce se i dokazal hecnout... letos na antuce nema co obhajovat... tam doufam vystreli zpatky...
...a jestli ne, tak to teprve zacne horor. To mozna jo.
---
Ovsem v mem pripade, asi ne az tak kvuli zebriku, ale kvuli vykonu na trave...
...ja bych to fakt nerozchodil... jsem opravdu fajnsmekr na styl vs. povrch...
...takze mne chlapi nestraste...vy ho mate lip nactenyho...a to mne dost desi, ze mate pocit, ze jede z kopce...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ten return jsem nemyslel jen dnešek, ale celkově. Třeba v Rotterdamu s Čiličem se za spoustou servisů jen ohlédnul, což u něj nebývalo zvykem.
Jo, hlavně kvůli trávě mi jde o ten žebříček. Byl bych totiž dost nerad, aby vypadnul z osmičky a ve Wimbledonu hrál třeba proti Rafovi nebo Novakovi už ve 4.kole. Ale z osmičky snad nevypadne, tam je náskok celkem velkej.
To s tou antukovu si ale říkám každej rok, že nemá moc co obhajovat a půjde nahoru a on tam v posledních letech pravidelně ještě "vylepšuje" svoje loňské výsledky.
Uvidíme no. Asi si fakt počkám ještě na to Miami, než ho úplně odepíšu. :-)
A ještě bych ti chtěl poděkovat, že si obětoval pár minut svého života a zareagoval na můj příspěvek, protože to se mi poslední dobou fakt moc často nestává.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ja hlavne doufam, ze letos to na antuce nebude jeste horsi nez minuly rok.... to snad ani uz nejde... to by fakt bylo spatne...

Je to paradoxni a velmi zajimava situace, ale letos ho muze vytahnout prave antuka zpatky nahoru v zebriku,...

Pokud chce zpatky, tak bude muset na antuce zatnout zuby a fakt maknout...a tady se hlavne uvidi...jak na tom je (((i celkove jako hrac)))...no a take se prave rozhodne to, o cem pises...jak bude nasazovany dale...v turnajich...
Reagovat
smazaný uživatel
Poprvé vidím od začátku Andyho a hned začne brejkem a první udrženým servisem. No podívejme, jak málo mu stačí :-))))
Reagovat
VlS
na přenos a vidím, že tam do publika zabloudil nějakej viking s norskou vlajkou asi po cestě z biatlonu v Soči:-)
Přemejšlím, jestli vůbec nějakej Nor někdy někde hrál, fakt nepamatuji.
Reagovat
tommr
průběžnej stav žebříčku ATP k dnešnímu dni po odehraných čtvrtfinále v Acapulcu a Dubaji. Nejsou v něm ještě započítaný výsledky čtvrtfinále z turnaje v Sao Paulu, ale ty už nepřinesou žádný podstatný změny.
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Tomáše Berdycha.
Hvězdička znamená, že hráč se dostal v Acapulcu nebo v Dubaji do semifinále a může ještě získat další body:

1. Nadal 14085 (+9315)
2. Djokovic 10260 (+5490) *
3. Wawrinka 5560 (+790)
4. Ferrer 5160 (+390)
5. Murray 4880 (+110) *
6. Del Potro 4870 (+100)
----------------------------------
7. Berdych 4770 *
----------------------------------
8. Federer 4305 (-465) *
9. Gasquet 2950 (-1820)
10. Tsonga 2785 (-1985)
11. Raonic 2485 (-2285)
12. Haas 2435 (-2335) *
13. Isner 2320 (-2450)
14. Fognini 2230 (-2540)
15. Youzhny 2145 (-2625)
16. Robredo 2005 (-2765)
17. Almagro 1840 (-2930)
18. Anderson 1820 (-2950) *
19. Dimitrov 1810 (-2960) *
20. Janowicz 1750 (-3020)
...

Tomáš Berdych, kterej obhajuje v Dubaji lonský finále klesnul v průběžným žebříčku na sedmý místo. Pokud ale postoupí do finále posune se před Del Potra zpátky na šestý místo. K tomu aby se dostal i před Murrayho na pátý místo musí uhrát v Dubaji lepší výsledek než uhraje Murray v Acapulcu ...

Murray se může v případě zisku titulu v Acapulcu posunout na čtvrtý místo před Ferrera ...

Za zmínku stojí ještě vypadnutí Gulbise z první dvacítky. Moc dlouho se tam teda neohřál. V první dvacítce ho nahradil jeho přemožitel z Acapulca Dimitrov ...
Reagovat
smazaný uživatel
Gulbísek zpátky na zem :D
Reagovat
smazaný uživatel
Mýlím se, když řeknu, že Tomáš má teď velmi dobrou pozici? Ferrer nemá tak dobrou formu, takže bude asi klesat, i když se blíží atuka... přeci jen ten věk člověk neovlivní... Murray taky teda nic moc, ale uvidíme, s čím přijde a Del Potro je zraněný, takže bůh ví, jak to s ním bude... Myslím si, že TOP 4 není nereálné :)
Reagovat
George_Renel
také určitě stojí body nahrané letos. Tam je Tomáš docela s přehledem třetí v žebříčku.
Reagovat
Fandina
super. Postupnými kroky se dostává vpřed. Tak držím palce. Gríšo ... go go go!
Reagovat
Fandina
Přeji 3 místo během roku. Držím palce. Berďo pojď pojď pojď!
Reagovat
gigin
Jo no. Prohrál jeden zápas s Dimitrovem, a to mohlo dopadnout všelijak. Hlavně, že zpátky na zem. Bože... Ale tak když ti to dělá radost...
Reagovat
nitrotaj
Po Wimbledonu, na to si klidně vsadim.
Reagovat
tommr
jj máš pravdu - Tomáš má docela dobrou výchozí pozici na to, aby zaútočil na místo v top-4. V IW a v Miami sice obhajuje poměrně dost bodů, ale jeho největší konkurenti tj. Ferrer, Murray a Del Potro obhajujou ještě víc a Tomáš by se proto před ně moh dostat. Musí ovšem pokračovat v dobrejch výkonech ze začátku roku i nadále ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Každá prohra spratka zbohatlíků je pro mně jako balzam na duši :))
Reagovat
Fandina
Jsem šťastná. Vyhrálllllllllllllllllll!!! Gratulace veliká a jen tak dál Grigore go go go!!!

Doufám, že Andyho nebude bez šancí a držím palce.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě jsem neviděl živě ani jeden zápas Andyho bohužel, ale extra dobře to teda nevypadá. Každopádně to snad vyjde, titul by zaručil návrat do první čtyřky, což by bylo před americkými betony super i vzhledem k nasazení.
Reagovat
Sonja
Jj, koukejte vylízt nahoru, kdo vás má snášet už ve čtvrtfinále:-(:-DD
Reagovat
VlS
Myslím, že výsledky turnajů z tohoto týdne už na nasazení v IW mít vliv nebudou, spíš případná absence zraněných hráčů.
Reagovat
VlS
Ani titul Andyho teď do čtyřky nevrátí, na Davida by mu i tak chybělo asi 100 bodů. V IW obhajuje jen 180 bodů, ale masakr bude 1000 bodů v MIA
Reagovat
VlS
teď si od trojky do osmičky moc nevybereš
Reagovat
smazaný uživatel
http://live-tennis.eu/

Vím, že tu jsou i chyby, ale podle tohohle by v případě titulu měl jít před Davida.
Reagovat
Fandina
V článku se píše, že Andy i Tomáš, když získají ted tituly, tak mohou odsunout Davida ze čtvrtého místa.
Reagovat
VlS
Pardon, neodečetl jsem Davidovo loňské finále, stačilo, Tomášovi by ty titul nestačil, ale bylo by to těsně.
Reagovat
VlS
David ma 5160, Andy v případě titulu 5205 a Tom v případě titulu 5090
Reagovat
Sonja
VlS- trojku a čtyřku můžem chytnout až v semifinále, takže tam by bylo v pořádku, aby to byli hráči, kteří Noleho dokážou pěkně trápit- Můra a Stan:-D Čtvrtfinalisti David, Tomáš, Delpo, Federer taky nejsou žádnej med, ale pořád bych raději vybrala je:-))
Reagovat
smazaný uživatel
a kde je Tommrrrr, když ho člověk potřebuje, že?
Reagovat
VlS
Asi to vidíme podobně. Nicméně to vypadá, že David ani Delpo na IW nebudou, pokud se nasazuje podle rankingu před Dubajem a Accapulcem, tak by v tom případě jako 4 měl být nasazený Tom. Pokud budou schopní kluci hrát, tak Pořadí bylo David, Delpo, Tom, Můra
Reagovat
Sonja
Come on.
Reagovat
Sonja
...až do konce (aby to nevypadalo, že mám něco proti Grigorovi:-D)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))))
Reagovat
J.M.
Acapulco je opravdu zničující. Železnému muži Ferrerovi nevydrželo tělo, v únavném zápase Murrayho se Simonem to vypadalo, že snad skrečují oba, Gulbis byl v posledním tažení, což jsem tak nějak čekal po tom, co odehrál ten šílený předchozí zápas (a všechny ty turnaje předtím), jenom Dimitrov paradoxně i po dvou a tři čtvrtě hodinách vypadal celkem svěží (asi opravdu začal makat). No snad to na něj nedolehne zítra.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist