Ferrer v Shenzhenu dohrál, nestačil na Troického

25. 9. 2014, 15:51
Aktuality 2
Viktor Troicki si v Shenzhenu připsal nejcennější vítězství od svého návratu po vypršení trestu za porušení dopingových pravidel. Na srbském tenistovi si dnes vylámal nejvýše nasazený David Ferrer, který se s turnajem loučí po porážce 3-6 4-6. Dál jde naopak Andy Murray, jenž ve dvou setech vyřadil Inda Devvarmana.
David Ferrer

David Ferrer narazil ve svém prvním utkání od US Open na soupeře, kterého ve všech dosavadních vzájemných duelech pokaždé porazil, ale příznivá bilance mu v dnešním souboji s Viktorem Troickým nebyla nic platná. Srbský kvalifikant, jemuž v současnosti patří ve světovém žebříčku až 174. místo, od začátku držel s favoritem krok a díky brejku v šesté hře se dostal do vedení 4-2.

Svůj náskok si už Troicki v úvodním setu bez problémů udržel, a hned v úvodu druhé sady udeřil znovu. I díky 13 esům si pak hlídal vlastní podání až do konce zápasu; Ferrer v jeho závěru sice ještě odvrátil dva mečboly a vypracoval si svůj druhý brejkbol v utkání, ten ale Srb odvrátila krátce nato rozhodl o svém vítězství.

Zatímco Ferrer promarnil šanci přiblížit se účasti na Turnaji mistrů v Londýně, Troicki bude po téměř třech letech usilovat o svou první semifinálovou účast. Jeho příštím soupeřem je turnajová šestka Santiago Giraldo z Kolumbie.

"Nechci ještě skončit, myslím, že hraju dobře," řekl po utkání bývalý dvanáctý hráč světa. "Půjdu od zápasu k zápasu a budu se snažit si to co nejvíc užít," dodal.

Nečekaně rychlé vyřazení Ferrera mohlo být varováním pro Andyho Murrayho, který dnešní program v Shenzhenu uzavřel. Druhý nasazený hráč ale podobné překvapení nepřipustil. V úvodním setu duelu se Somdevem Devvarmanem podával suverénně a díky dvěma brejkům v řadě sadu vyhrál 6-3. Ve druhé sadě sice svůj rychlý náskok ztratil, ale dlouho ho to mrzet nemuselo: za stavu 3-2 sebral Indovi podání znovu a zápas už dotáhl do vítězného konce.

Výsledky - Shenzhen (tvrdý povrch, dotace 655.955 dolarů):
Dvouhra - osmifinále:
Troicki (Srb.) - Ferrer (1-Šp.) 6:3, 6:4
Murray (2-Brit.) - Devvarman (Indie) 6:3, 6:3
Giraldo (6-Kol.) - Kokkinakis (Austr.) 6:4, 6:3
Lacko (SR) - Berankis (Lit.) 6:4, 7:6 (7:1)
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
co mi to ten David vyvadi? :-( No, je to alespon ted uz pro me celkem bezbolestne - Risa to sice bude mit hodne tezke, ale jednoduse musi.. :-)
Reagovat
Davor1
Ak zajtra postúpi Andy s Gasquetom do semi, o čom nepochybujem, tak to bude tak predčasné finále, aké som už dávno nevidel ;) Horná polovica pavúka je úplne vyčistená, jeden z nich dvoch to musí vyhrať ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist