Ferrerova rozlučka s Buenos Aires: Ve druhém kole nevyužil mečboly proti Ramosovi

15. 2. 2019, 08:36
Aktuality 6
ATP BUENOS AIRES - David Ferrer skončil i na druhém rozlučkovém turnaji ve druhém kole. Antuce v Buenos Aires dal trojnásobný šampion sbohem porážkou s krajanem Albertem Ramosem, i když měl set a brejk k dobru a dvakrát byl míček od vítězství. Úspěšně do turnaje vstoupil uzdravený Dominic Thiem, který v argentinské metorpoli neprohrál ani svůj celkově 10. zápas.
David Ferrer (© Argentina Open)

Kariéra Davida Ferrera se po 20 letech chýlí ke konci. Už během minulé sezony oznámil, že se letos objeví na pěti posledních rozlučkových turnajích ve svých oblíbených destinacích a tento týden absolvoval druhý z nich.

Stejně jako před měsícem v Aucklandu skončil ve druhém kole. Zatímco na Novém Zélandu vzdal po dvou gamech kvůli zranění lýtka, na antuce v argentinském Buenos Aires ztratil dobře rozehraný zápas proti krajanu Albertu Ramosovi

Šestatřicetiletý Ferrer sice v úvodu zápasu prohrával 1-3, ale pak získal 9 z 10 gamů a rázem vedl 6-3 a 4-1. Jenže náskok neudržel, v tie-breaku druhé sady po odvrácení tří setbolů v řadě nevyužil dva mečboly a nakonec po dvou a půl hodinách boje prohrál 6-3 6-7 3-6. V osmém vzájemném duelu prohrál teprve podruhé.

"Odehrál jsem tady dnes svůj poslední zápas a jsem trochu zklamaný, jak to dopadlo. Byl jsem blízko vítězství, ale na druhou stranu jsem se rozloučil skvělým a dlouhým zápasem. Vždycky jsem se sem rád vracel a nikdy nezapomenu, čeho jsem tady dosáhl," řekl vítěz Argentina Open z let 2012 až 2014.



Bývalý třetí hráč světa a finalista Roland Garros Ferrer se představí ještě za dva týdny v mexickém Acapulcu a na domácích antukách v Barceloně a Madridu, kde začátkem května definitivně ukončí kariéru.

Ramos se ve čtvrtfinále utká s domácí nasazenou čtyřkou Diegem Schwartzmanem (h2h 0-2), který zdolal ve třech setech Slovince Aljaže Bedeneho.

Roli favorita ve svém úvodním vystoupení potvrdil nejvýše nasazený Dominic Thiem, který předchozí dva starty v Buenos Aires v letech 2016 a 2018 proměnil v titul. Rakouský tenista, který v úvodu sezony laboroval s nemocí a na Australian Open už ve druhém kole vzdal kvůli vyčerpání, v prvním zápase po čtyřech týdnech porazil 6-4 6-4 Němce Maxmiliana Marterera.

O postup do semifinále si Thiem zahraje s uruguayským antukářem Pablem Cuevasem, s nímž má vyrovnanou bilanci 2-2.

• ATP 250 BUENOS AIRES •
Argentina, antuka, 637.135 dolarů
čtvrteční výsledky (14. 02. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Thiem (1-Rak.) - Marterer (Něm.) 6-4 6-4
Schwartzman (4-Arg.) - Bedene (Slovin.) 6-4 2-6 6-2
Cuevas (Urug.) - J. Sousa (5-Portug.) 6-4 7-5
Ramos - Ferrer (oba Šp.) 3-6 7-6(9) 6-3
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Cecchinato/Lajovič (It./Srb.) - Jebavý/Molteni (4-ČR/Arg.) 6-3 5-7 10-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Fandina
Dvakrát Roger v jeden den v týdnu i Týdnu :-)).

https://www.tyden.cz/rubriky/sport/tenis/federer-byt-opet-svetova-jednicka-temer-nemozne_513682.html

https://www.tyden.cz/rubriky/sport/zimni-sporty/sjezdove-lyzovani/federer-poslal-vonnove-dojemny-vzkaz-miluji-te-reagovala_513637.html
Reagovat
SwissMaestro
Škoda. Titul už ted asi nezíská.

Madrid bude zajímavý. Pokud jej bude hrát i Federer tak by je los mohl svést hned v prvním kole. Ferrer Federera nikdy neporazil. Bylo by pěknou rozloučkou kdyby se mu to povedlo na psledním turnaji kariéry :D
Reagovat
a.magerova
Hele... přej JIM finále a né 1. kolo... a pak třeba i jo.. nebo nééé.. nebo jooo... já fakt nevím... ;-)
Reagovat
SwissMaestro
Jako jóóó...finále by bylo lepší :) Normálně bych na RF nebyl tak zlý, ale pro "charitativní" účel bych tu jednu prohru přežil :D Mám rád velké příběhy :)) RF by pak mohl vyhrát celé RG se skalpem Nadala. I když to spíše vyhraju milióny ve sportce :D
Reagovat
smazaný uživatel
No to áno veru.

To skor padne Eifelovka, nez ze Federer čosi uhrá s Nadalom v Paríži :)
Reagovat
Patik
Roger sa bude šetriť počas French Open takže je to možné..Wimbledon mu je rozhodne prednejší a hladí samozrejme aj na zbytok sezóny..Nadal ten tam bude naopak lietať ako drak a nechá tam celý svoj život.. po French Open odpadne a keď nebude marodiť bude len do počtu..stará známa pesnička.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist