Ferrrer je v Acapulku popáté ve finále, o čtvrtý titul se utká s Nišikorim

28. 2. 2015, 14:59
Aktuality 9
ATP ACAPULKO - David Ferrer postoupil na turnaji v Acapulku už popáté do finále. Vítěz z let 2010-2012 dnes v semifinále otočil utkání s Američanem Harrisonem, kterému nakonec nadělil dva kanáry. O svůj čtvrtý titul si Španěl v Mexiku zahraje s turnajovou jedničkou Keiem Nišikorim, jenž zdolal Kevina Andersona.
David Ferrer

David Ferrer vstoupil do letošní sezony ziskem titulu na turnaji v Dauhá, kde ve finále přehrál Tomáše Berdycha. Dobrá forma se ale Španěla drží i nadále - minulý týden triumfoval na antukovém turnaji v brazilském Riu de Janeiro a tento týden předvádí výborné výkony i na turnaji v Acapulku.

Na mexický turnaj má aktuálně devátý hráč světa dobré vzpomínky, v letech 2010-2012 tu vyhrál a v roce 2013 došel do finále. I letos se Ferrerovi v Mexiku daří - první dvě kola zvládnul bez ztráty setu, ve čtvrtfinále sice s Australanem Tomicem jeden set prohrál, ani to ho ale nezastavilo a postoupil tak mezi kvarteto nejlepších.

V semifinále si dnes druhý nasazený Španěl poradil s kvalifikantem Ryanem Harrisonem, který si v osmifinále vyšlápl na Bulhara Dimitrova a ve čtvrtfinále pak vyřadil i Chorvata Karloviče. I utkání s Ferrerem rozehrál mladý Američan dobře a první set vyhrál 6-4, v dalších dvou sadách už ale na španělského favorita nestačil. Ferrer ve druhém a třetím setu vyhrál dvanáct gamů v řadě a zápas tak dovedl do vítězného konce 4-6 6-0 6-0.

O čtvrtý titul si Španěl v Acapulku zahraje s turnajovou jedničkou Keiem Nišikorim, jenž v semifinále zdolal 6-2 3-6 6-3 Kevina Andersona. Japonec před dvěma týdny triumfoval na halovém podniku v Memphisu a s Ferrerem tak bude bojovat o zisk druhého titulu v letošní sezoně.

Nišikori, kterému nyní patří v žebříčku ATP 5. příčka, vede ve vzájemné bilanci s Ferrerem 7-3, se Španělem neprohrál už pět zápasu v řadě. "Poslední zápasy s Nišikorim se mi úplně nepovedly," přiznal Ferrer.

"Doufám ale, že zítra budu mít šanci to změnit. Každý zápas začíná od nuly a z toho budu vycházet. Pokusím se ukázat svůj nejlepší tenis. Pokud ho chci porazit, tak to prostě jinak nejde. Musím být silný fyzicky i psychicky. Kei je členem Top 10 a v poslední době hraje opravdu skvělý tenis."

"Dnes jsem hrál dobře. Řekl bych, že jsem lépe podával a ve třetím setu jsem byl lepší i na returnu. Byl to těžký zápas, ale jsem moc rád, že jsem postoupil do finále," radoval se na tiskové konferenci nejvýše nasazený Japonec. "Nebude to lehký zápas, ale na finále už se moc těším," dodal.

Výsledky - Acapulco - muži (tvrdý povrch):
Dvouhra - semifinále:
Nišikori (1-Jap.) - Anderson (4-JAR) 6:2 3:6 6:3
Ferrer (2-Šp.) - Harrison (USA) 4:6 6:0 6:0

 

Komentáře

9
Přidat komentář
panzer.dragon
už teď je tenhle rok (co do počtu titulů) druhej nejúspěšnější rok ve ferrerově kariéře, to je slušnej začátek roku
Reagovat
Nola
dokazuje, ze nepatri do stareho zeleza, velka gratulacia, konecne zlomil to japonske prekliatie, Kei spachal neuveritelne mnozstvo nevynutenych chyb, s tym sa finale vyhrat jednoducho neda
Reagovat
smazaný uživatel
má můj respekt, ale zítra budu tlačit Keie. Nasazený 8. nebo 9., to je hafo rozdíl.
Reagovat
Mayo
to ako labilné ženy ten výsledok Ferrer vs Harrison
Reagovat
gigin
děkuji
Reagovat
Fandina
neni zač
Reagovat
Cico93
Je na čase dať dole japončíka, urob to jak chceš ale urob to.-)

Vamooos!
Reagovat
Cico93
Reagovat
Cico93
aaaa urobil;-:- ))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist