Finále Davisova poháru zná své aktéry. Jedničkami budou Tsonga a Goffin

14. 11. 2017, 14:29
Aktuality 4
Od 24. do 26. listopadu se ve francouzském Lille uskuteční finále nejprestižnější mužské týmové soutěže. Ve finále Davisova poháru budou o "salátovou mísu" bojovat domácí Francouzi, kteří v čele s Jo-Wilfriedem Tsongou přivítají výběr Belgie, jehož jedničkou bude člen světové desítky David Goffin.

Francouzi nastoupí k finále, ve kterém budou bojovat o jubilejní 10. trofej (1927 - 1932, 1991, 1996 a 2001), v nejsilnější možné sestavě. Domácí favority povede patnáctý hráč světa Jo-Wilfried Tsonga, v týmu je dále světová osmnáctka Lucas Pouille a vynikající deblisté Pierre-Hugues Herbert s Nicolasem Mahutem. Poslední tři finálová utkání (2002, 2010 a 2014) "země galského kohouta" prohrála.

Belgičané si finále zahrají potřetí v historii a budou usilovat o premiérový triumf. "O salátovou mísu" naposledy bojovali před dvěma lety, kdy prohráli na domácí půdě s Velkou Británií. Hosté se mohou spolehnout na osvědčené složení. Do francouzské metropole dorazí osmý hráč světa David Goffin, jenž aktuálně bojuje na Turnaji mistrů, roli týmové dvojky bude plnit Steve Darcis (76.) a přijedou také Ruben Bemelmans (106.) a Arthur de Greef (174.).

Za domácí jsou připraveni v roli náhradníků zaskočit Richard Gasquet a Julien Benneteau, který nedávno na domácím Masters v Paříži došel jako divoká karta až do semifinále a v hale Bercy vyřadil krajana Tsongu i belgickou jedničku Goffina. Nominované Belgičany doprovodí Joris de Loore.

Finále Davis Cupu je na programu od 24. do 26. listopadu ve francouzském Lille. Hrát se bude v hale na tvrdém povrchu. Ve vzájemné bilanci vede 4-3 domácí tým, nicméně poslední vzájemný duel spolu obě země sehrály před šestnácti lety.

NOMINACE PRO FINÁLE DAVIS CUPU 2017
Francie
Jo-Wilfried Tsonga (15.) / (553.)
Lucas Pouille (18.) / (160.)
Pierre-Hugues Herbert (80.) / (13.)
Nicolas Mahut (103.) / (6.)
Kapitán: Yannick Noah
Belgie
David Goffin (8.) / (556.)
Steve Darcis (76.) / (321.)
Ruben Bemelmans (106.) / (275.)
Arthur de Greef (174.) / (1233.)
Kapitán: Johan van Herck
* v závorkách žebříčkové umístění ve dvouhře / ve čtyřhře
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

4
Přidat komentář
Fandina
Darcis se nezdá. Proti Němcům porazil Sašu a Kohliho, proti Australanům a Italům udělal vždycky bod. Takže u něj se neví. Francouzi jsou favority, ale Dejv klidně může udělat dva body a Darcis přidat třetí.
Reagovat
Davor1
Logická nominácia, obidva tímy úplne podľa predpokladov. Rád by som tam videl Gasqueta, ale bohužiaľ, momentálne na Pouilleho nemá.

Myslím, že žabožrúti to zvládnu a konečne sa dočkajú, aj keď Goffin by teoreticky mohol urobiť 2 body, ale to by musel mať životný víkend a Francúzi by aj tak mali zvyšné 3 body vo svojich rukách. V debli prekvapenie vážne nečakám a Darcis v hale nie je tak nebezpečný, ako na antuke. De Greef je tam len do počtu. Francúzi si to za tie roky zaslúžia, táto ich pomerne silná generácia by mala ten jeden DC určite mať...
Reagovat
smazaný uživatel
Nedovedu si představit cestu ke třem bodům v případě Belgie. To by se musel Willy nebo Pouille zranit, i tak ale tam mají kvalitní náhrady...
Reagovat
smazaný uživatel
Tsonga > Darcis
Pouille ? Goffin (objektívne asi Goffin, ale či nebude unavený po TM + Pouillova fazóna vo Viedni)
Herbert/Mahut > Darcis/Bemelmans
Tsonga > Goffin
Pouille > Darcis
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist