Finále Fed Cupu se bude hrát o týden později

31. 10. 2013, 16:32
Aktuality 4
Ve finále Fed Cupu hrát nebudu, dám přednost Turnaji šampionek. I takovou omluvu slyšel letos od svých svěřenkyň kapitán ruského týmu Šamil Tarpiščev, který do Itálie pojede s náhradnicemi. Příští rok už by se to nemělo opakovat: Mezinárodní tenisová federace (ITF) posunula termín finále Fed Cupu, aby se s Turnajem šampionek nekryl.
Fed Cup

V roce 2014 tedy ženská týmová soutěž vyvrcholí o týden později, odehraje se 8. a 9. listopadu.

Letošní souboj o titul mezi Itálií a Ruskem se hraje tento víkend v Cagliari. Termínovou kolizí utrpěl především hostující tým Ruska, jehož tři členky Maria Kirilenková, Jelena Vesninová a Anastasia Pavljučenkovová daly přednost turnaji v Sofii.

Jedničkou výběru kapitána Šamila Tarpiščeva je až 138. hráčka světa Alexandra Panovová, zatímco Italky mají na Sardinii k dispozici nejsilnější sestavu v čele se světovou sedmičkou Sarou Erraniovou a třináctkou Robertou Vinciovou.

"Změnou data jsme ukázali flexibilitu a to, že nám záleží na hráčkách, kterým chceme umožnit reprezentovat jejich vlast v této prestižní soutěži," uvedl prezident ITF Francesco Ricci Bitti.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
Fandina
a logické rozhodnutí a ještě kdyby tak se začal FED bodovat, bylo by to super.
Reagovat
tommr
to bodování ale závisí hlavně na WTA a tam si myslím k tomu není dostatečná ochota. Někdy mi dokonce příjde, že vedení WTA dělá všechno možný, aby FC zlikvidovalo ... :(
Reagovat
Karl
Opravdu dobré rozhodnutí. WTA už nebude mít takové zbraně na "odstraňování" Fed Cupu z kalendáře a alepoň uvidíme, které hráčky opravdu chtějí hrát a pro které je Turnaj šampionek pouze dobrá zástěrka. Bravo!!! Ještě aby v Sofii zrušili divoké karty a bude to opravdu nadupané. ;-))
Reagovat
jidav
Naprostý souhlas, se vším ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist