Finále sester Plíškových vyhrála Karolína. V Grenoblu získala 8. titul

6. 2. 2012, 11:01
Aktuality 6
ITF GRENOBLE - Halový turnaj ITF ve francouzském Grenoblu ovládly české tenistky. Do semifinále se dostaly všechny tři a vyřadit se musely až ve vzájemných duelech. Svůj celkově osmý titul nakonec bez ztráty setu vyválčila Karolína Plíšková, která ve finále zdolala sestru Kristýnu. Ta prohrála po předchozích devíti výhrách v řadě.
Karolína Plíšková

Do soutěže s dotací 25 tisíc dolarů v Grenoblu zasáhly tři české tenistky a všechny se dostaly do semifinále. V něm už ale jedna z nich vypadnout musela; 'černý Petr' zůstal Sandře Záhlavové, jež nevzdory mečbolu padla v bitvě s Kristýnou Plíškovou. Ta tak vyhrála už devátý zápas v řadě, neboť před týdnem triumfovala bez ztráty setu na podniku stejné úrovně ve francouzském Andreziuex-Boutheonu.

Tam ve čtvrtfinále porazila i své dvojče Karolínu, se kterou si souboj zopakovaly i v Grenoblu. Ve vyrovnaném finále byla tentokrát úspěšnější Karolína, která zvítězila ve dvou tie-breacích a ve vzájemné bilanci na okruhu ITF nyní vede 4-3. Ve finálových zápasech mají devatenáctileté rodačky z Loun bilanci vyrovnanou 1-1. Obě během uplynulých 14 dnů prohrály pouze ve vzájemných zápasech. 

Amatérský záznam druhého tie-breaku (Karolína hraje v černém, Kristýna v červeném):



Vítězka Australian Open juniorek (2010) Karolína si tak ve 13. finále na turnaji ITF připsala už 8. titul. Wimbledonská šampionka mezi dívkami (2010) Kristýna hrála ve finále popáté, trofeje zatím získala jen dvě.

Karolíně v žebříčku WTA patří 148. místo, Kristýna je 14 příček za ní.

Sestry Plíškovy navíc vyhrály také čtyřhru, ve které triumfovaly i před týdnem v Andreziuex, a získaly v sedmém společném finále celkově čtvrtý deblový titul z turnaje ITF. V Grenoblu však startovalo pouze šest dvojic a k triumfu stačily dvě výhry.

- ITF GRENOBLE -
(Francie, tv. povrch - hala, 25.000 dolarů)
výsledky českých tenistek (31. 01. - 05. 02. 2012)

Kar. Plíšková (1-ČR) - titul:
Razakosoaová (Fr.) 6-2 6-0
Bovinová (Rus.) 6-4 7-5
Coinová (Fr.) 6-2 7-6(2)
Zanevská (Ukr.) 6-4 6-2
Kri. Plíšková (3-ČR) 7-6(11) 7-6(6)

Kri. Plíšková (3-ČR) - finále:
Sanduská (Pol.) 4-6 6-1 6-2
Mikulčičová (Chorv.) 5-1 skreč M.
Broadyová (Brit.) 6-2 6-4
Záhlavová (5-ČR) 3-6 6-3 7-6(6)
Kar. Plíšková (1-ČR) 6-7(11) 6-7(6)

Záhlavová (5-ČR) - semifinále:
Gattoová-Monticoneová (It.) 6-3 6-0
Torroová-Florová (Šp.) 6-3 7-6(6)
Ivakhnenko (Ukr.) 6-3 6-2
Kri. Plíšková (3-ČR) 6-3 3-6 6-7(6)

Čtyřhra - finále:
Kar.Plíšková/Kri.Plíšková (1-ČR) - Ivakhnenko/Zanevská (2-Ukr.) 6-1 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
VlS
Lucka s Klárou postupují do 2. kola 6:4;6:3
Reagovat
smazaný uživatel
Že by nám tu vyrůstaly nové Williamsky? ;-) Dvojčata, jedna hraje levou, druhá pravou rukou, hrajou singly, debly.. Super! Dostat se mezi absolutní špičku bude ještě dlouhá cesta, ale věřím, že tam postupně mají našlápnuto!
Reagovat
gambon
maj spoustu času, fajn že se prosazují už tedko ale kategorie WTA bude jiný kafe!
Reagovat
VlS
Nepřeháněj to s tou spoustou času, je jim 20 (bude v březnu) a jsou někde v půlce druhý stovky - to zase není díra do světa. Je to fajn, ale aby byly nějakým překvapením nebo nadějí, tak by musely být tak o sto příček výš.
Reagovat
vendulkabendulka
Timto tempem by do konce sezony mohly byt obe v top100 (Chybi jim cca 200 bodu). To neni marne. Ale presne jak pises, za WTA turnajich zatim zadnou diru do sveta neudelaly a uvidime jak jim to pujde kdyz zacnou WTA hravat stabilne, coz bude asi az pristi rok (odhaduji).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist