Finále sester Plíškových vyhrála Kristýna. Má první titul

16. 5. 2010, 10:36
Aktuality 5
ITF KURUMA - Osmnáctiletá dvojčata Kristýna a Karolína Plíškovy na sebe poprvé od Australian Open znovu výrazněji upozornila. Na podniku ITF v japonské Kurumě se střetly ve finále, v němž si premiérový titul připsala dosud měné úspěšnější Kristýna.
Kristýna Plíšková

S příchodem jara oslavily osmnácté narozeniny. Větší důvod k oslavám měly sestry Plíškovy už začátkem roku na juniorce Australian Open. Obě při premiérovém startu na grandslamovém turnaji překvapovaly a nebylo daleko od jejich vzájemného finále. Kristýna vypadla v semifinále, Karolína ji však ve finále pomstila a získala cenný triumf.

Další tři měsíce zůstávaly bez úspěchů, než se vydaly do Japonska. Začátkem května se v Gifu střetly poprvé na profesionálním okruhu v hlavní soutěži a postup do finále i následný celkově třetí titul slavila Karolína.

I tento týden zůstaly v Zemi vycházejícího slunce, byť se v jejich rodném Česku koná Sparta Prague Open. Nicméně prodlouženého asijského turné litovat nemusí. V Kurumě nenašla ani jedna česká tenistka přemožitelku, až se potkaly ve finále.

V něm uspěla dosud méně úspěšnější Kristýna, jež po výhře 5-7 6-2 6-0 porazila druhou nasazenou Karolínu a připsala si premiérový titul z turnajů ITF.

Sestry Plíškovy: Jednou vyhraje ta, pak ta druhá
Osmnáctileté Češky už před rokem uvedly, že proti sobě nerady hrají. "My jsme si na turnajích předem výsledek domluvily. Jednou postoupila ta a podruhé zase druhá," řekli v minulé sezoně v rozhovoru pro denik.cz.

"My spolu nemůžeme hrát. Já bych Kristýnu pokaždé nechávala vyhrát," vysvětlovala Karolína. "Já ségru také, mně je jí pak líto," dodává o dvě minuty starší dvojče.

V Kurumě tak Karolína přenechala premiérovou radost z titulu Kristýně.

Podle jejich manažera Houdka mají obě potenciál na světovou třicítku, u Kristýny je však problém s koncentrací. "Já se neumím koncentrovat, vypouštím zápasy. Myslím při zápasech na jiný věci, než bych měla," sama říká rodačka z Loun, jež má se sestrou stejné tetování s polynejskými vzory.

Kristýna se díky vítězství poprvé v kariéře dostane mezi 300 nejlepších hráček světa. Své maximum vylepší i Karolína, jež byla dosud nejvýše před 14 dny na 186. místě.

České tenistky mohly úspěšný turnaj podtrhnout ve čtyřhře, v té ji ale proti nasazeným dvojkám z Číny došly síly.

- ITF KURUMA (Japonsko, koberec, 50.000 dolarů) -
nedělní výsledky (16. 05. 2010)

Dvouhra - finále:
Krist. Plíšková (ČR) - Kar. Plíšková (2-ČR) 5-7 6-2 6-0

Čtyřhra - finále:
Sun Šeng-nan/Sü I-fan (2-Čína) - Krist. Plíšková/Kar. Plíšková 6-0 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
skott
obema holkam, je to pekny vysledek!
Presto si nemuzu odpustit malou poznamku.A to k urovni podobnych asijskych ¨itf-ek¨.Je mizerna a nema temer zadnou vypovidajici hodnotu, krome bodoveho ohodnoceni, coz byl pro Pliskovy take pravdepodobne duvod k ucasti.Staci porovnat jejich ucast s konkurenci tento tyden na Sparte (Mladenovic, Hradecka, Dokic, Bovina, Pervak atd.) a vyjde z toho jasny nepomer ve smyslu kvalita/body.Vetsina mladych a talentovanych tenistek, prevazne vychodoevropanek, se techto akci po Asii neucastni (at uz kvuli dalekemu cestovani, aklimatizaci ci proste cenovym nakladum) a proto ma taky napr. Japonsko tolik relativne vysoko postavenych hracek na zebricku, prestoze vetsina z nich nikdy ¨nevytahne paty¨ ze sve zeme.A kdyz, tak obvykle dostanou kotel od kdejake Rusky z druhe petistovky.Konecne i Kimiko Date si po nekolikalete prastavce takto zaridila pomerne slusny ranking, objizdenim podobnych poutaku;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě máš pravdu,akorat ta Dateová je trochu přestřel. i přes svůj věk na to má..nyní je 68 na světě a letos jí bude 40 let kamaráde...navíc je z Asie..takže to je logické,že kddyž se vracela začala objíždět ITF v Japonsku :-))))
Reagovat
skott
no nepovidej, kamarade...a co jsem tim asi rikal?Ze i temer ctyricetileta veterenka bez jedineho zapasu po 12 letech, tam zdrtila behem par tydnu vsechnu domaci konkurenci a nabrala body, aby se mohla vydat na lepsi turnaje do Evropy.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuloval, ale mohl spíš okomentovat tragédku Čakvetadze. Čakyna potřebovala na výhru nad jakousi Polkou s podivným jménem Linette tři sety. A to hrála s číslem 700 na žebříčku, děs, taková to byla top hráčka. Nespletla si náhodou turnaj? ITF za 10 tisíc by pro ni v současné formě bylo tak akorát.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist