Finále v Aucklandu obstarají Jack Sock a Joao Sousa

13. 1. 2017, 08:30
Aktuality 13
ATP AUCKLAND - Jack Sock potvrdil v Aucklandu v dnešním semifinálovém utkání roli mírného favorita. Krajana Steva Johnsona porazil 6-4 6-3 a stejně jako loni postoupil do finále. O reparát se pokusí proti nenasazenému Joaovi Sousovi z Portugalska, který si relativně snadno poradil s Marcosem Baghdatisem.
Jack Sock

Jack Sock zahájil letošní sezonu na Hopman Cupu, kde se po boku Coco Vandewegheové probojoval až do finále. Stejného výsledku dosáhl i při svém ostrém letošním startu na turnaji ATP v Aucklandu. Cesta to však nebyla jednoduchá. Američan musel do tří setů s krajanem Ryanem Harrisonem i Jeremym Chardym.

Překvapivě dle skóre nejsnadnější zápas odehrál dnes proti krajanovi Steveovi Johnsonovi, který měl v Aucklandu skvělou formu. Nejprve vyřadil Stephana Roberta a Yen-Hsun Lua a ve čtvrtfinále udolal až v závěrečném tie-breaku dvojnásobného šampiona Johna Isnera.

Na to jak výborným servisem oba hráči disponují, padlo v dnešním utkání poměrně málo es (Sock - 2, Johnson - 3). Sock ale ani jednou nepřišel o podání. Jedinému brejkbolu čelil za stavu 5-4, když servíroval do setu.

Hodně rychle se hrálo i ve druhé sadě. Ve třetím gamu se Sockovi podařil další brejk a v závěrečné deváté hře sebral svému krajanovi podání potřetí, čímž dnešní výborný výkon korunoval.

Ve vyrovnané vzájemné bilanci se tak Sock znovu ujímá vedení a ve finále vyzve překvapení turnaje Joaa Sousu, jenž vyřadil osmého nasazeného Marcose Baghdatise.

Portugalec má na kontě dva tituly, oba získal na tvrdém povrchu v hale. Ve finále byl celkem sedmkrát. Sock zatím triumfoval jen jednou před dvěma lety na antuce v Houstonu, čtyřikrát na něj zbyla trofej pro poraženého včetně právě loňského ročníku v Aucklandu.

• ATP 250 AUCKLAND •
Nový Zéland, tv. povrch, 508.360 dolarů
páteční výsledky (13. 1. 2017)
Dvouhra - semifinále
Sock (4-USA) - Johnson (7-USA) 6-4 6-3
Sousa (Portug.) - Baghdatis (8-Kypr) 6-1 7-5

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
kdyz uz klepl Ryana, tak musi!!! :-) Mimochodem, Ryanuv skleneny bratr si na Long Beach poradil s kvalifikantem a prave bojuje s nasazenou petkou Kralem, cekam na PKV jak na smilovani, pojd Kristiane!
Reagovat
EllNino
kdopak ? :)
Reagovat
smazaný uživatel
mladsi Harry.. :-)
Reagovat
EllNino
achaaaa :)
Reagovat
smazaný uživatel
trnu, jestli neskrecne,vzdy si opetovne neco ponici, natahne, natrhne, zhmozdi, zlomi.. :-(
Reagovat
EllNino
vím vím, smolař :P
Reagovat
gigin
Zase ptíca. Tentokrát vyletěla ale. V prvním.
Reagovat
smazaný uživatel
urco stacilo uhrat ten TB a otocil.. :-(
Reagovat
Kozoroh
Snad Sock napraví loňské finále.
Reagovat
kada.tom
Snad Jack letos vyhraje, Sousa je určitě lehčím soupeřem jak Ferrer :-)
Reagovat
Lunej..
Steve me nastval, tak jsem mu fandila. Ale Sock je sympatak, tak mu preju vyhru.
Reagovat
janek_da
Joao je taky sympaťák
Reagovat
Lunej..
Ja ti ho neberu, mne zatim neoslovil:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist