Finále v Bastadu překvapivě obstarají Argentinci Báez a Cerúndolo

16. 7. 2022, 16:25
Aktuality 49
ATP BASTAD - Do finále antukového turnaje ATP 250 ve švédském Bastadu překvapivě postoupili dva Argentinci. Sebastián Báez bude hrát o druhý titul po skalpu Andreje Rubljova a své první výhře nad hráčem Top 10, Francisco Cerúndolo bude útočit na premiérový triumf npo semifinálovém vítězství nad Španělem Pablem Carreñem.
Sebastián Báez (© Nordea Open)

Juniorský vítěz French Open 2019 Sebastian Báez prožívá průlomovou sezonu. V lednu si zahrál poprvé ve čtvrtfinále turnaje ATP, o měsíc později byl poprvé ve finále a v dubnu na antuce v Estorilu slavil premiérový triumf.

A na další úspěch 21letý Argentinec útočí tento týden ve švédském Bastadu, kde vyřadil už čtyři silné soupeře: Fabia Fogniniho, Alejandra Davidoviche, Dominica Thiema a v dnešním semifinále i světovou osmičku Andreje Rubljova

Báez porazil nasazenou dvojku Rubljova 6-2 6-4 a svou semifinálovou bilanci vylepšil na 3-0. S hráčem Top 10 hrál počtvrté a poprvé zvítězil. Blízko byl už na letošním French Open, proti Alexanderovi Zverevovi ale neudržel vedení 2-0 na sety. 

Ve třetím finále bude Báez útočit na 2. titul proti o dva roky staršímu krajanu Franciscu Cerúndolovi (h2h 2-1), který se do finále prodral podruhé v kariéře a usilovat v něm bude o premiérový triumf. 

23letý Cerúndolo si v Bastadu rovněž připsal první skalp hráče Top 10, když ve druhém kole zaskočil nasazenou jedničku a obhájce titulu Caspera Ruuda. V dnešním semifinále přehrál 6-3 6-2 Španěla Pabla Carreña a podruhé proměnil mečbol proti členovi Top 20.

• ATP 250 BASTAD •
Švédsko, antuka, 597.900 eur
sobotní výsledky (16. 07. 2022)
• Dvouhra - semifinále •
Báez (8-Arg.) - Rubljov (2-Rus.) 6-2 6-4
F. Cerúndolo (Arg.) - Carreňo (5-Šp.) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

49
Přidat komentář
Nola
ja ta aspon potesim, Rafa tancuje v nocnom klube na Ibize, par dni po dostupeni zo SF vo W

https://www.express.co.uk/sport/tennis/1641864/Rafael-Nadal-dancing-Wimbledon-Ibiza-nightclub-tennis-news
Reagovat
Ondrej2280
Myslis ako Djoker na svojej covidovej party v belehrade?:))
Reagovat
Nola
konecne konstruktivny prispevoksmile a nie slzave udolie Rafa armysmile
Reagovat
Ondrej2280
My sme sa zhodli?:)..Nola..niee:)))
Reagovat
Tennisfan77
Ten hráč má potenciál minimálně na top20, klidně i na top10, už tedka má na antuce nehorázné kvality a muže být nástupcem Ruuda.
Reagovat
makro99
Počkej, jak to má s Rafou? Je tam aspoň nějakej tie-break?!
Reagovat
Tennisfan77
Kvalita hráče se počítá podle toho jak hraje s Nadalem? Nebo neznáš nikoho jiného?
Reagovat
Rafaeoli25
Nástupcem jen Ruuda? Myslím, že Baez má větší potenciál, o dost větší.
Reagovat
paddy
na kolik GS ho odhaduješ? smile
Reagovat
Rafaeoli25
Na 52 chytráku. Ba ne, 58. Stačí?
Reagovat
Vlk-v-trave
Takze neco jako Tomic :)))
Reagovat
Vlk-v-trave
Jsem ve chvíli, kdy se musím trochu zastavit, můj mozek mě o to požádal a já se mu snažím poprvé v životě naslouchat. :DDD

Je to první okamžik, kdy jsem se musel tolik zastavit, abych se alespoň pokusil prodloužit svou kariéru.

ad. Argentinska Next Gen
Řekl jsem to už dávno a lidé se mi tehdy smáli: Argentina má úžasnou partu dětí. Říkám to už pět let a teď začínají hrát dobře ti, kterým bylo 13, 14 let. Seba Baez už je v první čtyřicítce, Etcheverry se dostal do Top 100, Juanma ( Cerundola - ukazuje na něj při tréninku) už získal svůj první titul. Jelikož jsou mladší než já, neznám je tolik osobne, ale vím, že mají skvělé přátelství, a to je důležité. Uvidíme, jestli to dokáží udržet delší dobu, protože vím, co dělá konkurence, ale přeji jim všechno nejlepší. Nic se mi nelíbí víc než to, že je argentinský tenis stále v popředí.

ad. Wimbledon
Chápu obě strany. Je to hrůza, co se děje, a už by se to nemělo stávat, ale znám ruské a ukrajinské tenisty a myslím, že nikdo z nich válku nechce. Přijmout rozhodnutí takového rozsahu, které se týká tenistů, podle mě problém nevyřeší. Bylo to ukvapené, bez konsensu a myslím, že se mělo udělat něco jiného.

ad, korupce a mafie
na hřišti, když vidíte, jak sázejí, i když je to zakázané. To vyvolává odpor. Jednou, dvakrát si stěžujete, ale pak si řeknete: Nemá to smysl.

ad DisneyLand
Někteří lidé jdou po turnaji na pláž. Jezdím do DL. Je to můj způsob, jak si odpocinout. Každý dělá to, co cítí a co mu dělá radost..aby si odpocinul.

zivot vs. tenis
Vše mimo tenis je obtížnější. Na hřišti dělám věci, o kterých někdy ani nevím, kde se berou. Každý den trénuju a dělám to samé, ale když mě vezmete z kurtu, všechno se zkomplikuje :D
Reagovat
Vlk-v-trave
https://tn.com.ar/deportes/tenis/2022/05/07/guido-pella-a-meses-de-ser-papa-la-exigencia-del-tenis-hace-que-tu-cabeza-necesite-un-respiro/

*
Navrat planuje, ale tezko rict... jestli to da.
Reagovat
makro99
Guido je tak křehký, že se obávám, že nedá... Trochu mi (to) připomíná Gastona Gaudia...
Reagovat
Vlk-v-trave
Kvido Pella jako mozna prvni hrac v historri skrecl zapas kvuli mafii v rijnu 2021. Od te doby se na okruh nevratil. Argentinsky hrac se nejen potyka se zranenim kolena, ale s ignoraci toho, ze na okruhu funguje mafie.

https://www.elgrafico.com.ar/articulo/1048/45877/guido-pella-y-las-mafias-del-tenis-habia-seis-personas-en-mi-partido-y-apostaban

Za mne
1/ Tenis je zhnily az na dren.
2/ Clanky na TP tohle ignoruje, ale hlavne ze jejich redaktori bojuji za covidove "pravdy". A nejen na TP. Mozna by se novinari meli zacit vic zajimat o cistotu tenisu a za to bojovat. Ale jak se mohou zajimat o pravdu, kdyz sami jsou vetsinou zkorumpovani... a senzace si vybiraji dle toho, co stado...bude zrat.
3/ Mezi empajry a hazardnimi hraci jsou na celem svete vztahy na urovni mafie. Seznam je dlouhy, nedavno dalsi empajr byl suspendovan, dalsi mala rybka, nikoho to vlastne uz nezajima.
4/ Reditele turnaju tohle toleruji... proc asi...
5/ ITF a ATP se uz davno neda verit. Nadal, Djokovic si davno ustanovili sve pravidla hry. Nejen modra antuka byla nejvetsi fraskou historie tenisu. Tech frasek je celkem dost. ATP se boji Djokovice, delaji vse proto, aby mohl hrat... coz potom vede k takovym situacim jako AO. Sam Djok prohlasil, ze tohle uz nechce opakovat. Jenze jak ho na nektere turnaje dostat, ze...
6/ Protezovani nekterych hracu ze strany empajru je viditelne uz nekolik let. Pokud se najde nejaky rovny chlap nebo baba na empajru, tak maji potom jen problemy, nejen s hraci, ale obecne s mafiany jako je ITF a ATP. Nikdy je nepodpori. Priklad Sereny je do oci bijici...nebo B2...atd.
Reagovat
Vlk-v-trave
7/ WADA je dalsi zkorumpovanou mafii. Jak potom ma normalne uvazujici clovek (myslim tim, ze neveri kazde blbosti na twitteru, yt atd.) verit kontrolam a fair-play. Polak Witold Banka, ktery pred nastupem do hlavni funkce sliboval, ze ji "ocisti" a nekompromisne bude zavadet opatreni proti tzv. novym formam dopingu, po par mesicich nejen nehnul ani prstem v tom smeru, ale dnes s drzym usmevem hovori o optimistickych planech dobrych kontrol...a pry je vse lepsi. No v jeho pripade se zivotni situace rozhodne zlepsila...proc asi...
8/Stado fans s novinari se "me snazi presvedcit", ze je to nej. era tenisu. Za mne to je nejhorsi era ever.
9/ Sami hraci jsou uz zkorumpovani. Staci aby dostali startovne. Nedavny rozhovor s Mario Vilellou - vsichni mu rikaji, i s tim svatym Pepem...hraj jeste 2 roky, kupis barak a nebudes muset uz pracovat...wtf. Hrac nejvys na 158 miste zebriku. Staci aby dostali na turnaji prachy a udelaji vsechno, hlavne budou drzet hubu.
10/ Jsem ale optimista... verim, ze tenis se jednou ociti, ikdyz asi nebudu uz na svete, ale neverim, ze tohle muze vydrzet. Jednou se bude psat o nejvetsich podvodnicich v tomhle sporte...:)
Reagovat
Nola
s tym Djokovicom si si tak trochu ujel, ci?

musi byt zrejme masochista, ked si dobrovolne odobral body za Wimblas smile ale budis, zrejme chce Nadala stretavat v 3.kole a vyprasit mu poriadne kozuch smile
Reagovat
Vlk-v-trave
proc?:)
Djoko je jejich nejprodavanejsi zbozi. To ze nedostane jejich dul na prachy body, je fakt nebude zajimat. Divadelnici s vedeni Wimbledonu si hrali na slechetne lidi, ale prikaz byl vladni, nemeli na to zadny vliv, misto toho aby to takhle podali, tak zahrali divadlo... Oligarchove jsou i v ATP, nebyl problem zaplatit za akci dalsich tzv. slechetnych... Z Djoka strach maji, delaji vsechno pro to aby mohl hrat...
Reagovat
Nola
pozor, Nadal brigada startuje do utoku smile
Reagovat
Vlk-v-trave
a pochopitelne vzdy daji prednost tomu, kdo je bude zasobovat prachama na delsi dobu, a ne jen v ramci jedne kariery:)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Vlčku díky za postřehy, hlavně z argentinské líhně.smile
Korupce v tenisu - bohužel už nějaký ten pátek se moje přesvědčení blíží jistotě, že je tenis prohnilejší než jak se snaží navenek vypadat. Sázkařkské mafie jsou jen jednou ze skrn na bílém sportu. Také bych se nedivil, kdyby atp/wta na tom byli podobně jako uefa. Úplatni upíři jsou hodně velká ostuda a měli by být bez milosti okamžitě vykopnuti. Stejně tak hráči, co se do toho vědomě zapojí.
Skandály byly někdy 2008, 2019, dostaly se k soudu a od té doby ticho po pěšině.
Big4 možná díky tomu, že jiným vydělávala horentní sumy, byla různě protěžována - rozebírali jsme někde jinde - nicméně oni svou obrovskou kvalitu měli/mají, samozřejmě se dá spekulovat, jestli by bez nadměrné podpory vládli tak výrazně. Přirozený vývoj tenisu to možná ovlivnilo, někteří hráči se mohou cítit poškození, na druhou stranu bitvy těch nej byly často vrcholnými z historie tenisu.
Njn, za vším hledej peníze...
Reagovat
Vlk-v-trave
https://www.clarin.com/fama/-bienvenida-baby-nacio-hija-stephanie-demner-guido-pella_0_oXW93QEpDw.html

5 dni je na svete mala Arianna, dcera nejvetsich fans Fedexe:)

A za vsechno muze Peque Schwarztman:) Ktery je seznamil... Nejoddanejsi fanynka Federera tak vydala na svet Ariannu, no uvidime, trebas bude hrat tenis, ale spis tipuji animatorku filmu pro Disney Land:)
Reagovat
Nola
https://sportky.zoznam.sk/c/301993/video-novak-djokovic-schytal-tvrdu-kritiku-jedna-z-najnebezpecnejsich-osob-na-planete

https://www.sport.cz/clanek/tenis-antivaxer-djokovic-je-jednim-z-nejnebezpecnejsich-lidi-na-svete-tvrdi-britsky-komentator-3490002

to je uz suteren, ale podla FH som posadnuta anglosasmi :D
Reagovat
Nola
ahttps://sport.pravda.sk/zimne-sporty/clanok/633882-vlhova-otvorene-keby-som-bola-z-inej-krajiny-asi-zarabam-uplne-ine-peniaze/

tiez pre FH, ked si slovacisko, alebo cech, tak si pre sponzorov nezaujimavy.....
Reagovat
Ondrej2280
No ked tak place ,ze malo zaraba,nic jej predsa nebranilo zmenit obcianstvo a reprezentovat trebars sovietsky svaz:)lebo hadam by si nemenila obciansto tym zlym zapadnym smerom :))
Reagovat
Vlk-v-trave
Ty neumis cist asi:) Venovala to FHcku, ne tobe :D
Reagovat
Ondrej2280
Hej?:)aj s venovanim to tam je vylucne pre FH:)?..to skor u teba bude horsie s tym citanim..ale tak na druhej strane pise slovensky,tak tomu nemusis uplne rozumiet..to je v poho:)
Reagovat
Nola
smile
Reagovat
Nola
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Pravdou je, že se ve studiu do toho přiblbla opřeli. Pak jsem se ještě podíval na jeho IG a je to novosvazák jsk vyšitý. Možná mu tam něco postnu, protože takovýhle člověk by do médií neměl ani chodit ani psát. Docela bych ho rád viděl u Krausesmile Plazil by se odtamtud s hanbou.
Reagovat
Rafaeoli25
Cerundolo letos výborný a tenhle týden zvlášť. Fajn, že ho skvělý výkon s Nadalem ve Wimblu zdravě nakopl. První dvacítka je zcela reálná, možná nakonec i patnáctka. O obrovském talentu Baeze pak netřeba vůbec mluvit, jen tak dál.
Reagovat
Nola
za kazdym lepsim vykonom hraca hladaj Nadala smile
Reagovat
makro99
je to tak, kdo mu dokáže sebrat set, míří zákonitě do Top15.. minimálně :)
Reagovat
Vlk-v-trave
:)))
Reagovat
Rafaeoli25
Jasně, jsem tupej, do žádný dvacítky nemíří, 20. v race naprosto nicotná věc, pravdu máte vy, velevážení odborníci.
Reagovat
Ondrej2280
Za kazdou volovinou.... hladaj Nolu:))))
Reagovat
Rafaeoli25
Skoro jo bohužel, ale takových je tu mnoho.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ono hodnotit něčí úspěch a hned tam do toho zamontovat koně z vlastní stáje zní většině z těch, co si to přečetli, přinejmenším zvláštně a já se jim moc nedivím, taky jsem se nad tím pousmál. A když to zlehčí, hned přijde podrážděná reakce.
Vás je pro TP prostě škoda, kdybyste byli (třeba i jste) v nějakém fanklubu Rafy, určitě by vaše slova dopadala na úrodnější půdu a nikdo by vám neodporoval. Ale asi vás ten fanouškovský masochismus baví, jinak už to fakt nedává moc smysl.
Reagovat
Rafaeoli25
Jasně, fandové Noleho to vůbec, ale vůbec nedělají že. Přijde mi, že tady je atmosféra posledního půl roku jen proti Nadalovi, už dokonce i jeho obhajoba proti nevybíravým útokům je něčím nepatřičným. To jako fakt? Jinak jak to tu bude vypadat, když odsud jeho fanoušci odejdou? Dočteme se tu pak jen zdrcující kritiku na jeho adresu, posměšky, ataky, které nebude nikdo korigovat, odmítat, vracet. To bude podle tebe ta správná situace? Když tu bude jeden hráč vláčen hnojem a ostatní budou jen hlazeni po peří? No taková představa se mi nelíbí, já taky neposílám jeho hatery do háje, že tu zaclánějí, ač to, co tu zvrací je jejich vizitka no, je to na zblití. Přesto nikomu právo na vyslovení jeho názorů neberu.
Reagovat
Nola
chlape, ak by tento text napisala zena, ktora je platonicky zalubena do Rafu, tak to beriem, ale chlap, ktory tu place, ak sa niekto hoci aj zartovne dotkne jeho vysosti, je na rucnik...

stale tu oponujes hatermi. ale nikdy si sa nevyjadril ku skutocnostiam, ktore sa zakladaju na pravde - trebars Rafa vystupi po FO s barlou s vaznym zranenim nohy a do tyzdna trenuje na trave, resp. pre vlastny prospech navrhol odobrat body za W, alter ego sa aspon egoisticky vyjadril, ze ano, robi to vo svoj prospech, ty pravdu obchadzas a vyjadrujes sa k nepodstatnym veciam smile
Reagovat
Rafaeoli25
Ještě dodám, že to, jak tady debatu odpůrci Nadala posledního půl roku zhnusili, je věc, která je pro mě nepochopitelná a smutná, tohle si fakt Nadal nezasloužil a nezasloužil bych si to ani kdokoli jiný z Big3, kdyby se jim takhle dařilo. Jenže zášť někdy nezná mezí.
Reagovat
Rafaeoli25
Kde píšu takovou kravinu? Studenej ručník na hlavu, fakt smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Reagovat
Vlk-v-trave
*Argentina.
Reagovat
makro99
chápu, překlep z toho dojetí...:)
Reagovat
Vlk-v-trave
https://www.youtube.com/watch?v=J9RMPBoTAVE

Skoda, ze kluci z Buenos nebudou mit na tribunach fans ze San Lorenza:)))
Reagovat
Vlk-v-trave
https://www.youtube.com/watch?v=rNPUPrlCpWw

vyber "songu":) Neskutecny zivot v tech lidech...

je vlastne vzdy tak trochu zazrak, jak nejaky Argentinec turnaj vyhraje, a co teprve, jak jsou dva ve finale:D Z ohledu na jejich emocionalni stranku a neskutecnou vasen pro zivot...

Asi fakt pouze Argentinske hrace (Pella & Schwartzman) muze napadnout jet autem z Mexika do NY na GS USO, aby hrali turnaj:)

Je to radost, tohle finale, v situaci, kdy se nam Pella stale jeste nevratil z vyletu do Disney Landu... Ale Kvida chapu, jak se pro neco zije, tak naplno:) A sport ma byt neegoisticka vasen a radost... Kyrgios by mel jet do Argentiny tak na rok, verim, zeby se tam z te destrukce vylecil:)))

Nedavno jsem si nasel, pred Wimbledonem:

https://www.youtube.com/watch?v=JaKujPvnUfk

Dva "geniove" na kurtu:) Hlavne si vsimni - ta vymena, ktera zacina 0:54 :) Pella :)

Vsechny ty Argentince jak konci rozchodim, ale Pellu, toho asi ne... To byl nej. "silenec". Toho asi clovece nezkousnu...
Reagovat
makro99
Travař :) sem myslel, že ten Wimbl byl záblesk roku 2019 a on tam předváděl takovouhle poetiku už 2016... a pak 2018 ten Čilič.. no škoda toho Mc Donalda, to bylo na 3.kolo hratelný...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Chvílemi to v zápase vypadalo, že Dom stojí na opačné straně kurtu než stál.

Na Domovi je prostě znát slabá sebedůvěra, herní nejistota a bezradnost. Chvílemi na mě působil dojmem, že opravdu neví, jak si připravit útok, jak a kam zakončit. Byl to tak poloviční Dom ve srovnání s jeho nejlepším obdobím.

Seb2, na rozdíl od Doma, hrál maximálně soustředěně, v situacích se perfektně orientoval a byl to on, kdo svého soupeře tlačil do defenzívy. Všude byl včas, v DS Doma většinou přehrával, voleje hrál s přehledem a jeho naskakovaný BH byl vražedný.
Škoda přeskoda, že nevyrostl o 15cm víc, možná by se pak mohl prát o top5. Nicméně, vypadá to, že Diegovi dorůstá zdatný nástupce, který má šanci bojovat o top10. V 21letech velká naděje pro Argentinu. Mile mě chlapec překvapil, jaký vyspělý antukářský výkon předvedl proti vracejícímu se princi antukysmilesmile

A teď argentinské finále jako řemen.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist