Finále v Monterrey obstarají favoritky Jankovičová a Pavljučenkovová

6. 3. 2011, 11:21
Aktuality 0
WTA MONTERREY - Lepší obsazení finále si pořadatelé turnaje v mexickém Monterrey přát nemohli. O titul se utká největší hvězda soutěže Jelena Jankovičová s loňskou vítězkou a druhou nasazenou Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou.
Anastasia Pavljučenkovová

Jelena Jankovičová hrála třetí semifinále během tří týdnů, v Monterrey své maximum letošní sezony vylepšila. Po deseti měsících postoupila do finále, když neztratila jediný set. V sobotním semifinále si poradila se Slovinkou Poloňou Hercogovou, které nepustila ani jedno své podání.

"Nevím, jak tu v týdnu hrála. Každá soupeřka je jiná. Snažím se tak soustředit jen na svou hru, bez ohledu na to, kdo stojí na druhé straně," komentovala Jankovičová.

Svůj poslední titul bude obhajovat už příští týden v Indian Wells, potřinácté vyhrát turnaj WTA však může už dnes v Mexiku. Poslední překážkou šestadvacetileté Srbky bude o sedm let mladší Anastasia Pavljučenkovová, který předloni vyhrála jediný vzájemný souboj - na tvrdém povrchu v Indian Wells.

Devatenáctiletá Ruska v Monterrey před rokem slavila svůj premiérový triumf a zatím ve finále ještě neprohrála. Druhý titul získala v létě v Istanbulu. Do třetího finále se dostala přes rozjetou Argentinku Giselu Dulkovou, která byla před semifinálovým soubojem osm zápasů neporažená. Proti Pavljučenkovové však na returnu uhrála jen 13 fiftýnů, od stavu 4-3 v první sadě získala jediný game z deseti a za 68 minut prohrála 4-6 1-6.

"Jsem opravdu moc ráda, že jsem tu znovu ve finále. Byl to můj cíl," svěřila se Pavljučenkovová. "Dnes se cítila podporu od diváků, bylo to skvělé."

"Jelena je zkušená hráčka, v minulých týdnech hrála dobře na velkých turnajích. Nemám co ztratit. Finále je pro mě snem, ale zároveň se nechci dostávat pod tlak," dodala talentovaná Ruska.

Benešová se Záhlavovou-Strýcovou potřetí v řadě ve finále
Iveta Benešová a Barbora Záhlavová-Strýcová jsou na turnaji v mexickém Monterrey blízko obhajobě titulu ve čtyřhře. V sobotním semifinále zvítězil nejvýše nasazený pár nad turnajovými trojkami Němkou Julií Görgesovou a Slovinkou Polonou Hercogovou 6:4 a 6:3. O titul si české tenistky zahrají stejně jako před rokem s další Němkou Annou-Lenou Grönefeldovou a Američankou Vainou Kingovou, které jsou nasazeny jako číslo dvě.

Benešová se Záhlavovou-Strýcovou mohou získat šestý společný titul v deblu. Letos už vyhrály čtyřhru v lednu na turnaji v Sydney. V Monterrey se probojovaly do finále potřetí za sebou, v roce 2009 však v závěrečném zápase neuspěly.

- WTA INTERNATIONAL MONTERREY (Mexiko, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
sobotní výsledky (05. 03. 2011)

Dvouhra - semifinále:
Jankovičová (1-Srb.) - Hercogová (8-Slovin.) 6-3 6-2
Pavljučenkovová (2-Rus.) - Dulková (Arg.) 6-4 6-1

Čtyřhra - semifinále:
Benešová/Záhlavová-Strýcová (1-ČR)
- Görgesová/Hercogová (3-Něm./Slovin.) 6-4 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist