Finále v Moskvě si zahrají Stosurová s Wozniackou

20. 10. 2012, 23:25
Aktuality 54
WTA MOSKVA - Ve finále ženské dvouhry na turnaji WTA Premier v Moskvě se utkají nejvýše nasazená Samantha Stosurová s bývalou první hráčkou světového žebříčku Caroline Wozniackou. Australská turnajová jednička porazila Srbku Anu Ivanovičovou, jež by se měla za dva týdny v Praze představit ve finále Fed Cupu. Dánka Wozniacká zdolala také ve třech Švédku Sofii Arvidssonovou.
Caroline Wozniacká

Samantha Stosurová se na jediné vítězství přiblížila prvnímu titulu od loňského US Open. Osmadvacetiletá Australanka dnes v Moskvě zdolala 2-6 6-3 6-2 Srbku Anu Ivanovičovou a postoupila do finále.

"Vždy je těžké, když nevyhrajete první set. Ale myslela jsem si, že bych mohla vyhrát," komentovala Stosurová, jež postoupila už do celkově 15. finále, vyhrát turnaj WTA však dokázala dosud jen třikrát.

Australanka, kterou příští týden čeká Turnaj mistryň, se o titul utká s Dánkou Caroline Wozniackou. I nasazená trojka musela o postup ze semifinále bojovat ve třech setech, Švédku Sofii Arvidssonovou udolala po 2 hodinách a 35 minutách 6-3 6-7 6-3.

Wozniacká zvítězila i přesto, že si celkem osmkrát neudržela své podání. Sama však proměnila 10 ze 17 brejkbolů, 46 nevynucených chyb kompenzovala 33 winnery a po triumfu v Soulu si zahraje o druhý letošní titul.

"Je tu velmi pomalý povrch a je těžké ukončit výměnu. Snažíte se hrát razantněji a začnete pak dělat více chyb," komentovala dvaadvacetiletá Dánka, jež si za 14 dní zahraje na Turnaji šampionek v Sofii.

- WTA PREMIER MOSKVA -
(Rusko, tv. povrch / hala, 740.000 dolarů)
sobotní výsledky (20. 10. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Wozniacká (3-Dán.) - Arvidssonová (Švéd.) 6-3 6-7(7) 6-4
Stosurová (1-Austr.) - Ivanovičová (4-Srb.) 2-6 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

54
Přidat komentář
smazaný uživatel
Bohužel mi vypadl net po 4 gemech :( Ale skvělé Caroline, těší mě komenty, že hrála fakt dobře. Snad bude v 2013 ještě větší progres.
Reagovat
smazaný uživatel
Anoooooo supeeeer som tak šťastný!!! Milujem Caroline Wozniacki!!!

Nakoniec sezóny začne hrať konečne aspoň ako tak TENIS...och, dúfam, že si zoberie príklad a túto formu si prenesie aj do budúcej sezóny, ale už bez jej fotra a s normálnym trénerom, ktorý ju naučí hrať najlepší tenis, nech je z nej opäť n.1 ! Dnes hrala výborne, som rád, že porazila ,,ramba" haha 2 titul v tomto smutnom roku :) 20 titul v kariére Caroline :*
Reagovat
smazaný uživatel
kdy už budou vylosovaný ty skupiny na TM?
Reagovat
smazaný uživatel
Taky by mě to zajímalo..
Reagovat
dadaft
zatím zajímavý zápas. tuhý boj o gemy. místní tipéři to vidí na Niculescu. já jsem viděl dva předchozí zápasy Venus a obzvlášť včera s Andreou ze sebe musela vydat hodně sil, takže se to možná ještě opravdu celé otočí......
Reagovat
gigin
Tak Ana by měla být v poho :)
Overall, it was an enjoyable end to the WTA season in Moscow. I was of course very frustrated to pick up an injury against Sam yesterday, but thankfully it doesn't seem serious. On the positive side, I played some very good tennis in the first two sets...just one more event left this year - the Fed Cup Final!!
Reagovat
smazaný uživatel
To je moc dobrá zpráva! :) Taky si myslím, že Ana může být s turnajem v Moskvě spokojená. Zatímco v Tokiu, Pekingu a Linci prohrála trochu nečekaně, v Moskvě ji vyřadila opravdu kvalitní soupeřka. Ana měla až do semifinále celkem výhodný los a jsem rád, že toho využila. Určitě měla i na postup do finále, ale Sam se prostě od 2. setu zlepšila (podobně jako dneska) a taky tam asi sehrálo roli to zranění Any. Ale jak Ana sama říká, zahrála dobrý tenis a to je důležité. :)

Fed Cup ještě není úplně aktuální, teď se bude sledovat hlavně TM. Takže se Ana stačí uzdravit a věřím, že v Praze předvede to nejlepší, co umí. :) Ale myslím si, že bez ohledu na to jak dopadne Fed Cup, odehrála Ana velmi slušnou sezonu a ze začátku třetí desítky se posunula na začátek druhé. Jediná škoda je, že se jí letos nepovedlo uhrát nějaké finále, ale celkově ty výsledky byly vyrovnanější a lepší než loni. :)

Nějaké další hodnocení si nechám, až bude opravdu po sezoně. To jsem slíbil u všech mých favoritek... Co se týká Any, tak teď hlavně sleduju, jestli jsem v soutěži na jejích stránkách nevyhrál její podepsaný plakát. :) Soutěžím tam už docela dlouho a pořád nic. Stejně tak hraju o podepsanou fotku Marušky a taky pořád nic. :( Asi si budu muset Mashu odchytit osobně příští pondělí v Praze. :D
Reagovat
dadaft
jj, mně se Ana v Americe dost líbila a myslel jsem, že Asie od ní bude o dost lepší, než nakonec byla.
Reagovat
gigin
Klid. Roger_Federer, jakože místní uživatel (né ten Bůh), ti ty klenoty slíbil a jak ho tak trošku znám, slib dodrží.
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, ale stejně si rád zasoutěžím. :)
Reagovat
dadaft
já nemám slov...
gratulace Caroline.
Reagovat
Heather_Fedex
hrala moc dobre. dobry tenis
Reagovat
freeteepek
Já jsem fandil Caro. A jsem spokojenej. Konečně si napravila reputaci bývalý světový jedničky, která letos prožívá vážně mizernej rok. Sam je těžká soupeřka, ale ta její hlava! Ta si reputaci nenapravila:-(
Reagovat
Heather_Fedex
mit sam hlavu caro, tak je svetova jednicka, troufam si rict
Reagovat
tommr
Sam ale kladla nečekaně tuhej odpor. Na tomhle povrchu mě to docela překvapilo ... :)
Reagovat
Heather_Fedex
necekane? ja jsem cekala, ze to takhle dopadne. predci jen je sam gs sampionka. kdyby si obedve vymenili mezi sebou hlavy, tak ji sam da v pohode ve dvou.
Reagovat
Heather_Fedex
god, why you are doing this to me???
Reagovat
Heather_Fedex
mela na to, sakra!
Reagovat
tommr
obávám se, že tohle je její konec ...
Reagovat
Heather_Fedex
hej, neni nahodou pravidlo, ze kdyz si hracka vezme challenge po zom, co hlavni rozhodci opravi vyrok lajnoveho, tak jde fiftin souperce? videla jsem v nekolika zapasech, ze to rozhodci resili takhle. bod mel jit samanthe
Reagovat
smazaný uživatel
zní to logicky.
Reagovat
dadaft
teď zaber Sam!
prosím...
Reagovat
dadaft
mělo to jít na 4:1, mělo.......
je to 3:3
Reagovat
Heather_Fedex
z jasne pozici meeeeeetr out!!!!
Reagovat
Heather_Fedex
let's go!!!!!!
Reagovat
Heather_Fedex
;((((
Reagovat
tommr
u Sam začínají pracovat nervy ...
Reagovat
dadaft
přesně, začínám se bát...
Reagovat
Heather_Fedex
jinak na tomhle turnaji jsou lajnovi mimoradne presni. at si vezmou od nich priklad kolegove ze shanghaie a pekingu ;)
Reagovat
Heather_Fedex
a hned je to veselejsi ;)
Reagovat
Heather_Fedex
c'mon!!
Reagovat
Heather_Fedex
paska+ nevzaty challenge pri returnu na caru. 1 z mala chyb lajnovych.
Reagovat
tommr
pochybuju, že to byla čára - Caro by si jinak určitě challenge vzala - vždyt ta se hádá často i o zcela jasný míčky ... :)
Reagovat
Heather_Fedex
micek liznul lajnu. ukazalo to jestrabi oko, kt. vidi jen televizni divaci
Reagovat
smazaný uživatel
Důvod toho, proč si Caro nevzala challenge, je jednoduchý. Ona totiž ve třetím setu měla už jenom jednu možnost a kdyby se v tom momentu mýlila, neměla by žádnou (ve čtvrtém gemu 3. setu, to by bylo docela brzy). Caro nad tím asi přemýšlela, ale nakonec si to právě kvůli tomu rozmyslela...
Reagovat
Heather_Fedex
prisla jsem v ten spravny cas. tak at ten 3. set stoji za to ;)
Reagovat
tommr
druhej set už byl ze strany Stosurový o něco lepší, ale těch zbytečnejch chyb je tam pořád víc než je zdrávo ... :)
Reagovat
Heather_Fedex
snad sis nemyslel, ze ji zhltne jako malinu ;)
Reagovat
tommr
na tomhle povrchu jsem čekal jasný vítězství Caro. Překvapilo mě, že se Sam zatím drží ... :)
Reagovat
Heather_Fedex
a beres v potaz i to, ze caro nedokazala sam porazit na hardu ani jednou?
Reagovat
tommr
jenže tenhle hard je tak pomalej, že se to snad ani jako hard nedá brát ... :)
Reagovat
freeteepek
Když nesázím, tak mi tipy vycházejí perfektně:-) Ale ještě bych Sam nezatracoval. Carol hraje skoro dokonale. Uvidíme, jestli nepřijde nějaká menší krize.
Reagovat
dadaft
no, myslel jsem, že pomalý kurt Sam vadit nebude, ale na tomhle se fakt skoro nedá zakončovat...
Reagovat
dadaft
ale musím uznat, že to Caro trefuje náramně...
Reagovat
dadaft
když dá Wozniacká fantastický return přímo pod nohy, který Sam vyhodí, řekne komentátor "Stosurová netrefila kurt", když dá Sam naprosto fantastický obíhaný forhend ven z kurtu, neřekne nic...
trochu uznání, chlape!
Reagovat
tommr
a podání na tomhle povrchu skoro ztrácí účinnost což je velká nevýhoda hlavně pro Stosurovou ...
Reagovat
dadaft
nesvádějme to jenom na povrch - bože můj, to jsou chyby Sam !!! :-(((((((
Reagovat
dadaft
ale porazit na tomhle Caroline, to bude ještě hodně těžká dřina...
Reagovat
tommr
docela zábavný je, že si na ten pomalej povrch Caro ještě stěžuje ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já se právě vůbec nedivím. Caro chtěla taky zakončovat výměny a ne vždycky se jí to podařilo. Nevím, jestli to bylo přímo povrchem, ale určitě to hrálo nějakou roli... Myslím, že Caro měla v Moskvě winnerů víc než dost. :)
Reagovat
tommr
na její poměry jich měla určitě víc než obvykle. Přesto si ale myslím, že jí ten pomalej povrch výrazně pomoh k titulu takže ty její stížnosti jsou trochu licoměrný ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já bych neřekl, že to byly nějaké stížnosti... Caro prostě řekla, jak to bylo. Platilo to pro Caroline i ostatní hráčky. Pro úspěšné zakončení výměny bylo potřeba hrát více k lajnám a z toho pak pramenily chyby.
Reagovat
tommr
postihlo to sice všechny, ale hráčky který jdou aktivně po winnerech o dost víc. Neber to ale tak, že bych chtěl úspěch Caro nějak snižovat - vyhrála zaslouženě, protože si s danejma podmínkama poradila ze všech nejlíp ... :)
Reagovat
tommr
pokud se Stosurová ve druhým setu nějak zásadně nezlepší bude brzo konec ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist