Finále v Newportu vyhrál dlouhán Isner

10. 7. 2011, 22:57
Aktuality 5
Finále na trávě v Newportu mezi "obrem" Johnem Isnerem a "trpaslíkem" Olivierem Rochusem vyhrál domácí favorit. Američan Isner, 206 cm vysoký hráč, porazil ve finále o 39 cm menšího Belgičana ve dvou setech 6:3 a 7:6.
Profily hráčů
John Isner

Ještě nikdy v historii se ve finále turnaje ATP neutkali tenisté, mezi nimiž by byl takový výškový rozdíl. Dlouhán John Isner nasázel soupeři 22 es a dohromady za celý turnaj jich nasbíral 76. Po loňském titulu v Aucklandu získal po hodině a dvaačtyřiceti minutách svůj druhý. Rodák z Greensboro neztratil v průběhu celého turnaje ani set.

Olivier Rochus první sadu prohrál 3:6, když Isner proměnil pátý brejkbol a po vedení 5:3 už svůj servis uhájil. V druhé Rochus bojoval, seč mohl, a Isnerovi podlehl až v tie-breaku po dvou odvrácených mečbolech. Američan přitom nevyužil v druhé sadě celkem pěti brejkbolů.

Domácí tenista se tak stal vůbec prvním nejvýše nasazeným, jenž od zařazení turnaje na okruh ATP v roce 1977 získal trofej. Američanům se na podniku v Severní Americe tradičně daří, v roce 2009 zde triumfoval Rajeev Ram a loni Mardy Fish, který ve finále porazil právě Rochuse.

26letý Isner triumfoval v Newportu už v roce 2008, kdy v deblu zvítězil po boku Mardyho Fishe.

 

Výsledky - Newport (tráva, dotace 442.500 dolarů):

Dvouhra - finále:
Isner (1-USA) - O. Rochus (6-Belg.) 6-3 7-6.

TenisPortal.cz, ČTK, Adam Bárta

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Uplynulý týden přinesl docela solidní výsledky českého ženského tenisu,po Wimbledonu naštěstí nepřišel útlum.Zakopalová to paradoxně dotáhla nejdále.Bohužel se na tu holku nedá dívat,žebříčkově by sice měla mít nominaci do Fed Cupu,ale není týmovou hráčkou.Tak snad Pála nedá na její výtky,že má nárok hrát.Barča hrála skvělé čtvrtfinále,žel nevyšlo to.Nějak nemůžu dohledat,zda Cetkovská po úspěchu na trávě někde bude hrát,jsem na ni docela zvědavý.Velmi zajímavý bude dnešní zápas Hradecká-S.Záhlavová,snad to bude jednoznačná záležitost.Taky docela nechápu,proč Rosol paběrkuje v Sopotech,když by snad mohl hrát např.ve Stuttgartu.Nevíte někdo něco bližšího o Vaškovi Pospíšilovi?
Reagovat
smazaný uživatel
Nic proti Rochusovi ale neviem si predstavit, ze by dal Isnera:D ten rozdiel vo vyske a sile servisu a uderov bol enormny. Som rad, ze John vyhral turnaj a darilo sa mu po dlshej dobe, snad sa psych. hlavne nakopne do 2. casti sezony a bude mat dobru US hardovu snuru a na US open snad uhra take 4.kolo.
Reagovat
Bofka
Na Wimbledonu trošku smůla pro něj kdy narazil na Alamgra kterej si první dvě sady získal až ve zkrácený hře a celkově odehrál asi svůj nejlepší zápas na trávě ever, John je hráč do první desítky, už to dávno není jen o servisu.
Reagovat
Mercury
No o první desítce nemůže být v jeho případě zatím řeč. K tomu má dle mého názoru ještě dost daleko a nebýt fyzických dispozic a z toho vyplývajícího tvrdého servisu, byl by v žebříčku mnohem níž. Za nijak geniálního tenistu ho nepvoažuju, přestože své kvality má a jeho progres je evidentní.
Reagovat
smazaný uživatel
Johna mam rad a sledujem ho, ale na top 10 urcite nema, v top 20 moze byt ked hraje svoj naj tenis - co viac menej uz aj bol, ale na top 10 este nema, lebo predsa len pohybovo a v defenzive sa nemoze rovnat lepsim hracom. SAmozrejme, ze nikdy nebude mat taku obranu a nebude taky rychly ako osttni ale na tychto dvoch veciach este sa zapracovat urcite da a ak sa zlepsi v tomto mozno dakedy sa ocitne na par tyzdnov aj v top 10 uvidime.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist