Finále v Nice obstarají Mayer a Thiem. Rakušana čeká boj o první titul

23. 5. 2015, 07:58
Aktuality 3
ATP NICE - Čtvrtý nasazený Leonardo Mayer a Dominic Thiem postoupili do finále antukového turnaje v Nice. Argentinský tenista bude usilovat o svou druhou trofej, rakouský mladík myslí po skalpu Johna Isnera na premiérový triumf.
Leonardo Mayer

Leonardo Mayer porazil Bornu Čoriče na antuce v Nice druhý rok po sobě. Zatímco loni musel otáčet nepříznivý vývoj, letos uspěl bez ztráty jediného servisu. Osmadvacetiletý Argentinec odvrátil všech jedenáct brejkbolů a nad osmnáctiletým Chorvatem, jenž ve svém druhém semifinále usiloval o premiérová finále, vyhrál 6-4 6-3.

Čtyřiadvacátý hráč světa Mayer tak postoupil do svého třetího finále a znovu se mu to povedlo na oblíbené antuce. Poprvé v něm loni v chilském Viñ del Mar neuspěl, v červenci pak překvapil premiérovým triumfem na 'pětistovce' v Hamburku.

Tehdy Argentinec, který bude na nadcházejícím Roland Garros prvním soupeřem Jiřího Veselého, cestou za vítězstvím porazil i Dominika Thiema, A právě rakouský mladík bude v Nice jeho sokem ve finále. 

Jednadvacetiletý Thiem na turnaji u Azurového pobřeží ještě neztratil ani set. Po Estrellovi, Kyrgiosovi, který mu už v průběhu první sady vzdal, a Gulbisovi přehrál i nasazenou dvojku Johna Isnera. Třicetiletého Američana zdolal 7-6 6-3 a postoupil do svého druhého finále. Loni na domácí půdě v Kitzbühelu v něm neuspěl proti Goffinovi.

"Teď to bude trochu jiné, než v loňském roce, kdy jsem hrál před domácím publikem. Nyní jsem zkušenější," řekl Thiem. "Finále nehrajete každý týden, takže jsem pochopitelně šťastný. Ale pokud zítra prohraju, tak nezískám titul. |A já udělám co bude v mých silách, abych turnaj vyhrál," dodal.

• ATP 250 NICE •
Francie, antuka, 494.310 eur
páteční výsledky (22. 05. 2015)
• Dvouhra - semifinále •
Thiem (Rak.) - Isner (2-USA) 7-6(5) 6-3
Mayer (4-Arg.) - Čorič (Chorv.) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Davor1
Paraaaada Dom, super tenis, len tak ďalej...
Reagovat
smazaný uživatel
waw, gratulácia Dominovi, 1. titul v kapse! supééér
Reagovat
spaniel
TB. Pojď Dome, prvni titul ceka!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist