Finále v Taškentu obstarají Babosová a K. Bondarenková

29. 9. 2017, 13:43
Aktuality 5
WTA TAŠKENT - Timea Babosová zatím na turnaji WTA International v Taškentu potvrzuje roli favoritky. Nasazená dvojka neztratila set ani v semifinálovém utkání s Běloruskou Arynou Sabalenkovou a postoupila do finále. V něm ji čeká Kateryna Bondarenková, jež si finále zahraje po skreči ruské tenistky Věry Zvonarevové.
Timea Babosová

Včerejší program turnaje WTA International v uzbeckém Taškentu narušil déšť, a proto se dva čtvrtfinálové duely dohrávaly dnes. Do semifinále turnaje WTA po šesti letech postoupila Věra Zvonarevová, která porazila 6-4 6-3 Aleksandru Kruničovou. Čtyřiatřicetiletá Ruska ale v dalším utkání za stavu 6-7(7) 1-4 vzdala Kateryně Bondarenkové, jež ve čtvrtfinálové dohrávce zdolala 6-2 5-7 6-4 Kurumi Naraovou z Japonska.

Ukrajinka si zahraje podruhé v kariéře finále akce WTA. V něm vyzve favorizovanou nasazenou dvojku Timeu Babosovou. Maďarka pokračuje v Uzbekistánu beze ztráty setu. Babosová potvrdila zlepšenou formu a po setech 6-1 6-4 přehrála devatenáctiletou Bělorusku Arynu Sabalenkovou. S Bondarenkovou se utká potřetí.

Bondarenková ve svém jediném předchozím finále před devíti lety na trávě v Birminghamu uspěla. Babosová je letos ve finále potřetí. Maďarka ovládla domácí halovou akci v Budapešti, ale v hale v Québeku finále prohrála. Celkově je ve finále pošesté a má v něm bilanci 2-3.

Babosová navíc bude bojovat také o deblový titul. S Andreou Hlaváčkovou dnes společně porazily 6-2 6-3 čtvrtou nasazenou dvojici Irina Chromačevová, Ipek Soyluová a ve finále se pokusí potvrdit roli nasazených jedniček a po nedávném triumfu v hale v Québeku získat třetí společný titul.

• WTA INTERNATIONAL TAŠKENT •
Uzbekistán, tv. povrch, 226.750 dolarů
páteční výsledky (29. 9. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Babosová (2-Maď.) - Sabalenková (Běl.) 6-1 6-4
K. Bondarenková (Ukr.) - Zvonarevová (Rus.) 7-6(7) 4-1 / skreč Z.
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Zvonarevová (Rus.) - Kruničová (6-Srb.) 6-4 6-3
K. Bondarenková (Ukr.) - Naraová (Jap.) 6-2 5-7 6-4
• Čtyřhra - semifinále •
Babosová/Hlaváčková (1-Maď./ČR) - Chromačevová/Soyluová (4-Rus./Tur.) 6-2 6-3
Hibinová/Kalašnikovová (2-Jap./Gruz.) - K. Bondarenková/Kruničová (3-Ukr./Srb.) 6-4 3-6 12-10
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

5
Přidat komentář
Fandina
Babos držím palce, je to sympaťanda a líbí se mi její ranaření.
Reagovat
Torn
Baboš mne letos baví, buď neuhraje skoro nic nebo dojde do finále. :D Mohla by to vyhrát! :)
Reagovat
EllNino
něco jako Katka siniaková :D
Reagovat
Torn
Taky jsem si říkal, že to je trochu styl a lá Katka. :D
Reagovat
tommr
hlavně aby jí zbyly síly na finále debla ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist