Finálová řežba ve Štrasburku. Pavljučenkovová udolala Cibulkovou po třech tie-breacích

26. 5. 2018, 18:53
Aktuality 10
WTA ŠTRASBURK - Finále antukového turnaje WTA ve Štrasburku nabídlo nejdelší zápas sezony mimo grandslamy. Ruska Anastasia Pavljučenkovová v něm udolala po 3 hodinách a 35 minutách i díky 73 winnerům a odvrácení dvou mečbolů Slovenku Dominiku Cibulkovou.
Anastasia Pavljučenkovová

Anastasia Pavljučenková neprožívala dobrou sezonu. Z 15 zápasů vyhrála jen 5. Těsně před Roland Garros si však své sebevědomí dokonale zvedla.

Šestadvacetiletá Ruska při svém debutu ve Štrasburku prošla bez ztráty setu do finále a v něm uspěla v třísetové bitvě s Dominikou Cibulkovou. Slovenskou tenistku udolala po 3 hodinách a 35 minutách boje 6-7 7-6 7-6 a bilanci vzájemných soubojů snížila na 4-7.

Letošní nejdelší utkání na okruhu WTA mimo grandslamové turnaje nabídlo obrovskou bitvu, která vyvrcholila dramatickým třetím setem plném zvratů. Pavljučenkovová nejprve otočila ze stavu 1-3 na 4-3, ale výhodu brejku neudržela a za stavu 4-5 čelila dvěma mečbolům. Dokázala je však zlikvidovat a sama využila svůj třetí mečbol.

"Bylo to extrémně náročné a vyčerpávající finále. Myslím, že jsme obě předvedly skvělý tenis a fanoušci museli být nadšení," řekla Pavljučenkovová, která soupeřku přestřílela na vítězné údery 73-34. Přitom udělala jen o osm nevynucených chyb více (49-41). 



"Snažila jsem se hrát agresivně a v tak dlouhém zápase ta čísla potom rostou. Jsem hlavně ráda, že jsem vyhrála poslední výměnu," dodal Ruska, jež ve svém 18. finále získala 12. titul.

Devětadvacetiletá Slovenka Cibulková má po dnešku finálovou bilanci 8-13, poslední titul slavila na Turnaji mistryň 2016.

Obě finalistky mají nyní před sebou dva dny na přesun do Paříže a krátký odpočinek. Pavljučenkovová v prvním kole French Open narazí na Slovinku Polonu Hercogovou, Cibulková se střetne s Němkou Julií Görgesovou.

• WTA INTERNATIONAL ŠTRASBURK •
Francie, antuka, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (26. 05. 2018)
• Dvouhra - finále •
Pavljučenkovová (3-Rus.) - Cibulková (5-SR) 6-7(5) 7-6(3) 7-6(6)
• Čtyřhra - finále •
Buzarnescuová/Olaruová (Rum.) - Kičenoková/Rodionovová (3-Ukr./Austr.) 7-5 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
Ma3ek
Niekedy mi pride že rozhodcovia v živote nedržali raketu v ruke nemajú cit a preto robia také rozhodnutia nie všetci ale niekedy su tie pripady ked to neurobia naschval len sa nevedia vcitit do pozicie a myslenia hračov lebo nikdy nič nehrali..
Reagovat
Jabadu
Mě by také zajímalo, jestli například Allison Hughes (rozhodovala Petřin Wimbledon v roce 2011) někdy držela raketu v ruce.
Vím, že za postavu spousta lidí geneticky nemůže, ale je to vlastně jednoduchá lineární rovnice:
Příjem potravy a energie nesmí převýšit výdej.
Je to ovšem dvojsečné - Maria Callas (významná operní pěvkyně) byla do svých asi 25 let výrazně obézní. Drasticky zhubla a kupodivu to nemělo vliv na její hlas.
Ovšem zemřela v padesáti letech!
Reagovat
EllNino
12. titulů rozhodně není málo na to, že nikdy nebyla v top 10 :)

Na tu letošní bídu je titul jako blesk z čistého nebe :) Snad vydržely nějaké síly na RG, Polona Hercog čeká :)

Dominika zase ostrouhla, je mi jí trochu líto, přál bych jí, aby se zvedla
Reagovat
Hector21
ale ten balón při MB měl být hranej znova, to bylo špatné rozhodnutí...

no, ale velká gratulace Nastěnce :))))
Reagovat
smazaný uživatel
respekt
Reagovat
Hector21
ufff, ufff

co dodat..krásné finále a zápas od obou

tři a půl hodiny boje dva dny před prvním kolem RG, což asi znamená, že se obě v dalším zápase složí jak lacinej stan...
Reagovat
kada.tom
1) Nastě ten titul přeju.

2) Chachááá!!! Takovej konec si nesympatická Čobolka Cibulačka naprosto zasloužila. Po takový šílený tahanici krásně lostla :-D
Reagovat
EllNino
nepřekvapils
Reagovat
smazaný uživatel
J-Gat a kada.tom nezklamou...
Reagovat
Nenela
At sympaticka nebo ne, vysmivani je uplne zbytecne. Vsechny si zaslouzi uznani uz jen proto, jak daleko to dotahly.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist