Fish i Ginepri dostali divokou kartu na turnaj v Indian Wells

9. 3. 2008, 11:42
Aktuality 0
Již zítra, v pondělí, začne v americkém Indian Wells první turnaj Masters Series této sezony. Do osmačtyřicetičlenné skupiny tenistů byli na divokou kartu nasazeni také domácí tenisté Robby Ginepri a Mardy Fish nebo bývalý hráč světové desítky Mario Ančič z Chorvatska. V Indian Wells hrají i ženy, obhájkyní je Daniela Hantuchová.
Mardy Fish si zahraje v Indian Wells i letos - na divokou kartu se pokusí napravit loňské vypadnutí v 1. kole s Francouzem Mathiuem

Na turnaji v Indian Wells bude titul obhajovat Rafael Nadal. Chybět však nebudou ani další favorité - Roger Federer, Novak Djokovič nebo Andy Roddick, vítěz posledního tunaje v Dubaji. Z českých tenistů se největší naděje vkládají do Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka. V Indian Wells hrají současně i ženy - obhájkyní je loňská překvapivá vítězka Daniela Hantuchová ze Slovenska. Letos by však oproti minulému roku neměla chybět Justine Heninová nebo Serena Williamsová.

Jako na každý jiný turnaj pořadatelé udělili divoké karty. Ze známých tenistů ji získal bývalý patnáctý hráč světa Robby Ginepri nebo další domácí tenista Mardy Fish. Nezapomnělo se ani na Chorvata Maria Ančiče, bývalého hráče světové desítky. V Indian Wells bude patřit mezi černé koně turnaje.

Šanci se ukázat dostali i mladé naděje amrického tenisu; Donald Young a John Isner, v ženách Vania Kingová, Asha Rolleová, Bethanie Matteková, Angela Haynesosvá, Madison Brengleová, Melanie Oudinová, Polka Urszula Radwaňská a Anastasia Pivovarovová z Ruska.

V pondělí se začíná hrát kvalifikace, i do ní byly uděleny divoké karty zejména domácím tenistům; Michael McClune, Ryan Thachera, Jesse Levine a mezi ženami Riza Zalamedaová, Anne Yelseyová a Coco Vandewegheová se pokusí z kvalifikace prokousat až do hlavní soutěže. Poslední jména dvou kvalifikantů budou známa z překvalifikačního turnaje, který probíhá v sobotu a neděli. Vítězi bude udělena divoká karta do kvalifikaci na turnaj Indian Wells.

Divoké karty v Indian Wells 2008:

Muži - hlavní soutěž:
Mardy Fish, Robby Ginepri, Donald Young, John Isner a Mario Ančič.

Ženy - hlavní soutěž:
Vania Kingová, Asha Rolleová, Bethanie Matteková, Angela Haynesosvá, Madison Brengleová, Melanie Oudinová, Urszula Radwaňská a Anastasia Pivovarovová.

Muži - kvalifikace:
Michael McClune, Ryan Thachera Jesse Levine + vítez předkvalifikace.

Ženy - kvalifikace:
Riza Zalamedaová, Anne Yelseyová, Coco Vandewegheová + vítězka předkvalifikace.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist