Fish poprvé jako americká jednička zvítězil. Čeká ho Nišikori

8. 4. 2011, 13:01
Aktuality 1
ATP HOUSTON - Mardy Fish už ochutnal pocit tenisty, který na kurtu bojuje jako nejlepší tenista své země. Američan na domácí antuce v Houstonu porazil Španěla Alberta Ramose-Viňolase a postoupil do čtvrtfinále. V něm ho vyzve Japonec Nišikori.
Mardy Fish

Mardy Fish si před týdnem v Miami zahrál semifinále na turnaji Masters 1000 a v žebříčku se posunul už na 11. místo. Stal se tak poprvé v kariéře nejvýše postaveným Američanem, neboť Roddick i vinou zdravotních problémů klesl na 15. příčku.

První zápas v roli americké jedničky odehrál na domácí půdě v Houstonu. Na místní antuce, kde před pěti lety triumfoval, si ve dvou setech poradil se španělským antukovým specialistou Albertem Ramosem-Vinolasem.

Fish směřoval k suverénnímu vítězství, které dostalo drobné trhliny až v závěru utkání. Když za stavu 6-3 5-2 podával na vítězství, poprvé přišel o podání. Ani druhý pokus zápas ukončit při svém servisu nebyl snadný, po odvrácení dvou brejkbolů ale už další komplikace nepřipustil a za hodinu a půl zvítězil 6-3 6-4.

"Přirozeně si za stavu 6-3 5-1 myslíte, že máte vyhráno. Ale musel jsem ještě trochu přišlápnout plyn," komentoval Fish. "On hrál ke konci zápasu lépe, protože neměl co ztratit. Všichni to moc dobře známe," dodal devětadvacetiletý Američan.

O již čtvrté letošní semifinále se utká s japonským talentem Keiem Nišikorim, jenž postoupil přes Rusa Igora Andrejeva.

Sérii pěti porážek v řadě v Houstonu uťal Guillermo García-Lopez. Třetí nasazený tenista vyhrál hladce 6-4 6-1 nad Indem Somdevem Devvarmanem.

"Hrál jsem důsledně celé utkání a myslím, že první letošní zápas na antuce se mi povedl. Se svým startem jsem spokojený, už se těším na čtvrtfinále," řekl sedmadvacetiletý Španěl.

V příštím zápase Garcíu-Lopeze čeká Pablo Cuevas z Uruguaye. Roddickův přemožitel z Miami si připsal další skalp amerického soupeře, v Texasu vyřadil finalistu z roku 2008 Jamese Blakea.

- ATP 250 HOUSTON (USA / Texas, antuka, 442.500 dolarů) -
čtvrteční výsledky (07. 04. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Fish (1-USA) - Ramos (Šp.) 6-3 6-4
García-López (3-Šp.) - Devvarman (Ind.) 6-4 6-1
Nišikori (6-Jap.) - Andrejev (Rus.) 6-3 6-3
Cuevas (7-Urug.) - Blake (USA) 7-5 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Výborně Mardy, jentak dál!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist