Fish si pochvaluje rychlý kurt v Dubaji

29. 2. 2012, 13:07
Aktuality 12
Mardy Fish letos zatím zůstává za očekáváním, v Dubaji si ale zvedl náladu. Americký tenista si po jednoznačné výhře nad Němce Beckem pochvaloval rychlost místních kurtů.
Profily hráčů
Mardy Fish

Mardy Fish má za sebou životní sezonu, ve které si zajistil premiérový start na Turnaji mistrů a členství v elitní Top 10. V prosinci oslavil 30. narozeniny, zkušenosti mu ale letos zatím nijak nepomáhají. Na okruhu ATP vyhrál jediný ze tří zápasů, a to v Melbourne proti Fallovi. Porážky mu překvapivě uštědřili Kolumbijec Falla a až 388. hráč světa Francouz Ollivetti.

Nyní je však v Dubaji a po prvním kole, v němž smetl 6-1 6-1 Němce Andrease Becka zářil spokojeností. "Je příjemné mít v těchto dnech alespoň jeden nebo dva turnaje, které se hrají na opravdu rychlém povrchu," pochvaloval si Fish přechod z haly na rychlé venkovní kurty.

"Oni (vedení ATP) v poslední době všechno zpomalují. Zpomalili Wimledon i US Open. Loni měli podle mě nejrychlejší povrch v Montrealu, také kurty v Cincinnati jsou tradičně rychlé. Ale podmínky zároveň souvisí s aktuálním počasím," vysvětluje americký tenista svůj pohled na snahu více sjednotit rozdílné vlastnosti povrchů.

"Ale kurt tady (v Dubaji) je rychlý. Hra je pak svižná, obzvlášť během dne. Téměř neexistuje více turnajů s rychlými kurty, které miluju. Mohlo by být takových turnajů klidně více," přeje si aktuálně osmá hráč světového žebříčku ATP, jehož dnes čeká souboj s Rusem Južným. A pokud postoupí, mohl by si ve čtvrtfinále zahrát s Federerem.

Ze Spojených arabských emirátů se kompletní tenisová špička přesune do zámoří, kde s v březnu hrají turnaje Masters 1000 v Indian Wells a Miami. Rychlost kurtů tam už není co bývala, Fish by se tam ale měl cítit mnohem lépe, než v halách. V Kalifornii si v roce 2008 zahrál ve finále, loni na Floridě vypadl v semifinále. Pokaždé prohrál až s Djokovičem.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
VlS
Tak povrch v Dubaji je rychlej, OK. Takže pomalej byl asi Mardy, co?
Reagovat
urbi
kez by mu ATP dopralo sluchu.
Reagovat
smazaný uživatel
jj ale u španělů to je supr.
Reagovat
hatatytla
většina hráčů, kromě španělů, chce rychlejší povrchy. Diváci taky chtějí rychlejší povrchy a nakonec se všechno zpomaluje, to moc nechápu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako, abysme koukali jen na podání? Na to jsi přišel jak?
Reagovat
hatatytla
no spíš myslím agresivní hru, celodvorcový tenis, hra na síti a tak.
Vysoké kopce od base lajny nikoho nebaví.
Reagovat
smazaný uživatel
To se 100x radši podívám na zápas Karlovič-Isner na hardu než na Nadal-Djokovič na antuce. Jak mě to jejich pinkání nudí.
Reagovat
spaniel
Nic proti antuce,ale proc meni tradice a zpomaluji Wimbledon a US Open? A to jeste chteli, aby byli vetsi mice. To bych se pak nedivil ani 10 hodinovemu finale mezi Rafou a Novakem (5 hodin hra + 5 hodin ritualy)
Reagovat
smazaný uživatel
Tady souhlas se spanielem. Zpomalování tradičně rychlých povrchů je prostě na pytel. Za chvíli budou nekonečné výměny běžné i na trávě..
Reagovat
VlS
Když někdo střílí eso za esem, tak na povrchu pendrek záleží. Přetahovaná od base line míč 30 x tam a zpátky - copak se na to dívat? Jsem pro rychlé povrchy a rychlou hru a pokud možno žádné komentátory a reklaní spoty.
Reagovat
pepin
Tak to budeš muset na tenis na jinou galaxii. Oni to zpomalují záměrně, což je vidět.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist