Fish únavu nepřekonal a utrpěl debakl. Isner v Houstonu nezaváhal

13. 4. 2012, 12:49
Aktuality 37
ATP HOUSTON - Mardy Fish se zcela nedostal z "extrémní únavy", přesto vstoupil do turnaje v Houstonu. V soutěži se ale dlouho neohřál, jeho krajan Michael Russell si proti světové osmičce připsal hladkou a navíc první výhru proti hráči Top 10. Do čtvrtfinále se v Texasu dostal letos v pohodě hrající John Isner.
Mardy Fish

Mardy Fish povedený vstup do sezony rozhodně neprožívá. Z pěti turnajů se dostal jen jednou víc jak přes jednoho soupeře a minulý týden se navíc musel omluvit z daviscupového klání ve Francii. Třicetiletý Američan své zemi, jež mimochodem překvapivě postoupila, nepomohl kvůli extrémní únavě.

Po několika dnech v klidu nastoupil k zápasu 2. kola antukového turnaje v Houstonu, kde plnil roli nasazené jedničky. Fish se ale z nepohody nedostal ani v souboji s krajanem Michalem Russellem, s aktuálně až 136. hráčem světa prohrál hladce 3-6 1-6.

"To, co se stalo minulý týden, mě vyděsilo. Samozřejmě, ještě jsem se z tho nedostal. Každý mohl vidět, že jsem to dnes nebyl já," komentoval Fish. Dodal, že neví, jak bude nyní postupovat dál. "Budu s rodinou a pokusím se řešit nějaké věci mimo tenis."

Třiatřicetiletý Russell si proti světové devítce Fishovi připsal premiérovou výhru nad hráčem Top 10. "Na začátku hrál dobře, ale postupně se jeho hra zhoršovala. Já jsem se pouze snažil udržet na vlně," řekl Russell. "Překvapilo mě, jak hrál rychle a mezi výměnami chvátal. Bylo to neobvyklé," všiml si.

Russell, který se do hlavní soutěže dostal z kvalifikace, se v prvním čtvrtfinále po více než roce utká s dalším krajanem - devatenáctiletým Ryanem Harrisonem. Talentovaný Američan si v zápase 2. kola poradil s Rusem Igorem Kunicynem.

Roli favorita na rozdíl od Fishe splnil John Isner, i když musel vývoj utkání s Horaciem Zeballosem otáčet. V souboji s argentinským soupeřem ale ani jednou nepřišel o podání a nakonec zvítězil 6-7 6-4 6-2.

"Po prvním prohraném setu to pro mě bylo těžké. Ale řekl jsem si, že se opřu o svůj servis a to se povedlo," řekl dvoumetrový Isner, který letos pomohl Američanům k postupu do semifinále v Davis Cupu. Nejprve byl hrdinou ve Švýcarsku, před pár dny pak překvapil i ve Francii.

Příští týden by se do Monte Carla, kde o víkendu porazil Simona i Tsongu, mohl vrátit na podnik Masters 1000, jediný nepovinný turnaj devítidílné série ale vynechá a zůstane v zámoří.

"Po turnaji se vrátím domů na Floridu a budu trénovat s mým koučem Craigem Boyntonem. Jestli chci uspět na příštích dvou grandslamech a turnajích Masters, Musím se dostat do lepší formy," řekl odhodlaný 10. hráč světa Isner, který letos na antuce vyhrál všech 5 zápasů (porazil Federera, Chiudinelliho, Simona, Tsongu a Zeballose) před turnaji v Římě a Madridu.

O postup do semifinále si v Houstonu zahraje s krajanem Ryanem Sweetingem, kterého už letos porazil v Delray Beach.

Nejžhavějšími adepty na finálový souboj jsou v Texasu Isner a Juan Mónaco. Rovněž ve skvělé formě hrající Argentinec si ve čtvrtfinále poradil po setech 6-3 6-3 s Japoncem Tatsumou Item.

"Na začátku zápasu to nebylo dobré, ale postupně jsem hrál lépe. Doufám, že to zítra bude lepší," řekl Mónaco před čtvrtfinálovým soubojem s Jihoafričanem Kevinem Andersonem.

- ATP 250 HOUSTON -
(USA / Texas, antuka, 442.500 dolarů)
čtvrteční výsledky (12. 04. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Russell (USA) - Fish (1-USA) 6-3 6-1
Isner (2-USA) - Zeballos (Arg.) 6-7(3) 6-4 6-2
Mónaco (4-Arg.) - Ito (Jap.) 6-3 6-3
Anderson (5-JAR) - Querrey (USA) 7-6(3) 3-6 7-6(2)
Sweeting (USA) - Reynolds (USA) 6-3 6-2
Harrison (USA) - Kunicyn (Rus.) 6-2 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

37
Přidat komentář
smazaný uživatel
jak se Mardy na stara kolena vysvihl, tak to s nim zase jde pekne supem dolu, letos fakt skutecna mizerie.. Prijde mi v nepohode jak herne, zdravotne, tak nejak i v osobnim zivote, pocit, nevim ani proc ... :-( Pro Johna teoreticky volna cesta k titulu, moc bych mu ho prala. Sweeting snad pohoda, ale trochu me zlobi krasavec Feli a i Monaco. V Miami ho John sice porazil, ale na cihle bude neprijemnejsi. A jsem opet mooc zvedava na Ryana Harrisona... :-)
Reagovat
tommr
Sweeting loni v Houstonu vyhrál a cestou k titulu porazil i Queeryho, Karloviče a Nishikoriho. Takže Isner to s ním možná nebude mít tak lehký jak by se na první pohled zdálo. Jejich zápas se mimochodem bude dneska od 1:00 vysílat na Nova Sportu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Koho porazil v Miami? Pokud vím tak tam porazil jen Davyděnka.
Reagovat
smazaný uživatel
dobre, vsak se mi taky trochu ruka zachvela.. :-) Mam daleko k podcenovani kohokoliv, to mi ver. Ale letos jeste "nic" neuhral a loni byl myslim prave ten Huston jeho nejparadnejsi turnaj. Pockame si, ale sotva vydrzim tak dlouho cerstva!
Reagovat
smazaný uživatel
tak v IW, rikam to z hlavy, se nikdy nespletes? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
a jeste bych chtela pripomenout, ze uz takhle Velky John stale roste!!! :-)
Reagovat
tommr
myslíš doslova nebo v přeneseným slova smyslu? Pokud ještě roste fyzicky tak z toho asi moc radosti nemůže mít - myslím si, že při jeho výšce mu každej další centimetr jen ještě víc komplikuje život... :)
Reagovat
smazaný uživatel
myslim tim, samozrejme, jeho tenisovy rust, nedovtipo... :-)) Nesmirne se zlepsil a minimalne Fedex s Djokovicem mu i notne zvedli sebevedomi... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, taky to tak s Mardym bohuzel vidim, nedari se :-(
Ale osobni zivot snad s tim nesouvisi, pokud vim, je stastne zenaty, no, doufam tedy.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak s Mardym to bylo vždycky takové na houpačce, ať už kvůli zraněním nebo kvůli psychické dece. Říká se o něm, že to je bohém a někdy mu prostě pinkání s raketou přijde jako nezábavná hloupost :-).
Jinak věřím, že John nezopakuje minulý rok v Houstonu, když po výhře nad Zeballosem vypadl. Finále Isner : Harrison by bylo fajn :-).
Reagovat
smazaný uživatel
no, ja jsem to (mnou ocekavane) finale tak trochu nahore naznacila. :-)) Ale nemela bych zapominat na Kevina, co? Jinak s Mardym, je nevyzpytatelny, cetla jsem o jeho kolisave moralce, taky o podnikani atd, ale nechci se moc sirit, znate sojky, vidi Marusku a sednou na hrusku... :-)
Reagovat
tommr
no já si nebyl úplně jistej jak to myslíš, tak jsem se radši zeptal. Tihle habáni totiž občas rostou i po dvacítce ... :)
Jinak s tím jeho tenisovým růstem máš pravdu. Nikdy bych nevěřil, že se jeho mezihra tak zlepší. Pořád má ale velký rezervy ve fyzičce - když vidím to jeho ploužení po kurtu tak si kolikrát říkám jestli po zápase odejde po svejch nebo jestli ho budou muset odvézt ... :)
Reagovat
gigin
zvedl Johnovi sebevědomí. To je dar, který musel bolet !! To je projev lásky, přinesl oběť.
Reagovat
smazaný uživatel
ja jsem mu verila vzdycky. :-) Fandim mu uz hezkych par let, fascinoval me neustalym posouvanim technicky a vlastne i fyzicky "nemozneho".. :-) To plouzeni beru i jako zvyk, castecne "nutnost", dusledek, jasne, ale nesmis mu to moc bastit.... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
nezacinej si.... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky myslím, že to ploužení neznačí, že John je na dně se silami :-). On se tak často doploužil i k vítězství v pětiseťáku :-).
Reagovat
smazaný uživatel
no presne tak... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Prostě jen úsporný mód :-)
Reagovat
Fandina
John se může ploužit ..... udělá krok a ostatní musí dva ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
tobe to prozradim.. :-) Predstavila jsem si vedle Johna sama sebe a predstava vykrystalizovala do takoveho cirkusackeho cisla: John kraci a sojka mu podbiha pod nohama.... :-)))
Reagovat
Fandina
Hezké číslo ne?
Reagovat
smazaný uživatel
ale jo. ... Dost hrozny je ale vedomi, ze bych se zrejme nemusela vubec shybat... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
A taky bys musela být pozorná a rychlá, aby nedošlo k neštěstí :-))
Reagovat
misoSK
No John posobi unavene cely zapas, ale je to majster okamihu, 5 gemov ne returne akoby bez zaujmu s nulovym pohybom a potom pride jeden gem kedy zapne a bojuje o brejk, ked mu to nevyjde stale ma v zalohe tajbrejk...V Houstone favorit urcite je, avsak Monaco, Harrison, ci Berlocq mu moze cestu za titulom zahatat...A v kutiku duse dufam, ze by Kevin este mohol zabojovat proti Monacovi
Reagovat
VlS
To myslíš takovej ten psí taneček, jak páníček rozvážně kráčí a nadšená borderka běhá slalom mezi jeho nohama?

Jinak teda Sojka, ten dlouhej Janek potřebuje protivzdušnou obranu, proti vysoko létajícím míčům, vidělas to?
Reagovat
smazaný uživatel
Fish já to věděl že ten hnup vypadne , říkám takový mamlas je nejlepší 9týhráčem světa to mě posere ted hned a tady . Ten žalud nepatří ani do první 50sátky natož aby byl 9vátý .To Štěpanek hraje líp než tem mačo a to je už co říct , tady ten je omyl který se drží v první 10sítec už 2roky nechápu co tam dělá .To Monfils s Tsongou jsou lepší hráči jak ten žalud ale hlavně že se drží v první 10síctce jak hoovno u prdele .
Reagovat
gigin
má "new look" !! Foto z dnešního tréninku se Stanem v Monte Carlu.
http://www.q3.cz/images/47andy_murray.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
to bude zas nejaky omyl, mne ten hrac pripada jako Troicky... ;-)
Reagovat
gigin
Byl to chyták a tys to prokoukla :-) Holt, nad tebou já nikdy nevyzraju :-/
Reagovat
VlS
Tak já tam teda vidím Pálu
Reagovat
gigin
:-))))))))))))))))))
Reagovat
Vojtiik
Johny cim dal vetsi sympatak, moc rad bych videl jeho utkani s Nadalem na antuce tento rok.. ma ten styl, ktery by teoreticky mohl platit, uzasne podani + je schopny se i udrzet ve vymene, pririskovat a velmi dobre zakoncit, neboji se risknout, střelit to tam:) navic se oproti minulemu roku jeste zlepsil (1.kolo RG Nadal 3-2)
Reagovat
Heather_Fedex
ja jsem taky moc zvedava, jak si letos povede na rg. nekde se objevili dokonce vyhlaseni, ze letos vyhraje rg ;) zarucene bude pro kazdeho predstavovat nebezpeci...
Reagovat
tommr
díval jsem se včera chvíli na jeho zápas s kvalifikantem Russellem a Fish hrál otřesně. Jeho letošní výsledky jsou vůbec hodně špatný a prohrává s mnohem hůře postavenejma hráčema: No.71 Falla (Australian Open), No.388 Olivetti (Marseille), No.34 Youzhny (Dubai), No.91 Ebden (Indian Wells), No.21 Monaco (Miami), No.136 Russell (Houston). Zdá se, že brzo bude následovat Roddicka a vypadne nejen z první desítky ...
Reagovat
Heather_Fedex
izzy si zaslouzi byt v rebricku vys nez mardy...
Reagovat
spaniel
Vždyť i bude...
Reagovat
spaniel
Vždyť i bude...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist