Fish z US Open odstoupil kvůli problémům se srdcem

3. 9. 2012, 21:11
Aktuality 6
Po jarních problémech se srdcem nenastoupil americký tenista Mardy Fish kvůli obnoveným potížím k osmifinálovému zápasu na domácím grandslamu US Open. Do čtvrtfinále proti Tomáši Berdychovi tak poslal bez boje světovou jedničku Švýcara Rogera Federera.
Profily hráčů
Mardy Fish

"Mrzí mě to, že musím odstoupit, ale je to preventivní opatření," vysvětlil třiadvacátý nasazený Fish. "Váhal jsem, ale je to na radu lékařů. Měl jsem dobré léto a těším se na další turnaje," dodal.

Fish před třemi lety vážil přes sto kilo, pak změnil radikálně jídelníček a najel na odtučňovací kúru. Teď při 188 centimetrech váží 82 kg. V březnu ale přišly potíže se srdcem, tři měsíce nehrál a nepravidelný srdeční tep musela vyřešit dokonce drobná operace.

"V noci jsem se vzbudil a měl jsem tepovku třeba 170, 180. Myslel jsem, že mi srdce vyskočí z hrudi. Měl jsem panickou hrůzu, že umřu," popisoval tehdy své potíže.

Na US Open sehrál ve druhém kole pětisetový maraton s Nikolajem Davyděnkem a po zápase přiznal, že má pořád obavy o své zdraví. Následně absolvoval další dlouhý zápas s Gillesem Simonem, se kterým protrpěl výhru i přes 75 nevynucených chyb. Na tiskovou konferenci pak už ani nepřišel.

Federerovi pomohl Fish nejen k postupu, ale i k prodloužení rekordní série účastí ve čtvrtfinále na grandslamech. Po dnešku, bez odehrání jediného míčku, jich má už 34.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
SwissMaestro
Bojím se, že letos zažijeme ještě jedno velké loučení....
Reagovat
smazaný uživatel
Smutek, ani ne tak, ze skoncil na turnaji, jako jeho zdravotni problemy:(
Doufam, ze Mardy neskonci jako Soderling, a jeste ho nekdy nejen na betonech uvidime...
Reagovat
horska.kraslice
A najednou všechny výhry či prohry jako by byly jen podřadnou věcí. Hodně zdraví, Mardy!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Cítím to úplně stejně. Až mě zamrazilo, když jsem to četl. Hlavně se uzdrav Mardy, tenis je v tuto chvíli absolutně nepodstatný... Pokud nepřišel na tiskovku, což je na GS povinnost pod hrozbou finanční pokuty, tak musel být po tom zápase opravdu hotový...
Reagovat
J.M.
No, ty letošní problémy Mardyho, to je opravdu peklo. Doufám, že se z toho dostane.

Ale zajímalo by mě, kde přišla ČTK na ty obnovené problémy se srdcem. Všechny anglicky psané zdroje, které jsem projel, včetně oficiálních stránek, píšou o nespecifikovaných "zdravotních problémech" a že prý nikdo přesně neví, o co jde.
Reagovat
spaniel
http://www.sbnation.com/tennis/2012/9/3/3289262/mardy-fish-heart-problems-us-open-tennis-2012-withdraw
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist